Kako pridobiti spletno magistrsko in diplomirano tehnologijo?

Tradicionalno so bile univerzitetne stopnje univerz dostopne le študentom z globokimi žepi in možnostjo, da se preselijo v univerzitetni kampus in tam živijo toliko časa, kot je potrebno za pridobitev diplome. Če ste se želeli potruditi za študij, morate razmisliti o čakalnih mizah v restavraciji v bližini.


Ne več.

Zahvaljujoč sodobnim platformam za e-učenje vrhunske univerze po vsem svetu ponujajo spletne stopnje, ki stanejo del cene njihovih kolegov v kampusu in so enako prestižne. Isti akreditirani profesorji poučujejo v spletu in na kampusu, zato se noben potencialni delodajalec ne bo sarkastično smejal, ko bo bral o življenjepisu, pridobljenem na spletu, na življenjepisu.

Prednosti spletnih stopenj

Nekdo bi lahko trdil, da je tradicionalno poučevanje brez povezave bolje spodbujati timsko delo med študenti in da je medsebojna interakcija med fakulteto in alumni pomembna sestavina v visokem šolstvu. Tisti, ki trdijo, da bi lahko imeli smisel, če bi upoštevali le umetnostne študije ali druga področja, na katerih bi fizična prisotnost lahko spremenila.

Toda v računalništvu ali informacijski tehnologiji komunikacija iz oči v oči ni potrebna. Nasprotno, nekateri predmeti, kot so računalništvo v oblaku, razvoj programske opreme ali formalne metode pri računanju, bi lahko imeli korist od predaje na interaktivni učni platformi. Študenti, ki izberejo spletne programe IT, lahko tehnologijo uporabljajo na različne načine za povezovanje s fakulteto in drugimi študenti ter dosegajo globlje izkušnje učenja.

Torej, pogovorimo se o prednostih spletnih stopinj:

 • Cenejši (veliko)
 • Prožni razporedi
 • Doseg po vsem svetu

Potrebujemo več?

Razmislite o svobodni izbiri diplome katere od najboljših institucij na svetu. Če pa ste že diplomirali, si izberite takšen magisterij, ki vam bo povišal kariero. In tvoja plača.

Vendar ni sprehoda po parku

Toda še ne bodite preveč navdušeni.

Ne mislite, da študij na spletu pomeni sprostitev, medtem ko vam znanje čarobno vstopi v glavo. Učenje na spletu zahteva veliko truda, predvsem pri iskanju pravega ravnovesja med delom, študijem, družino in osebnimi projekti.

Prilagodljivost urnika je velik plus, vendar morate biti zelo disciplinirani, da določite določeno število ur na teden spletnim študijem. Spletne stopnje imajo enako trajanje kot zunanje stopnje. Čas lahko skrajšate, če obiskujete hkratne tečaje, vendar to pomeni manj časa za delo, počitek ali druženje z družino.

In spite; ne pozabite, da boste sčasoma morali spati.

Čeprav so spletne stopnje precej cenejše od študija v kampusu, še vedno stanejo precej denarja, zato preden se odločite za spletno diplomo, morate razmisliti o času in denarju, ki ga boste morali za to porabiti. Nekatere učne platforme ponujajo finančne pomoči, vendar le usposobljenim učencem.

Spletne diplome iz IT-ja običajno zahtevajo štiriletno obveznost študentov, vpisanih v redni delovni čas. Večina magistrskih diplom se lahko zaključi v enem letu kot pospešeni program, čeprav lahko nekatere trajajo dve ali tri leta.

Vsi magistrski diplomi iz IT-ja omogočajo zvišanje plače, toda tisti, ki so povezani z največjim povečanjem, so STEM-smeri (znanost, tehnologija, inženiring in matematika).

Spletno preučevanje platform

Platforme, kot so Coursera, FutureLearn ali edX, osredotočajo ponudbo številnih priznanih univerz iz različnih delov sveta. Različni tečaji, ki jih ponujajo te platforme, odpirajo vrata stroki računalništva ali pomagajo napredovati za tiste, ki že delajo na področju IT.

Spletne diplome, ki jih ponujajo najvišje univerze, pogosto stanejo le polovico stroškov enakovredne diplome v kampusu. Razlika v stroških, skupaj s sposobnostjo dela med študijem, pretvori te stopnje v izvedljive možnosti za hitro donosnost naložbe.

Coursera

Coursera ponuja spletno stopnjo diplome iz računalništva in celoten obseg spletnih magistrskih diplom, ki pokrivajo danes najbolj povprašena področja. Njegov cilj je sodelovati z najboljšimi univerzami pri oblikovanju cenovno dostopnih učnih programov, ki bi stopnje diplome naredili bolj dostopno vsem.

Kot primer, stopnja v kampusu, ki stane 52.000 dolarjev, stane le 22.000 dolarjev, če jih vzamemo v spletu. Za obe diplomi se izda ista diploma.

Če iščete univerzitetno diplomo iz tehnologije, Coursera predlaga stopnjo diplomiranja iz računalniške znanosti z londonske univerze. Zajema najbolj vroče tehnološke teme današnjega časa, kot so strojno učenje, AI, podatkovna znanost, fizično računalništvo, IoT, virtualna resničnost itd..

