8 Penyedia Hosting VPS Terbaik pada tahun 2020

Adakah anda mencari penyedia hosting VPS terbaik untuk perniagaan anda? Anda akan dapati di sini penyedia perkhidmatan hosting VPS teratas pada tahun 2020.


VPS adalah istilah yang bermaksud a pelayan peribadi maya yang merupakan pelayan peribadi yang mempunyai salinan sistem operasi sendiri di mana semua pengguna dan pelanggan sistem operasi tersebut dibenarkan untuk memasang mana-mana perisian yang tersedia atau berjalan pada sistem operasi tersebut.

Harga pelayan ini sangat rendah jika dibandingkan dengan pelayan fizikal khusus lain yang mempunyai ciri yang setara. Terdapat banyak syarikat yang menghoskan pelayan peribadi maya untuk pekerjanya yang dapat bekerjasama antara satu sama lain pada sistem operasi ini dan mereka dapat memasang mana-mana perisian yang ditawarkan pada pelayan tersebut.

Di sini anda akan menemui senarai 8 penyedia hosting VPS teratas pada tahun 2020 dan masing-masing juga akan dibincangkan. Penyedia hosting VPS ini menyediakan perkhidmatan mereka di India, AS, UK, Australia, Kanada, Eropah, Jerman, Singapura, Indonesia, dan semua negara lain di dunia.

 1. ScalaHosting
 2. Bluehost
 3. Dreamhost
 4. Hostinger
 5. Hosting A2
 6. Hostwinds
 7. GreenGeeks
 8. WebHostingPad

Maklumat yang lebih terperinci mengenai semua penyedia hosting ini dibincangkan di bawah dalam artikel ini. Di bawah ini anda akan membaca tentang semua ciri mengenai semua 8 penyedia hosting VPS dan seberapa baik mereka dalam industri hosting VPS.

Penyedia Hosting VPS Terbaik pada tahun 2020

1. ScalaHosting

ScalaHosting adalah syarikat yang mempercayai kebolehpercayaan pelanggan dan memenuhi tujuan tersebut. Ditubuhkan pada tahun 2007 dan setelah 10 tahun berjaya menyediakan pelayan yang boleh dipercayai kepada pelanggan.

Terdapat 3 layanan utama yang ditawarkan oleh Scala Hosting yang meliputi hosting web bersama, rancangan hosting reseller, dan rencana pelayan cloud SSD. Scala Hosting menggunakan pemproses E3 dan pemproses E5 untuk pelayan mereka sehingga pelayan mereka tidak boleh turun atau lambat dalam banyak mana-mana sama ada ia mendapat banyak lalu lintas di atasnya.

Ciri-ciri:

 • Panel Kawalan SPanel
 • Sandaran Jauh Harian
 • Rakaman Percuma
 • Diuruskan Sepenuhnya
 • Penghijrahan Percuma
 • Perlindungan Keselamatan SShield
 • Alamat IP khas
 • Sumber Dijamin
 • Kedudukan Google yang Lebih Baik

Pelan Hosting VPS Cloud Terurus:

StartAdvancedBusinessEnterprise
$ 9.95 / Sebulan$ 21.95 / Bulan$ 41.95 / Bulan$ 63.95 / Bulan
1 Teras CPU
RAM 2GB
SSD 20GB
2 teras CPU
RAM 4GB
SSD 30GB
4 teras CPU
RAM 6GB
50GB SSD
6 teras CPU
RAM 8GB
80GB SSD

Pelan Hosting Cloud VPS yang Dikendalikan Sendiri:

StartAdvancedBusinessEnterprise
$ 10 / Sebulan$ 19 / Sebulan$ 33 / Sebulan$ 49 / Sebulan
1 Teras CPU
RAM 2GB
50GB SSD
2 teras CPU
RAM 4GB
70GB SSD
4 teras CPU
RAM 6GB
100GB SSD
6 teras CPU
RAM 8GB
150GB SSD

Dapatkan ScalaHosting

2. Bluehost

Bluehost adalah salah satu nama web hosting tertua dan ia adalah pelayan terbesar dalam hal hosting di WordPress. Apabila anda menggunakan Bluehost maka anda tidak perlu risau laman web anda berfungsi dengan perlahan walaupun terdapat banyak lalu lintas di pelayan. Ini adalah ciri terbaik Bluehost yang tidak membiarkan laman web yang dihoskan di pelayannya lambat dalam keadaan apa pun.

