9 najboljih alata za praćenje stvarnog korisnika za poboljšanje korisničkog iskustva

Da biste dobili sliku RUM-a (Praćenje stvarnog korisnika), zamislite da je vaša web lokacija farma farmi, a vaši korisnici mravi. RUM uklanja zidove vašeg poljoprivrednog gospodarstva, omogućavajući vam da vidite odakle korisnici dolaze, što rade, koje probleme imaju i koliko vremena im je potrebno da stupe u interakciju s vašom web stranicom.


Ukratko, RUM vam daje predstavu o tome kakvo korisničko iskustvo nudi vaša web stranica.

To je tehnika ispitivanja koja se temelji na stvarnim interakcijama korisnika. RUM prati stvarne korisnike i bilježi podatke o izvedbi radi oblikovanja ključnih mjernih podataka, poput transakcijskih putova, reaktivnosti i vremena učitavanja stranice. Alati za testiranje analiziraju iskustvo korisnika u stvarnom vremenu, promatrajući njihove interakcije s web stranicom ili aplikacijom.

Zašto je RUM važan?

Razmotrimo još jednom farmu mrava: uživate gledati svoje mrave pa ćete se potruditi da im bude ugodno. Posjetitelji vaše web stranice također bi trebali biti ugodni tijekom boravka. Ali, za razliku od mrava na farmi, lako mogu otići ako se ne provode dobro. Dakle, važno je da znate kako se osjećaju kako bi vam omogućili navigaciju po vašim stranicama što je duže moguće.

RUM dobiva podatke o stvarnim korisnicima koji stupaju u interakciju s vašom web stranicom, za razliku od sintetskih tehnika praćenja, koje koriste automatizirane alate ili robote, koji imitiraju korisničke akcije na planirani način i dobivaju rezultate na temelju tih radnji. Oba pristupa pružaju različite poglede na ponašanje vaše web stranice, tako da za bolje razumijevanje problema koji utječu na korisničko iskustvo, idealni alati i tehnike trebaju kombinirati pravog korisnika i sintetički nadzor kako bi se prikazala cjelovita slika.

Uptrends

Za provedbu Pojačava RUM, jednostavno morate kopirati i zalijepiti isječak koda na svoje web stranice. Nakon što to učinite, skripta Uptrends počinje prikupljati podatke o iskustvima vaših korisnika. Ti podaci hrane niz nadzornih ploča RUM-a kojima možete odmah pristupiti kako biste provjerili ključne mjerne podatke kao što su upotreba stranice, izvedba po zemlji, upotreba preglednika i više.

Rješenje za nadziranje umetanja kombinira podatke stvarnih korisnika s rezultatima sintetskih testova praćenja koje obavlja njihov softver. Sintetički nadzor Uptrends-a povezuje se s jedne od 209 svjetskih lokacija na vašu web lokaciju u određenim intervalima, izvodeći interakcije i prikupljajući podatke o rezultatima. Kombinirani rezultati nude cjelovitu sliku općeg zdravlja i performansi vaše web lokacije.

Možete vidjeti kako vaša web lokacija funkcionira iz perspektive korisnika i dobiti uvid u profiliranje tih korisnika iz alata za web analitiku, kao što je Google Analytics. Podaci postaju vidljivi na nadzornoj ploči za nekoliko minuta, omogućujući vam da vidite cijelu sliku prikupljanjem podataka sa svih prikaza stranica.

Bumerang

Provodi se kao JavaScript knjižnica, Bumerang RUM mjeri vrijeme učitavanja stranice, mjerne podatke o performansama i opće karakteristike iskustva pregledavanja korisnika. Da biste postavili alat, sve što morate učiniti je uključiti knjižnicu u svoje stranice i nazvati init metodu. Nakon instaliranja biblioteke, podaci RUM-a počinju dolaziti na vaš poslužitelj radi daljnje analize.

