SEO kopiranje: Ustvarjanje vsebine, ki jo Google ljubi

SEO kopiranje v sodobnem času temelji na ustvarjanju prepričljivih vsebin – tako dobro, da se lahko promovira. Ko se iskalniki razvijajo, se vam splača, da ostanete na vrhu stvari, ko gre za pisanje kopij, prijaznih SEO.


Umetnost pisanja za iskalnike je vedno v toku. Nekega dne nekaj, kar je delovalo več let, nenadoma ne počne več.

To je sklicevanje na čas, ko Google je svoje iskalne operacije premaknil na SSL, kar pomeni, da Google Analytics ne more več slediti dohodnim ključnim besedam.

Brez ključnih besed ne morete več razumeti, kateri stavki obiskovalcem pošiljajo vaše objave. Posledično je veliko težje napisati kopijo, ki vključuje določene ključne besede. Na srečo so se mnoge blagovne znamke zavzele za zagotavljanje orodij za raziskave in predloge ključnih besed.

Toda SEO kopiranje ne gre samo za ključne besede. Vse je pomembno v objavah in člankih. Z uvedba RankBrain-a in stalna rast za Glasovno iskanje – opazimo počasno, a neomajno spremembo v načinu, kako iskalniki razlagajo pisno vsebino.

In edini način, da gremo v korak s tem, je, da se prilagodimo.

Uporabnik je zdaj algoritem

Google je vedno poskušal zagotoviti, da je navedena vsebina prilagojena uporabnikom. V prejšnjih dneh SEO in celo pred 3-4 leti bi lahko napredovali z igranjem številnih algoritmov iskalnih mehanizmov.

Zdaj se je Googlova tehnologija za razumevanje vedenja uporabnikov znatno izboljšala. In prišlo je do velikega premika – tistega, ki na svojih straneh razmišlja o vedenju uporabnikov – kot pomemben signal za razvrstitev.

Algoritem RankBrain želi vedeti, ali uporabniki pristajajo na straneh, ki ponujajo potrebne odgovore:

 • Ali je vsebina tega spletnega mesta napisana v formalnem ali neuporabnem tonu?
 • Ali ta stran odgovarja na točno določeno vprašanje v jedrnati obliki?
 • Koliko časa porabi uporabnik na strani pred odhodom?
 • Ali obiskovalci komunicirajo z elementi zunaj območja z vsebino?

Na splošno bo Googlov RankBrain še naprej iskal razlog za uvrstitev vaših strani višje.

kako deluje rankbrainKako deluje RankBrain? Foto: Mangools

Vrnitev obiskovalcev, dosledno udejstvovanje, družbeni signali, odgovori z dolgimi repi in uspešnost spletnega mesta – vsi prispevajo k boljši uvrstitvi.

Vprašanje je, kako vse to vpliva na vas kot tekstopisca? Ali je še kaj, kar morate narediti drugače, da dosežete boljše rezultate SEO?

In odgovor je, da. Ti lahko optimizirajte svojo kopijo za izpolnjevanje standardov RankBrain in drugih algoritmov iskalnikov.

# 1: Kako naj: predstavljeni odrezki & Odgovori

Predstavljeni delčki in odgovori so že kar nekaj časa. Ideja je preprosta. Google pregleda vašo vsebino glede na njeno strukturo in samodejno ustvari predstavljen delček, ki lahko začrta vse naslove in podnaslove. Zgornja slika je primer Predstavljeni odrezki na delu.

In namesto da bi mislili, da morate imeti srečo, da se boste predstavili, se vam bo veliko bolje odrezalo, če boste svoje objave prijavili do delcev in odgovorov.

Kateri so predstavljeni odgovori?

kako umrejo možganske celice - odgovarja google

Googlovi predstavljeni odgovori so vse bolj prisotni na straneh z rezultati iskalnika. Toliko, da med iskanjem z mobilno napravo hitro pozabite, da imate Googlovo izkušnjo. Način, kako trenutno deluje, je, da ko si ogledate en odgovor, dodate še nekaj odgovorov. In seznam le še raste.

