14 najboljih Hosted Wiki platformi za vaše poslovanje

U današnjem svijetu svi očekuju brz pristup informacijama.


I da pristupimo tome, nisu mnogi od njih spremni nazvati broj i javiti se na telefonski poziv. Očekuju da će odgovor pronaći odmah, a za to vam je potrebna baza znanja.

Baza znanja stvorena uz pomoć wikija može povećati zadovoljstvo korisnika i također pomoći vašem timu da bolje organizira ključni sadržaj.

Za one od vas koji ne znaju što je “wiki”, to je poslužiteljski program / web stranica koja pomaže korisnicima da učinkovito surađuju i strukturiraju sadržaj učinkovito. Baš kao što je izgrađena Wikipedia, i vi možete izraditi sličnu, ali u vaše poslovne svrhe.

Možete ili pronaći hokiranu (SaaS) wiki platformu ili samostalnu hostel, ali ja više volim prvu. Evo zašto.

Nema stresa oko postavljanja stvari

Ako ste ikada postavili nešto s nule, znate da vam je potreban naporan rad. Sa samostalnim wiki rješenjem, trebali biste smisliti svoj vlastiti način da sve pravilno postavite. Dok će, s druge strane, hostirano rješenje biti unaprijed pripremljeno sa svime što vam je potrebno, tako da ne morate postaviti ništa.

Štedi vrijeme i energiju

Jasna je činjenica da za izradu nečega ispočetka treba puno više vremena nego da ga imate upravo ispred tanjura. Pomoću rješenja s hostom možete napustiti dio vremena za postavljanje i održavanje i izravno skočiti na ono što je važno – pomoću platforme.

Svjetlija strana toga je to što slobodno vrijeme zapravo možete iskoristiti da učinite nešto produktivno za svoje poslovanje.

Nova ažuriranja i ispravci programskih pogrešaka

Pomoću wiki rješenja s vlastitim domaćinima morat ćete se pobrinuti za vlastito ažuriranje i ispravljanje pogrešaka, ako ih ima. S druge strane, rješenje o tome brine se o svemu tome. Jedini posao koji obavljate je da koristite platformu i možda malo podešavate stvari tu i tamo kako biste bolje odgovarali vašem poslovnom stilu. To je to.

DokuWiki od Kamatera

Kamatera je prilično velikodušna ovdje nudeći DokuWiki za 30-dnevno besplatno probno razdoblje. To je wiki platforma napisana na PHP-u, omogućavajući vam da je implementirate bez baze podataka. Ovaj softver otvorenog koda radi na običnim tekstualnim datotekama, a rekao bih da je njegova sintaksa sasvim identična onome MediaWiki koristi, što je izvrsno.

Koristio sam @dokuwiki već skoro desetak godina za većinu mojih osobnih & profesionalne potrebe dokumentiranja. U prošlosti sam mu donirao novac.

Jučer sam podnio svoj prvi PR na projektu. Nadam se prvo od mnogih. Osjećam se sjajno vratiti se!#Hacktoberfest #php

– SyntaxSeed (Sherri W) (@SyntaxSeed) 3. listopada 2019. godine

Nakon završetka besplatne probne verzije, možete odabrati plaćeni plan, ovisno o vašim potrebama.

Zoho Wiki

Ako imate vrlo posebne i specifične potrebe za svoj tim, onda Zoho Wiki je super za to. Upravljanje znanjem za timove čini doslovno povjetarce. Omogućuje vam izradu radnih prostora i stranica, dodjeljivanje specifičnih zadataka korisnicima, pa čak i prilagođavanje portala vašim potrebama.

Sve u svemu, možete stvoriti bazu znanja, držati sadržaj dobro zaštićenim, uskladiti se s vašom robnom markom i koristiti njihov robusni uređivač za stvaranje sadržaja i raznih widgeta s lakoćom.

SiteGround

SiteGround stalno je bio pouzdan izvor hostinga za trgovce i vlasnike tvrtki širom svijeta, a s njihovim hosting hostingom teško da možete pogriješiti. Kako se navodi na njihovoj web stranici, izrađen je pažljivo radi vrhunskih performansi.

Bez obzira za koju god platformu Wiki otišli, možete biti sigurni da SiteGround može lako podnijeti teret.

