13 najboljih alata za nadgledanje API-ja za vaše poslovanje

Ako postoji nešto što si tvrtke ne mogu priuštiti u današnjem konkurentnom okruženju, to je ne-optimalni učinak sustava.


Još gore je slučaj kvara jednog ili više podsustava, a tehnički tim nije svjestan. U kritičnim branšama kao što su bankarstvo, trgovanje dionicama itd., Prekid može koštati milijune dolara (ili više) svake minute, dok u drugima može doći do kobnog odziva kupaca. Skoro da je došlo do točke kad upoznavanje s pogreškom prije nego što kupac napravi, više nije samo pametno; to je obavezan.

API-je, API-je posvuda

To je svijet u kojem dominiraju API-ji, a vjerojatno ga možete čuti i koristiti nekoliko puta dnevno. Ako ste davatelj usluga bilo koje vrste, imate API-je na koje se drugi oslanjaju i postoje API-ji koje konzumirate za održavanje poslovanja (API za Google Maps, API za plaćanje itd.). Ali ovo je samo vrh ledenog brijega. Za one iz svijeta računalnog programiranja, Application Programming Interface (API) širok je pojam koji pokriva više od mapa i kupovina.

Bez vašeg shvaćanja, sve u softverskom sustavu (da, doslovno sve) je API ili izlaže API.

Prije nego što pređemo na API-je za nadzor, uzmite trenutak da shvatimo što je API i koja je širina našeg softverskog sustava koji pokriva. To će vam pomoći da smanjite izbor i što bolje odlučite koje API-je želite pokriti te, prema tome, koji će alati biti bolji za vaš jedinstveni slučaj upotrebe.

Što je API?

Započnimo sa standardnom definicijom udžbenika prije nego što dublje probušimo upotrebu svakodnevnog poslovnog rječnika. Ako pitamo Wikipediju o API-ima, ona ima sljedeće:

U računalnom programiranju sučelje aplikacijskog programiranja (API) skup definicija podprograma, komunikacijskih protokola i alata za izgradnju softvera. Općenito govoreći, to je skup jasno definiranih metoda komunikacije među različitim komponentama. Dobar API olakšava razvoj računalnog programa pružanjem svih građevnih blokova koje programer sastavlja.

API može biti za internetski sustav, operativni sustav, sustav baze podataka, računalni hardver ili softversku knjižnicu.

Druga crta je bitna (naglasak je moj). Ne smatraju se samo web usluge koje se smatraju API-jevima. Pozivi operacijskog sustava, interakcije sustava baze podataka, hardverski signali, softverske biblioteke (kôd koji drugi kôd može ponovo upotrijebiti) spadaju u opseg API-ja jer svi predstavljaju dobro definirano, dobro razumljivo sučelje i skup protokola.

Sada, u bilo koji dan, bilo koji od ovih API-ja može prestati raditi. Možda je tvrdi disk dostigao ograničenje ulazna / izlaznih operacija u sekundi ili je istekao SSL certifikat ili je nepotpisana pogreška u najnovijoj verziji koda koji se koristi – sve ove situacije zahtijevaju stalno praćenje i trenutne radnje kada (po mogućnosti prije) javlja se problem.

U ovom će članku na odgovarajući način biti predloženi alati koji mogu nadzirati vašu aplikaciju u svim područjima, a ne samo razmjenu podataka između dva sustava.

Trošak zastoja API-ja

Teško je kvantificirati koliko stanka boli, ali Gartner je objavio studija u 2014. godini, što je taj broj povećalo na 300 000 USD na sat. Ovo je skroman prosjek, naravno. Razmotrite poslovni gubitak uzrokovan sat vremena stanke tijekom, recimo, sezone popusta na Crni petak. Pogledajte još horor priča o tome kako neispravni API-ji ubijaju poslovni ili zaposleni duh, pogledajte ovdje i ovdje.

Iako se poslovna strana API-ja ne može umanjiti, postoji i skriveni gubitak koji bi dugoročno mogao biti još veći. Programeri vole automatizaciju i pouzdanost u sustavima (zapravo svi to radimo; zamislite da se vaš poslužitelj e-pošte spušta nekoliko puta dnevno!), A stanke prekidaju kod i frustriraju ih. Ako se ovi nastave, problemi će uskoro početi utjecati na ostale poslovne funkcije (prodaja i marketing) koji će se umoriti od stalnog gubitka lica pred kupcem..