Da bi se izbjegao “efekt promatrača” (utjecati na rezultate eksperimenta samo promatranjem), cilj Boomeranga je pokrenuti se bez dodavanja vremena za učitavanje na stranice. Njegove se skripte mogu učitati asinkrono, pa čak i ako boomerang.js nije dostupan, skripte neće odgoditi učitavanje stranice.

Boomerang je open-source, tako da nema naknade za plaćanje. Jednostavno ga preuzmete iz svog GitHub skladišta, instalirate ga slijedeći detaljne upute i započnite nadzirati svoje korisnike. Potiče vas da doprinesete razvoju Boomeranga, dodavanjem dodataka i prilagođavanjem ga različitim potrebama. Ima opsežnu arhitekturu dodataka i može raditi s tradicionalnim, klasičnim web stranicama i modernim, uključujući one sa jednom stranicom.

Catchpoint

Idealno rješenje za praćenje ne smije ostavljati slijepo mjesto nezapaženo.

To je upravo to Catchpoint Rješenje za nadzor krajnjeg korisnika obećava. Kada kombinirate heterogena okruženja, poput oblaka, mobilnih uređaja i IoT-a, točke neuspjeha počinju se umnožavati. U međuvremenu, krajnji korisnici očekuju brzo vrijeme učitavanja stranica na uvijek dostupnim uređajima i potrebna vam je potpuna preglednost u pogledu perspektive korisnika da biste poboljšali njihovo iskustvo i brzo riješili probleme..

To čini više od pukog prikupljanja podataka i prikazivanja na nadzornim pločama. Postavlja sustav upozorenja koji šalje kontekstualna upozorenja kada performanse padnu s očekivane razine. Njegove nadzorne ploče pokreću algoritam, što znači da pokazuju odakle potiču problemi. Oni također pokazuju povijesne i negrugirane podatke, tako da nećete propustiti detalje koji su vam važni.

Kada napravite promjene u aplikaciji, te promjene ne rezultiraju uvijek boljim vremenima odziva ili većom pouzdanošću. Nadgledanje Catchpoint pomaže vam da modelirate i potvrdite performanse prilikom provođenja a / b testova novih izdanja, pregledavanja detalja na razini zahtjeva za stranice koje posjećuju stvarni korisnici.

Raygun

Korisnici cijene svoje vrijeme više nego ikad: 40% njih će napustiti web mjesto nakon 3 sekunde čekanja da se stranica učita. Stoga im trebate pružiti brzo iskustvo, otkrivajući i riješiti uska grla u kojima se susreću. Napraviti to, Raygun nudi korisne podatke iz stvarnih sesija korisnika, omogućujući vam da dijagnosticirate zašto mogu imati loša iskustva.

To vam može pomoći poboljšati korisničko iskustvo, pretvoriti više prodaje i poboljšati performanse vašeg naprednog korisnika.

Raygun vam omogućuje da jasno vidite tko koristi vašu aplikaciju i s kojim se konkretnim problemima susreće. Omogućuje vam pregled sesije svakog pojedinog korisnika, prepoznavanje problematičnih područja i moguća rješenja. Alat također otkriva probleme s izvedbom unaprijed koji mogu uzrokovati frustrirajuće vrijeme učitavanja. Prevlačenjem staza kojima su korisnici krenuli kako bi se kretali po vašoj web lokaciji, možete analizirati gdje su naišli na pogreške, gdje se stranice previše učitavale ili gdje su jednostavno odustale od sesije.

Pingdom

Pingdom objedinjena, cjelovita RUM platforma brine se za praćenje aktivnosti vaših korisnika kako bi se isključilo nagađanje i započelo donošenje odluka na temelju stvarnih podataka posjetitelja. Da biste započeli nadzor s Pingdom, samo trebate dodati mali isječak JavaScript na svoje stranice, koji jedva dodaje male performanse iznad.

Odmah ćete početi vidjeti kako se podaci vašeg posjetitelja podudaraju s platformama, zemljama i preglednicima, bez obzira jesu li oni tek desetak ili više od milijuna.

