Štiri stvari, ki jih morate vedeti, ko oblikujete svoj zmagovalni naslov

Ko ste kdaj prebrali članek o pošasti, za katerega ste porabili ure po zaključku, in si omislili: “To bo odličen vir, ki ga bodo ljudje radi delili”?


Šest mesecev naprej in pozneje veliko plačanih oglaševalskih akcij ugotovite, da vaš blog ni dosegel niti pričakovanj.

V tej fazi je povsem naravno, da se ljudje sprašujejo, ali njihova publika ne mara vsebine in pozabijo, kako pomembno vlogo igra osupljiv naslov.

Naslovi so včasih stvar, ki jo delijo bralci, namesto članka. Glede na to je težko pretiravati, kako velike so naslovnice vlog.

V središču uspešnega naslova je čustva.

Če razmišljate »Zakaj čustvo? Ali ni naslov, ki je v skladu z vsebino, da bi pozitivno vplival na bralca? “

Pozitiven naslov skladen z vsebino je pozitiven, vendar pa so stavki, ki dobijo odzive bralcev, toliko boljši.

Precej enostavno je misliti, da govorimo o vabljenju klikov, vendar nismo!

Glede na študije čustvenega trženja Inštituta za trženje, ki segajo v 60. in 70. let prejšnjega stoletja, “čustveni jezik ustvari predvidljiv odziv, kar je tržnikom lahko koristno.”

V tem članku bomo predstavili nekaj čustev, ki jih blogerji izzovejo, in tisti, ki bi se jim morali za vsako ceno izogniti.

Pisati senzacionalni naslovi, tukaj je nekaj, kar lahko storite:

Ujemite svoje besedne zveze s platformami

Socialni mediji so ključni za pomoč vsem virusom. Pomembno je upoštevati, da stavki, ki delujejo na Facebooku, morda ne bodo delovali na Twitterju in obratno.

Frazi, ki vzbujajo radovednost ali občutek pripadnosti, delujejo dobro. (Odvisno od niše)

Glede na raziskavo Buzzsumo kjer so na Facebooku pregledali 100 milijonov člankov, so nekateri izmed najbolj deljenih naslovov vsebovali naslednje stavke

 • Te bo naredil
 • To je razlog, zakaj
 • Ali lahko ugibamo
 • Samo # v
 • Razlog je

Zgornji stavek “naredil te bo” za več kot dvakrat večji kot drugi. Zakaj so ti tako uspešni? No, bolj je povezano s tem, da izzovejo čustveno reakcijo bralca. Kar je na koncu tisto, kar potrebujejo tržniki, kot smo mi.

Podobno je bilo v isti študiji ugotovljeno, da sta stavki všeč

 • To je tisto, kar
 • Prvič
 • Kaj je treba vedeti
 • Te bo naredil
 • Je novo

Nagnite se k uspešnosti na Twitterju. Torej je razlika?

Mehanika je lahko različna, vendar je uporabljeni osnovni princip enak. Kljub temu, da se fraza “naredila bom” zdi edina skupnost, lahko vse zgoraj navedeno sproži čustveni odziv.

Zato morate nujno spremeniti naslove, kadar delite ali najdete nekaj, kar deluje na več platformah.

Bodite bolj pozitivni kot negativni

Negativni naslovi ponavadi ne delujejo dobro. To je čustvo, ki se ga morate izogniti, ne da bi prihajali ne glede na platformo.

Kot pravi Neil Patel “Znanstveni poskusi kažejo, da večina ljudi predvideva prihodnje pozitivne dogodke v nasprotju s prihodnjimi negativnimi dogodki.”

Če želite dodatne dokaze o tem, lahko raziskujete strani na spletnih straneh Buzzfeed in druge vsebine ter deleže, ki jih njihove strani prejmejo. Zelo redko najdemo negativne čustvene občutke.

Če analizirate naslove, ki jih vaši konkurenti zaposlijo, vas lahko naučite veliko lekcij. Če se vam njihovi naslovi zdijo čustveno ravno, potem je to priložnost za vaše podjetje.

Če dobro delajo, potem lahko kopirate strategijo.

