15 spletnih tečajev računalništva v oblaku, s katerimi boste lahko kariero dopolnili

Prepričan sem, da bi slišali izraz – Računalništvo v oblaku.


Ni novo, ampak se giblje hitreje kot kdaj koli prej. Organizacija od zagona do podjetja se premakne v oblak, kot so AWS, Google Cloud, Microsoft Azure itd.

Če podpirate, upravljate, upravljate tradicionalno infrastrukturo in iščete raziskovanje računalništva v oblaku za svoje naslednje delovno mesto, vam bodo pomagali naslednji spletni tečaji.

Zakaj izbrati računalništvo v oblaku?

To je bila številka ena v prvih 10 poročilih o veščinah, ki jih je LinkedIn delil v začetku letošnjega leta.

Obstaja več področij, na katera se lahko osredotočite na varnost, delovanje, razvoj, DevOps, arhitekturo rešitev, napredno omrežje, velike podatke itd. Raziščimo naslednje nekaj najboljših spletnih tečajev.

Uvod

Uvod v računalništvo v oblaku – 1. stopnja je tečaj za tiste, ki ste novi v konceptu računalništva v oblaku in želite začeti iz nič. Tečaj ne zajema samo temeljev in razvoja od tradicionalnih IT do storitev v oblaku, temveč tudi njegove glavne značilnosti. Spoznali boste modele storitev računalništva v oblaku (SaaS, PaaS, IaaS), modele uvajanja v oblak (zasebni, javni, hibridni, skupnostni) in prednosti javnih storitev v oblaku.

AWS Certificiranje

Amazon Web Services (AWS) je vrhunski certifikat za vsakega strokovnjaka za oblake. Eden najboljših tečajev na tem področju je AWS Certificirane rešitve Arhitekt avtor Ryan Kooneburg.

Pomaga, če imate izkušnje z AWS, a tudi absolutni začetnik lahko naredi dobro. Gradivo tečaja je posodobljeno za izpit za arhitektu AWS Certified Solutions 2020. Spoznali boste podrobnosti platforme AWS in kako uporabljati AWS za oblikovanje zelo prožnih in razširljivih aplikacij. Raziskali boste Route53, EC2, S3, CloudFront, samodejno spreminjanje obsega, izravnavo obremenitve, RDS, RedShift, DynamoDB, EMR, VPC itd..

Za pripravo certifikata lahko razmislite tudi o preizkusu prakse s strani Whizlabs.

Izpit za Azure

Če je Microsoft Azure vaša stvar, ne preskočite tega AZ-300 Azure izpit za arhitekturo tehnologij Prep 2020 seveda.

Tečaj vas bo naučil, kako oblikovati rešitve za platformo Microsoft Azure. Tečaj je namenjen tehnikom z nekaj izkušnjami Azure. Posodobljena različica vključuje novo vsebino o virtualnem omrežju WAN, namenskih gostiteljih, dostopu RBAC do pomnilnika, storitvi sprednjih vrat Azure, preklopu računa za shranjevanje in varnostnih skupinah aplikacij.

Google certificiranje v oblaku

Certifikat Google Associated Associate Cloud Engineer je vsem, ki se resno ukvarjajo z Google Cloud.

Tečaj se začne z osnovami, na primer, kako vzpostaviti Google Cloud okolje (računi za obračunavanje, projekti, orodja, dostop in varnost). Nato se boste naučili načrtovanja, konfiguriranja, izvajanja, uvajanja, spremljanja in upravljanja rešitev v Googlovem oblaku. Bodite pripravljeni, uporabljali boste konzolo in ukazno vrstico, skladno z zahtevami izpita za certificiranje Google Associate Cloud Engineer.

Akademija Linux

Linux Academy Cloud Tečaji je še en postanek na vaši poti, da postanete guru oblaka.

Linux Academy ponuja ogromen izbor tečajev – tako splošnih uvodnih tečajev kot specifičnih podrobnih, vezanih na določeno tehnologijo v oblaku. Nekateri izmed tečajev, ki jih je vredno razmisliti, so:

 • Amazon Connect Essentials
 • Priprava na izpit AZ-400 Azure DevOps
 • AWS deluje optimalno hibridno okolje
 • Izpit za inženirja Googlovega certificiranega poklicnega omrežja Priprava
 • Confluent Certified Developer za Apache Kafka (CCDAK)

Linux Academy ponuja 7-dnevno brezplačno preizkusno različico, tako da lahko dobite predstavo, ali so njihovi tečaji v redu za vas, ne da bi plačali denarja.

Cloud Engineering

Pridruženo certificiranje inženirja oblaka od Coursera je alternativa, če načrtujete kariero na območju Google Cloud. Tečaj uči, kako v Googlovem oblaku nastaviti, konfigurirati in namestiti rešitev. To je vmesni tečaj – zahteva nekaj izkušenj z virtualnimi stroji, omrežjem IP in spletnimi strežniki. Nekaj ​​predhodnih izkušenj z GCP je prav tako bistvenega pomena.

Tečaj je v angleščini, prihaja pa s podnapisi v angleščini, francoščini, portugalščini (brazilsko), nemščini, indonezijščini, španščini in japonščini.

Infrastruktura v oblaku

Če iščete splošni tečaj računalništva v oblaku (z rahlim odtenkom proti AWS in IaaS), potem Infrastruktura računalništva v oblaku, v partnerstvu z univerzo v Marylandu bi lahko bila najboljša možnost.

