Kako izvesti testiranje opterećenja s stvarnim preglednicima pomoću elementa poplave?

Dakle, razmišljate o ispitivanju opterećenja.


Možda ste frustrirani trenutnim rješenjima koja koristite i otkrivate da je preteško napisati i održavati testove. Ili možda razmišljate o prvom testiranju opterećenja. Bilo kako bilo, odličan je prvi korak razmišljanja o testiranju opterećenja uopće – mnoge tvrtke ne trpe posljedice.

Postoji uspostavljena veza između performansi aplikacije i osnovnih poslovnih pokazatelja, kao što su prihod, prijava korisnika ili općenitije zadovoljstvo kupaca. Sve tvrtke koje posluju na webu trebale bi osigurati da uspješnost ne utječe negativno na ove ključne mjere. Čak i kad se te mjere poboljšavaju, mogli biste primijetiti da bi aplikacija mogla bolje funkcionirati da troši manje resursa, štedeći novac vas i vašeg korisnika usput..

Bez obzira jeste li potpuno novi za učitavanje testiranja ili imate iskustva na terenu, vjerojatno ste svjesni vrtoglavih niz alata i pristupa koji su dostupni za posao. Danas bih vam želio ispričati o svom novom omiljenom alatu za ispitivanje opterećenja – Element poplave.

Mnogi popularni alati djeluju na razini protokola – pokušavaju približiti ponašanje korisnika u vašoj aplikaciji izdavanjem mrežnih zahtjeva. Međutim, na današnjem svjetskom webu web aplikacije postaju sve sofisticiranije i koriste mnogo više preglednog popisa značajki preglednika nego ikad prije.

Čak i naizgled jednostavne aplikacije poput internetske trgovine koriste mnoštvo značajki preglednika da bi korisnik mogao birati stvari, naručivati ​​i plaćati putem Interneta što jednostavnije..

I tako, u ovom modernom vremenu interneta testiranje korisnika na protokolu (PLU) može nam dati samo toliko slika uspješnosti naše aplikacije. S druge strane, novi alati kao što su Flood Element test simulacijom ponašanja korisnika korištenjem stvarnih web preglednika. Ovaj pristup nazivamo korisnicima razine preglednika (BLU).

U elementu poplave simulirano je ponašanje korisnika definirano jednostavnim, prirodnim radnjama kao što su klikovi na veze i gumbe, popunjavanje web obrazaca i tako dalje. Jednom kada ste definirali ponašanje, brzo je pokrenuti ogromnim razmjerima na poplavi.io – i ogromnim razmjerima, mislim na tisuće korisnika i iz cijelog svijeta!

Testiranje opterećenja pomoću Flood Elementa može vam pomoći razviti cjelovit i intuitivan prikaz izvedbe vaše aplikacije prema iskustvu korisnika. Obzirom da je mišljenje kao korisnika ono što i inače radimo kada smo sami korisnici, također je značajno ugodnije započeti s testom Element BLU nego s tradicionalnim PLU alatima.

BLU-ovi vam pomažu da dobijete realističan prikaz performansi cijele aplikacije od vrha do dna. PLU-ovi samo stvarno testiraju ono što se nalazi pod vodenom linijom – vašu mrežnu i poslužiteljsku infrastrukturu.

Holistički prikaz

Korištenje Flood Elementa za mjerenje performansi na cijeloj vašoj aplikaciji iz perspektive korisnika odličan je način za razvijanje holističkog prikaza performansi vaše aplikacije i na taj način obranu od neobjašnjivih promjena – bilo da su to privremene anomalije ili možda regresije u kodu.

Flood Element BLU testovi pružaju prikaz performansi mnogo bliži korisničkom iskustvu. Oni uzimaju u obzir svaki dio izvedbe koju će korisnik doživjeti: mrežne performanse, ali i izvedbu skripti na stranici kao i skripte treće strane kao što su analitika ili dodaci za oglase (ustvari su naši testovi toliko realni da morate poduzeti korake da ne biste stvorili lažne podatke u usluzi Google Analytics.)

Ako pokretanje BLU testa opterećenja s Elementom daje cjeloviti prikaz performansi vaše aplikacije u određenom vremenu, pokretanje testova redovito vam omogućuje da izgradite intuiciju da li vaša aplikacija postaje brža ili spora … možda odjednom kao u scenariju widgeta za prijavu.