A2Hosting

Još jedan vrlo poznati pružatelj usluga hostinga, A2Hosting-a wiki rješenje može vam pomoći u formiranju vaše odabrane wiki platforme, poput MediaWikija, DokuWiki-a ili TikiWiki-a. Ovaj pružatelj usluga hostinga poznat je po brzim brzim poslužiteljima jer zna da i drugo kašnjenje u učitavanju može utjecati na brzinu napuštanja početne stranice.

Također su prilično pristupačne u usporedbi s ostalim pružateljima usluga hostinga vani. Definitivno vrijedi provjeriti.

XWiki

S XWiki-a hosting hostinga u oblaku, ne morate se brinuti oko hostinga, nadogradnji, održavanja i sigurnosnih kopija. O svemu tome se brine. Možete započeti s njihovim najmanjim planom i nadograditi dok idete kad se zahtjev poveća.

To je open source i ima značajke poput:

 • 24/7 praćenje
 • Pravovremene sigurnosne kopije
 • Nema zaključavanja u oblaku
 • Sposobnost stvaranja prilagođenih aplikacija za vaše potrebe
 • Može obraditi milijune stranica
 • Stručna podrška

S našim rijetko imamo problema @xwikiorg na mjestu, a kada to radimo, obično je korisnička pogreška (kašalj … kašalj … @massonpj). Ali kad imamo pitanje ili nam je potrebna pomoć, posada dolazi @XWiki uvijek su brzi s odgovorom, temeljiti u rješenju i strpljivi prema našem osoblju. Hvala vam!

– OpenSourceInitiative (@OpenSourceOrg) 11. veljače 2020. godine

XWiki koriste neka od velikih imena poput Amazona.

Nuclino

Ako stavite puno naglaska na produktivnost, onda Nuclino možda je samo onaj koji tražite. Njihova wiki tvrtka omogućuje vrlo jednostavan i izvediv pristup dokumentima i informacijama unutar jedne platforme.

Kao i svaka druga wiki platforma, i Nuclino pomaže povezati znanje svih članova tima pomoću internih veza. Bolje je nego da su okolo rasute odvojene mape, datoteke ili dokumente.

Također, uz pomoć klastera, poznatih i kao hijerarhijske oznake, možete prikazati istu stranicu na različitim upitima pretraživanja kako biste ih lakše pronašli. Sve u svemu ovo rješenje je brzo i suradnju čini posve laganim.

ušće

Atlassian je ušće može biti od ključne važnosti za formiranje vašeg timskog rada i učinkovitu suradnju. Pomoću nje možete stvoriti super jednostavnu bazu znanja za svoj tim da biste pronašli odgovore pod jednim jednim krovom. Uz to možete stvoriti bilješke o sastancima, planove projekata i uspostaviti svoj u potpunosti funkcionalan radni prostor.

Zauzvrat, vaš tim može objavljivati ​​i primati povratne informacije od svih. Ovo pomaže u provjeri valjanih ideja i koncepata. Jedna stvar koja mi se kod ove usluge najviše sviđa jest to što ima predloške za gotovo svaku svrhu. Ne morate pisati i dijeliti nešto ispočetka. Samo koristite predloške, unesite svoje podatke i dobro idete.

Confluence koristi više od 40.000 kupaca, što uključuje i like-ove Audija, Hubspot, i Blend.

Pojam za Wikis

Kompatibilno je sa Mac, Windows, mobitelima i webom, Pojam za Wikis je još jedna sjajna opcija za timove i pojedince. Bilo da se radi o dokumentima, bilješkama, ciljevima ili praksama tvrtke, možete pohraniti sve za lak pristup.

Pomoću njihovog uređivača povlačenja i ispuštanja možete odmah dodati datoteke, multimediju i puno više. Ova je usluga pogodna za svakoga i svakoga jer vam nije potreban ni malo tehničkog znanja. Isti je slučaj s odjelom za njihovu suradnju. Možete dodavati komentare, spominjati članove, dijeliti datoteke pa čak i okupljati sve kako bi razgovarali o važnim detaljima.

Mogućnost ugrađivanja više od 50 različitih aplikacija čini ga trešnja na vrhu.

Papyrs

Još jedna usluga koja nudi uređivač povuci i ispusti, Papyrs je onaj koji je teško pobijediti na ovom popisu. Pametno je reći da su njihove značajke pažljivo izrađene i da se ne klanjaju pred ostalim uslugama, jer imaju bukvalno sve što možda tražite.

Svojim članovima možete povući i ispustiti bilješke, datoteke, dokumente, obrasce i druge elemente. Na kraju dana možete jednostavno pregledavati izvješća i analizirati svoj tijek rada.