Host web ini terkenal dengan sokongan yang sangat baik kepada pelanggan di mana mereka tersedia 24/7. Sekiranya anda adalah orang yang tergolong dalam perniagaan kecil dan berfikir untuk mengehoskan laman web anda melalui Bluehost maka anda harus tahu bahawa ia adalah kedudukan nombor satu host untuk laman web perniagaan kecil. Pengguna permulaan pelayan hosting web ini ditawarkan domain percuma, SSL percuma, pembina laman web percuma dengan banyak templat.

Pelan dan Harga:

StandardEnhancedUltimate
$ 19.99 / bln$ 29.99 / bln$ 59.99 / bln
2 Inti
Storan SSD 30 GB
RAM 2 GB
Lebar Jalur 1 TB
1 Alamat IP
2 Inti
Storan SSD 60 GB
RAM 4 GB
Lebar Jalur 2 TB
2 Alamat IP
4 Inti
Storan SSD 120 GB
RAM 8 GB
Lebar Jalur 3 TB
2 Alamat IP

Dapatkan Bluehost

3. Dreamhost

Penyedia hosting web Dreamhost berpusat di Los Angeles dan dimiliki oleh Dream Network dan memulakan web hosting untuk pertama kalinya pada tahun 1997 dan kini mempunyai lebih daripada 400,000 pelanggan dan terdapat lebih dari 200 pekerja yang bekerja di bawah syarikat ini.

Sekiranya anda adalah orang yang ingin meneroka sesuatu yang lebih daripada menulis blog, maka DreamHost adalah sesuatu yang dibuat untuk anda. Sekiranya anda melihat senario terkini syarikat hosting web ini, kini ia menghoskan lebih daripada 1.5 juta laman web yang jumlahnya cukup baik untuk syarikat hosting web.

DreamHost mampu melancarkan cloud server hanya dalam 30 saat dan ia juga merupakan ahli Gold OpenStack Foundation. DreamHost adalah perkara terbaik bagi perniagaan kecil untuk mengehoskan laman web mereka agar boleh didapati di internet.

Pelan dan Harga:

VPS BasicVPS BusinessVPS ProfessionalVPS Enterprise
$ 10.00 / bln$ 20.00 / bln$ 40.00 / bln$ 80.00 / bln
Ram 1 GB
Storan SSD 30 GB
Laman Web Tanpa Had
Trafik Tanpa Had
Sijil SSL Percuma
E-mel Tanpa Had @ Domain Anda
Ram 2 GB
Storan SSD 60 GB
Laman Web Tanpa Had
Trafik Tanpa Had
Sijil SSL Percuma
E-mel Tanpa Had @ Domain Anda
Ram 4 GB
Storan SSD 120 GB
Laman Web Tanpa Had
Trafik Tanpa Had
Sijil SSL Percuma
E-mel Tanpa Had @ Domain Anda
Ram 8 GB
Storan SSD 240 GB
Laman Web Tanpa Had
Trafik Tanpa Had
Sijil SSL Percuma
E-mel Tanpa Had @ Domain Anda

Dapatkan Dreamhost

4. Hostinger

Syarikat hosting web Hostinger yang ditubuhkan pada tahun 2004, telah masuk ke senarai teratas penyedia hosting VPS kerana telah menjadi pusat web hosting sejak awal. Penyedia hosting web ini mempunyai lebih dari 29 juta pelanggan yang berasal dari seluruh pelosok bumi dan jika anda lihat dalam angka maka ia mempunyai pelanggan dari 178 negara.

Setiap hari 20,000 pelanggan baru mendaftar di Hostinger dan penyedia hosting web ini mempunyai segala-galanya untuk mendapat penghargaan dan penerimaan oleh orang-orang di seluruh dunia yang mendaftar setiap hari.

Ini adalah salah satu pelayan hosting web yang paling pesat berkembang yang mencapai angka 10 juta pada tahun 2014 dan kemudian sekitar tahun 2017, pangkalan pengguna DreamHost meningkat kepada 29 juta pengguna. Syarikat ini mempunyai banyak ciri percuma untuk penggunanya yang merupakan daya tarikan utama bagi orang-orang yang mencari tempat untuk menjadi tuan rumah laman web mereka.

