13 najboljših učnih virov za začetek uporabe UX-a

Kakšno neizmerno srečo čutimo, ko izdelek prejmemo in začnemo uporabljati takoj, ne da bi morali prebrati dolge priročnike ali preiskati zapletene nastavitvene postopke, kajne?


No, to se zgodi, ko je bil izdelek zasnovan z mislijo na UX. UX (če še niste vedeli) pomeni uporabniško izkušnjo. Torej, skratka, dober UX dizajn si prizadeva uporabnika izdelka že od samega začetka.

V primeru spletnih strani ali programskih programov dober UX dizajn uporabnika počuti prijetno in srečno od trenutka, ko namesti programsko opremo ali vstopi na spletno mesto in začne uporabljati. UX dizajn presega risanje privlačnih in privlačnih zaslonov. Njegov namen je uporabniku olajšati doseganje tega, kar želi s programskim izdelkom, ki smo ga zasnovali.

Čeprav imata UX dizajn in UI oblikovanje veliko skupnega, je UI oblikovanje le del UX zasnove. Pomemben del, vendar ne vsega. V UX-u obstajajo tudi drugi vidiki, kot so uporabnost, trženje blagovne znamke, integracija itd. Tu vas ne nameravamo naučiti vsega o UX dizajnu – samo vas bomo vodili skozi najboljše možnosti, ki jih morate naučiti vse te stvari. Torej, začnimo s prvo, kar morate iskati.

# Najboljši spletni tečaji za učenje UX dizajna

Če se boste sami odločili za kakršne koli spletne UX oblikovalske tečaje, boste našli vse vrste stvari – od dolgih, ki vam bodo vzele mesece življenja in vas nauči vsega, od zgodovine oblikovanja do najnovejših oblikovalskih orodij, do kratkih, ki prikazujejo samo ti majhni koščki velike slike. Če želite prihraniti čas in igrati varno, predlagamo, da začnete z raziskovanjem spletnih tečajev, ki jih pregledamo tukaj – prepričani so med najboljše.

Hack Design

Če se želite učiti sproščeno, potem je to verjetno vaša najboljša možnost.

V trenutku, ko se prijavite Hack Design, boste vsak teden začeli prejemati v nabiralnik strnjeno lekcijo. Lekcije oblikujejo veliki, izkušeni oblikovalci. Po seznamu lahko brskate po seznamu, če najdete koga. Brskate lahko tudi po lekcijah, če se želite še kaj naučiti.

Če pa ne veste, kje začeti, obstaja sveženj 50 lekcij za začetnike, ki vas bodo vodile po rokah skozi vse osnove, od “Hello World” do prve zaposlitve kot oblikovalec. In najboljši del: brezplačno je.

Coursera: Uvod v oblikovanje uporabniškega vmesnika

Tu je treba opozoriti na eno stvar: Kot sem že povedal, je uporabniški vmesnik pomemben del UX-a. Razlika med obema disciplinama je, da se uporabniški vmesnik osredotoča na vizualni videz izdelka, medtem ko UX zajema vse interakcije med izdelkom in njegovimi uporabniki. Ko govorimo o programskih izdelkih (večinoma o aplikacijah in spletnih mestih), uporabniški vmesnik poskrbi za večino interakcij, zato je uporabniški vmesnik tako pomemben del UX-a in si zasluži tečaj samo, da se naučimo o oblikovanju uporabniškega vmesnika.

Ponuja jih Univerza v Minnesoti, tečaj Uvod v oblikovanje uporabniškega vmesnika obljublja, da boste razumeli postopek oblikovanja uporabniškega vmesnika na visoki ravni. Poleg tega, da vas uči, kako oblikovati uporabniške vmesnike, uči tudi o uporabnosti, teoriji oblikovanja in standardnih industrijskih metodah za pristop k oblikovanju uporabniškega vmesnika..

Traja štiri tedne, skupno pa 13 ur pouka. Ima veliko dobrih ocen in oceno z zvezdicami 4,7 od 5. Lahko se prijavite brezplačno, po končanem pa lahko opravljate druge tečaje v programu specializacije, kot so Raziskave uporabnikov in oblikovanje, Prototipiranje in oblikovanje ter Ocenjevanje uporabniških vmesnikov.

Udemy: Adobe XD Professional Tečaj

Adobe XD je najbolj razširjeno in priljubljeno orodje za oblikovanje UX. V ta tečaj, našli boste vse, kar morate vedeti, da ga obvladate kot profesionalca. Naučil vas bo vse podrobnosti o programski opremi ter orodja in postopke, ki so del nje. Ni brezplačen, vendar vam za nekaj dolarjev ponuja 2,5 ure video vadnic na zahtevo, življenjski dostop do njegovih materialov in potrdilo o študiju.

