10 prednosti Cloudflare-a za bolje performanse i sigurnost web mjesta

Nema sumnje, implementacija Cloudflare-a jedan je od najbržih načina za ubrzavanje i dodavanje sigurnosti na vašu web stranicu.


Cloudflare je volio milijuni web stranica smanjiti vrijeme učitavanja web stranica i zaštititi se od internetskih prijetnji, uključujući DDoS.

Ako ste prvi put čuli Cloudflare, evo vam jedne linije.

CloudFlare je CDN (mreža za isporuku sadržaja), a sigurnosna tvrtka pomaže malim poduzećima da nadopune i osiguraju mrežne resurse.

Evo nekih od sljedećih prednosti možete utjecati na implementaciju Cloudflare-a.

1. Minifikacija

Uklonite neželjene znakove poput razmaka, komentara, znakova nove linije, blokirajte razgraničitelje koji nisu potrebni za posluživanje web stranice.

Eliminacijom tih nepotrebnih znakova smanjuje se veličina datoteke. Stoga pomaže bržem učitavanju stranice.

Cloudflare podržava tri vrste minifikacija.

 • JavaScript
 • CSS
 • HTML

Možete ih omogućiti pod “Ubrzati“.

2. HTTP / 2 protokol

Novo predstavljeni HTTP / 2 protokol dva su puta brži od HTTP / 1.1

Pomaže pri učitavanju više elemenata stranice paralelno preko jedne TCP veze i imaju još jednu prednost poput kompresije zaglavlja, push tehnologije.

HTTP / 2 ubrzanje je prema zadanim postavkama omogućeno, tako da ne morate vršiti nikakvu konfiguraciju.

3. Besplatni SSL

SSL nije samo za an eCommerce web-lokaciji ili ako vaša web-lokacija ima osjetljive transakcije s informacijama, to je za svatko. Omogućujući pristup vašoj web lokaciji putem HTTPS-a, podaci se kriptiraju s korisničkog računala na vaš poslužitelj.

SSL je također novi signal za rangiranje Google pretraživača. Cloudflare nudi BESPLATNI univerzalni SSL certifikat, ali ako vam je potreban prilagođeni paket iz Thawte, Symantec, Rapid, GeoTrust, Comodo, uvijek možete kupiti i učitajte svoj certifikat.

4. DNS sigurnost

Dodajte DNS sigurnost svojoj domeni omogućavanjem DNSSEC (proširenje sigurnosnog proširenja sustava domena). DNSSEC pomaže u ublažavanju zahtjeva krivotvorina ranjivost.

DNSSEC može biti omogućen u odjeljku “DNS“.

5. Cloud WAF

WAF (vatrozid web aplikacije) pomaže u zaštiti vaše web lokacije od OWASP top 10, CMS (WordPress, Joomla, itd.) Ranjivosti. Cloudflare WAF dobio je više od 145 pravila za zaštitu od gotovo svih vrsta napadaju web aplikacije.

Opći mit je da će sigurnost usporiti web mjesto, ali to nije istina. Cloudflare WAF izgrađen je, a imajući na umu performanse. Dodaje manje od Kašnjenje od 1 ms.

Prednosti upotrebe Cloud WAF-a je to što se ne morate brinuti oko ažuriranja skupa pravila za bilo kakvu novu ranjivost jer će se taj pružatelj usluga sigurnosti u oblaku pobrinuti za to.

Cloudflare WAF dostupan je samo iz PRO plana.

6. Optimizacija slike

Više od 60% veličine web stranice doprinose slike.

Ako imate puno slika na svojoj web stranici, onda Cloudflare Polirati može vam pomoći da se optimiziraju do manje veličine za brzo učitavanje. Možete odabrati komprimiranje gubitaka ili gubitaka.

Poljski također podržavaju kompresiju WebP-a i dostupan je od PRO plana. Inače, ovo možete uputiti da biste saznali kako komprimirati slike za WordPress, Joomla ili neku drugu web stranicu platforme.

7. Keširanje preglednika

Uputite preglednik posjetitelja da predmesti statičke resurse u dužem periodu, tako da se ponavljaju zahtjevi učitavaju iz lokalne predmemorije kako bi se ubrzalo učitavanje web stranica.

Ne brinite se upotrebom dodatka treće strane ili pisanjem .htaccess za predmemoriranje preglednika umjesto toga, to možete učiniti pomoću Cloudflare pod „caching“.

8. WebSockets

Koristite WebSocket aplikaciju? Cloudflare prosljeđuje promet WebSockets na vaš izvorni poslužitelj bez potrebne ručne konfiguracije. Podržava i SSL.

9. Umetanje balansiranja

Nedavno je Cloudflare najavio balans za opterećenje oblaka za distribuciju web prometa na više poslužitelja. Balansiranje opterećenja osigurava web mjesto uvijek dostupno kad jedan od pomoćnih poslužitelja padne.

Teret ne pomaže samo u boljoj dostupnosti, već i smanjiti učitavanje stranice vrijeme posluživanjem sadržaja s najbližeg porijekla poslužitelja na temelju korisničke lokacije.

Ravnoteža opterećenja u oblaku podržavaju automatsko prebacivanje, geografsko usmjeravanje, zdravstvene provjere

10. Optimizirano usmjeravanje mreže

Argo, nova usluga Cloudflare koja će usmjeravati odgovore na mjestu Cloudflare optimizirana mreža brže i sigurnije isporučiti sadržaj. Cilj Argo-a je smanjiti kašnjenje kako bi pružili najbolje moguće korisničko iskustvo.

Argo je dodatna usluga koja se naplaćuje na temelju upotrebe. To se može aktivirati u bilo kojem planu.

Web sigurnost & Optimizacija je zahtjevna, ali korištenje pravilnog rješenja to čini jednostavno. Ako želite optimizirati svoju web lokaciju radi brzine i sigurnosti, pokušajte Cloudflare i pogledajte kako to ide.

Cloudflare je dobio BESPLATNI plan tako da možete početi od tamo.

OZNAKE:

 • CloudFlare

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map