Možete unijeti URL odakle želite da Pingdom prikuplja podatke i očekivane parametre zadovoljstva. Opširne mogućnosti vizualizacije pružit će vam razumijevanje kako promjene u performansama mogu utjecati na iskustvo vaših posjetitelja. Na taj način moći ćete poduzeti mjere prije nego što vaše poslovanje bude pod utjecajem.

Bilo da vaša web lokacija ima tisuću ili tisuću stranica, pomoću Pingdom RUM-a možete analizirati kako posjetitelji doživljavaju svaku od njih. RUM-ova značajka grupiranja stranica nudi zbirne podatke koji prikazuju brojke izvedbe za slične stranice.

Planovi za cijene počinju od oko 42 USD mjesečno za standardne značajke i dosežu se do 228 USD mjesečno za profesionalni skup funkcija. Ova naknada uključuje ne samo RUM, već i nadgledanje poslužitelja, uzbunjivanje i nadzor transakcija, između ostalih pogodnosti.

Rapidspike

Lagani, prilagođeni RUM skripta sve je što trebate za postavljanje Nadzor RUM-a Rapidspike-a. Ova skripta poslužuje se preko sigurne veze, tako da se nećete morati brinuti oko stvaranja ranjivosti. Jednom instaliran, RUM monitor će početi prikupljati količinu prometa i brzinu učitavanja stranica od posjetitelja, identificirajući zemljopisni položaj, preglednik i korišteni uređaj.

Snimanjem podataka uživo sa stvarnih korisnika moći ćete u stvarnom vremenu prepoznati probleme s izvedbom i optimizirati potencijal web lokacije bez obzira na lokaciju korisnika ili tehnologiju.

Paket grafikona i tablica omogućuje analizu vitalnih mjernih podataka prometa koji prikazuju precizne brojke performansi. Te brojke prikazuju vremena preuzimanja korisnika probijena na vrijeme preuzimanja mreže, poslužitelja i preglednika, omogućujući vam da znate gdje trebate riješiti probleme s kašnjenjem i ukloniti uska grla. Rezultati su specifični po stranici kako bi se omogućila dublja analiza svake stranice na vašoj web lokaciji.

Elastičan

Ako već postoje mjerni podaci sustava kućišta u Elasticsearchu, to možete proširiti na metrike aplikacije pomoću Elastičan alat s otvorenim kodom APM (nadzor performansi aplikacija).

APM ima širi opseg od RUM-a jer nastoji povećati dostupnost aplikacija i smanjiti vrijeme zastoja identificiranjem uskih grla. Elasticino posvećeno korisničko sučelje omogućuje vam jednostavno obavljanje ovog posla i koncentriranje na rješavanje problematičnih promjena na razini koda. Kao rezultat, osim poboljšanja performansi vaše aplikacije i korisničkog iskustva, dobivate poboljšani i učinkovitiji izvorni kôd i smanjeni ciklus razvojnog testiranja-uvođenja..

Korištenjem distribuiranog praćenja, Elastic omogućuje povezivanje transakcija kako biste razumjeli na koji način vaše usluge u potpunosti funkcioniraju. Omogućuje vam vizualiziranje servisnih poziva preko njih, otkrivanje problema s kašnjenjem i prepoznavanje komponenata koje je potrebno optimizirati. Mjerni podaci o izvedbi koje prikupljate pomoću alata Elastic APM šalju se kompaniji Elasticsearch kako bi ih prikazali kroz unaprijed konfigurirane nadzorne ploče Kibana.

Elastic koristi značajke strojnog učenja za proaktivan način otkrivanja vremena anomalnog odziva. Upozorenja poslana e-poštom ili Slackom pratit će vas kako funkcionira vaš kôd, bez potrebe za neprestanim gledanjem na nadzorne ploče. Za početak korištenja Elastic APM-a, morate se registrirati u Elastic Cloud-u i postaviti APM poslužitelj slijedeći nekoliko jednostavnih koraka. Planovi za cijene omogućuju jednostavno plaćanje potrebnih resursa i njihovo raspoređivanje na način koji želite.

