Top 5 priključci podataka treće strane za Google Data Studio

Google Data Studio kontinuirano dobiva na popularnosti kao instrument nadzorne ploče i izvješćivanja za mase. Jedan od razloga je rastući ekosustav podatkovnih konektora drugih proizvođača koji proširuju njegovu funkcionalnost za prikupljanje podataka s gotovo svih mjesta.


Saznajte više o najrelevantnijim od tih priključaka i desnom nogom uđite u svijet izvještavanja o podacima.

U slučaju da vas zanima dio vizualizacije poslovne inteligencije i ne želite se baviti složenim ili skupim alatima, vjerojatno biste trebali dati priliku da Google Data Studio. Besplatno je, prijateljski je, lagan za upotrebu, i tamo je. Ako imate Google račun, otvorena su vrata za vas da započnete s dizajniranjem profesionalnih nadzornih ploča odmah i bez gnjavaže..

Neki bi vam mogli reći da Google Data Studio nije tako moćan kao drugi BI alati, kao što je Tableau, na primjer. I oni će biti u pravu. No Data Studio omogućuje jednostavno dijeljenje i suradnju s drugima: svoja izvješća možete dijeliti s bilo kime, a mnogi ljudi mogu raditi zajedno na istom izvješću, čak i istovremeno. A kad dođe vrijeme za odabir izvora podataka, Data Studio ima puno veza.

Podatkovne veze

Google pruža izbor ugrađenih podatkovnih veza koje omogućuju pristup vlastitim izvorima, kao što su Google Analytics, Google Ads, Sheets, YouTube, Search Console itd. Također nudi standardne konektore za baze podataka MySQL i PostgreSQL temeljene na oblaku i za prenesene CSV datoteke. Ali ono što ovoj alat daje pravu snagu je dugačak popis priključaka treće strane koji pružaju pristup gotovo svemu.

Do trenutka pisanja ovog članka na popisu partnerskih konektora za Data Studio nalazio se 191 njih. Ovaj popis sadrži mnogo opcija za prikupljanje podataka sa svih platformi društvenih medija (Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat itd.), Marketinški izvori podataka, oglasne mreže, prilagođeni izvori JSON ili XML, sve poznate baze podataka, CRM-ovi, statističke aplikacije i mnoge drugi.

Zanimljiv aspekt konektora treće strane jest taj što neki od njih pružaju značajke manipulacije podacima koje nedostaju Data Studio, poput napredne ETL (ekstrakcija, transformacija i učitavanje) funkcionalnosti ili značajke spajanja podataka. Kako bismo procijenili korisni popis priključaka treće strane za Google Data Studio, usredotočit ćemo se na one koji imaju najširi raspon, pružajući pristup ne samo jednoj vrsti podataka, već i širokom rasponu izvora informacija.

Supermetrics

Kada stvorite novo izvješće u programu Google Data Studio i kliknete gumb da mu dodate izvor podataka, Supermetrics logotip počinje iskakati posvuda u području partnerskih veza. To je zato što ova tvrtka nudi puno konektora za mnogo različitih izvora.

Da napomenem nekoliko: Facebook Insights, Instagram Insights, HubSpot marketinški podaci, LinkedIn Ads, MailChimp, Bing Search Console, Microsoft Advertising, a popis se nastavlja.

Cilj supermetrije je spasiti trgovce od dugotrajnih zadataka premještanja podataka s jednog mjesta na drugo, pružajući im mnogo mogućnosti za objedinjavanje podataka sa svih svojih marketinških platformi u Data Studio. To uključuje socijalne, analitičke, email marketing, PPC, SEO i platne platforme. Ako vam treba neka vrsta integracije koja nije pokrivena nijednim priključkom, rado će ih čuti i izgraditi konektor, posebno za vas.

Osim što svoje izvještaje povezujete s podacima, također vam pomaže u izradi boljih izvještaja. Nudi izvješćivanje na više platformi koje vam omogućuju usporedbu podataka iz različitih izvora u istim kartama; na primjer, možete usporediti rezultate svojih kampanja na Facebooku, Instagramu, Twitteru i LinkedInu. Nema potrebe za uvozom CSV datoteka ili kopiranjem / lijepljenjem.