Njihova značajka pretraživanja jedan je zgodan alat za otkrivanje gdje se nalaze vaše datoteke i pristupanje njima u bilo kojem trenutku. Sve u svemu, previše je previše i možete ih sve isprobati sa 15-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

AllAnswered

Sustav upravljanja znanjem sve u jednom, AllAnswered ide po njihovom imenu. Odgovara na sva vaša pitanja uslugom. Možete imati silu zajednice, wiki, Q & Odjeljak i tijek rada sjedinjeni su u jedan jedinstveni sustav. I najbolji dio? Svima njima možete dobiti pristup po jednoj jedinoj pristupačnoj cijeni.

Ukratko, možete dijeliti znanje, postavljati pitanja i odgovore, stvarati nove i ažurirane informacije i na kraju uštedjeti tonu vremena uz pomoć njihove umjetne inteligencije.

Prije nego što se posvete njihovom plaćenom planu, možete iskoristiti njihovo besplatno probno suđenje.

Kipwise

Uz sposobnost integriranja sa Slackom, Kipwise ne stavlja suradnju na steroide. Njihova značajka brzog pretraživanja omogućava vam da pronađete željene stvari sve dok razgovarate ili čak i dok odgovarate na kartu, štedeći vam veliku količinu vremena.

Neke druge značajke uključuju:

 • Sposobnost podsjetiti suigrače isječkom o korištenju značajke pretraživanja prije postavljanja bilo kakvih pitanja
 • Dodijelite konkretna pitanja određenim članovima koji se trebaju baviti
 • Dodijelite članovima da pregledaju sadržaj kako bi ga učinili ažuriranim
 • Stvorite zapanjujući strukturirani sadržaj
 • Pristupite predlozima kako biste uštedjeli produženje rada
 • Ugradite elemente iz različitih izvora

Uz sve te fantastične značajke, prilično je teško ne zakazati demonstraciju proizvoda.

Ploča

Ploča omogućuje vam organiziranje sadržaja i najvažnije prikvačite na vrh radi lakšeg pristupa. Članovi tima mogu komentirati, stvarati novi sadržaj i voditi rasprave sve u stvarnom vremenu.

Sjajna značajka o kojoj vrijedi razgovarati je WYSIWYG editor. Ne samo da je vrlo jednostavan za korištenje, već i prepoznaje duplicirani sadržaj i sprječava slučajno stvaranje više kopija čak i ako dva različita člana istovremeno pritisnu “save”. Ima vrlo malo prostora za pogreške s Slabom.

Pomoću njihove funkcije pretraživanja brzo možete potražiti važne podatke i integrirati hrpu aplikacija trećih strana za poboljšanje značajki.

Archbee

Koriste ih tvrtke kao što su Portfolio box i ColorElephant, Archbee pruža pregršt zanimljivih i korisnih značajki koje će samo olakšati vašu poslovnu suradnju. Njihov uređivač sličan je Slabovom, a sprječava sukob između spremanja iste datoteke od strane različitih članova.

Štoviše, možete:

 • Ugradite dijagrame
 • Dijeljenje dokumenata
 • Uređivač koda za pristup programima u realnom vremenu
 • Odmah tražite datoteke i informacije
 • Pogledajte statistiku za svakog člana

Možete započeti besplatno.

SlimWiki

SlimWiki malo se izdvaja iz gomile jer mnogo pažnje posvećuju dizajnu i korisničkom iskustvu, pomažući vam da se više koncentrirate na posao. Obično, kad čujemo riječ “wiki”, vjerojatno se može vidjeti dosadna vizualizacija. Međutim, takav slučaj nije slučaj sa SlimWikijem.

Imaju zapanjujući izgled i tipografiju koji mogu masovno povećati produktivnost među članovima. I ne samo to, već možete dijeliti datoteke i pregledavati povijest uređivanja stranice. Svaki vaš dio podataka čuva se sigurno i privatno, tako da se o tome ne treba brinuti.

SlimWiki radi kako s mobilnim tako i sa desktop računarom.

Zaključak

Nadam se da gornji popis rješenja za hosting hostinga može vam pomoći da odlučite što je najbolje za vaše poslovanje. Neki od njih dolaze s cjelovitim kolaboracijskim sustavima, dok neki ne. Ovisno o vašim potrebama, lako ćete pronaći svoj meč.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map