Tečaj je del programa Cloud Computing MicroMaster programa UMGC. Naučili se boste načrtovanja, konfiguriranja in upravljanja oblaka, večinoma vrste oblaka Infrastruktura kot storitev (IaaS) s svojimi komponentami (računanje, shranjevanje, omrežje in pomožne storitve). Razred bo obravnaval tudi najbolj priljubljene arhitekture uvajanja IaaS v oblaku.

Uvod v oblak

Če bi radi izvedli uvodni tečaj o oblačni tehnologiji s strokovnjaki iz The Linux Foundation, potem to Uvod v tehnologije infrastrukture v oblaku seveda je za vas. Spoznali boste osnove tehnologij oblakov, oblakov in vsebnikov, kot so Docker, Cloud Foundry, Kubernetes, OpenStack, DevOps in prakse stalnega vključevanja.

Če ne potrebujete potrdila, je tečaj brezplačen.

Cloud Livarna in Cloud-Native

Če vas zanima livarna v oblaku, je tu poseben tečaj za vas. Uvod v livarno oblaka in arhitekturo programske opreme v oblaku vas nauči, kako uporabljati vmesnik ukazne vrstice, kako namestiti aplikacije, funkcijo storitev v okviru sistema, pa tudi osnovne prakse odpravljanja napak.

Spoznali boste čas izvajanja, varnost in mrežo Livarne v oblaku, kako sestaviti čas izvajanja in podporo okvirja z buildpacks, raziskovali Storitve in Marketplace.

Oblak za poslovneže

Računalništvo v oblaku ni samo za geeke.

Prav tako ne smejo vsi, ki jih zanima oblak, poznati vse tehnične podrobnosti AWS, Azure ali Google Cloud. Če ste vi (ali nekdo, ki ga poznate) poslovna oseba, vendar želite izvedeti več o računalništvu v oblaku, Računalništvo v oblaku za poslovneže: Azure, AWS, GCP [Video] je točno tisto, kar potrebujete.

Raziskali boste prednosti računalništva v oblaku, pa tudi njegove pasti in kako se jim izogniti. Naučili se boste tudi nekaj tehničnega žargona v oblaku – to vam bo pomagalo, da boste bolje komunicirali s svojo ekipo za oblačne tehnologije.

Velika slika

Kot lahko ugibate iz imena, Računalništvo v oblaku: Velika slika je spet uvod v računalništvo v oblaku. Tečaj je večinoma o programski opremi kot storitvi (SaaS). Ponuja pregled oblačnih aplikacij in SaaS, primerov SaaS, uporabnikov, prodajalcev programske opreme in vpliva SaaS. Tečaj na kratko obravnava spletne storitve Amazon, Microsoft Azure in Google Cloud. Spoznali boste tudi zasebne platforme v oblaku.

Google Cloud Architect

Google: Professional Cloud Architect je odličen tečaj, če se želite certificirati. Tečaj zajema vse osnovne in napredne stvari v Googlu Cloud, kot so računanje, shranjevanje, Google App Engine, Google Kubernetes Engine, Google Cloud Functions.

Ukvarjali se boste tudi z izravnavo obremenitve, beleženjem, spremljanjem in odpravljanjem napak v omrežju in VPC-jem. V učnih načrtih so vključeni tudi vzorci upravljanih primerkov, razporejanje, obračunavanje, varnost in arhitekturni vzorci.

Računalništvo v oblaku za IoT

Izkoriščanje računalništva v oblaku za IoT je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o tem, kako lahko uporabljate internet stvari (IoT) v povezavi z računalništvom v oblaku. Tečaj zajema tako osnove IoT kot njegove naprave in tudi, kako jih postaviti v oblak. Tečaj je osredotočen na IoT orodja AWS in Azure.

Tečaji certificiranja

Zadnji vir na tem seznamu je zbirka Certifikacijski tečaji za računalništvo v oblaku od Edureka!

Ponujajo standardne tečaje, kot so AWS Architect Certification Training, Google Cloud Certification Training, Microsoft Azure 103, 203, 303 Expert, Developer and Admin tečaji, AWS Development Certification Training, kot tudi ne tako široko ponujenih tečajev Salesforce in IoT na Azure.

Različni tečaji zahtevajo različne stopnje spretnosti, zato preden se vpišete na tečaj, preverite, ali izpolnjujete zahteve.

Pojmi brez strežnika

Z učenjem dvignite svoje znanje v oblaku na naslednjo raven Brez strežnika. To je vroča tehnologija, saj ime kaže, da se vam ni treba truditi glede zmogljivosti strežnika, namesto da se osredotočite na kodo aplikacije.

Je PROST Tečaj, ki ga nudi Linux Academy, ki zajema naslednje:.

 • Kaj je brez strežnika in izmenjevalec iger?
 • Tradicionalna in brez strežniške arhitekture
 • Brez strežniške rešitve Googla, AWS, Azure, Bluemix
 • Koristi in primeri proizvodnje

Zaključek

Upam, da vam zgornji spletni tečaji pomagajo izvedeti nekaj novega v oblačnem računalništvu, da bi kariero dvignili na eno raven. Navsezadnje je računalništvo v oblaku eno najbolj vročih področij IT, zato je treba ostati v prihodnjih letih.

Oznake:

 • AWS

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map