13 najboljih resursa za učenje za pokretanje u UX-u

Kakva je neizmjerna sreća kad primimo proizvod i počnemo ga koristiti odmah, bez potrebe za čitanjem dugačkih priručnika ili prolaskom kompliciranih postupaka postavljanja, zar ne?


Pa, to se događa kada je proizvod dizajniran s obzirom na UX. UX (u slučaju da niste znali) znači Korisničko iskustvo. Ukratko, dobar UX dizajn nastoji učiniti da korisnik proizvoda bude zadovoljan od samog početka.

U slučaju web stranica ili softverskih aplikacija, dobar UX dizajn čini da se korisnik osjeća ugodno i sretno od trenutka instaliranja softvera ili ulaska na web mjesto i početka korištenja. UX dizajn nadilazi crtanje atraktivnih i privlačnih ekrana. Njegova je svrha olakšati korisniku postizanje onoga što on želi s softverskim proizvodom koji smo dizajnirali.

Iako UX dizajn i UI dizajn imaju puno zajedničkog, UI dizajn je samo dio UX dizajna. Važan dio, ali ne sve. U UX-u postoje i drugi aspekti, poput upotrebljivosti, brendiranja, integracije itd. Ali mi smo ustupili napredak. Ne želimo vas ovdje sve naučiti o UX dizajnu – samo ćemo vas voditi kroz najbolje opcije koje morate naučiti sve te stvari. Dakle, krenimo od prvog što trebate potražiti.

# Najbolji online tečajevi za učenje UX dizajna

Ako se odlučite sami pohađati bilo koji online tečaj dizajna za UX, pronaći ćete sve vrste stvari, od dugih koje oduzimaju mjesece vašeg života i koje vas podučavaju od svega, od povijesti dizajna do najnovijih dizajnerskih alata, do kratkih onih koje samo pokazuju ti mali komadići velike slike. Ako želite uštedjeti vrijeme i igrati se sigurno, predlažemo da započnete s istraživanjem internetskih tečajeva koje ovdje pregledavamo – sigurni su da su među najboljima.

Hack dizajn

Ako volite učiti opušteno, onda je ovo vjerojatno vaša najbolja opcija.

Onog trenutka kad se prijavite Hack dizajn, počet ćete primati u pristigloj pošti sažetu lekciju svakog tjedna. Lekcije izrađuju veliki, iskusni dizajneri. Možete pregledati popis da biste pronašli hoćete li naći nekoga. Možete i pregledavati lekcije ako želite nešto posebno naučiti.

Ali ako ne znate odakle započeti, evo snopa 50 lekcija za početnike koji će vas podvesti kroz sve osnove, od “Hello World” do prvog posla kao dizajnera. I najbolji dio: besplatno je.

Coursera: Uvod u dizajn korisničkog sučelja

Evo jedne stvari koju treba napomenuti: Kao što sam već rekao, korisničko sučelje je važan dio UX-a. Razlika između obje discipline je što se korisničko sučelje usredotočuje na vizualni izgled proizvoda, dok UX pokriva sve interakcije proizvoda i njegovih korisnika. Kada govorimo o softverskim proizvodima (uglavnom aplikacijama i web lokacijama), korisničko sučelje vodi računa o većini interakcija, zato je korisničko sučelje tako važan dio UX-a i zaslužuje tečaj samo da bismo saznali više o UI dizajnu.

Ponudilo Sveučilište u Minnesoti, Uvod u tečaj dizajniranja korisničkog sučelja obećava da ćete dobiti razumijevanje procesa dizajniranja korisničkog sučelja na visokoj razini. Osim što vas uči kako dizajnirati korisnička sučelja, također uči o upotrebljivosti, teoriji dizajna i standardno standardnim metodama za pristup dizajnu korisničkog sučelja..

To traje četiri tjedna, s ukupno 13 sati predavanja. Ima mnoštvo dobrih recenzija i ocjenu zvjezdica 4,7 od 5. Možete se besplatno prijaviti, a nakon što ga završite možete pohađati druge tečajeve programa specijalizacije, kao što su Korisničko istraživanje i dizajn, Prototipiranje i dizajn, i Procjena korisničkih sučelja.

Udemy: Adobe XD Professional Course

Adobe XD je najkorišteniji i najpopularniji alat za UX dizajn. U ovaj tečaj, pronaći ćete sve što trebate znati kako biste to savladali kao profesionalca. Naučit će vas sve pojedinosti softvera i alate i postupke koji su dio toga. To nije besplatno, ali za nekoliko dolara, nudi vam 2,5 sata video tutorijala na zahtjev, životni pristup njegovim materijalima i potvrdu o studiju..

