SEO kopiranje: Izrada sadržaja koji Google voli

SEO kopiranje u modernom vremenu sve je u stvaranju uvjerljivih sadržaja – toliko dobrih da se može promovirati. Kako se tražilice razvijaju, isplati se ostati iznad svih stvari kada je u pitanju pisanje kopije prilagođene SEO.


Umjetnost pisanja za tražilice uvijek je u tijeku. Jednog dana, nešto što je djelovalo dugi niz godina odjednom ne prestaje.

Ovo je referenca na vrijeme kada Google je svoje operacije pretraživanja premjestio na SSL, što znači da Google Analytics više ne može pratiti dolazne ključne riječi.

Bez ključnih riječi, više ne možete razumjeti koje izraze šalju posjetitelje u vaše postove. Kao rezultat, postaje mnogo teže pisati kopiju koja uključuje određene ključne fraze. Srećom, mnoge su marke preuzele na sebe alat za istraživanje ključnih riječi i alate za sugestiju.

Ali, SEO kopiranje nije samo u ključnim riječima. Sve je važno u postovima i člancima. Sa uvođenje RankBraina i stalan rast za Glasovna pretraga – primjećujemo sporu, ali nepokolebljivu promjenu u načinu na koji tražilice tumače pisani sadržaj.

A jedini način da nastavite korak je prilagodba.

Korisnik je sada algoritam

Google je uvijek pokušavao osigurati da navedeni sadržaj bude specifičan za korisnika. U ranijim danima SEO, pa i nedavno, prije 3-4 godine, moglo bi se postići napredak igrajući mnoge algoritme tražilice..

Googleova tehnologija za razumijevanje ponašanja korisnika znatno se poboljšala. Događa se veliki pomak – onaj koji na svojim stranicama uzima ponašanje korisnika – kao glavni signal za rangiranje.

Algoritam RankBrain želi znati da li korisnici slijede na stranice koje daju potrebne odgovore:

 • Je li sadržaj ove web stranice napisan u formalnom ili opuštenom tonu?
 • Odgovara li ova stranica na određeno pitanje u sažetom obliku?
 • Koliko dugo korisnik troši na stranicu prije odlaska?
 • Jesu li posjetitelji u interakciji s elementima izvan područja sadržaja?

Općenito, Googleov RankBrain i dalje će izviđati razlog za rangiranje stranica više.

kako funkcionira rankbrainKako RankBrain djeluje? Foto: Mangools

Povratak posjetitelja, dosljedno angažiranje, društveni signali, odgovori s dugim repom i rad web mjesta – doprinose poboljšanju ljestvice.

Pitanje je, kako sve to utječe na vas kao tekstopisca? Postoji li nešto posebno što biste trebali postići drugačije da biste postigli bolje SEO rezultate?

A odgovor je, Da. Možeš optimizirajte svoju kopiju kako bi se zadovoljili standardi RankBraina i ostalih algoritama tražilice.

# 1: Kako: istaknuti isječci & odgovori

Izdvojeni isječci i odgovori prisutni su već odavno. Ideja je jednostavna. Google pregledava vašu strukturu zbog njegove strukture i automatski stvara istaknuti isječak koji može obrisati sve naslove i podnaslove. Slika iznad je primjer Izdvojeni isječci na poslu.

I umjesto da mislite da morate imati sreće da biste se istakli, postat ćete mnogo bolji ako uložite potrebni napor da svoje postove učinite prijateljskim isječcima i odgovorima.

Koji su istaknuti odgovori?

kako umiru moždane stanice - odgovori Google

Googleovi istaknuti odgovori postaju sve prisutniji među stranicama rezultata tražilice. Toliko da prilikom pretraživanja putem mobilnog uređaja brzo zaboravite da imate Google iskustvo. Način na koji trenutno funkcioniše jest da nakon što pregledate jedan odgovor dodaju se drugi odgovori. A popis samo raste.

Ali, pitanje je, kako se pojavljuje u isječcima Google odgovora?

A rješenje je prilično jednostavno; morate pisati na način koji zvuči kao odgovor suprotstavljen upotrebi prodajnog žargona.

Također, jedna od Googleovih metoda za provjeru strukture je analiza stranica za naslove, podnaslove i bilo koje druge istaknut isječke i odlomke. To ukazuje na tražilice da je sadržaj od vitalne važnosti u određenom kontekstu.

Možete koristiti alat poput SEMrush da biste utvrdili je li vaš sadržaj prikazan u isječcima odgovora.

# 2: Razrađujte s ključnim riječima s dugim repom

U idealnom slučaju, svaka pojedinačna stranica na vašoj web stranici izgrađena je oko ideje određene ključne riječi. Kako se navodi, većina tvrtki cilja ključne riječi suhe glave, gomilu popularnih fraza koje imaju visok volumen pretraživanja, ali mali klikovni postotak u primjerima iz stvarnog svijeta..

Osim toga, teško je razvrstati po ključnim riječima s velikim količinama, a promet koji dobijete zauzvrat je slab, bez velikog prodajnog potencijala.

Dakle, uđite u svijet svijeta dugi rep SEO.

seo s dugim repomŠto je Long-Tail SEO? Foto: Huify

Cilj SEO dugog repa je pružiti odgovore na pitanja koja nadilaze vaš osnovni odabir ključnih riječi.

Primjerice, ako se vaše poduzeće bavi „joga rekvizitima“, kako možete proširiti ovu ključnu frazu da uključuje više detalja i informacija?

Mogu li „rekviziti“ pomoći u nečemu drugom osim poboljšanju fleksibilnosti držanja? Jeste li ljudi prijavili određeni slučaj upotrebe u kojem je pomoćna osoba pomogla poboljšati svoju dobrobit?

