9 Brezplačni tečaj digitalnega marketinga, da postanete certificirani spletni prodajalec

Digitalna prisotnost je postala najpomembnejši dejavnik za sodobna podjetja. Spletno trženje raste, povpraševanje po kvalificiranih digitalnih tržnikih pa tudi.


Spletno trženje je ustvarilo ogromno priložnosti za podjetnike in iskalce zaposlitve. Digitalno trženje nadomešča običajne tržne prakse in postala je naslednja velika stvar na internetu. Vendar ne dovolite, da vas terminologije zavedejo, saj to ni raketna znanost. Ljudje iz katerega koli izobrazbe lahko naredijo uspešno kariero v digitalnem marketingu.

Določene platforme ponujajo certifikacijske tečaje za ljubitelje digitalnega trženja in na teh platformah se lahko začnete učiti.

Google Digital odklenjen

Google je najbolj priljubljen iskalnik na svetu in večina potrošnikov in podjetij se za to platformo zanaša le, če želijo svoje poslovanje po spletu. Da bi spodbudil rast digitalnega marketinga in osveščal ljudi, je ta ponudnik storitev iskalnih storitev predstavil svojo spletno platformo za učenje Google Digital odklenjen.

Ta platforma je zasnovana za tiste, ki so pripravljeni narediti kariero v digitalnem marketingu, in za podjetnike, ki načrtujejo svoje poslovanje na spletu. Google Digital Unlocked ima na voljo več kot 125 tečajev, ki so jih zasnovale ugledne univerze z vsega sveta.

Ključna privlačnost te platforme je 40 ur dolg program certificiranja, ki ga ponuja Google. V tem programu je 26 modulov in vsak modul obravnava kritične vidike digitalnega trženja. Po ogledu video lekcije bodo učenci morali opraviti končni test. Ko je test končan, bodo študentje dobili potrdilo “Google”.

No, v svetu digitalnega marketinga ima spretnost najpomembnejšo vlogo. Vendar pa certifikacijski program iskalcem zaposlitve omogoča, da nadgradijo svoj življenjepis in pridobijo visoko plačano delovno mesto.

Osnove programa digitalnega trženja bodo študente seznanili z različnimi tehničnimi vidiki digitalnega trženja. Brez temeljnega znanja je novincu zelo težko najti prava orodja in programe za izvedbo naloge. Vendar pa bo ta predmet študente seznanil z različnimi vidiki spletnega trženja.

Google digitalni odklenjeni omogočajo tudi različne vrste tečajev, s katerimi se njihovi študenti seznanijo z novimi koncepti v svetu internetnega trženja. Če želite začeti s spletnim trženjem, vam lahko ta platforma brezplačno ponudi popolno rešitev.

Akademija HubSpot

HubSpot je pridobil ogromno priljubljenost zaradi svoje zelo funkcionalne programske opreme za digitalni marketing. Ta programska oprema vam omogoča, da spremljate svoje marketinške kampanje. Ta platforma ponuja tudi druge storitve, ki temeljijo na programski opremi za povečanje uspešnosti podjetij vseh velikosti.

Toda HubSpot slovi tudi po svojem spletna akademija to je pomagalo milijonom tržnikov rasti. Obstaja na stotine spletnih tečajev, ki vam bodo pomagali vedeti o spletnem poslovanju in različnih drugih pomembnih vidikih, povezanih s poslovanjem.

Veliko tečajev je bilo zasnovanih za začetnike. Po končanih video vajah se boste morali pojaviti v spletnem testu. Test bo sestavljen iz MCQ, učenci pa bodo dobili 60 minut, da odgovorijo na vsa vprašanja. Študentje morajo doseči najmanj 50%, da dobijo certifikat od HubSpot.

Na voljo je več tečajev, najbolj priljubljen pa je tečaj vhodnega trženja. Ta predmet obravnava osnove spletnega trženja in glavne vidike, povezane z njim. Študentje bodo po tem, ko bodo skozi modul tečaja, pridobili bolj poglobljeno znanje o spletnem trženju.

Študenti, ki so pripravljeni vedeti več o spletnem poslovanju, pa se lahko pridružijo drugim programom, kot so vhodna prodaja, trženje vsebin, e-trgovina, upravljanje CRM itd..

