10 Sintetički alati za praćenje za vaše mrežno poslovanje

Suočimo se. Postoje sve vrste alata za praćenje, a ipak su prekidi i pogreške značajan izvor poslovnih briga.


Može li sintetski nadzor biti odgovor?

Praćenje je izuzetno kritičan i potreban dio svakog modernog digitalnog poslovanja.

Ne možete se pouzdati u slučajno otkrivanje grešaka ili čekati dok vas frustrirani kupac nazove, jednostavno zato što su troškovi za poslovanje previsoki.

Volio bih da mogu objaviti pojedinosti (ali ugovorne obveze me vežu), ali pomno sam vidio da je posao izgubio na tržištima od # 2 do # 20, samo zato što su se pritužbe kupaca stalno skupljale. A ovo je bio B2B posao, imajte na umu. Ako mislite da ih je dobar tim za korisničku službu (ili tim za uspjeh kupca, kako god ga željeli nazvati) mogao pogriješiti, bili biste u krivu – jednostavno je bilo previše neočekivanih pogrešaka u sustavu koji su se neprestano pojavljivali čak i nakon što su postavljeni popravci.

Zašto nadzor nije dovoljan?

Odgovor na takve poslovne probleme je – nadzor! Da, to svi znaju i vi, kao tvrtka, vjerojatno imate nekoliko sustava za praćenje.

No, izazov sa stvarnim aplikacijama je taj što pingovi i API-i često ne preskaču površinu aplikacije. Moderne aplikacije grade se na transakcijama, tokovima, prijavama i nekoliko usluga trećih strana, a sve to treba raditi zajedno, a ne raditi savršeno izolirano.

S tradicionalnim sustavima nadgledanja, iako imate povjerenja u to da vaš poslužitelj e-pošte radi i vaš poslužitelj za plaćanje, ali kako znati može li poslužitelj za platni promet slati transakcijske e-poruke putem poslužitelja e-pošte?

Pozdravi sintetičko nadgledanje.

Ako ste se trudili doći do neuhvatljive obećane zemlje u kojoj naiđete na probleme prije nego što to učine vaši kupci, Synthetic Monitoring je ono što vam treba. Unatoč ezoteričnom zvučnom imenu (i činjenici da se može vrlo teško kodirati), Synthetic Monitoring prilično je jednostavna ideja objasniti.

To uključuje simuliranje korisnika aplikacija u obliku skripti, koje zatim prelaze neke unaprijed definirane tokove stranica kako bi provjerili da li sve funkcionira kako treba. Imajte na umu da za vašu prijavu nema stvarne razlike – zahtjevi djeluju kao da dolaze od stvarnog korisnika, a uključuju pritiskanje tipki i popunjavanje obrazaca na stranicama upravo onako kako bi to učinili korisnik..

Ako se postavi i redovito pokrene paket takvih testova, možete vam uvijek odgovarati na sljedeća kritična pitanja:

 • Je li sustav gore?
 • Jesu li svi važni podsustavi gore?
 • Mogu li se kupci prijaviti?
 • Mogu li klijenti locirati ono što su očekivali i na pravom mjestu?
 • Je li neka nedavna promjena koda pokvarila dio korisničkog iskustva?
 • Mogu li kupci filtrirati rezultate, preuzimati izvješća itd.?
 • Mogu li kupci izvršiti plaćanja?
 • Mogu li kupci kontaktirati tim za podršku iz aplikacije?

Vaš popis može varirati, ali nakon što postavite Synthetic Monitoring, moći ćete imati 100% povjerenje u svoj sustav u svakom trenutku. Teško je pretjerano prodavati Synthetic Monitoring, ali kad ga jednom postavite i pokrenete, počet ćete se pitati kako ste uspjeli bez njega!

Koji su neki od najboljih alata za nadgledanje sintetike?

Dakle, sada kada ste spremni preuzeti stvarno, stvarno (ili „sintetičko“, ako ��) naplaćujete svoju aplikaciju, evo nekoliko najboljih alata koje možete odmah implementirati i započeti koristiti..

