Najboljših 5 konektorjev podatkov tretjih oseb za Google Data Studio

Google Data Studio nenehno pridobiva na priljubljenosti kot orodje za nadzorno ploščo in poročanje množic. Eden od razlogov za to je rastoči ekosistem zunanjih podatkovnih konektorjev, ki razširjajo njegovo funkcionalnost za zbiranje podatkov iz skoraj vsepovsod.


Spoznajte najustreznejše te povezave in z desno nogo vstopite v svet poročanja podatkov.

Če vas zanima vizualizacijski del poslovne inteligence in se ne želite ukvarjati s kompleksnimi ali dragimi orodji, bi morali verjetno dati priložnost, da Google Data Studio. Je brezplačen, je prijazen, enostaven za uporabo in je tam. Če imate Google Račun, so vam odprta vrata, da začnete takoj oblikovati profesionalne nadzorne plošče in brez težav.

Nekateri vam bodo morda rekli, da Google Data Studio ni tako močan kot druga BI orodja, na primer Tableau. In prav bodo imeli. Toda Data Studio zelo enostavno deli in sodeluje z drugimi: poročila lahko delite s kom, in veliko ljudi bi lahko sodelovalo na istem poročilu, čeprav hkrati. Ko pride čas za izbiro vira podatkov, ima Data Studio veliko povezav.

Podatkovne povezave

Google ponuja izbor vgrajenih podatkovnih povezav, ki omogočajo dostop do lastnih virov, kot so Google Analytics, Google Ads, Sheets, YouTube, Search Console itd. Ponuja tudi standardne konektorje za baze podatkov MySQL in PostgreSQL v oblaku in za naložene datoteke CSV. Kar pa orodju daje resnično moč, je dolg seznam zunanjih konektorjev, ki omogočajo dostop do skoraj vsega.

Do pisanja tega članka je bilo na seznamu partnerskih konektorjev za Data Studio 191. Ta seznam vključuje veliko možnosti za zbiranje podatkov z vseh platform družbenih medijev (Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat itd.), Tržne vire podatkov, oglaševalska omrežja, prilagojene vire JSON ali XML, vse znane baze podatkov, CRM-je, statistične aplikacije in številne drugi.

Zanimiv vidik konektorjev drugih proizvajalcev je, da nekatere od njih zagotavljajo funkcije za obdelavo podatkov, ki jih primanjkuje Data Studio, kot so napredne funkcije ETL (ekstrakcija, preoblikovanje in nalaganje) ali funkcije mešanja podatkov. Da bi olajšali uporaben seznam konektorjev drugih proizvajalcev za Google Data Studio, se bomo osredotočili na tiste, ki imajo najširši razpon, ki zagotavljajo dostop ne samo do ene vrste podatkov, temveč do širokega nabora informacijskih virov.

Supermetrija

Ko ustvarite novo poročilo v Googlovem podatkovnem studiu in kliknete gumb, da mu dodate vir podatkov, Supermetrija logotip se začne pojavljati povsod v območju partnerskih povezav. To je zato, ker to podjetje ponuja veliko konektorjev za več različnih virov.

Če omenim le nekaj: Facebook Insights, Instagram Insights, HubSpot tržni podatki, LinkedIn Ads, MailChimp, Bing iskalna konzola, Microsoft Advertising in seznam se nadaljuje.

Cilj supermetrije je rešiti prodajalce pred zamudnimi nalogami prestavljanja podatkov iz enega kraja v drugega in jim dati veliko možnosti za združevanje informacij z vseh njihovih marketinških platform v Data Studio. To vključuje socialne, analitične, email marketing, PPC, SEO in plačilne platforme. Če potrebujete nekakšno integracijo, ki ni pokrita noben od priključkov, bodo z veseljem slišali od nje in zgradili konektor, posebej za vas.

Poleg tega, da poročila povezujete s svojimi podatki, vam pomaga tudi pri boljši izdelavi poročil. Ponuja večstransko poročanje, ki omogoča primerjavo podatkov iz različnih virov v istih grafikonih; na primer, lahko primerjate rezultate svojih oglaševalskih akcij na Facebooku, Instagramu, Twitterju in LinkedInu. Datoteke CSV ni treba uvoziti ali kopirati / prilepiti.

