13 Resursi za učenje i vodiči za Affinity Designer

Affinity Designer brzo oluja uzima zajednicu grafičkog dizajnera. Nedavnim izdanjem Affinity Designera za iPad – matična tvrtka Serif u dogledno vrijeme želi ostvariti značajan tržišni udio.


Jeste li se umorili od Adobeovog modula za cijene?

Smatrate li Sketch malo previše hiperaktivnim za vaše potrebe?

Pa, ne brinite, jer još uvijek postoji robustan softver za grafički dizajn i imajte na umu privlačna struktura cijena isto!

Affinity Dizajner za iPad

Dizajner afiniteta dobiva puno pohvala i puno se pretvara koji su se pridružili marki jer se nastavlja proširiti modernim značajkama i besprijekornim korisničkim sučeljem za uređivanje vektora.

Tvrtka je sada aktivno uključen u tržište iPad-a također pruža sjajno iskustvo uređivanja zvjezdica za sve korisnike Apple tableta.

Softver možete isprobati sami na 10-dnevnom probnom roku. Tih deset dana trebalo bi biti više nego dovoljno za eksperimentiranje s mnogim udžbenicima i resursima za učenje koje možete pronaći u nastavku.

Affinity Dizajner za radne poduke

Budite potpuno opremljeni mnogim funkcijama i značajkama Affinity Designera. Sljedeći će vam resursi pružiti dovoljno razumijevanja za ovu nevjerojatnu aplikaciju kako ćete za nekoliko dana moći ponovno stvoriti dizajne na razini industrije..

Službeni kanal: Affinity Designer na Vimeu

Videozapisi u Affinity Designer na Vimeu

Nikad ne možete pogriješiti s učenjem izravno iz izvora! Tim Affinity postavio je sve svoje Dizajnerske videozapise na Vimeo – nevjerojatnih 94 od njih. Svaki je videozapis najduži svega 10 minuta, a nakon toga možete dobiti puno domaćih zadataka.

Jedna stvar koju treba napomenuti kod video učenja je da vas videi nauče osnovama određenih radnji. Kreativnost je teško podučiti, ali ovi videozapisi mogu vam pružiti solidnu osnovu za razumijevanje kako softver funkcionira.

Evo nekoliko dobrih za početak:

 • Otkriti. Ovaj udžbenik vam predstavlja uvodni obilazak Affinity Designera, programa koji nudi zaista profesionalni grafički dizajn na vašem Macu! Naučite osnove radnog prostora kako biste mogli započeti u najkraćem mogućem roku.
 • Ilustracija u stilu filma Noir. Nat pokazuje vam kako možete koristiti fotografiju, podešavanje, Alat za olovke i globalne boje za stvaranje ilustracije u stilu Film Noir.
 • Artboards: Osnove. Saznajte kako dodavati, odabrati, brisati, premještati, mijenjati veličinu i preimenovati umjetničke ploče (i pogledati zumiranje do odabira).

Radna knjiga dizajnera afiniteta

Radna knjiga dizajnera afiniteta Službeni vodič za dizajnera afiniteta

Video su sjajni i trebali biste ih gledati, ali knjige mogu dokazati da su još bolje! Možete podići knjigu bez potrebe za internetskom vezom, tako da možete izoštriti svoje vještine dok se vozite dugim vlakom. Službena radna knjiga dizajnera afiniteta dizajnirana je kako bi vam pomogla da iskoristite maksimum ovog prekrasnog vektorskog softvera.

Knjiga vas vodi na put dizajniranja devet jedinstvenih projekata, a svaki je projekt podnio jedan od najboljih talenata u biznisu. U knjizi ćete naći obje informacije o tome kako dizajnirati kao moderni profesionalac, ali također ćete imati privilegiju naučiti najbolje tehnike vektorskog dizajna iz stvarnih stručnjaka!

U početku će vam trebati internetska veza jer morate preuzeti potrebne datoteke za svaki projekt da biste mogli nesmetano raditi na svom računalu..

Frankentoon

Vodiči za dizajn afiniteta Frankentoon

Frankentoon je mala agencija za ilustraciju koja slučajno objavljuje prilično mnogo svog rada. Na YouTubeu objavljuju i nekoliko zanimljivih videozapisa s vodiča, pogledajte njihov kanal Frankentoon Video, a posebno, “Učinak crtanja markera pomoću vektorskih četkica“Videozapis naglašava razinu kreativnosti s kojom ovi dizajneri rade.

Ako idete na Toon Lab ovog odjeljka. Ovdje ćete pronaći sve vrste uzbudljivih vodiča o Affinity Designeru. Trenutno Frankentoon pokriva puno temelja na dizajnu likova, procesu skiciranja, upotrebi tekstura i stvaranju vektorske slike.

Upravo su to vrste vodiča i vodiča koje biste očekivali kao potpunog početnika. A pomaže u tome da je vrijednost proizvodnje za svaki udžbenik također vrhunska!