Ni vse v poslu črno-belo. Lahko so nevtralne fraze, ki nimajo pozitivnega vpliva na zavzetost. Nekateri izrazi, kot so:

 • V prihodnost
 • Preprost način
 • Kaj je novega v
 • Narava
 • Kako se premakniti

Izkazalo se je, da so vsaj vključeni uporabniki v družbene medije.

»Zakaj morate zgraditi skupnost pred zagonom« – To je naslov, ki smo ga uporabili v objavi na spletnem mestu Blog Setapp. Kot vidite, smo skušali dobiti čustven odziv naših bralcev in potrebovali smo ga, da je nevtralen po spolu.

Močne besede, kot sta “kako” in “spodnja vrstica”, so še posebej dobre, če sprožijo čustveni odziv bralcev. Lahko jih najdete tukaj.

Nedavno je objavil Facebook njihov namen izničiti objave, ki uporabljajo taktike, kot je vabljenje klikov, zato je to še en razlog, da lahko tržniki prepričajo, da je čustvena reakcija, ki jo izzovejo, skladna z njihovo vsebino brez prevelikega pretiravanja.

Uporabite spletna orodja

Na začetku lahko to izkoristite Orodja EMV za merjenje čustvene vrednosti vašega naslova. Pomembno je, da se v celoti ne zanašate na oceno EMV.

Kljub temu lahko to pomaga, namen vašega članka, niša, v kateri ste, pa igrajo pomembno vlogo pri določanju, na katero vrsto čustev dobite boljši odziv.

Tu je primer naslova, ki se v potovalni niši doseže visoko: “Letalske družbe izgubljajo manj prtljage. Tukaj je razlog za to.

Ta naslov je prepričljiv, saj privlači človekovo intelektualno sfero, kar vzbuja bralčevo radovednost..

Pred ogledom naslova, če vam bodo povedali, da boste kmalu videli članek o letalskih prevoznikih in prtljagi. Zagotovo se ne boste zmotili, če domnevate, da članek vsebuje statistiko.

Zgornji primer je dober, ker sta vsebina in naslov skladna z intelektualno sfero človekovega čustva.

Ta doslednost bo zagotovila tudi pozitivno izkušnjo na delovnem mestu in ne občutek, da so žrtve klika vabe.

Ne prezrite drugih elementov

Aspekti besedne uravnoteženosti, dolžina znakov igrajo tudi pomembno vlogo pri določanju uspešnosti naslova. Te se lahko razlikujejo na različnih platformah, kot so Google iskanje, Facebook, Twitter in podobno.

Torej, če imate ločene naslove, ko nameravate sindikat, namesto da bi uporabili osnovno namestitev, ki ima eno samo naslov na vseh vaših platformah družbenih medijev, lahko dosežete daleč v zagotavljanju najboljših rezultatov.

Še posebej SEO na strani SEO ima vedno večji pomen med številnimi uporabniki. A / B testiranje naslovov in oznak H1 pomaga uporabnikom in Googlu natančno povedati, kaj je tema vaše vsebine.

Tukaj je Vtičnik za optimiziranje naslovov ki omogoča razdelitev preizkusov naslovov (in različnih drugih elementov), ​​kar vam lahko daje konkretne podatke o tem, kateri naslov pritegne več klikov.

Lahko se odločite za trajno uporabo naslova z večjimi uspehi in nadaljnje preizkuse. Pomembno je upoštevati, da je treba različne različice naslovov izpostaviti razumni količini prikazov, preden boste skočili do kakršnih koli zaključkov o njegovi učinkovitosti..

Ponavadi je, da se pisatelji pogovarjajo s svojimi bralci, ko pišejo. To je lahko dobra praksa tudi pri pisanju naslovov.

Da, te točke so lahko obsežne, toda standardni element je vaša pripravljenost za preizkus. Poskusite z različnimi naslovi, prestavite nekaj starih člankov na Twitter ali Facebook in zaženite nove oglaševalske akcije z različnimi naslovi, če želite videti, katera je bolj zapletena.

Zagotovo ni nobene čarobne formule za pripravo virusnih objav. Obstaja veliko stavkov, ki jih lahko uporabimo, in čustva, ki jih lahko izzovemo, kar izboljšuje naše možnosti za doseganje pomembnejšega udejstvovanja.

Poskusite vključiti A / B testiranje v svoje prakse, da boste našli najboljše fraze in čustva, ki delujejo v vaši niši.

Oznake:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map