Uptrends

Uptrends je lijepa i bogata značajka usluga sintetskog praćenja koju vrijedi provjeriti. Neke od značajki koje impresioniraju unaprijed su snimke neuspjeha (pogledajte gdje su se točno stvari pokvarile u pregledniku), propusnost propusne širine (pogledajte kako se vaša web stranica / aplikacija ponaša u lošim mrežnim uvjetima) i još mnogo toga.

Likovi Microsofta i Vimea upotrebljavaju uzlazni trend, tako da ste u dobrom društvu!

Checkly

Checkly tvrdi da je vrhunsko rješenje za praćenje i testiranje koje je privuklo puno pažnje, posebno u JavaScript zajednici sa kupcima kao što su Vercel i Humio. Možete pratiti tijekove transakcija na web lokaciji u stvarnom pregledniku i provjeriti krajnje točke API-ja. Jedna jedina nadzorna ploča prikazuje vam sve što trebate znati o ispravnosti i performansama vaše aplikacije u bilo kojem trenutku.

Ono što mi se stvarno sviđa je kako Checkly kombinira vrlo jednostavno postavljanje i jednostavnu upotrebu s moćnim alatima koje će programeri obožavati. Checkly koristi okvir Chrome Puppeteer za točno simuliranje interakcije s preglednikom Chrome. Da biste stvorili čekove, možete zaroniti u kod ili koristiti Lutkarski snimač, otvoreni izvorni Chrome, tvrtka Checkly s gotovo 7000 zvjezdica na Githubu.

Checkly nudi moćan REST API koji vam omogućuje orkestriranje i automatiziranje čekova, na primjer, pomoću Terraforma. Također vam omogućuje postavljanje sitnih sitnih upozorenja na Opsgenie, Pagerduty ili Slack. Sve u svemu sjajno rješenje smatram najzanimljivijim za moderne DevOps timove.

Cijene počinju od 7 USD mjesečno, što uključuje intervalu provjere u trajanju od 1 minute od lokacija globalnog podatkovnog centra.

Dynatrace

Kada je u pitanju nadgledanje aplikacija, Dyntrace ne treba uvoditi.

Zbog čega je njihov Nadzor sinteze usluga se visoko preporučuje. Odličan je alat s ugrađenim automatskim pokretanjem i automatskim otkrivanjem distribuiranih sustava velikih razmjera, a njegove nadzorne ploče i analize omogućuju vrhunski AI koji vam pomaže probiti buku.

Pingdom

Kada je riječ o prosječnom poslu, njegove su potrebe prilično jednostavne i jasne. Obično postoji samo jedna aplikacija i nekoliko krajnjih točaka koje možete nadzirati, a postoji samo nekoliko korisničkih iskustava koja su kritična.

Za ove slučajeve upotrebe, većina top ponude tamo je overkill, što Pingdom čini mojim favoritom i za opće praćenje i za Nadzor sinteze slično.

Kao što vidite, izrada sintetskog ispitivanja praćenja u Pingdomu potpuno je jednostavna, a vi ste sigurni da ćete uživati ​​u duhovitom, fokusiranom iskustvu. Ako još uvijek niste započeli s bilo kakvim nadgledanjem, preporučujem vam da isprobate cijeli niz koji vam nudi Pingdom – zasigurno ćete biti oduševljeni!

Uptime.com

Uptime je softver za mrežni nadzor poduzeća koji uključuje sintetičko nadgledanje.

Njihov ekskluzivni ugrađeni uređivač, opremljen prijedlozima na terenu, stvara pristup bez provjere kod transakcija. Uređivač uključuje značajku automatskog dovršavanja koja identificira određene elemente bez potrebe za lovom na njih.

Provjere transakcija Uptimea brz su i jednostavan način za dobivanje kritičnih informacija o tome što ne radi na vašoj web lokaciji i zašto. Toplo preporučujem isprobavanje.