Pisanje testa

Sada da vidimo kako je lako započeti s elementom poplave.

Skripte elementa su napisane u kucana kopija ili moderni JavaScript. Za najbolje iskustvo preporučujemo uporabu izvanredne kombinacije TypeScript editiranog pomoću VS koda jer vam pruža puno korisne pomoći u razvoju testova..

Ovdje možete instalirati Element koristeći upute za početak rada: https://element.flood.io/

Nakon instaliranja uredite i testirajte svoje skripte lokalno, a kad ste spremni za prijenos ga na poplavi.io za provođenje testa punog opterećenja prijavom na probno testiranje ovdje: https://flood.io/load-performance-testing-tool/free-load-testing-trial/

Osnovni Element BLU test za gornji scenarij prijave može izgledati

Ako ste upoznati s testiranjem na razini protokola, znate da su svi termini raspoređeni oko transakcija na odgovor na zahtjev. Kada učite testirati na razini preglednika, postoji nekoliko dodatnih sitnica koje treba uzeti u obzir prilikom uklapanja u testove. Konkretno, nema stvarnih ugrađenih vremenskih grupa, tako da moramo uvesti vlastiti u strukturu našeg testa.

Najjednostavniji pristup grupiranju vremena je čekati da se na stranici pojave potrebni elementi – baš kao što bi to učinio korisnik.

Iz gornjeg scenarija, zanima nas kako utrošiti korisničko iskustvo prijave, ali ne toliko učitavanje stranice. Dakle, u prvom koraku posjećujemo URL i čekamo da stranica dosegne poznato stanje – dok se ne prikaže naslov.

Zatim djelujemo zainteresovani smo da pazimo, naime popunjavamo i podnosimo prijavu.

Sada je vrijeme za spremanje skripte lokalno, tako da skriptu možemo prenijeti u Flood i pokrenuti je sa stotinama, pa čak i tisućama istodobnih korisnika.

 • Kreirajte projekt

 • Kliknite opciju “stvori poplavu” u svom novom projektu

 • Napravite test pomoću mogućnosti elementa poplave

 • Imenujte svoj test

 • Prenesite .ts skriptu koju ste stvorili:

 • Postavite broj preglednika (korisnika) kao i # regija da biste dobili ukupno # korisnika (# preglednika * # regija). Takođe, ne zaboravite postaviti trajanje testa:

 • Pokrenite test i pričekajte da se pojave rezultati:

 • Nakon što su rezultati prikazani, pogledajte svoj grafikon i uskočite u bilo koja problematična područja koja mogu istaknuti:

Zaključak

Dakle, sada znate zašto (i kako) kako testirati korisnike na razini preglednika koji koriste Flood Element. Ovim novim pristupom uklonili smo veliku muku stvaranja testova opterećenja, a istovremeno smo učinili i rezultate realnijim.

Ispitivati ​​se s tisućama korisnika može biti zastrašujuće, ali lako je svaki komad napraviti korak po korak:

 1. Preuzmite element
 2. Napišite jednostavan test lokalno, pokrivajući ključni scenarij (tj. Odjava)
 3. Pokrenite test lokalno s ‘element pokrenuti’ kako biste bili sigurni da se test u potpunosti pokreće
 4. Učitajte test u Flood i pokrenite s 5-10% vašeg maksimalnog opterećenja (tj. Ako je vaše maksimalno opterećenje 5.000 korisnika, započnite s 250-500 korisnika)
 5. Procijenite rezultate i prilagodite svoju skriptu i aplikaciju prema potrebi
 6. Prenesite svoj test u Flood i pokrenite s 50-100% vašeg najvećeg opterećenja (tj. Ako je vaše maksimalno opterećenje 5000 korisnika, tada pokrenite s 2.500-5.000 korisnika)
 7. Povećajte pokrivenost testom kako biste obuhvatili potrebne dodatne scenarije, sve dok ne postignete obuhvatnost ispitivanja.

Ovisno o složenosti testnog scenarija, možda ćete moći ustati i raditi s tisućama korisnika ispod jednog dana. Zato ne gubite vrijeme – nastavite prema https://element.flood.io za početak eksperimentiranja s Flood Elementom danas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map