Sve su to stvarni primjeri kako poboljšati kopiju sažetim ključnim riječima s dugim repom. A ako se budete trudili smisliti dodatne ključne riječi s dugim repom, Googleov autokomplet uvijek je izvrsno mjesto za početak.

Google pretraživanje ključnih riječi s dugim repomUpotrijebite Googleovu značajku automatskog dovršavanja za generiranje ideja za potencijalne ključne riječi s dugim repom.

Jednom kada počnete vidjeti potencijalne mogućnosti za ključne riječi s dugim repom, počnite ih dodavati u svoje postove. Tkati dodatni sadržaj – ili stvoriti potpuno novi post – na temelju svojih otkrića. Strukturirajte dodatne dijelove sadržaja na način koji će pružiti detaljne odgovore i jasnoću.

A govoreći o detaljima, to nas vodi do našeg sljedećeg poglavlja o tome kako postati bolji SEO copywriter. Ili, barem, nekoga tko ne piše samo radi ugodnog algoritma.

# 3: Informacije nisu dovoljne

Vidjeli ste. To je posvuda. Osnovna kopija & Ljepljivi popisi koji se smatraju snažnim apsolutni su pogled koji treba gledati, a jedva da će ikada ispuniti obećanje o vrijednosti.

U većini slučajeva nema ništa loše u tome što budu informativni. Barem održavate napore na sadržaju. I dok to sami pišete, tada ne bi trebalo postojati nikakva pitanja.

No, copywriting za SEO svrhe teško da bi mogao biti informativan.

U određenom smislu, dobri copywriteri su pravi ratnici SEO svijeta. Pišu proširene postove i članke, uvijek pokušavajući uključiti najnovija i najbolja dostupna istraživanja. Uvijek pokušavajte pružiti samo dovoljno sadržaja kako čitatelji ne bi morali klikati na drugu web lokaciju.

dužina posta.001Koja je optimalna duljina sadržaja? Koliko bi dugo trebali postojati vaši blogovi? Koji je idealni broj riječi za SEO? To su pitanja koja bi mnogi potencijalni blogeri i trgovci sebi postavili.

U posljednje četiri godine prosječna dužina posta na blogu porasla je s 800, 1.000 na 1.200 i više riječi.

Jasno je da sadržaj dugog oblika pokreće promet i donosi više potencijalnih klijenata. Međutim, 10x sadržaj nije isključivo stvar stvaranja dugih članaka. Ne nastavljajte dugo objavljivati ​​DONGG članke o svakoj temi koju napišete. Vaš je cilj pružiti nevjerojatan doživljaj svojoj publici i opsluživati ​​namjere svoje publike. – Chintan Zalani

A to je uglavnom povezano s činjenicom da čitatelji žele pronaći sve svoje odgovore u jednom postu. Kao što pokazuje gornji graf, dulji postovi dobijaju daleko organske seanse nego postova sa <600 riječi.

Ključni korak: Pišite duže dijelove s boljom namjerom. Kopajte duboko u svoju temu i formatirajte sadržaj u skladu s tim.

# 4: Držite čitatelje duže

Google inzistira na korištenju vremena provedenog na stranici kao faktora rangiranja. I iskreno, ima smisla.

Ne biste li radije da vaš sadržaj bude visoko rangiran jer je tako dobro strukturiran da pruža veliku vrijednost?

Iako će SEO kao praksa i dalje postojati desetljećima koja dolaze, Samo SEO ne može učiniti korisnike da ostanu na vašim stranicama.

Srećom, postoje neki načini pomoću kojih možete osigurati da se korisnici drže dužeg razdoblja.

 • Infografika. Infografkinja je spoj vizualnog istraživanja složen u ugodnu prezentaciju. Pregledom infografike lako se može dodati 10-30 sekundi ukupnog vremena provedenog na stranici po korisniku.
 • Citati. Ne bojte se citirati nečije drugo djelo. Kombinirajte osobno iskustvo s iskustvom drugih koji rade na istom polju.
 • arena. Dodavanje popisa vašem sadržaju čini ga preglednim. Također, popis vam čini puno bolji posao u vizualnom predstavljanju nego kad biste pisali pojedinačne rečenice.
 • Dodatni opisi. Dodatni opis obično se dodaje kada želite istaknuti važan podatak. Ovih dana, većina modernih platformi za objavljivanje sadržaja pružaju sredstva za izradu odgovarajućih okvira za oblačiće.

Ako koristite WordPress, onda provjerite Uspjeh vodi za izradu impresivnih okvira s visokom konverzijom i impresivnih sadržaja.

 • zvučni. Na raspolaganju su mnoge usluge koje članak mogu pretvoriti u audio format. Ako je vaša prosječna dužina posta 5 minuta, zamislite što to može učiniti za vaše stope angažmana korisnika ako vaši čitatelji češće slušaju vaše postove.

Prije svega, iskren i kvalitetan sadržaj potiče duži angažman.

Zaključak: učinite svoj dio

Autorsko autorstvo ide u dobrom smjeru za 2019. godinu. Google postaje pametniji u nagrađivanju sjajnog sadržaja, a čitatelji postaju sve darežljiviji u dijeljenju sadržaja koji pomaže u njihovim problemima..

Kao copywriter, vaš je cilj zadržati dosljednost i nastaviti analizirati rezultate iz bilo kojih postova koje napišete. Kako se navodi, javite nam svoja razmišljanja o SEO copywritingu. Voljeli bismo čuti koje metode koristite u tekućoj godini kako biste maksimalno povećali izlaganje i angažiranost svog sadržaja.

OZNAKE:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map