Google Skillshop

Vloga digitalnega tržnika ni samo pri prikazu oglasov na platformah družbenih medijev. Profesionalni digitalni tržniki morajo upoštevati tudi potencialno publiko, ki je prisotna v spletnem brskalniku. Za uvrstitev spletnega mesta morate imeti dobro znanje o raziskovanju ključnih besed in izvajanju plačane promocije v Googlu.

Google je zasnoval inovativno spletno učno platformo, ki je znana kot Google Skillshop. Tu boste lahko dostopali do različnih vrst programov, ki so bili posebej zasnovani za začetnike. Na tej platformi je na voljo pet vrst programov tečajev certificiranja.

Ti tečaji bodo nudili osnovno znanje o različnih vrstah oglaševalskih programov Google AdSense. Različne vrste izdelkov in storitev zahtevajo različne oglaševalske strategije in brez dobrega znanja o tej temi študenti ne bodo mogli najti pravega načrta za promocijo pravega izdelka pravemu občinstvu.

Povprečna dolžina tečaja v tem programu je približno 4 ure. Študentje lahko tečaje zaključijo s svojo hitrostjo. Vendar pa boste morali opraviti test, ko končate tečaj. Če ste uspešno opravili test, boste prejeli potrdilo Google Skillshop.

edX

edX je ena največjih spletnih izobraževalnih platform, ki je bila ustanovljena v ZDA leta 2012. Od svoje ustanovitve služi globalni študentski skupnosti z visokošolsko univerzitetno izobrazbo. Temeljno načelo te organizacije je omogočiti dostopnost izobraževanja vsem, zato so se začeli osredotočati na proces razvoja spretnosti učencev. Neupoštevanje običajnega izobraževalnega sistema in bolj osredotočenost na veščine velikega povpraševanja med študenti so bili vedno prednostna naloga te platforme e-izobraževanja.

Večino tečajev sprožijo različne univerze svetovnega razreda, da bi pomagali globalni študentski skupnosti pri enostavnem dostopu do izobraževanja svetovnega razreda. Vendar pa vsi tečaji, ki so na voljo na tej platformi, niso brezplačni.

Za ambiciozne digitalne tržnike je lahko brezplačen tečaj trženja. Ta brezplačni marketinški tečaj bo študentom pomagal pridobiti temeljno predstavo o trženju in povpraševanju sodobnih organizacij. Dve svetovno priznani univerzi, MIT (Massachusetts Institute of Technology) in Univerza Harvard, sta podprli ustanovitev te spletne platforme za učenje, fakulteta teh univerz pa je uvedla večino tečajev.

Študenti se morajo vpisati na tečaje, spletni pouk pa se začne ob vnaprej določenem času. To pomeni tudi, da morajo študentje za dokončanje tečaja upoštevati določen urnik. Na koncu tečaja morajo študenti tudi opraviti končni test, da dobijo certifikat.

Tečaj certificiranja digitalnega trženja na edX je namenjen študentom višje stopnje, ki že imajo osnovno znanje.

LinkedIn

LinkedIn je priljubljeno spletno mesto za socialne mreže za delovne strokovnjake in lastnike podjetij. Vse več aktivnih članov te platforme družbenih medijev pa je to spremenilo tudi v marketinško platformo.

LinkedIn je zaradi svojega globalnega dosega in organskega prometa postal privlačen marketinški kanal družbenih medijev za digitalne prodajalce. Vendar pa je LinkedIn predstavil tudi svojo učno platformo z imenom as LinkedIn učenje. Ta spletna izobraževalna platforma ponuja svoje tečaje na mesečni osnovi in ​​uporabniki morajo plačati naročnino za dostop do različnih izdelkov, ki jih ponuja ta socialna medijska platforma.

Vendar je za nove uporabnike prvi mesec popolnoma brezplačen. Če lahko v tem preizkusnem roku opravite celoten tečaj, boste prejeli potrdilo brez porabe denarja.

Za člane skupnosti je na voljo več kot 15.000 tečajev. Študenti se lahko udeležijo tudi obsežnih tečajev za pridobitev specializacije v marketinški strategiji različnih platform za socialne medije, ki jih ponujajo priznani strokovnjaki iz industrije.

Če je znanje največja prednostna naloga in se ga želite naučiti od strokovnjakov iz industrije, bi moralo biti LinkedIn učenje na seznamu prednostnih nalog.

