Najbolje 4 CDN za Blogger

Optimizacija je jedna od bitnih vježbi za vlasnike web stranica i blogere.


Bez prave optimizacije vaš sadržaj nikada neće dostići ciljnu publiku, što rezultira lošim stopama konverzije i uspjehom. Jedan od zadataka koji uključuje optimizaciju je brzina, a odgođeni odgovori stranica pretvaraju u smanjene konverzije.

Kao vlasnik web stranice možda ste vidjeli da drugi blogeri ovdje i tamo koriste izraz CDN. Ako se pitate što je CDN i zašto blogeri smatraju korisnim, na pravom ste mjestu. Upoznajmo se sa CDN-om i zašto biste ga trebali koristiti.

Razumijevanje CDN-a

Kada osoba posjeti vaš blog, preusmjerava ga na poslužitelj domaćina vaše web lokacije koji se nalazi negdje u svijetu. Ovom poslužitelju pristupa svaka osoba koja se trenutno nalazi na vašoj web stranici. Ovaj veliki obujam prometa često dovodi do preopterećenja poslužitelja, što rezultira sporim reakcijama web stranica.

Korisnici nisu impresionirani sporo reagiranjem web stranica. To može uzrokovati da postanu nestrpljivi i frustrirani, na kraju napuštaju mjesto u potrazi za onom koja djeluje bolje i brže. To znači smanjene stope pretvorbe za vaše poslovanje. Tijekom najgorih slučajeva, poslužitelj domaćina može se srušiti, što dovodi do toga da vaš blog postane nepristupačan.

CDN je sjajno rješenje za sprečavanje ovih problema, jer je mreža poslužitelja koja su raširena po cijelom svijetu. CDN, koji stoji za mrežu za dostavu sadržaja, alat je koji korisnicima pruža sadržaj na web lokaciji na temelju njihovih geografskih položaja.

Dobra ilustracija Cloudflarea.

Kada web lokacija implementira CDN, statički se (i neki dinamički) sadržaj njezine web stranice sprema u predmemoriju i sprema na ove poslužitelje širom svijeta. Statički sadržaj može biti bilo što poput Javascripta, CSS-a, slika, video zapisa, fontova itd.

Jednom implementiran, kada osoba posjeti web mjesto, CDN ih preusmjerava na poslužitelj koji je najbliži njihovom zemljopisnom položaju.

Na primjer, ako se glavni poslužitelj vaše web lokacije nalazi u Kaliforniji, a korisnik iz Cape Towna pokušava pristupiti njemu, CDN će ih automatski preusmjeriti na najbliži poslužitelj koji se može nalaziti u Cape Townu. Što se korisnik više približi vašem poslužitelju, to više utječe na vrijeme učitavanja vaše web lokacije.

Raspršivanjem sadržaja na poslužitelje širom svijeta, omogućuje vam da se stranice učitaju brže, bez prevelikog pritiska na host poslužitelj. Što se korisnik bliže CDN-u, to će brži odgovor vaše web stranice.

CDN je postao popularan u posljednjih nekoliko godina.

Korisničko iskustvo igra ogromnu ulogu u uspjehu web stranice, zbog čega je dobra ideja da investirate u CDN.

Zašto vašoj web lokaciji treba CDN?

Kao što je spomenuto, CDN može značajno utjecati na uspjeh web stranice. Bez njega, mogli biste riskirati da izgubite potencijalne kupce. Evo nekoliko prednosti.

Učitajte web mjesto brzo: Jednom kada se implementira CDN, web stranice otvaraju se u sekundi. To se odnosi i na velike web stranice s puno video sadržaja.

Zaštita od sudara: CDN vam omogućuje raspoređivanje sadržaja na poslužitelje širom svijeta. Na taj se način oslobađa pritisak vašeg glavnog poslužitelja, smanjuje se rizik od gušenja ili rušenja.

Poboljšani SEO: Googleove web lokacije s brzim odgovaranjem često imaju bolje ocjene na tražilicama, navodi Google. CDN pomaže u optimizaciji web stranica, dajući svom blogu prednost u odnosu na ostale.

Bolje korisničko iskustvo: Korištenje CDN-ova može vam pomoći smanjiti stopu napuštanja početne stranice na vašoj web lokaciji, što je dobra stvar ako želite poboljšati korisničko iskustvo. Vlasnik web mjesta koji koristi CDN također je izvijestio o povećanju prometa kao i pregleda stranica od strane pojedinih korisnika. Ovo zaključuje kako brze web stranice rezultiraju zadovoljnijim korisničkim iskustvom.

Spremni za upotrebu CDN-a na vašoj web stranici ili blogu?

CDN77

CDN77 smatra se predvodnikom među velikim imenima na tržištu. Poslužitelji CDN77 strateški su smješteni u više od 30 podatkovnih centara širom svijeta.

Omogućuje munjevitu obradu i prijenos sadržaja, a isporučuje se s nizom funkcija pogodnih kako za male tako i za velike web stranice.

HTTP / 2, TLS 1.3, Gzip / Brotli kompresija, DDoS / zaštita porijekla, integracija CMS-a i još mnogo toga se nudi.

CloudFlare

Popularni CDN za male do gigantske web stranice dostupan je u besplatnim i plaćenim verzijama. CloudFlare lako se integrira kroz korisničko sučelje.

Velika stvar je cijena. Plaćate mjesečnu nadoknadu i ne morate brinuti o upotrebi propusne širine. Njihova mreža dostupna je u više od 180 podatkovnih centara, tako da možete zamisliti da će korisnici s bilo kojeg mjesta brže dobiti sadržaj. Stotine performansi i sigurnosnih značajki nudi Cloudflare, toplo bih vam preporučio da isprobate njihovu platformu.

Sucuri

Sucuri nudi rješenje sve u jednom – performanse, zaštitu, reagiranje, sigurnosno kopiranje i nadzor.

Sucuri WAF integriran je u njihov CDN, tako da je isporuka sadržaja brža, a istovremeno web mjesto je zaštićeno od mrežnih prijetnji i ranjivosti. Ako se pitate koliko je brz SUCURI, pogledajte ove rezultate testa.

KeyCDN

Započnite za nekoliko minuta s KeyCDN.

KeyCDN je brz, skalabilan i pouzdan. Nude sve najnovije tehnološke nizove poput HTTP / 2, kompresije, zaštite od DDoS-a i loših botova, live streaming rješenja itd. Dobro se integrira s popularnim CMS-om poput WordPress-a, Joomla, Drupal, Magento, PrestaShop, itd..

Ako koristite WordPress, onda možete isprobati i Kinsta, koji je dobio besplatni CDN pogonjen KeyCDN.

Zaključak

Na tržištu postoji mnogo drugih CDN-a, ali otkrio sam da su gore navedeni pouzdani i da im vjerujem velik broj web lokacija širom svijeta. Nećete pogriješiti kad odaberete jedno od gore navedenih rješenja.

OZNAKE:

  • CloudFlare

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map