Sa 4,2 od 5 zvjezdica, ovaj je tečaj namijenjen svima koji žele započeti s dizajnom korisničkih sučelja. Studenti su se odlučili za dva primjera: cjelovitu aplikaciju sa šest stranica i sučelje web mjesta za prodaju automobila.

LinkedIn učenje: obuka za skice i vježbe

Skica je također vrlo popularan alat za dizajn UX-a Lynda (LinkedIn trening) nudi kompletan tečaj za dominiranje svih njegovih karakteristika. Ako vam nije Lynda, možete besplatno pristupiti ovom tečaju, iskorištavajući besplatni mjesec koji vam tvrtka nudi da biste započeli. Nakon besplatnog početnog mjeseca, ako želite nastaviti s tečajevima, imaju i neke planove za to.

Tečaj ima više staza učenja, a obuhvaća ukupno 31 tečaj koji pokriva sve što je potrebno da naučite kako biste koristili Sketch, bilo da ste početnik, srednji ili napredni korisnik.

UX trening

Kad počnete raditi kao UX dizajner, zapazit ćete se u nešto što se naziva ciklusom razvoja softvera: osjetljiv radni proces koji se mora pažljivo pratiti u skladu s rokovima bez potrebe za pretjeranim radom. Postoje metodologije stvorene posebno za kontrolu ciklusa razvoja softvera, a Lean je jedna od njih – testirana i široko prihvaćena.

Ovaj tečaj ne radi se o UX dizajnerskim alatima ili tehnikama. Dvodnevni je program koji uči sve što trebate znati kako savladati proces dizajniranja UX-a kroz Lean, od toga kako voditi intervju sa zainteresiranim stranama do toga kako napraviti brainstorming i generirati ideje, a zatim pokrenuti skiciranje sučelja.

# Najbolji izvori na mreži za učenje UX dizajna: blogovi & video

Nisu se svi voljeli voditi kada želimo naučiti novu vještinu poput UX dizajna. Neki od nas radije slijede svoje vlastite putove kroz gomilu kaotičnih, nestrukturiranih informacija objavljenih u blogovima, videozapisima i slično. Ako pripadate ovoj avanturističkoj skupini, onda krenite. Ali, prije nego što započnete, dopustite mi da vam kažem samo o nekim mjestima na koja biste mogli otpočeti svoje putovanje, kako bih učinila ugodnijim i plodnijim.

UX kolektiv

UX kolektiv nudi kurirane priče o korisničkom iskustvu i upotrebljivosti. Čitajući ga, stalno ćete biti u toku s događanjima, vijestima, trendovima, savjetima o UX-u & trikove i alate. Puno je priča koje će vas sigurno natjerati da pomislite “Bio sam tamo …”, a također će vas naučiti vrlo vrijedne lekcije.

Tjedni dizajn: Vodiči, Sredstva, Intervjui

Trči kazna Chawla ovaj kanal s puno videozapisa o UX Dizajnu. To je pomalo usmjereno na Adobe XD, ali ima informacije o drugim alatima i zanimljivim intervjuima s diskusijama o svim vrstama dizajnerskih tema. Provjerite odjeljak “Dizajn odozdo”, gdje ćete pronaći analizu i prosudbu popularnih korisničkih sučelja, zajedno s njihovim nedostacima i jakim stranama.

Osnovni alati za UX dizajnere: Vodič za početnike

Ovaj blog pokušava osvijetliti bezbroj alata dostupnih za UX dizajnere. Govori o svim vrstama alata, ne samo o alatima za izradu prototipa, skiciranju ili žičanom kadriranju. Možete pronaći alate za istraživanje i dobivanje inspiracije, alate za obavljanje intervjua i još mnogo toga.

Domaćin web mjesto, CareerFoundry, također nudi mnogo tečajeva o UX, UI i web razvoju, u slučaju da vam treba više mogućnosti od onih koje sam vam predstavio prije.

Zašto dizajn pitanja

Erin Loechner autor je djela Zašto dizajn pitanja. Ona je poznati dizajner koji voli dijeliti svoje ideje putem blogova i predavanja. Ovaj će vas post, posebno, naučiti vrijednu lekciju – o pitanjima dizajna – ali trebali biste pregledati i druge postove, barem one u kategoriji umjetnost / dizajn.