Facebook Blueprint

Socialni mediji so pridobili veliko priljubljenost zaradi naraščajoče baze uporabnikov, ta vidik platform socialnih medijev pa se je spremenil v privlačno igrišče tudi za digitalne prodajalce.

Če želite zgraditi uspešno spletno podjetje ali želite narediti trajnostno kariero v digitalnem marketingu, morate poznati pravo strategijo trženja ciljnega izdelka ali storitve na platformah družbenih medijev. Facebook Blueprint je spletna akademija za tržnike, ljudje iz različnih okolij pa se lahko na tej platformi učijo o trženju.

Pridružiti se bo več kot 150 tečajem, vsak predmet pa je zasnovan tako, da ustreza določeni skupini študentov. Tako začetniki kot tržniki višjih stopenj lahko najdejo koristne tečaje, s katerimi se lahko pridružijo. Vendar je ta platforma razvila tečaje, da bi zagotovila podrobno predstavo o procesu spletnega trženja, zlasti o omhanhannel marketinškem pristopu, ki je postal zelo priljubljen.

Različni tečaji so zasnovani tako, da ustrezajo potrebam po različnih vrstah spletnega poslovanja, inštruktorji pa so pripravili tudi podrobne strategije, ki bodo ustrezale potrebam podjetij vseh oblik in velikosti. Certifikacijski tečaj, ki ga ponuja Facebook načrt, vam bo zagotovil dobro znanje o trženju na družbenih medijih.

Akademija Google Analytics

Biti trženje ne pomeni vedno vodenja uspešnih kampanj. Nekatere kampanje morda ne dajo želenih rezultatov, to pa se zgodi tudi s strokovnjaki. Dober digitalni tržnik mora imeti tudi kritično analitično sposobnost, zaradi česar so dovolj sposobni, da pozorno spremljajo analitiko KPI svojih kampanj in sprejemajo odločitve na podlagi podatkov.

Preden se vpišete na ta certifikacijski tečaj, se morate zavedati dejstva, da je ta tečaj namenjen tistim, ki že imajo osnovno znanje o digitalnem trženju.

Akademija Google Analytics ne zagotavlja samo znanja o Googlovi analitiki, ampak vam pomaga tudi izboljšati vaše splošno analitično znanje. Na voljo so mini tečaji za več kanalov družbenih medijev, ki vam bodo pomagali tudi analizirati uspešnost vaših marketinških kampanj na različnih platformah.

Po opravljenem zadnjem testu boste prejeli potrdilo akademije google analytics. Ta napredni certifikacijski tečaj za google analitiko vam bo pomagal izboljšati vaše marketinške veščine in pridobiti visoko plačljivo poklicno vlogo.

Allison

Primarna vizija te organizacije je zagotoviti brezplačno kakovostno izobraževanje za študente.

Obstaja devet različnih izobraževalnih kategorij, na njih pa je prisotnih 500+ aktivnih tečajev Allison. Na tej platformi so svoje tečaje ustvarili fakultete eminentnih univerz z vsega sveta.

Študentje se lahko na tej platformi brezplačno vpišejo na tečaje certificiranja za začetnike na višji stopnji. Za podporo plemenitemu namenu te neprofitne organizacije pa se študentje lahko prijavijo tudi na program vrhunskih tečajev, kjer lahko študentje dobijo dostop do vseh svojih diplomskih programov.

inštitut za e-trženje

inštitut za e-trženje ne zagotavlja samo visokokakovostnih certifikacijskih tečajev za svoje učence, ampak je tudi naredil več uporabnih orodij za tržnika.

Študenti lahko s svojim tempom preučijo gradivo predmeta in videoposnetke vaj. Za pridobitev certifikata pa morajo študentje priti na spletni test. Ta test sestavlja 50 MCQ, učenci pa morajo na vprašanja odgovoriti v 60 minutah. Študenti morajo za pridobitev certifikata doseči najmanj 50%.

Zaključek

Ni dvoma, da je internetno trženje prihodnje povpraševanje podjetij, in že zgodaj prevzeti internetno trženje bo vaši karieri močno spodbudilo. Zgoraj našteti certifikacijski tečaji vas ne bodo samo pripravili na prihodnji trg, temveč bodo tudi pred vašimi tekmovanji.

Če želite svojo kariero popeljati na višjo raven, lahko razmislite tudi o pridobitvi univerzitetne diplome iz digitalnega marketinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map