Supermetrike avtomatizirajo naloge zbiranja in poročanja, zato vam ni treba skrbeti zanje. Če se soočate s praznim poročilom in niste prepričani o najboljšem načinu, kako ga lahko oblikujete, ima Supermetrics paleto že pripravljenih predlog, ki so jih zgradili vrhunski strokovnjaki, ki vam bodo pomagale pri začetnem začetku..

Načrti cen Supermetrike za Data Studio se začnejo pri 39 USD na mesec. Za ta denar dobite en posamezen priključek, ki ga lahko izberete na dolgem seznamu. Načrtovalni načrti dodajo več priključkov in več možnosti, ki jih lahko izbirate, skupaj z drugimi profesionalnimi funkcijami, kot so podpora več članom skupine, medvrstno mešanje podatkov itd..

Nezgodnost

Datatap je več kot le kup podatkovnih priključkov.

To je popolno orodje ETL, ki lahko absorbira podatke iz najrazličnejših virov, vključno s socialnimi mediji in oglaševalskimi omrežji, partnerskimi omrežji in spletnimi orodji za sledenje, sistemom za merjenje TV občinstva, datotek brez povezave in še več. Iz teh virov avtomatizirani modul za integracijo podatkov Datatap zbira in usklajuje vse ustrezne informacije ter ustvarja integrirano rešitev, ki jo je treba upodobiti v Data Studio ali drugih BI orodjih.

Datatap lahko povežete s Data Studio, tako da sledite nekaj preprostih korakov.

Najprej morate v Datatap nastaviti podatkovni tok in kot pasivno destinacijo zanj izbrati Google Data Studio. Tok podatkov definira povezavo do vira podatkov in omogoča pridobivanje podatkov iz njega. Z orodjem ETL lahko kombinirate in načrtujete pretoke podatkov, da prilagodite rešitev za zbiranje podatkov glede na vaše potrebe. Ko je vir Datatap povezan z Data Studio, se podatki o shemi vaših podatkovnih tokov prikažejo v območju za izbiro polja, tako da lahko izberete elemente, ki jih želite vključiti v svoja poročila. Podatki se bodo osvežili v skladu z razporedi, ki ste jih postavili za podatkovne tokove.

Da bi zagotovili resnično naravnano orodje za podjetja, Adverity varnost podatkov svojih strank jemlje kot glavno prednostno nalogo. Podjetje je v celoti skladno z mednarodnimi standardi varstva podatkov, kot so GDPR in se ponaša s certifikatom ISO / IEC 27001, ki je zelo pomemben standard za varnost informacij.

Za marketinške agencije, ki izdelujejo nadzorne plošče za svoje stranke, ima Adverity številne možnosti poročanja z belimi nalepkami, ne samo za prilagajanje videza nadzornih plošč po okusu vsake stranke, temveč tudi za to, da lahko stranke same odobrijo dostop do podatkov. To je pomembna lastnost, ki agencije osvobaja kakršne koli odgovornosti za podatke svojih strank.

Megalitično

Če potrebujete hitre, preproste in poceni priključke GDS, Megalitično bi lahko bil odgovor. Omogočajo dostop do Facebook oglasov, Facebook strani, LinkedIn Ads, AdRoll, Microsoft (Bing), CallRail, Twilio in CallTrackingMetrics. Da, to je manj možnosti kot drugi priključki, toda če potrebujete le enega od teh, bi lahko bilo razmerje med stroški in koristmi priročno.

Z Megalytic za GDS lahko začnete s klikom na gumb Brezplačna preizkusna različica pod določenim priključkom, ki ga boste uporabljali – še ni treba vnašati svoje kreditne kartice. Nato ste stopili v GDS in po nekaj preprostih korakih postavili Megalytic konektor. Po tem lahko začnete preizkusno različico in če so vam rezultati všeč, lahko naročnino kadar koli kupite. Kot primer lahko naročnina na priključek Facebook Insights z do 20 računi in do 3 uporabniki stane 29,99 USD na mesec.

Megalitični konektorji so tržno usmerjeni, zasnovani za to, da bo vaša agencija videti dobro – če vodite dobre kampanje – s povezovanjem z vsemi podatki, ki jih želijo vaše stranke: promet, konverzije, prihodki, prikazi, CPC, CPA, med stotine drugih statistik. Vsi ti podatki bi lahko povedali zgodbo o tem, kako poteka vaše trženje. Ni pomembno, kako veliki so podatki, ki jih morate pridobiti; Megalytic podpira stranke, ki vsak mesec objavijo na tisoče poročil.