Dizajn za čovječanstvo aktivan je blog s tisućama čitatelja, tako da čitajući čitate ne samo da ćete učiti iz Erininih ideja, već i iz brojnih komentara, čitateljskih mjesta, na koja Erin uvijek odgovara.

# Najbolje knjige za učenje UX dizajna

Knjige? Tko čita knjige kada ima toliko sadržaja u internetskim tečajevima, videozapisima i blogovima, zar ne? pogrešno.

Mnogo ljudi i dalje koristi knjige kao alat za učenje jer ih je lako ponijeti sa sobom i učiti vlastitim tempom, dok ste na dalekom putovanju ili kad god imate vremena za čitanje. Postoji mnogo sjajnih materijala za učenje u knjigama poznatih stručnjaka za UX dizajn. I reći ćemo vam one koje biste stvarno trebali pročitati, čak i ako idete na tečaj ili gledate videozapise s treninga.

O licu: Osnove dizajna interakcija

Kao što mu ime kaže, ovo je an ključni vodič za interakciju. Ovo je knjiga koja je oblikovala krajolik dizajna interakcije. Njegovo četvrto izdanje potpuno je ažurirano i revidirano za doba mobilnih uređaja, uzimajući u obzir prelazak na pametne telefone i tablete.

Zahvaljujući ovoj knjizi, dizajn interakcije pobjegao je iz istraživačkih laboratorija i probio se u svakodnevni život mnogih ljudi. To je sveobuhvatan vodič koji uključuje rasprave o dodirnim sučeljima, veličinama zaslona, ​​mobilnim aplikacijama i još mnogo toga. Autori su renomirani profesionalci u području računarstva, programiranja i dizajna, što im omogućava širok prikaz polja UX dizajna.

Adobe XD učionica u knjizi

Želite pohađati tečaj Adobe XD, ali nemate mjesta u svom rasporedu za to? Nema problema. Ova knjiga je učionica Adobe XD koju možete ponijeti sa sobom. Adobe Press je najprodavaniji, tako da ne možete pogriješiti.
Ima 11 lekcija koje čitatelje provode kroz sve potrebne korake kako bi naučili ključne tehnike Adobe XD-a. Projektne su lekcije za oblikovanje i prototipiranje stvarnih sadržaja za stvarne aplikacije i web stranice.

Zajedno s knjigom dobijate obilje popratnih datoteka koje pružaju čitav potreban materijal čitatelju da završi projekte predstavljene u svakom poglavlju.

Zabavno jednostavan vodič za aplikaciju Sketch

Ime vam govori gotovo sve što trebate znati o ovoj knjizi. Ako jednostavno želite naučiti o Sketchu na smiješno jednostavan način, ovo je knjiga za vas.

Zabavno jednostavan vodič za aplikaciju Sketch je napisano za nekodere i ne-dizajnere, to jest za redovne ljude koji trebaju predstaviti ideju potencijalnim investitorima, ali nemaju znanje kako bi je materijalizirali.

Pomoću ove knjige naučit ćete kako koristiti Sketch za lako generiranje makete-a koji izgledaju i izgledaju kao prava stvar. Nakon toga, ako dobijete sredstva, morat ćete ozbiljno razmišljati o tome kako ćete svoju ideju pretvoriti u radnu stvar.

Prezentacija Zen

Ne bih preporučio Presentation Zen knjiga ljudima koji traže praktične informacije da brzo počnu raditi na UX dizajnu. Ali ako imate malo slobodnog vremena, pročitajte ga. Naučit će vas vrijedne lekcije o tome kako predstaviti svoje ideje. Jer razlika između prosječnog UX dizajna i fenomenalnog možda nije u samom dizajnu – možda je u načinu na koji je predstavljen.

Njegov autor, Garr Reynolds, dijeli svoje iskustvo u pretvaranju jednostavne hrpe dijapozitiva u iluminirajuću, provokativnu, poučnu i inspirativnu prezentaciju. Možete provjeriti njegovu stranicu, prezentazen.com, kako biste shvatili njegove ideje prije nego što kupite knjigu.

Kamo otići odavde

Jednom kada budete spremni započeti raditi u oblastima XD dizajna, počet će vjerojatno najteži dio: morat ćete dobiti pravi posao – plaćeni posao, ako je moguće. Dobra vijest je da je za tvrtkama svih veličina potražnja za UX dizajnerima velika. Ponuda takvih profesionalaca je mala, stoga se ne slažite s prvom ponudom koju dobijete. Iskoristite svoje znanje i osmislite privlačan životopis, pokažite ga i neka vam vjetar uvijek bude u leđima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map