Toda vprašanje je, kako se predstavljate v odrezkih Google Answer?

In rešitev je precej enostavna; morate pisati na način, ki zveni kot odgovor, ki nasprotuje uporabi prodajnega žargona.

Ena od Googlovih metod za preverjanje strukture je tudi analiza strani za naslove, podnaslove in druge poudarjeno odrezki in odstavki. To iskalnim iskalnikom kaže, da je vsebina v danem kontekstu ključnega pomena.

Lahko uporabite orodje, kot je SEMrush za spremljanje, ali je vaša vsebina predstavljena v odrezkih odgovorov.

# 2: Ustvari ključne besede z dolgim ​​repom

V idealnem primeru je vsaka posamezna stran na vašem spletnem mestu sestavljena okoli ideje o določeni ključni besedi. Kot rečeno, večina podjetij cilja ključne besede s suhimi glavami, kup priljubljenih fraz, ki imajo velik iskalni obseg, le malo klikov pa v primerih iz resničnega sveta..

Poleg tega je uvrstitev na ključne besede z veliko količino težka, pogosto pa je promet, ki ga dobite v zameno, tanek brez velikega prodajnega potenciala..

Torej, vstopite v svet sveta SEO z dolgimi repi.

seo z dolgim ​​repomKaj je SEO Long-Tail? Foto: Huify

Cilj SEO z dolgim ​​repom je zagotoviti odgovore na vprašanja, ki presegajo vašo osnovno izbiro ključnih besed.

Na primer, če se vaše podjetje ukvarja z »joga rekviziti«, kako lahko na to ključno besedno zvezo razširijo več podrobnosti in informacij?

Ali lahko »rekviziti« pomagajo še kaj drugega kot izboljšanje gibčnosti drže? Ali ste ljudje poročali o posebnem primeru uporabe, kjer je pripomoček pripomogel k izboljšanju njihovega počutja?

Vse to so resnični primeri, kako izboljšati kopijo s jedrnatimi ključnimi besedami z dolgim ​​repom. In če se trudite pripraviti dodatne ključne besede z dolgim ​​repom, je Google samodejno dokončanje vedno odlično mesto za začetek.

Iskanje po ključnih besedah ​​z dolgim ​​repomZ Googlovo funkcijo samodejnega dokončanja ustvarite ideje za potencialne ključne besede z dolgim ​​repom.

Ko začnete videti potencialne priložnosti za ključne besede z dolgim ​​repom, jih začnite dodajati svojim objavam. Na podlagi svojih ugotovitev vključite dodatno vsebino – ali ustvarite povsem novo objavo. Strukturirajte dodatne dele vsebine na način, ki zagotavlja poglobljene odgovore in jasnost.

Če govorimo o poglobljenem, nas to pripelje do našega naslednjega poglavja, kako postati boljši tekstopisec SEO. Ali pa vsaj nekdo, ki ne piše samo zaradi ugodja algoritmu.

# 3: informativnost ni dovolj

Ste že videli. Vsepovsod je Osnovna kopija & Lepljivi seznami, ki se počutijo sila, so absolutni, da si jih ne moremo ogledati, in skoraj nikoli ne izpolnijo obljube o vrednosti.

V večini primerov ni nič narobe s tem, da so informativni. Vsaj ohranjate svoja prizadevanja za vsebino pri življenju. In dokler jih pišete sami, potem ne bi smelo biti nobenih vprašanj.

Toda kopiranje v SEO namene skorajda ne predstavlja informativnega značaja.