Usko sam vidio kako dvije tvrtke umiru gotovo smrtno zbog lošeg internog sustava praćenja i nemam srca to ponovo vidjeti. ��

Sada, stanke se ne mogu eliminirati; u stvarnom svijetu bilo što može poći po zlu u bilo kojem trenutku. Ali uspostavljajući odgovarajuće sustave za praćenje, možemo upoznati pogreške kao što se događaju, ponekad i prije nego što to učini!

Imajući to u vidu, pogledajmo neke od najboljih alata za praćenje API-ja na tržištu.

Uptrends

Cjelovito rješenje za sve vrste praćenja API-ja (sjećate li se naše široke definicije API-ja od ranije?), Uptrends pruža nadzor za web stranice, API-je, poslužitelje i još mnogo toga. U njemu se nalazi sretna korisnička baza od 25.000, a među korisnicima su imena poput Vimeo, Microsoft, Volkswagen, Vimeo i više..

Jedna jedinstvena značajka Uptrends-a je testiranje na temelju preglednika. Usluga vrti stvarne različite preglednike da bi pokrenuli vašu aplikaciju / web lokaciju i pruža detaljne metrike o njezinoj izvedbi.

Ali vremena i mjerenja odziva samo su pola priče. Ubrzi vam također daju detaljno izvješće o performansama koje je vrijedno materijala, tako da znate točno što uzrokuje usko grlo. Kada dođe do pogreške, usluga pravi snimak zaslona i šalje vam ga pa možete točno vidjeti kako se osjeća na drugom kraju jednadžbe. ��

Sve u svemu, Uptrends je pouzdana i sjajna usluga kojoj vjeruju mnoga velika imena.

Dotcom-Monitor

Platforma Dotcom-Monitor omogućuje vam konfiguriranje uređaja s više zadataka pomoću HTTP / S zadatka. S tim možete pratiti web API-je temeljene na OAuth 2.0 radi dostupnosti, performansi i ispravnih odgovora. Umnožavanjem jednog ili više zahtjeva krajnjeg klijenta i nadgledanjem SOAP web usluge, agenti Dotcom-Monitor potvrđuju da se podaci mogu ispravno razmjenjivati ​​između API-ja i web aplikacije.

Kada agent otkrije pogrešku, provjerava je prema filtru uređaja. Ako se pogreška ne filtrira, uređaj pokreće upozorenje. Možete konfigurirati više skupina upozorenja i postaviti prilagođene rasporede upozorenja i mogućnosti eskalacije. Izvješća su dostupna u CSV, PDF i TXT formatima. Oni pokazuju više i korisnih mjernih podataka, kao što su vrijeme odziva, vrijeme stanke i prosječna izvedba po lokaciji.

Planovi za cijene Dotcom-Monitora počinju od 1,99 USD mjesečno, a među ostalim značajkama nude praćenje web usluga s podrškom za HTTP / S, Web API SOAP / REST, provjeru SSL certifikacije, provjeru reakcije, trenutna upozorenja i 30 mjesta praćenja.

Checkly

Checkly tvrdi da je vrhunsko rješenje za praćenje i testiranje koje je privuklo puno pažnje, posebno u JavaScript zajednici sa kupcima kao što su Vercel i Humio. Možete pratiti internetske API-je, kao i transakcije na web lokaciji, u stvarnom pregledniku. Jedinstvena nadzorna ploča pokazuje vam sve što trebate znati o ispravnosti i performansama vaše aplikacije u bilo kojem trenutku.

Jako mi se sviđa kako Checkly kombinira jednostavno postavljanje i jednostavnu upotrebu s moćnim alatima za prilagodbu čekova. Umjesto jednostavnog ping-a, za praćenje API-ja koristi cjelovite prilagodljive provjere HTTP-a. To također uključuje skripte za postavljanje / skidanje, što je vrlo korisno kada npr. Želite potpisati zahtjeve ili očistiti testne podatke.

Još jedna stvar koja se ističe je moćan REST API koji vam omogućuje orkestriranje i automatizaciju čekova, na primjer, pomoću Terraform-a. Također omogućuje korisnicima postavljanje sitnih detalja upozorenja u kombinaciji s Opsgenie, Pagerduty ili Slack. Sve u svemu sjajno rješenje smatram najzanimljivijim za moderne DevOps timove.