Z oceno 4,2 od petih je ta tečaj namenjen vsem, ki želijo začeti oblikovati uporabniške vmesnike. Študentje so se lotili dveh primerov: polna aplikacija s šestimi stranmi in spletni vmesnik za prodajo avtomobilov.

LinkedIn Learning: Sketch Training and Tutorials

Skica je tudi zelo priljubljeno orodje za oblikovanje UX in Lynda (LinkedIn Training) ponuja celoten tečaj za prevlado nad vsemi njegovimi lastnostmi. Če niste novi v Lyndi, lahko ta tečaj brezplačno izkoristite in izkoristite brezplačni mesec, ki vam ga podjetje ponuja za začetek. Če želite nadaljevati s tečaji, imajo po brezplačnem začetnem mesecu tudi nekaj načrtov.

Tečaj ima več učnih poti, ki obsega skupno 31 tečajev, ki pokrivajo vse, kar se morate naučiti, če želite uporabljati Sketch, ne glede na to, ali ste začetnik, vmesni ali napredni uporabnik.

UX trening

Ko boste začeli delati kot UX-ov oblikovalec, vas bo ujel nekaj, kar je znano kot razvojni cikel programske opreme: občutljiv delovni postopek, ki ga je treba skrbno upoštevati, da se roki ne bodo pretiravali. Obstajajo metodologije, ustvarjene posebej za nadziranje razvojnega cikla programske opreme, Lean pa je ena izmed njih – preizkušena in splošno sprejeta.

Ta tečaj ne gre za orodja ali tehnike oblikovanja UX. To je dvodnevni program, ki uči vse, kar morate vedeti, da obvladate proces oblikovanja UX skozi Lean, od tega, kako voditi intervjuje zainteresiranih strani do tega, kako narediti brainstorming in ustvariti ideje, nato pa začeti skiciranje vmesnika.

# Najboljši spletni viri za učenje UX dizajna: blogi & videoposnetki

Nismo vsi radi vodeni, ko se želimo naučiti nove veščine, kot je UX design. Nekateri od nas raje sledimo svoji poti skozi množico kaotičnih, nestrukturiranih informacij, objavljenih v blogih, video posnetkih in podobno. Če spadate v to pustolovsko skupino, potem pojdite po svoje. Preden pa začnete, naj vam samo povem o nekaterih krajih, na katerih bi lahko začeli svojo pot, da bi bilo bolj prijetno in plodno.

UX kolektiv

UX kolektiv ponuja kurirane zgodbe o uporabniški izkušnji in uporabnosti. Z branjem boste sproti obveščeni o dogodkih, novicah, trendih, nasvetih za UX & triki in orodja. Obstaja veliko zgodb, zaradi katerih si boste zagotovo mislili, “da sem bil tam …”, in tudi veliko, kar vas bo naučilo zelo dragocenih lekcij.

Tedensko oblikovanje: Vadnice, sredstva, intervjuji

Teče kazen Chawla ta kanal z veliko video posnetki o UX Design. Nekoliko je osredotočen na Adobe XD, ima pa tudi informacije o drugih orodjih in zanimive intervjuje z razpravami o vseh vrstah oblikovalskih tem. Oglejte si razdelek »Design Sucks«, kjer boste našli analizo in presojo priljubljenih uporabniških vmesnikov ter njihove pomanjkljivosti in prednosti.

Bistvena orodja za oblikovalce UX: Vodnik za začetnike

Ta spletna objava poskuša osvetliti nešteto orodij, ki so na voljo za UX oblikovalce. Govori o vseh vrstah orodij, ne le o orodjih za izdelavo prototipov, skic ali žičnih okvirjev. Najdete lahko orodja za raziskovanje in pridobivanje navdiha, orodja za intervjuje in še več.

Gostiteljsko spletno mesto CareerFoundry ponuja tudi veliko tečajev o UX, UI in spletnem razvoju, če potrebujete več možnosti od tistih, ki sem vam jih predstavil prej.

Zakaj oblikovanje zadev

Erin Loechner je avtorica Zakaj oblikovanje zadev. Je priznana oblikovalka, ki rada deli svoje ideje skozi objave na blogu in predavanja. Zlasti ta objava vas bo naučila dragoceno lekcijo – o dizajnerskih vprašanjih – vendar morate brskati tudi po drugih objavah, vsaj tistih v kategoriji umetnost / oblikovanje.