V nekem smislu so dobri tekstopisci pravi bojevniki sveta SEO. Pisanje razširjenih objav in člankov, pri čemer vedno poskušate vključiti najnovejše in najboljše raziskave, ki so na voljo. Vedno poskušajte zagotoviti ravno dovolj vsebine, da bralcem ni treba klikati stran za drugo spletno mesto.

dolžina objave.001Kakšna je optimalna dolžina vsebine? Kako dolgo naj bodo vaše objave na spletnem dnevniku? Kaj je idealno število besed za SEO? To so vprašanja, ki si jih zastavijo mnogi potencialni blogerji in tržniki.

V zadnjih štirih letih se je povprečna dolžina objave v blogu gibala od 800, 1.000 do 1.200+ besed.

Jasno je, da vsebina z dolgo obliko pripelje promet in ustvari več potencialnih strank. Vendar 10x vsebina ne gre izključno za ustvarjanje dolgih člankov. Ne nadaljujte z objavo člankov LONG o vsaki temi, ki jo napišete. Vaš cilj je zagotoviti občinstvo neverjetno izkušnjo in uresničiti željo občinstva. – Chintan Zalani

In to je večinoma povezano s tem, da želijo bralci vse svoje odgovore najti v isti objavi. Kot kaže zgornji graf, daljše objave dobijo veliko bolj organske seje kot objave s <600 besed.

Ključni odvzem: Napišite daljše koščke z boljšim namenom. Poglobite se v zadevo in vsebino ustrezno formatirajte.

# 4: Bralce ohranjajte dlje

Google vztraja pri uporabi časa, porabljenega na strani, kot dejavnik razvrščanja. In iskreno, smiselno je.

Ali ne bi raje, da se vaša vsebina uvrsti visoko, ker je tako dobro oblikovana, da zagotavlja veliko vrednost?

Čeprav bo SEO kot praksa še desetletja v prihodnosti, Samo SEO ne more uporabnikov zadržati na vaših straneh.

Na srečo obstaja nekaj načinov, s katerimi lahko zagotovite, da se uporabniki dalj časa zadržujejo.

 • Infografika. Infografika je spoj vizualnih raziskav, združenih v privlačno predstavitev. Če pogledate infografiko, lahko preprosto dodate 10-30 sekund skupnega časa, porabljenega na strani na uporabnika.
 • Citati. Ne bojte se citirati dela nekoga drugega. Združite osebne izkušnje z izkušnjami drugih, ki delajo na istem področju.
 • Seznami. Če dodate seznam svoji vsebini, jo je mogoče pregledati. Seznam tudi pri vizualni predstavitvi opravi veliko boljše delo, kot če bi pisali posamezne stavke.
 • Oblački. Opomba se običajno doda, kadar želite izpostaviti pomemben podatek. Dandanes večina sodobnih platform za objavljanje vsebin zagotavlja sredstva za ustvarjanje odzivnih okenčkov.

Če uporabljate WordPress, potem oglejte Uspešno vodi ustvarite polja z visoko konverzijo in impresivno vsebino.

 • Zvok. Na voljo je veliko storitev, ki lahko članek pretvorijo v zvočno obliko. Če je vaša povprečna dolžina objave 5 minut, si predstavljajte, kaj lahko naredi za vaše uporabniške stopnje, če bodo vaši bralci začeli pogosteje poslušati vaše objave..

Predvsem iskrene in kakovostne vsebine spodbujajo daljše udejstvovanje same po sebi.

Zaključek: dajte svoj del

Pisanje tekstov gre v dobri smeri za leto 2019. Google je vse bolj pameten glede nagrajevanja odličnih vsebin, bralci pa so bolj radodarni pri skupni rabi vsebine, ki pomaga pri njihovih težavah..

Kot copywriter je vaš cilj ohraniti doslednost in nadaljevati z analizo rezultatov iz vseh objav, ki jih napišete. Glede na to nam sporočite svoje misli o SEO copywritingu. Z veseljem bi slišali, katere metode uporabljate v tekočem letu za čim večjo izpostavljenost in angažiranost vaše vsebine.

Oznake:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map