Cijene počinju od 7 USD mjesečno i uključuju interval od jedne minute provjere i lokacije globalnog podatkovnog centra.

Amazon CloudWatch (za AWS)

Ako imate AWS infrastrukturu, CloudWatch se ne može preporučiti dovoljno. Osim nadgledanja aplikacija, CloudWatch ima i nadzor infrastrukture, pomažući vašem timu DevOps da mirno spava noću.

Izvor slike: aws.amazon.com

Prema službenom opisu, CloudWatch nudi:

 • Nadgledanje aplikacija
 • Vidljivost širom sustava
 • Optimizacija resursa
 • Jedinstveno operativno zdravlje

Dakle, sve dok imate implementaciju samo za AWS, CloudWatch će moći nadzirati vrijeme rada vaše aplikacije, performanse, upotrebu resursa, propusnost mreže, korištenje diska / CPU-a i tako dalje, pružajući robusno rješenje za sve vrste nadzora.

Možda je najznačajnija prednost CloudWatch-a ta što vam praktično nije potrebno ništa postavljati. AWS usluge generiraju relevantne zapise i dijele ih izravno s CloudWatchom koji završava na urednoj i razumljivoj nadzornoj ploči..

Izvor slike: aws.amazon.com

S nadzorne ploče ne možete čitati samo mjerne podatke (dok besplatni planovi nude točnost od jedne minute, plaćeni planovi mogu vas približiti preciznosti od jedne sekunde, što vam učinkovito omogućuje praćenje u stvarnom vremenu), ali i stvarati prilagođene pravila, postavite alarme i kada se trebaju pokrenuti, skenirajte dnevnike sustava u onoliko detalja koliko želite i još mnogo toga.

Sigurno, nisu svi na AWS-u, ali većina kritičnih i najpoznatijih digitalnih tvrtki je, zbog čega sam i mislio da CloudWatch treba uvesti na ovaj popis. Možda ću početi zvučati poput slomljenog roga u ovom trenutku, ali iskreno, ako ste na AWS-u, nema jednostavnijeg načina za postavljanje nadzora od CloudWatch-a.

Želite učiti o AWS CloudWatchu, učite iz ovdje stručnjak.

Što se tiče cijena, Amazon je i tamo ostao jednostavan. Nema mjesečne ili godišnje zaključavanja. Vi odlučujete kolika je vaša potreba, a plaćate samo prema onome što koristite.

Ali iznad svega, pogledajte ponudu besplatnog sloja i recite mi da nije moguće koristiti ovu uslugu. ��

Izvor slike: aws.amazon.com

Strogost

Ako živite prema mjernim podacima i uspješnost kupca stavljate iznad svega ostalog, Strogost vrijedi pogledati. Naziv je dobro odabran, jer sa alatom možete biti strogi koliko želite. ��

Jedna od najkorisnijih značajki Rigor-a je funkcionalno testiranje. Ako niste na testiranju, ne brinite se; funkcionalno testiranje odnosi se na čin ispitivanja cjelokupnog tijeka transakcije, a ne fokusiranje samo na jednu krajnju točku.

Na neki je način funkcionalno testiranje važnije od ispitivanja jedinice jer implicitno obuhvaća ispitivanje jedinice i izravno pruža predviđanje korisničkog iskustva.

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, ovaj funkcionalni test ima niz od sedam pravila koja predstavljaju transakciju.

Pravilo # 1 je zahtjev za traženjem određenog izvođača u API-ju; onda je pravilo # 2 tvrdnja, što znači da želimo nametnuti da je umjetnik kojeg smo tražili dostupan; ako se prođu ova dva ispitivanja, sustav prelazi na Pravilo # 3, i tako dalje.

U gornjem primjeru, funkcionalni test se prekida u pravilu br. 7, a dionici su odmah obaviješteni da nema dovoljno primjeraka albuma „Funky Kingston.“ Razgovarajte o fokusiranju na posao, nego da brinete o dijelovima tehnologije!

Rigor je ozbiljna usluga za ozbiljan posao koja nema smisla platiti premiju za nešto nevjerojatno, pa ako ste takav, svakako to provjerite.

Assertible

Assertible sebe predstavlja kao najjednostavniji alat za praćenje API-ja, a prvenstveno je usmjeren prema timovima i QA timovima. Dakle, ako mislite da nemate tehničku sposobnost da se borite s JSON-om, XML-om i kôdom za pisanje, Assertible vrijedi pogledati.