Supermetrija automatizira zadatke prikupljanja podataka i izvješćivanja tako da se ne morate brinuti o njima. Ako ste suočeni s praznim izvješćem i niste sigurni u najbolji način da ga dizajnirate, Supermetrics ima asortiman gotovih predložaka, izgrađenih od strane vrhunskih profesionalaca, koji će vam pomoći u početnom startu..

Planovi cijena za Supermetriju za Data Studio počinju od 39 USD mjesečno. Za taj novac dobijete jedan pojedinačni priključak koji možete odabrati s dugog popisa. Planovi cijena dodaju više priključaka i više opcija za odabir, zajedno s ostalim profesionalnim značajkama, kao što su podrška za više članova tima, miješanje podataka na više platformi i tako dalje.

Adverity

Datatap je više od gomile podatkovnih konektora.

To je punopravni ETL alat koji može apsorbirati podatke iz širokog spektra izvora, uključujući društvene mreže i oglasne mreže, partnerske mreže i alate za praćenje web-a, sustave za mjerenje TV publike, offline datoteke i još mnogo toga. Iz tih izvora Datatap-ov automatizirani modul za integraciju podataka prikuplja i usklađuje sve relevantne podatke i stvara integrirano rješenje za pružanje u Data Studio-u ili drugim BI alatima.

Datatap možete povezati s Data Studio slijedom nekih jednostavnih koraka.

Prvo morate postaviti podatkovni tok u Datatap i odabrati Google Data Studio kao pasivno odredište za to. Tok podataka definira vezu s izvorom podataka i omogućava vam dohvaćanje podataka iz njega. Unutar ETL alata možete kombinirati i zakazati tokove podataka da biste prilagodili rješenje za prikupljanje podataka prema vašim potrebama. Nakon što se izvor Datatap poveže s Data Studio-om, informacije o shemi vaših protoka podataka prikazuju se u području odabira polja, tako da možete odabrati elemente koje želite uključiti u svoja izvješća. Podaci će se osvježiti u skladu s rasporedima koje ste postavili za tokove podataka.

Da bi pružio istinski alat orijentiran na poduzeća, Adverity sigurnost podataka svojih kupaca uzima kao glavni prioritet. Tvrtka je u potpunosti u skladu s međunarodnim standardima zaštite podataka kao što su GDPR i pohvaljuje ISO / IEC 27001 certifikat, vrlo važan standard za informacijsku sigurnost..

Za marketinške agencije koje stvaraju nadzorne ploče za svoje klijente, Adverity ima mnogo opcija za izvještavanje s bijelim oznakama, ne samo za prilagodbu izgleda i osjećaja nadzornih ploča prema ukusu svakog klijenta, već i za omogućavanje klijentima da autoriziraju pristup podacima. Ovo je važno obilježje koje agencije oslobađa svake odgovornosti za podatke svojih klijenata.

Megalytic

Ako su vam potrebni brzi, jednostavni i jeftini GDS konektori, Megalytic mogao bi biti odgovor. Omogućuju pristup Facebook oglasima, Facebook stranicama, LinkedIn oglasima, AdRollu, Microsoft (Bing) oglasima, CallRail, Twilio i CallTrackingMetrics. Da, to su manje mogućnosti od ostalih konektora, ali ako vam treba samo jedan od njih, omjer troškova i koristi mogao bi biti prikladan.

Možete započeti s Megalytic for GDS klikom na gumb Free Trial ispod određenog konektora koji ćete koristiti – još nema potrebe unositi svoju kreditnu karticu. Zatim ste ušli u GDS i postavili Megalytic konektor slijedeći nekoliko jednostavnih koraka. Nakon toga možete pokrenuti probno razdoblje, a ako vam se sviđaju rezultati, pretplatu možete kupiti u bilo kojem trenutku. Kao primjer, pretplata na priključak Facebook Insights, s do 20 računa i do 3 korisnika, košta 29,99 USD mjesečno.

Megalitični konektori usmjereni su na marketingu i dizajnirani su tako da vašu agenciju izgledaju dobro – ako vodite dobre kampanje – povezivanjem svih podataka koje vaši klijenti žele: prometa, konverzija, prihoda, pojavljivanja, CPC-a, CPA-a, među stotinama drugih statistika. Svi ti podaci mogli bi reći priču o tome kako se odvija vaš marketing. Nije važno koliko su podaci potrebni za dobivanje; Megalytic podržava klijente koji mjesečno objavljuju tisuće izvještaja.

