Prihodnost glasovnega iskanja: Ali se bomo zaljubili v Siri in Cortano?

Ljudje so že leta fascinirani umetna inteligenca kot končni tehnološki dosežek.


Od prvega ‘modernega’ programabilnega računalnika leta 1936, ko je tla postavil Turing Machine Alana Turinga, so ljudje našli nove načine za izboljšanje stroja, ki bi lahko deloval namesto nas in obdeloval podatke namesto nas.

Človeštvo (ali nekateri briljantni ljudje) so od takrat že daleč, vendar še vedno iščemo intelektualni mobilni Perpetua, ki se ga bo lahko učil, namesto da bi ga programirali.

Medtem ko še vedno upamo daleč stran od AI, smo že blizu doseganja ravni, kjer bi lahko ustvarili nekaj, kar bi šlo in govori kot AI, vendar v resnici še ni tako pametno.

Prej sem si upal povedati, da so me generacije filmskih ustvarjalcev prepričevale, da AI ne bo usmiljen do svojega ustvarjalca, kolikor je praktičen in presenetljiv, se ne morem boriti proti strahu, da nas bo prevzel.

Spomnim se, da sem v 90-ih gledal TV-oddajo, ki je bila posneta v zgodnjih 80-ih Veliko sanjskih potovanj Memeja kjer so napovedovali futuristični svet, v katerem bodo ljudje prisluhnili hladilnikom in naročali živila, ki jih bodo dostavili po hišah, vozili električne avtomobile (morda celo leteli) in se pogovarjali z računalniki.

Kaj je Google glasovno iskanje?

Google glasovno iskanje je možnost, ki vam omogoča, da začnete iskati, ne da bi vtipkali, ampak namesto tega govorili v telefonu. Marketinški ljudje s tem eksplodirajo.

To vidijo kot izjemno priložnost, saj ComScore to ocenjuje približno Do leta 2020 bo 50% vseh iskanj glasovno in zdi se, da se drugi strinjajo s tem.

Trenutno težava je ta, da mora Google najti način, kako razlikovati med dvema vrstama iskanj in na podlagi tega izdelati poročila. S poročili bo tržnim podjetjem lažje ciljati na svoje občinstvo.

Druga težava je predlog; Uporabil sem v svojem prvem stavku prejšnjega odstavka. Iskati morajo brez zaslona.

Na tej točki nekaj rečete, se vtipka v iskanje Google in prikažejo se vaši rezultati. Povedano povedano, zdaj potrebujemo pomočnika, ki bo odgovoril na naša vprašanja.

Če ste videli nedavni film Zakaj ga? , obstaja lik, imenovan Justine, ki je v resnici računalnik, ki nadzira celotno gospodinjstvo in komunicira z vsemi kot njihov pomočnik. To smo mi.

Prav tako je lahko nekoliko zastrašujoče, če niste domači govornik ciljnega jezika ali če imate govorno oviro, saj še naprej “vas hudomušno razume.”

Posvetujmo se s Siri

Siri je izdelek Apple, aplikacije, ki je na voljo v napravah iPhone in iPad. Je osebni asistent, pa tudi glasovno iskanje. Ustvaril ga je iOS, Apple pa ga je kupil leta 2010 in je tako še vedno na voljo samo v napravah Apple.

Siri lahko za vas naredi iskanje po spletu in upravljanje celotne naprave na podlagi vaših zahtev. Je drugi najpogosteje uporabljeni govorni glas / osebni asistent poleg Googla.

Če ste si film ogledali Njen, imaš grobo predstavo o tem, kaj je Siri in kako deluje. Vendar za razliko od filma prava Siri ni tako odzivna in čustvena.

Apple ekipa se je zelo trudila, da bi ustvarila osebnost za Siri. Tako imajo seznam predlogov vprašanj, s katerimi lahko bolje spoznate Siri.

Veliko ljudi je Siri vprašalo, ali je v resnici “ona” iz filma, Apple pa jih je iznašel duhoviti odgovori razvajati svoje uporabnike.

Kaj pa Cortana?

V raziskavi, ki jo je izvedla višja publikacija.com, je Cortana najbolj natančen tamkajšnji osebni asistent, čeprav je od 2000 mobilnih uporabnikov, ki so sodelovali v raziskavi, le 5,1% imelo svoj telefon.

Raziskava je pokazala, da so vsi pomočniki skoraj enaki, ko gre za natančnost, sodeč po njihovih uporabnikih, Siri pa zaostaja le malo.

Po besedah ​​svojega ustvarjalca, Microsofta, je Cortana digitalni agent. Tako kot drugi osebni asistenti vam lahko pomaga brskati po spletu, hkrati pa tudi upravljate z beležkami, opomniki, telefonskimi imeniki in upravljate večino telefona.

Temeljila je na Microsoftovi lastni video igri Halo in njegov AI pripovedovalec, ki vodi igralce skozi igro.