Če se resno ukvarjate s trženjskimi storitvami, lahko naročnino razširite na druge Metalytic rešitve, ki vključujejo veliko vnaprej določenih poročil za posebne namene.

Napajte mojo analitiko

Vse od Napajte mojo analitiko (PMA) priključki so na voljo s prilagodljivo predlogo Google Data Studio, da ustvarite takojšnje nadzorne plošče HD, zato vam ni treba začeti graditi poročil iz nič. Te predloge vam ne bodo samo prihranile časa in denarja, ampak tudi izboljšale vrednost vaših tržnih poročil. Seznam možnosti priključkov je zelo impresiven, saj vključujejo Facebook, Google My Business, Instagram, HubSpot, Amazon, LinkedIn, Twitter, PayPal, MailChimp, Pinterest in številne druge. Obstaja tudi možnost povezovanja po meri, ki jo lahko izberete, če vir podatkov, do katerega morate dostopati, ni naveden.

Če želite začeti preprosto, se lahko odločite za plačilo pristojbine na priključek in na račun, le 9,95 USD na mesec. Cene s popustom boste samodejno dobili, ko povežete več računov in več virov podatkov. Med preizkusom brez tveganja lahko povežete toliko računov, kolikor želite – v preskusnem obdobju jim ni treba izročiti svoje kreditne kartice.

Poleg tega, da vam podatke pošljete v Google Data Studio, jih lahko pošljete tudi v Google Analytics, če vam je to orodje bolj udobno ali če že delate z njim in ne želite preklopiti na GDS.

Zgodbe o uspehu uporabnikov govorijo o velikih gospodarskih koristih pri kombiniranju PMA in GDS. Marketinška agencija, ki posluje že več kot 30 let, upa, da bo letos prihranila več kot 100 tisoč dolarjev, s pomočjo Data Studio in Power My Analytics kot svojega ponudnika podatkov za nadzorne plošče strank..

Tapni kliki

Več kot 4000 agencij, medijskih podjetij, B2B podjetij in potrošniških blagovnih znamk zaupa Tapni kliki povezavo do vseh vrst virov podatkov. Seznam virov podatkov je na prvi pogled videti neskončen – brskajte po tržnici konektorjev po kategorijah, da se izognete pretiravanju s toliko možnostmi. Poleg ponudbe priljubljenih konektorjev, TapClicks redno predstavlja nove in edinstvene vire, ki prej niso bili na voljo na GDS-u.

Iz različnih premišljenih predlogov boste z nekaj kliki videti kot profesionalni oblikovalec armaturne plošče. Čas, potreben za izdelavo podrobnih poročil, lahko zmanjšate za nekaj minut. S TapClicks lahko prosto izberete poglede podatkov in upravljate z več strankami ali oglaševalskimi akcijami, da ustrezajo vašim zahtevam – ne glede na to, ali ste lastnik polnopravne agencije ali začnete kot samostojni samostojni podjetnik, ki želi prodati storitve poročanja.

Ko boste povečevali bazo strank, bo TapClicks to rast lahko spremljal s fleksibilno podatkovno infrastrukturo in tehnološkim naborom, zgrajenim za hitrost, visoko razpoložljivost, zanesljivost in obseg. Če k temu dodate, vam bo za nadaljevanje poslovanja pomagala predana skupina strokovnjakov za podporo strankam.

Podatki o načrtih cen niso prosto dostopni, vendar jih lahko preizkusite brezplačno – ni potrebna kreditna kartica – ali pa rezervirajte predstavitveni del, če želite izvedeti več o orodju.

Zakaj ne bi zgradili svojega?

Če veste koda, imate veliko prostega časa in ne želite plačati ničesar za povezavo z viri podatkov, lahko zgradite svojo. Google vam ponuja zelo enostavno sledenje vadnici, da vam pomaga. Vse, kar morate zagnati, je spletni brskalnik, dostop do interneta, Google račun in poznavanje osnovnih JavaScript in spletnih API-jev. Upoštevajte pa, da če plačujete zmerno mesečno pristojbino, lahko prihranite veliko časa s prej omenjenimi pripravljenimi konektorji in njihovimi predlogi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map