Affinicasts

affinicasts

Affinicasts započeli su kao neovisni projekt objavljivanja detaljnih vodiča na mnogim proizvodima Affinity; Fotograf, dizajner i izdavač. Nažalost, zbog vremenskih ograničenja projekt je morao biti obustavljen.

To je veliki gubitak za zajednicu, ali još uvijek možete pronaći dio sadržaja Affinicasts koji se nalazi na YouTubeu. Ukupno je objavljeno oko 70 videozapisa, od kojih je većina poslana tijekom 2018. Dakle, informacije u videozapisima ažurne su i svježe su za godine koje dolaze.

Revolucija afiniteta

dizajner afiniteta za početnike

Ako ste prije pretraživali materijale za učenje Affinity Designer, možda ste čuli za Affinity Revolution YouTube kanal – ima preko 70 000 pretplatnika!

Platformom uglavnom upravlja Ezra Anderson koji svojim promišljenim i preciznim stilom podučava ljude kako da postanu bolji grafički dizajneri. Veza korištena iznad istaknute fotografije dovest će vas do stranice Tečajevi revolucije afiniteta.

Iako su svi YouTube videozapisi besplatni, tečajevi zahtijevaju minimalna financijska ulaganja, ali materijali za učenje itekako vrijede.

Kompletan tečaj o dizajneru afiniteta

afinitetni dizajnerski tečaj

Jeste li grafički dizajner koji želi skrenuti s Photoshopa? Jeste li aktivni korisnik Affinity Photo i želite poboljšati svoje razumijevanje grafičkog dizajna? A možda ste samo netko kome treba pristupačan, ali moćan alat za obavljanje modernih dizajnerskih zadataka?

Ako ste na bilo koje od gornjih pitanja odgovorili potvrdno, onda je ovaj tečaj Udemy upravo prava stvar! Kao student ovog tečaja, naučit ćete uloge i dodatke o tome što je potrebno da postanete samouvjereni korisnik Affinity Designer.

Evo nastavnog plana i programa:

 • Naučite korisničko sučelje dizajnera afiniteta i kako poboljšati svoj tijek rada.
 • Kako stvoriti dokumente za potrebe Interneta, ispisa i drugih medija.
 • Izradite i uredite oblike na način koji odgovara vašoj kreativnosti.
 • Naučite tehnike dizajniranja naprednih oblika pomoću operacija, izraza i razmišljanja.
 • Dobijte jasno razumijevanje boje i njenih utjecaja na dizajn.
 • Shvatite kako koristiti alate Pen and Brush.
 • Stvorite konkretno iskustvo dizajniranjem profesionalnog logotipa.
 • Istražite kako koristiti maskiranje, ali i sjenčanje za stvaranje istinski dubinskih vektora.

Ilustracija ravnih vektora u dizajneru afiniteta

Kako stvoriti ravnu vektorsku ilustraciju u afinitetnom dizajneru - Smashing magazin

Nekoliko je razloga zbog kojih preporučujemo istražiti ovaj vodič, osim njegove dugoročne prirode (30+ minuta) i jasnog oblikovanja. Prvo i najvažnije, sponzorski udžbenik je Serif (proizvođač proizvoda Affinity), a drugo, to je napisao iskusni dizajner koji je u industriji više desetljeća.

Usprkos tome što je udžbenik sponzoriran, nije napisan na način da promovira ili oglašava proizvod. Sve to zajedno čini ovo jednim od najboljih vodiča za pridošlice Affinity Designer.

Naučit ćete kako stvoriti ravnu vektorsku ilustraciju, baš poput one prikazane na gornjoj fotografiji. Da biste stvorili nešto savršeno za piksele, morate usput pokupiti neke nove vještine. I to je točno kako je ovaj vodič strukturiran, od jedne do druge tehnike – pokazujući vam kako to možete učiniti.

Affinity Dizajner za iPad poduke

Pixelmator, Procreate, ovo su uobičajena imena kada govorimo o aplikacijama za dizajn iPada. Ali nitko se nije usudio prijeći razdaljinu koju Serif ima sa svojim iPad izdanjem Affinity Designera. Ovo nije samo aplikacija, nego cjelovito iskustvo uređivanja vektora na tabletu!

Sada možete raditi na svojim profesionalnim projektima, čak i kad ste daleko od svoje radne površine! Ovaj se odjeljak upoznaje s nekim od najboljih tutorijala kako biste mogli započeti svoju kreativnu iskru. Ako ste prije koristili softver Desktop, početak će biti brzo i lako.

Službeni resurs: Aadinity Dizajner iPad Tutoriali

Affinity Dizajner za iPad poduke

Kao i kod verzije Desktop, Affinity je pružio dovoljnu biblioteku videozapisa za učenje i za Affinity iPad. Ova zbirka video tutorijala uranja duboko u gotovo sve što se o aplikaciji mora znati.