USP of Asssertible je zanimljiv i jasan: tvoji timovi za ispitivanje i testiranje mogu kreirati testove i provjeriti ih / nadzirati ih putem sučelja Assertible. Savršeno se integrira s GitHub-om, tako da vaša baza znanja ostaje uz vas, a osim toga što jednostavno radite sa Slack-om.

Funkcionalna integracija i pregled funkcionalnosti omogućuje praktički svima u vašem timu (čak i voditeljima projekata) kreiranje testova i pregled mjernih podataka o izvedbi.

U redu, situacija na gornjoj snimci zaslona može se činiti pomalo nerealno (jednominutna rezolucija problema), ali moguće je kada su povratne informacije jasne i neposredne. Nulta odsutnost potrebnog kodiranja znači da se testovi mogu kreirati onoliko brzo koliko QA timovi mogu upisati i nakon što ih učinite, možete ih primjenjivati ​​iznova i iznova. To je u velikoj suprotnosti s praksom “ručnog testiranja” koje slijedi u većini tvrtki, gdje jednom ispitivaču može biti potrebno nekoliko dana da pokrije aplikaciju, a ipak propustite izvrsnije detalje jednostavno zbog nadzora ili napora.

Za samo 100 dolara mjesečno (što je njihov vrh plan, usput), Assertible vam omogućuje praćenje čak 50 web servisa, ukupno 50.000 testova i 20 članova tima. Razmislite o troškovima QA-e koji radi puno radno vrijeme kako bi stvorio i ručno pokrenuo testove, i očito je da Assertible nudi eksponencijalnu učinkovitost.

BlazeMeter

Kada je u pitanju krajnje testiranje i nadzor aplikacija, BlazeMeter je behemoth koji jede sve ostalo za ručak. Međutim, istovremeno nije slaba srca ili oni koji traže jednostavno rješenje praćenja API-ja za koje nije potrebno puno.

BlazeMeter je nešto s čime se oženite i onda vam se to isplati tijekom cijelog životnog vijeka aplikacije.

Najveća plus točka BlazeMetera je integracija sa Apache JMeter, zasigurno zadani alat za mjerenje performansi za velike web aplikacije. Da, s BlazeMeterom možete odabrati okvire testiranja otvorenog koda i lako ih analizirati putem jednostavnih nadzornih ploča.

Planovi su skupi, a ako vaša aplikacija može vidjeti do 5000 istodobnih korisnika, koštat će vam 649 dolara mjesečno za korištenje BlazeMetera. Planovi s fiksnim troškovima dostupni su za još veće radno opterećenje, što je norma s obzirom na vrstu klijenata koje BlazeMeter ima: Pfizer, Adobe, GAP, NFL, Atlassian, da navedemo nekoliko.

Nije kao da se BlazeMeter ne može koristiti na jednostavnije načine. Kao i većina drugih alata za praćenje API-ja, on pruža funkcionalno testiranje (nazivaju ih “scenariji”), što se može obaviti pomoću intuitivnog prednjeg GUI-ja.

To je rečeno, BlazeMeter je stvoren za programere. Putem posebnog alata za testiranje Bik, BlazeMeter otkriva DSL (Domain Specific Language) koji se može koristiti za pisanje generičkih testova koji se mogu izvoditi protiv JMeter, Selenium i drugih popularnih alata otvorenog koda. I ne dajte da vas spominje DSL zabrinjava; to je ništa drugo do glorificirana datoteka YAML (.yml ekstenzija):

izvršenje:
– istodobnost: 100
uspon: 1m
čekanje: 1m30s
scenarij: jednostavan

scenarija:
jednostavan:
vrijeme razmišljanja: 0,75
zahtjevi:
– http://blazedemo.com/

Provedite neko vrijeme s Bikom, a programeri će vam biti zahvalni što mogu napisati zamršene testove za višekratnu upotrebu!

Sve u svemu, BlazeMeter je teška kategorija za teške utege.

AppDynamics

Sada je dio Cisca, AppDynamics već duže vrijeme u igri za nadgledanje web aplikacija i prilično je poznat. Trenutno je AppDynamics skup alata za rješavanje širokog spektra potreba i praćenja modernog SaaS tima.