Dizajn za človeštvo je aktiven blog s tisoči bralcev, tako da se z njegovim branjem ne boste naučili le iz Erinih zamisli, temveč iz številnih komentarjev, ki jih bralci postavljajo, na kar Erin vedno odgovori.

# Najboljše knjige za učenje UX dizajna

Knjige? Kdo bere knjige, ko je v spletnih tečajih, videoposnetkih in blogih toliko vsebine, kajne? Napačno.

Veliko ljudi še vedno uporablja knjige kot učno orodje, saj jih je enostavno vzeti s seboj in se učiti s svojim tempom, medtem ko ste na daljši poti ali kadarkoli imate čas za branje. V knjigah, ki so jih napisali priznani strokovnjaki za oblikovanje UX, je veliko odličnih učnih gradiv. In povedali vam bomo tiste, ki jih morate resnično prebrati, tudi če obiskujete tečaj ali gledate video posnetke.

O obrazu: Osnove oblikovanja interakcij

Kot že ime pove, je to an ključni vodnik za oblikovanje interakcij. To je knjiga, ki je oblikovala krajino oblikovanja interakcij. Njegova četrta izdaja je popolnoma posodobljena in spremenjena za mobilno dobo, ob upoštevanju premika na pametne telefone in tablice.

Zahvaljujoč tej knjigi je zasnova interakcij pobegnila iz raziskovalnih laboratorijev in vdrla v vsakdanje življenje mnogih ljudi. Je celovit vodnik, ki vključuje razprave o vmesnikih na dotik, velikosti zaslona, ​​mobilnih aplikacijah in še veliko več. Avtorji so priznani strokovnjaki na področju računalništva, programiranja in oblikovanja, kar jim omogoča širok pogled na UX-jevo oblikovalsko polje.

Adobe XD Učilnica v knjigi

Bi radi obiskovali tečaj Adobe XD, vendar nimate prostora v svojem urniku za to? Brez problema. Ta knjiga je učilnica Adobe XD, ki jo lahko vzamete s seboj. To je najbolj prodajani od Adobe Pressa, zato ne morete narobe z njim.
Ima 11 lekcij, ki bralce vodijo skozi vse potrebne korake za učenje ključnih tehnik Adobe XD. To so projektne lekcije za oblikovanje in prototipiranje resničnih vsebin za resnične aplikacije in spletna mesta.

Skupaj s knjigo dobite veliko spremljevalnih datotek, ki omogočajo bralcu vse potrebno gradivo za dokončanje projektov, predstavljenih v vsakem poglavju.

Smešno preprost vodnik za aplikacijo Sketch

Ime pove skoraj vse, kar morate vedeti o tej knjigi. Če želite o Sketchu preprosto izvedeti na smešno preprost način, je to knjiga za vas.

Smešno preprost vodnik za aplikacijo Sketch je napisano za nekoderje in ne-oblikovalce, torej redne ljudi, ki morajo idejo predstaviti potencialnim vlagateljem, vendar nimajo znanja, da bi jo uresničili..

S to knjigo se boste naučili, kako uporabljati Sketch za enostavno ustvarjanje maket, ki so videti in izgledajo kot prava stvar. Po tem, če boste dobili sredstva, boste morali resno razmišljati o tem, kako boste svojo idejo spremenili v delujočo stvar.

Predstavitev Zen

Ne bi priporočal Predstavitev Zen knjige ljudem, ki iščejo praktične informacije, da začnejo hitro delati na UX dizajnu. Če pa imate nekaj prostega časa, si ga preberite. Naučil vas bo dragocene lekcije o predstavitvi svojih idej. Ker razlika med povprečnim UX-jem in osupljivim morda ni v sami zasnovi – morda je v načinu, kako je predstavljen.

Njen avtor Garr Reynolds deli svoje izkušnje s spreminjanjem preprostega dela diapozitivov v razsvetljujočo, provokativno, poučno in navdihujočo predstavitev. Lahko preverite njegovo spletno mesto, prezentacija.com, da spoznate njegove ideje, preden kupite knjigo.

Kam od tu

Ko boste pripravljeni začeti delati na področju XD dizajna, se bo začel verjetno najtežji del: za opravljanje dela boste morali plačati delo, če je le mogoče. Dobra novica je, da je povpraševanje po UX oblikovalcih v podjetjih vseh velikosti veliko. Ponudba takšnih strokovnjakov je nizka, zato se ne odpravite s prvo ponudbo, ki jo dobite. Izkoristite svoje znanje in oblikujte privlačen življenjepis, pokažite ga in naj vam bo veter vedno pri hrbtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map