Ko pridobite diplomo, lahko pridobite magisterij iz podatkovnih znanosti, inženiringa ali informacijske tehnologije in izberete naslednje.

 • Arizona State University,
 • Universidad de Los Andes
 • Univerza v Illinoisu v Urbani-Champaign
 • Univerza v Coloradu Boulder
 • Penn Engineering
 • Univerza v Londonu

Spletne diplome, ki jih ponuja Coursera, si prizadevajo pomagati študentom, da vlagajo v svoje izobraževanje in po diplomi povečajo svoj potencial zaslužka. Platforma ponuja tudi finančno pomoč za usposobljene študente. Če želite zmanjšati tveganje za vpis v dolgoročni program, vam potrdila o master track-u, specializacije in tečaji, ki so del diplom, omogočajo, da se takoj začnete učiti, s svobodo napredovanja po svojem urniku.

Če boste kasneje sprejeti v celoten program, vam bodo tečaji, ki ste jih končali, služili za vaše diplomsko učenje.

FutureLearn

Če želite pridobiti spletno diplomo v FutureLearn, najprej morate izbrati enega izmed celotnih predmetov in stopenj, ki segajo od diplomskih spričeval do magistrskih diplom. Nato se začnete fleksibilno učiti na spletu, delati preko programov in zaslužiti dobropis, kjer koli že ste.

Za pomoč pri pouku potrebujete samo pametni telefon, tablični računalnik ali računalnik in dostop do interneta. Če želite opraviti ocene, morate opraviti spletne naloge ali osebne izpite, ki vam omogočajo, da dobite povratne informacije in pokažete svoje razumevanje.

Ko opravite vse programe in opravite vse ocene, boste pridobili diplomo in pridobili mednarodno priznano kvalifikacijo. Učna izkušnja v Future Learn vključuje gledanje videoposnetkov, branje člankov, opravljanje testov in izpolnjevanje nalog v spletu. Lahko se pridružite spletnim razpravam in sodelujete z vrstniki v virtualnih študijskih skupinah, dobite povratne informacije od strokovnih izobraževalcev in dobite popoln dostop do univerzitetne knjižnice, spletnih virov in podpore.

Univerze, ki trenutno ponujajo spletne stopnje FutureLearn, vključujejo naslednje.

 • Univerza Anglia Ruskin
 • Univerza Coventry
 • Univerza Deakin
 • Univerza Murdoch
 • Odprta univerza
 • Univerza v Glasgowu
 • Univerza v Newcastlu v Avstraliji.

Na področju IT in računalništva FutureLearn ponuja več kot 70 tečajev, ki med drugim pokrivajo teme, kot so rudarjenje podatkov, robotika, umetna inteligenca, kibernetska varnost, fintech. Cene za magisterij so približno 20.000 USD.

FutureLearn ponuja brezplačne tečaje za degustacije, ki so del študijskih programov, tako da lahko spoznate, kako je študirati na spletu za diplomo, ne da bi porabili denar.

edX

Ta platforma ponuja cenovno ugodne in fleksibilne diplomske programe, imenovane MicroBachelors, ki v povprečju stanejo 166 USD na kredit. Mnoga podjetja pomagajo pokriti stroške izobraževanja za zaposlene, ki izpolnjujejo pogoje, tako da lahko pridejo celo z majhnimi stroški ali pa sploh ne. Programi MicroBachelors omogočajo začetek študija po spletu in s svojim tempom, vsebine, ki so najbolj pomembne za vašo kariero.

Za vsak zasluženi zaslužek prejmete potrdilo, s katerim lahko pokažete svoj dosežek.

Magisterij pri edX stane med 10.000 in 25.000 dolarjev. Iste stopnje, sprejete na kampusu, stanejo med 40.000 in 60.000 dolarjev. Če študirate spletno diplomo na edX-u, boste našli enako strogost, kot če študirate na kampusu, in se učili prek video sej v živo, medsebojne komunikacije in projektnega dela.

Spodaj je seznam univerz, ki sodelujejo z edX-om za poučevanje magisterij.

 • Georgia Tech,
 • Univerza v Teksasu v Austinu,
 • Univerza v Indiani
 • Univerza Purdue
 • Arizona State University
 • Univerza v Bostonu.

Magisteriji zajemajo zelo osredotočene teme, kot so poslovna analitika, geografski informacijski sistemi, zdravstvena informatika, statistika, podatkovna znanost in finance.

Univerza za vse

Shai Reshef, predsednik Ljudske univerze, je dejal, da lahko vsakdo, ki ima srednješolsko diplomo, 100% študira na spletu in pridobi ameriško diplomo, ki ni potrebna za šolnino. “UoPeople spreminja visokošolsko izobraževanje iz tega, da je nekaj za njih privilegij, da postane osnovna pravica, cenovno dostopna in dostopna za vse,” je v predavanju TED izrazil predsednik Reshef.

Pobude, kot je ta, skupaj s cenovno ugodnimi možnostmi, ki jih ustvarjajo spletne učne platforme, močno spreminjajo pokrajino visokega šolstva. Danes podjetja lahko kjer koli najdejo usposobljene strokovnjake, namesto da poskušajo ujeti nedavne diplomante takoj, ko se sprehodijo po univerzitetnih vratih, in v svojih rokah držijo diplomo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map