SpeedCurve

SpeedCurve podacima koji prikuplja o svojim korisnicima dodaje mnogo dimenzija za usporedbu. Na primjer, omogućuje vam da vidite koji je od vaših konkurenata brži od vas kada poslužujete sadržaj, a uspoređuje sintetičke podatke s RUM-om kako bi vam pokazao potpunu sliku. Usklađivanjem web izvedbe s korisničkim iskustvom, grafikoni angažmana daju vam razumijevanje utjecaja usporavanja stranice na stopu napuštanja početne stranice vaše web lokacije.

Alat je jednostavan za postavljanje, a stvara sjajne vizualizacije, poput sporednih videozapisa i filmskih traka koje možete koristiti da dokažete svoje mišljenje suigračima. Možete pratiti sve metrike koje želite, uključujući stope pretvorbe i veličinu košarice te rezultate A / B testa. Da bi vam pružio detaljan pregled vremena učitavanja stranica, SpeedCurve vam omogućuje mjerenje brzine prikazivanja pojedinih elemenata stranice, obavještavajući točno kada se prikazuje najvažniji sadržaj.

Radeći zajedno s Google svjetionikom i PageSpeed ​​Insights, SpeedCurve nudi popis pravila o performansama koje možete označiti kako biste poboljšali iskustvo svojih korisnika. Možete koristiti SpeedCurve Deploy API kao dio kontinuiranog procesa integracije i automatski pratiti utjecaj promjena koda između uzastopnih uređaja.

Sematext

Sematext Podaci RUM-a omogućuju vam potpuno pregledavanje vodopada, preciziranje imovine koja usporava vaše stranice. Za svaki događaj učitavanja stranica možete vidjeti utrošeno vrijeme, razlikujući koliko je potrošio u stražnjem kraju i koliko na prednjem kraju..

Svi su resursi profilirani, uključujući slike, fontove, JavaScript datoteke i tablice stilova. Možete je detaljno pregledati prema URL-u, vrsti preglednika, geolokaciji, operativnom sustavu i još mnogo toga.

Aplikacije za jednu stranicu podržavaju Sematext RUM, neovisno o korištenom okviru: React, Ember.js, Angular, Vue.js, itd. Dobivate praćenje web aplikacija za sve ispaljene HTTP zahtjeve i resurse, identificirajući uska grla performansi kako bi se osigurao najveći korisnik zadovoljstvo.

Sematext nadgleda vašu Apdex ocjenu, standardni indeks koji mjeri izvedbu aplikacije i zadovoljstvo korisnika. Definiranjem pragova vremena za odgovore na učitavanje stranice, HTTP zahtjeva i pojedinačnih transakcija na stranici, možete analizirati Apdex ocjenu svoje aplikacije ili web stranice kako biste otkrili što bi moglo utjecati na nju. Možete sortirati po stranicama s najmanjom ili najvišom ocjenom zadovoljstva da biste vidjeli zašto djeluju tako dobro ili tako loše.

Možete započeti s besplatnim. Ako želite pratiti veći volumen i pristup premium značajkama, poput upozorenja putem e-pošte, otkrivanja anomalije, neograničenog spremljenog upita itd., Morate se odlučiti za planove Standard ili Pro, koji koštaju 19, odnosno 89 USD mjesečno.

Zaključak

Razlika između mravinjaka i farme mrava je što ne možete vidjeti što se događa unutar mravinjaka; vidjet ćete samo mrave koji ulaze i izlaze. Ne dozvolite da vaše web mjesto bude mravinjak. Pretvorite se u farmu mrava dodavanjem RUM monitoringa; ekvivalent kristalno čistih zidova koji vam daju potpuni prikaz onoga što se događa unutra. I pomoću tog uvida pružite svojim mravama – oprostite, svojim korisnicima – ugodno i bogato iskustvo.

OZNAKE:

  • Praćenje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map