Što se tiče čistog praćenja API-ja / mikroservisa, paket nudi IQ za mikroservis. Ovom uslugom možete pratiti i analizirati mikroservisni klaster gotovo bilo kojeg mjerila, čuvajući povijest i omogućujući vam da je povežete s promjenama u klasteru. U svakom slučaju, ovo vam barem omogućava da simulirate utjecaj dodavanja / uklanjanja čvorova iz klastera.

Isto vrijedi i za nadgledanje mjernih podataka u stvarnom vremenu, koje se može izvoditi na razini klastera ili čvora, predstavljajući vam prikaz velike slike i krajnji detalj, prema potrebi.

Kao što možete vidjeti na snimci zaslona, ​​Dockerov nadzor ugrađen je točno, što će primijetiti timovi koji imaju svoju infrastrukturu koja radi na Dockeru (gotovo svi, to je ��).

Pored ovoga, dostupni su i nadzor oblaka i DevOps praćenje koji djeluju kod različitih dobavljača usluge IaaS kao što su Amazon AWS, Azure, Pivotal itd. Kontinuirana povratna informacija dostupna je tijekom cijelog cjevovoda za isporuku, pružajući povjerenje i solidne temelje za vaše DevOps. tim.

Žutika na kolaču je integracija Strojnog učenja u samo srce sustava. Na primjer, ponekad ne znate idealnu osnovnu liniju za svoju aplikaciju, ali s obzirom na to da posao neometano funkcionira, trenutne metričke podatke možete prihvatiti kao početnu liniju.

Pa, kako idete na izračun osnovne vrijednosti? Teško je kada na hiljade podatkovnih tokova struji u svakih sat vremena, ali ne ako postoji sposoban sistem strojnog učenja.

Kako ovo pomaže tvrtkama? Evo primjera. Ako znate da je vaša osnovna vrijednost za produženje rada 98,5%, a trenutno radite na 98,6%, možete imati pravi mir. Osim toga, pristup stvarnim, tvrdim osnovnim linijama štedi vas od pretjeranog inženjeringa i skupih migracija koje bi neki savjetnici mogli preporučiti da se zalažu za “šest devetki” (99,9999% produženog vremena).

ML sustav je također dovoljno inteligentan da shvati i prijavi pojedinačni uzrok kvara među gomile mikroservisa unutar koda (to je najimpresivniji dio!), Tako da vaši timovi točno znaju što treba popraviti. Sljedeća slika zaslona pokazuje kako se sustav može napuniti na Java usluzi REST sa sjedištem u proljeću i ukazati na Bean koji nije uspio.

Ovdje nije moguće pokriti sve značajke spuštanja čeljusti, slobodno provjerite službeni dokumenti.

Nova relikvija

Prema mnogima, Nova relikvija je vodeća na tržištu u alatima za praćenje performansi aplikacija i to s dobrim razlogom. Tako je koriste i velike i male tvrtke – od Fortune 500 behemoths do malih, brzih startupa – i nudi izvrsnu kombinaciju preciznosti i detalja.

Tim New Relic ponosan je na duboko razumijevanje DevOps-a, pa je, sukladno tome, ova ponuda izgrađena za pružanje cjelovitog pregleda vaše infrastrukture u stvarnom vremenu..

Najveći USP New Relic je intuitivni izgled cijelog sustava koji vam omogućuje da odmah vidite kako sve teče i točno gdje je usko grlo, ako ga ima. Teško je opisati korisničko sučelje riječima, pa evo snimke zaslona:

Kao što vidite, prilično je lako vizualno pratiti kako podaci teče iz sustava u sustav i rezultirajuće mjerne podatke o tome. Tromost i stanke pokreću trenutna upozorenja, omogućujući otklanjanje problema prije nego što posao pati.

Nije samo DevOps strana pokrivena New Relic-om. Također je moguće postaviti ciljeve i pravila za iskustvo kupca i dobiti detaljna izvješća kako bismo shvatili gdje je potrebno još rada. Kao i svaki digitalni prodavač vrijedan soli, ove informacije su čvrsto zlato.

Nije gegenalnom nadzornom pločom na kraju New Relic. Pogledajte, primjerice, preslikavanje čitavog skupa aplikacija po čvorovima i daje povratne informacije o događajima na svakom čvoru.

Bez obzira na to je li vaša prijava jednostavna ili složena, New Relic može ponuditi puno zanimljivih uvida.

API tvrđava

Sljedeći je red API tvrđava, koji ima za cilj švicarsku vojsku nadgledati API za razne timove u organizaciji, i to prilično dobro.