Ako se ozbiljno bavite marketinškim uslugama, možete proširiti pretplatu za pristup drugim Metalytic rješenja, koja uključuju puno unaprijed definiranih izvještaja za posebne svrhe.

Uključite Google Analytics

Sve od Uključite Google Analytics (PMA) konektori dolaze s prilagodljivom opcijom predloška Google Data Studio za izradu trenutnih nadzornih ploča HD, tako da ne morate započeti s izradom izvještaja ispočetka. Ti predlošci ne samo da će vam uštedjeti vrijeme i novac, ali će također poboljšati vrijednost vaših marketinških izvještaja. Popis opcija konektora prilično je impresivan, uključujući Facebook, Google My Business, Instagram, HubSpot, Amazon, LinkedIn, Twitter, PayPal, MailChimp, Pinterest i mnoge druge. Tu je i opcija prilagođenog povezivanja koju možete odabrati ako izvor podataka koji vam je potreban za pristup nije naveden.

Ako želite započeti jednostavno, možete se odlučiti za plaćanje naknade po priključku i po računu, samo 9,95 USD mjesečno. Diskontne cijene automatski ćete dobiti kada povežete više računa i više izvora podataka. Tijekom probnog razdoblja bez rizika možete povezati onoliko računa koliko želite – nema potrebe da im predajete svoju kreditnu karticu tijekom probnog razdoblja..

Osim što vam šalje podatke u Google Data Studio, možete ih poslati i u Google Analytics ako vam je ugodnije s tim alatom ili ako već radite s njim i ne želite prijeći na GDS.

Priče o uspjehu korisnika govore o velikim ekonomskim koristima kod kombiniranja PMA-a i GDS-a. Marketinška agencija koja posluje više od 30 godina nada se da će ove godine uštedjeti više od 100.000 USD, koristeći Data Studio i Power My Analytics kao svog davatelja podataka za nadzorne ploče klijenta..

TapClicks

Više od 4000 agencija, medijskih kuća, B2B poduzeća i potrošačkih marki imaju povjerenja TapClicks za povezivanje na sve vrste izvora podataka. Popis izvora podataka na prvi pogled izgleda beskonačan – trebali biste pregledati tržište priključaka po kategorijama kako se ne biste preopteretili tolikim opcijama. Osim što nudi popularne konektore, TapClicks redovito uvodi nove i jedinstvene izvore, do sada nedostupne na GDS-u.

Asortiman promišljenih predložaka učinit će vam se da izgledate kao profesionalni dizajner nadzorne ploče s nekoliko klikova. Možete skratiti vrijeme potrebno za stvaranje pronicljivih izvještaja za nekoliko minuta. Pomoću TapClicks-a možete slobodno odabrati prikaze podataka i upravljati s više klijenata ili kampanja kako biste odgovarali vašim zahtjevima – bilo da posjedujete punopravnu agenciju ili započinjete kao osamljeni freelancer koji želi prodavati usluge izvještavanja.

Kako povećavate bazu klijenata, TapClicks će taj rast moći pratiti fleksibilnom infrastrukturom podataka i tehnološkim snopom izgrađenim za brzinu, visoku dostupnost, pouzdanost i opseg. Da biste tome dodali, posvećen tim stručnjaka za korisničku podršku pomoći će vam da nastavite poslovanje.

Podaci o planovima cijena nisu slobodno dostupni, ali možete ih isprobati besplatno – nije potrebna kreditna kartica – ili rezervirajte demo da biste saznali više o alatu.

Zašto ne biste izgradili svoju?

Ako znate kodno, imate dovoljno slobodnog vremena i ne želite platiti ništa da biste se povezali s izvorima podataka, izgradi svoj. Google nudi vrlo lako slijediti vodič kako bi vam pomogao u tome. Sve što trebate pokrenuti je web preglednik, pristup internetu, Google račun i poznavanje osnovnih JavaScript i web API-ja. Ali uzmite u obzir da ako plaćate umjerenu mjesečnu naknadu, možete uštedjeti puno vremena s gore spomenutim već spremnim konektorima i njihovim predlošcima..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map