Pelan dan Harga:

HARGA VCPUMEMORYSTORAGEBANDWIDTHPRICE
1 vCPU1 GB20 GB1000 GB$ 3.95 / bln
2 vCPU2 GB40 GB2000 GB$ 8.95 / bln
3 vCPU3 GB60 GB3000 GB$ 12.95 / bln
4 vCPU4 GB80 GB4000 GB$ 15.95 / bln
6 vCPU6 GB120 GB6000 GB$ 23.95 / bln
8 vCPU8 GB160 GB8000 GB$ 29.95 / bln

Dapatkan Hostinger

5. A2 Hosting

A2 Hosting adalah salah satu penyedia hosting VPS terbaik yang kini bekerja di era digital begitu banyak penyedia hosting VPS. Perkhidmatan yang ditawarkan oleh A2 VPS hosting termasuk hosting web Linux dan Windows hosting, ia juga menawarkan ruang dan lebar jalur yang tidak terhad, anda juga dapat melakukan pemindahan laman web percuma melalui hosting A2.

Pusat data hosting A2 terletak di Michigan (USA) Arizona (USA) Amsterdam (Eropah). Dalam hosting A2 semasa anda log masuk melalui akaun anda, anda boleh menjalankan perintah secara harfiah kerana anda mengendalikan pelayan secara langsung. Hosting A2 mendakwa bahawa mereka menawarkan pemuatan halaman 20X lebih pantas daripada penyedia hosting web lain.

Bahagian terbaik dari mereka adalah bahawa mereka menawarkan pemacu keadaan pepejal percuma, jumlah penyimpanan / pemindahan dan penghijrahan laman web secara percuma. Pelan hosting web termurah A2 ialah $ 3.92 sebulan.

Pelan dan Harga:

VPS TANPA VPSMANAGED VPSCORE
BERMULA DI
$ 5.00
BERMULA DI
$ 25.00
BERMULA DI
$ 25.00
Akses Root
Pilih OS Linux Anda
Panel Kawalan cPanel percuma
Pengurusan HostGuard Penuh
Akses Root
Panel Kawalan cPanel percuma
Pengurusan HostGuard Penuh

Dapatkan Hosting A2

6. HostWinds

HostWinds adalah satu-satunya pelayan hosting yang begitu yakin dengan ciri-cirinya sehingga mereka menawarkan jaminan pengembalian wang 60 hari jika anda tidak suka dengan pelayan hosting. Pelayan hosting web itulah yang patut mengambil risiko untuk hosting web anda.

Ia jauh lebih baik daripada pelayan hosting web percuma lain yang agak lambat dalam bekerja dan yang sering berkurang ketika mereka menghadapi lalu lintas yang besar. Pelan asas untuk hosting di Hostwinds bermula dari $ 4,50 sebulan yang mempunyai tawaran seperti penyimpanan dan lebar jalur tanpa had, ruang cakera tanpa had, pangkalan data, dan subdomain.

Sekiranya anda ingin menjimatkan wang dalam langganan Hostwinds, anda boleh mengambil langganan tahunan yang berharga sekitar $ 3.50 setiap bulan di mana anda dapat menjimatkan sejumlah wang melalui langganan tahunan Hostwinds.

Pelan Hosting VPS Linux Terurus sepenuhnya:

$ 5.17 / bln $ 10.34 / bln $ 18.80 / bln $ 23.97 / bln
1 Teras CPU
RAM 1 GB
Ruang Cakera SSD 30 GB
Pemindahan Data 1 TB
1 Teras CPU
RAM 2 GB
Ruang Cakera SSD 50 GB
Pemindahan Data 2 TB
2 teras CPU
RAM 4 GB
Ruang Cakera SSD 75 GB
Pemindahan Data 2 TB
2 teras CPU
RAM 6 GB
Ruang Cakera SSD 100 GB
Pemindahan Data 2 TB

Dapatkan HostWinds

7. GreenGeeks

GreenGeeks menganjurkan lebih daripada 300,000 laman web yang mempunyai pusat data di Amerika Syarikat dan Kanada. Ia mempunyai waktu operasi yang kuat dan sokongan pelanggan yang hebat di mana mereka hampir tersedia untuk mendapatkan bantuan kepada pelanggan 24/7. Ia menawarkan masa muat yang sangat pantas walaupun pada senario di mana terdapat lalu lintas yang padat di pelayan.

GreenGeeks ditubuhkan pada tahun 2006 oleh Trey Gardener di mana pengalamannya di banyak syarikat web hosting membantu syarikat ini memahami keperluan pelanggan yang ingin menjadi tuan rumah laman web mereka di pelayan web hosting. Ini adalah syarikat hosting web mesra alam yang telah memutuskan untuk meninggalkan jejak tenaga positif.