Usmjeren i na testere i na programere, API Fortress omogućava stvaranje vizualnih, kolaborativnih testova poput bilo kojeg drugog modernog alata za praćenje API-ja, a zatim prođe malo više udaljenosti u pogledu praktičnosti i značajki. Dva koja mi se najviše sviđa su ispitivanje opterećenja i ismijavanje.

Za programere, API Fortress može stvoriti testni paket iz određene API specifikacije. Dakle, ako pratite Swagger, OpenAPI ili RAML, polovica posla je već gotova. API izruživanje omogućava vašim razvojnim timovima da definiraju sučelje novog API-ja kao izravnu uslugu na kojoj QA timovi mogu odmah započeti s izgradnjom testnih skupova. Nema više napornih, dugog čekanja da stvarni API završi prije nego što QA može započeti!

API Fortress također radi sa svim glavnim CI / CD sustavima, ublažavajući još jednu bolnu točku integracije. Konačno, ugrađeno je i testiranje i nadgledanje čvrstog opterećenja, čime je API Fortress cjelovit paket za razvojne i ispitne timove za brzo testiranje i nadzor API-ja.

Traceview

Ako nadzor na razini sučelja neće biti za vaš tim, a tražite moćan alat za praćenje na razini koda, Traceview. Od pisanja su podržani svi glavni programski jezici i okruženja: Java, Scala, Net, Node, PHP, Python, Ruby i Go.

Kao što možete vidjeti na gornjim snimkama zaslona, ​​metrike na razini komponente i funkcije dostupne su, pružajući oštar laser, trenutan uvid u to zašto se aplikacija ponaša onako kako jest.

Kako to postaviti? Ne može biti jednostavnije! Za većinu prethodno navedenih jezika Traceview ima softverske agente koji se mogu jednostavno prebaciti u vaš projekt bez ikakvog ometanja. Započnite sakupljati uvide u stvarnom vremenu u trenu. ��

RapidSpike

RapidSpike je mršavo rješenje, usredotočeno na temeljne elemente produženja i nadgledanja, bez mnogo dodatnih zvona i zvižduka što neki smatraju da dolaze s većinom alata za praćenje API-ja. Praćenje unaprijed definiranih staza (putovanja korisnika) je podržano, kao i razgovor s API-jem u više koraka.

Sve je to standard i u velikoj mjeri ono što biste očekivali od bilo kojeg modernog sustava praćenja API-ja, ali, po mom mišljenju, RapidSpike izdvaja, njegovi su sustavi uzbune.

U sustavu postoji ugrađena eskalacija, tako da ako se prva razina kontakta ne riješi ili ne odgovori na “krizu”, obavijest eskalira uzlaznim lancem. Joj! �� Pa, možda je bolje da nam ne treba stvarni šef koji će nas stalno držati za nogu..

API Science

S API Science, morate testirati API-je pomoću API-ja. Iako to zvuči kao otmjeran način da se kaže isto, API Science ima nekoliko novih značajki koje će se mnogima vjerojatno svidjeti. Prvi je nadzor cijelog staka vašeg API-ja, što znači i pokrivanje vanjskih API-ja.

Često se događa da su vaši API-ji izvrsni i osjetljivi, ali oni o kojima vaše poslovanje ovisi su propali. Također, u nekim slučajevima ne postoji objektivna osnovna tvrdnja o tome koji je API u tom trenutku bio oboren, borba koja se može pretvoriti u svojevrsni hladni rat između dva pružatelja API-ja.

U takvim slučajevima API Science djeluje kao neosporni srednji temelj koji može pokazati povijesnu dostupnost API-ja.

Druga značajka je distribuirano testiranje API-ja. API Science prati vaše API-je s nekoliko lokacija diljem svijeta i omogućuje vam da znate kako se API ponaša na različitim lokacijama. Kombinirajte sav ovaj prilagođeni JavaScript u svom sustavu nadgledanja i imate skoro idealan alat za praćenje API-ja. ��

S time se završavaju moje najbolje preporuke za praćenje API-ja. Dao sam sve od sebe da ne ograničim API-je na usku definiciju koju dobivaju većinu vremena. Od vlasnika tvrtki do programera, testera, QA-e i rukovoditelja projekata, na ovom se popisu nalaze alati koji rade svima.

OZNAKE:

 • API

 • Praćenje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map