Marketinške priložnosti

Podjetja že radi oglašujejo prek spleta, da ne omenjam spletnih trgovin. Spletni oglas širi vaše ciljno občinstvo, saj vas zdaj lahko vidi ves svet in ne le lokalna skupnost.

Imeti Spletna trgovina verjetno poveča stroške za načrtovanje, razvoj in vzdrževanje spletnega mesta, vendar zmanjša stroške najema nepremičnin, pripomočkov in osebja. To pojasnjuje, zakaj trgovine ponujajo popuste za spletne nakupovalce ali zakaj so njihove cene bistveno nižje.

Lahko ponudijo boljše cene in še vedno povečajo stopnjo dobička. Cene so eden bistvenih elementov v boju proti konkurenci. Predstavljajte si, če se vam ni bilo treba veliko potruditi pri nakupu in ste imeli osebnega pomočnika, ki vam je pomagal pri nakupu?

Ali se ne bi počutili kot zvezdnica in bi jo uporabljali ves čas? Več strank pomeni več dobička, edina težava bi jih bila, če bi se naučili, kako postati prvi odgovori ali prva ponudba, ki jo dobite od svojega pomočnika.

Koristi za socialna omrežja

S svetom, ki ga prenašamo tehnologijo, v katerem živimo danes, in pomanjkanjem časa za druženje, družbena omrežja uspevajo, kot je.

Ljudem je veliko bolj priročno klepetati prek spleta s prijatelji in družino ter z novimi ljudmi, ki jih srečajo na podlagi njihovih interesov.

Še lažje je kot uporabljati telefon kot med spletom; lahko večopravilno in počnete druge stvari, se pogovarjate z več ljudmi hkrati ali brskate po spletu, ne da bi izgubili fokus ali se oddaljili od pogovora.

Če vam ne bo treba storiti ničesar, sesti pred zaslon ali tipkati, bo celo to opravilo še veliko lažje. Podrobnosti o svojem življenju, fotografije in videoposnetke lahko delite z lahkoto, samo tako da pomočniku naročite, da to stori.

To bi povečalo število aktivnih uporabnikov in večina nas bi se verjetno večino dneva prijavila. Več uporabnikov bi v bistvu prineslo več marketinških priložnosti in več denarja, medtem ko bi se vaše izkušnje z mreženjem bistveno izboljšale.

SEO izzivi

No, prvi SEO izziv temelji na vsebini na spletnih straneh.

Ko se doba osebnih pomočnikov zacne v celoti, bodo vsebino prebrali predvsem pomočniki, ki so računalniki in ne dejanski uporabniki. Prilagoditi ga bo treba, tako da ga bodo aplikacije lahko “razumele” in ga predstavile.

Strategije SEO bi se morale osredotočiti na to, da bi nekako prišli v Googlovo polje za odgovore. To je prvi in ​​najbolj preprost odgovor na poizvedbo, ki mu sledi seznam rezultatov iskanja.

Ključno pri vsebini je, da čim bolj natančno razmislite o vprašanjih, ki si jih uporabniki zastavljajo, in nanje postavite odgovore..

Obstajajo enostavni beli klobuk SEO strategije, ki jih je mogoče uporabiti optimizirajte za polja za odgovore; le nekaj truda morate vložiti, da ugotovite vzorec, ki najbolje deluje za vas in Google.

Čustvena povezanost

Nisem prepričan, ali ste to opazili v vsem, kar sem napisal zgoraj, vendar je večina tega namenjena zagotavljanju uporabniškega udobja in uporabniškega udobja za odpiranje novih trgov in privabljanje dobička.

Visoko inteligentni ljudje ustvarjajo nekaj, s čimer bi zadovoljili svojo radovednost in zaslužili zase in veliko poslovnih ljudi. Imejte to v mislih, preden si dovolite, da se odnesete.

Osebni asistent, kot upajo, da je to, in toni simulacijskih iger, ki jih imamo danes na voljo, ustvarjajo okolje, v katerem se ljudje lahko odtujijo od resničnosti.

Prepričan sem, da je lahko nekdo, ki zna poslušati in zna odgovoriti na vsa vaša vprašanja, tudi o sebi in svojem osebnem življenju, razlog, da nekdo vzpostavi povezavo, toda osebno mislim, da smo precej oddaljeni od ustvarjanja dejanski ‘Njen’ ali ‘Njegov’.

Mogoče se motim, čeprav smo imeli celo generacijo otrok, zaljubljenih v njihove hišne ljubljenčke ‘Tamagotchi’ in so skrbeli zanje, kot bi za dejansko žival.

To je vznemirljivo, kolikor je tudi strašljivo. Spomnim se mojega prvega stika z Nintendo Wii in kako zelo sem bila šokirana, da je bilo ‘Lahko me vidi!’, Trajalo mi je nekaj časa, da sem ugotovila, da me ne more ‘tako dobro videti’.

Navsezadnje so na svetu strašnejše stvari; Imam prijatelja, ki me na to nenehno opozarja Terminator je najbolj natančen film tam, pri čemer je Google Skynet in jih ‘gleda’ vse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map