Apica

Apica je čvrst sintetički nadzor koji nudi pouzdana tvrtka. Njihova usluga sintetskog nadzora uključuje nadgledanje rada, nadgledanje konkurencije, globalni monitor (simuliranje korisnika iz bilo koje zemljegrafije) i još mnogo toga.

Jedna od glavnih prednosti koje Apica nudi je mogućnost lokalnog uvođenja za tvrtke koje su osjetljive na privatnost ili su u skladu s regulatornim zahtjevima.

Site24x7

Baš kao Pingdom, Site24x7 je poznatiji kao jednostavan ping servis za nadziranje produktivnosti aplikacije, ali bilo mi je drago vidjeti Nadzor sinteze ponuda.

Usluga je kompatibilna sa testnim slučajevima Selenium, tako da je bonus ako ste već koristili Selenium za testiranje preglednika.

Dojmio me njihov sustav obavijesti, koji dolazi s programibilnim webhohovima, zajedno s plug-and-play kompatibilnošću s Microsoft Teamsima, Slack, Stride, HipChat, Zapier, itd..

AppDynamics

Sada je u vlasništvu Cisca, AppDynamics je popularno ime za nadzor web stranica i usluga API-ja s važnom podskupinom Synthetic Monitoring zasnovanog na pregledniku usluge.

Iako je ponuda standardna, po meni se istaknulo nekoliko značajki.

Najprije je ponovno testiranje pogreške – čim se pogreška poništi, AppDyanmics će je ponovo testirati kako bi se uvjerili da nije lažna negacija; tek tada vam se šalje obavijest.

Drugo su privatni sintetički agensi, koji vam omogućuju upotrebu prilagođenih sintetičkih agenasa na vašoj infrastrukturi kako biste pokrili rubne slučajeve ili samo probleme sa zakašnjenjem prstena. Definitivno vrijedi provjeriti!

Catchpoint

Catchpoint iznimno je sveobuhvatan Synthetic Monitoring usluga s više od 700 globalnih lokacija za testiranje (više od svih na koje sam naišao dok sam istraživao ovaj članak).

Pokušava pokriti cjelokupni spektar praćenja provjerom više od 20 vrsta nadzora i iskopati pravi uzrok kvara.

Na primjer, je li prijenos datoteka propao zbog odgovora s FTP poslužitelja ili internetskog davatelja usluga ili davatelja internetskih usluga vaše tvrtke? Bilo da se radi o bilo kojim popularnim protokolima, vrstama preglednika, povezivanju od zadnjeg kilometra itd., Catchpoint ide izvan sebe kako bi pružio stvarnu, cjelovitu sliku.

Nova relikvija

Posljednji na ovom popisu je Nova relikvija, što je još jedna pristojna usluga praćenja sintetike.

Ima sve značajke koje biste očekivali u sposobnoj usluzi nadgledanja sintetike, iako je napisano tek 18 globalnih lokacija. Dakle, ako se globalna dostupnost tiče vašeg # 1, ovo možda nije najbolja opcija za vas.

U skladu s tim, ona oblikuje urednu kombinaciju ako već koristite druge proizvode iz New Relic-a Uvidi.

Zaključak

Sintetičko nadgledanje je stvarni nadzor, koji uključuje bilježenje grešaka i gledanje na njih poput sokola. Kao i prethodni, Real Monitoring ima svoje bitno mjesto – simulacije nikada ne mogu u potpunosti postići kaos živog, opterećenog sustava.

Naročito kada je u pitanju pronalazak idealnih mjesta za optimizaciju, Real Monitoring je vaša jedina uloga. Međutim, kao što je već istaknuto, Real Monitoring igra nadoknađivanja s kupcem i reaktivan je način na koji se mogu riješiti pogreške (što je, po mom mišljenju, još kilometrima ispred zadanih zadataka koje koriste tvrtke – ignoriranje pogrešaka ��).

OZNAKE:

 • Praćenje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map