Pelan Hosting VPS Terurus:

2GB4GB8GB
$ 39.95 / bln$ 59.95 / bln$ 109.95 / bln
4 vCPU
Ruang Cakera SSD 50 GB
Pemindahan 10 TB
cPanel Termasuk
Sijil SSL percuma
Pemindahan Laman Web Percuma
Sokongan Terurus GreenGeeks
Jaminan Wang dikembalikan selama 30 hari
4 vCPU
Ruang Cakera SSD 75 GB
Pemindahan 10 TB
cPanel Termasuk
Sijil SSL percuma
Pemindahan Laman Web Percuma
Sokongan Terurus GreenGeeks
Jaminan Wang dikembalikan selama 30 hari
6 vCPU
Ruang Cakera SSD 150 GB
Pemindahan 10 TB
cPanel Termasuk
Sijil SSL percuma
Pemindahan Laman Web Percuma
Sokongan Terurus GreenGeeks
Jaminan Wang dikembalikan selama 30 hari

Dapatkan GreenGeeks

8. WebHostingPad

WebHostingPad menawarkan terutamanya dua jenis rancangan hosting iaitu Power Plan dan Power Plan Plus. Masing-masing menyediakan ruang web yang tidak terhad dan mempunyai lebar jalur yang tidak dimeterai.

Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2005 yang menjadikan mereka mempunyai pengalaman lebih dari satu dekad dalam industri web hosting. jika anda mengabaikan Power Plan dan Power Plan Plus maka ia juga menawarkan pengecer dan hosting VPS.

WebHostingPad adalah sesuatu yang merupakan salah satu pelopor hosting VPS dan kebanyakan orang lebih memilih untuk hosting VPS. WebHostingPad menawarkan perkhidmatan terbaik untuk hosting VPS dan kerana telah menginjakkan kaki mereka dalam hosting VPS, mereka terbukti menjadi syarikat hosting VPS terbaik. Pelan pemula WebHositngPad menyediakan ruang cakera 100 GB dan lebar jalur percuma 100 GB.

Pelan dan Harga:

BEGINNERPROPREMIUMSUPER
$ 29.95 / bln$ 34.95 / bln$ 49.95 / bln$ 59.95 / bln
Storan 20 GB
Lebar Jalur 100 GB / bln
Ram 1 GB
1 IP
Akses Akar Penuh
Storan 80 GB
Lebar Jalur 250 GB / bln
Ram 2 GB
2 IP
Akses Akar Penuh
Storan 160 GB
Lebar Jalur 1 TB / mo
Ram 4 GB
3 IP
Akses Akar Penuh
200 GB Storan
Lebar Lebar 1.5 TB / mo
Ram 4 GB
3 IP
Akses Akar Penuh

Dapatkan WebHostingPad

Kesimpulan mengenai Penyedia Hosting VPS Terbaik

VPS hosting telah menjadi salah satu jenis web hosting terbaik ketika datang ke orang-orang yang terlibat dalam perniagaan kecil dan ingin menjadi tuan rumah laman web mereka. Sekiranya anda membuat penyelidikan dengan baik maka anda boleh menghoskan laman web perniagaan anda secara percuma melalui VPS yang mempunyai beberapa ciri hebat di dalamnya.

Mempunyai pelayan peribadi maya di tempat kerja anda menjimatkan banyak masa untuk syarikat anda dan pekerja yang bekerja di dalamnya kerana mereka akan bekerja di pelayan yang sama yang akan lebih mudah bagi mereka untuk memindahkan fail dan maklumat antara satu sama lain.

Banyak syarikat pada masa kini percaya bahawa mempunyai VPS di tempat kerja anda adalah perkara terbaik bagi mereka kerana pekerja yang bekerja di bawah organisasi itu merasa lebih senang untuk bekerja dan ia sangat menjimatkan banyak masa dalam soal memindahkan fail dan memuatkan laman web.

Baca Juga:

 • 10 Penyedia Web Hosting Terbaik
 • 10 Perkhidmatan Web Hosting yang Murah dan Terbaik pada tahun 2020
 • Perkhidmatan Hosting WordPress Terurus Terbaik 2020
 • Perkhidmatan Hosting Perusahaan Terbaik
 • 6 Penyedia Pelayan Dedikasi Terbaik pada tahun 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map