Nakon što zamotate videozapise u ovaj resurs, trebali biste biti na dobrom putu za samostalno osmišljavanje stvari. Dizajneri koji su koristili aplikaciju ostavili su zapanjujuće kritike o njenoj jednostavnosti i o tome kako je bez napora postići dizajnersku strukturu savršenu.

Temeljni tečaj o dizajnu afiniteta s iPadom

Kompletan dizajner afiniteta za iPad tečaj

Jeste li novi u digitalnom dizajnu, ali volite ideju o njemu? Tražite li alternativni softver za radne površine alata? Možda ste uzbuđeni za stvaranje umjetnosti, grafike i drugih dizajnerskih elemenata kojima ih promovirate? Nikad nije bilo bolje vrijeme za ulazak u grafički dizajn zahvaljujući tako širokoj dostupnosti alata.

Affinity Designer za iPad pravi je izmjenjivač igara za sve dizajnere vektora. Ovaj tečaj će vam pokazati koliko je zaista mijenjač igara.

Sveukupno ovaj tečaj pruža više od 9 sati sadržaja, s više od 80 lekcija dostupnih za neposredan pristup. I uvijek možete pisati autoru da dobije njegovu podršku ili pečat odobrenja za određenu stvar na kojoj radite.

Ovaj nevjerojatan tečaj iPad Designer iPad naučit će vas:

 • Osnove uporabe dizajnera na vašem iPadu.
 • Tehnike oblikovanja oblika, teksta, linija i boja.
 • Dizajn teksture i kako stvoriti lijepe teksture.
 • Moderne i moderne tehnike za stvaranje efekata neonskog sjaja.
 • Vodiči za upute za stvaranje skupa ikona Emoji.
 • Pinstriping pomoću umjetnosti utemeljene na vektorima.
 • … I tonu više!

Kako stvoriti jednostavnu pozadinu

Kako stvoriti šarene pozadine u afinitet dizajner za iPad

Ovaj će vam vodič pokazati kako stvoriti prekrasne pozadine za korištenje na vašem iPad uređaju. Cijeli je tutorial temeljen na procesu dizajniranja unutar iPada pomoću Affinity Designera. To ćete raditi poput stvaranja vektora i kombiniranja navedenih vektora s rasterskim slikama i još mnogo toga.

Nemoj pogriješiti; ovo je prilično detaljan vodič koji će vas pripremiti za osnovne osnovne / intermedijarne funkcionalnosti iPad aplikacije. I posljednje, ali ne najmanje bitno, obavezno istražite druge TutsPlus poduke jer ih redovito ažuriraju..

Dodatno: Inspiracija za vaš sljedeći projekt

Ako ne pronađete motivaciju i inspiraciju za novu ideju, možda želite označiti sljedeće platforme. Ovo će vam dati obilje ideja i perspektive o tome što drugi dizajneri stvaraju koristeći Affinity Designer, ali i drugi softver za dizajn vektora.

Glavčina uzorka sučelja

Uipatternhub Dizajn uzoraka

UI Pattern Hub platforma je stvorena kako bi pomogla dizajnerima da dijele i pronalaze novu inspiraciju za svoj sljedeći projekt. Iako naziv prilično snažno podrazumijeva korisničko sučelje, UI Pattern Hub popularan je kod dizajnera iz različitih različitih niša. Npr., Dizajneri koji se bave tipografijom, dizajnom logotipa, grafičkim dizajnom, UX itd.

Designspiration

Potražite vektor na dizajnu

Designspiration povlači fotografije, grafike i druge vizualne medije iz svakog ugla i nogu na Internetu. Web lokacija djeluje poput digitalnog portfelja za najbolje dizajne koje su ljudi stvorili.

UI se održava čistim s naglaskom na isticanje samo dijela fotografije svakog dizajna. Za svaku fotografiju postoji i mali opis i dodana veza koja pokazuje odakle je izvorna fotografija.

Funkcija pretraživanja vrlo je sposobna i lako možete potražiti dizajne za svoje ključne riječi, uključujući primjerice “vektor” i “grafički dizajn”. To je neprocjenjivo sredstvo koje možete koristiti kad god se osjećate kao da stvaraju vaše kreativne sokove nizak.

Dribbble

Pretraživanje dizajna na Dribbble

I na kraju, imate Dribbble. Ovo se ne može dodati osobama u vaše oznake. Najpoznatiji po svojoj profesionalnoj i robusnoj zajednici, Dribbble može ponuditi puno novih grafičkih dizajnera veterana.

Stranica pulsira živom energijom, natjecateljskim duhom, ali srdačnom dobrodošlicom svih članova zajednice.

Ovdje možete pronaći ne samo inspiraciju, već i sklopiti nova prijateljstva, uspostaviti ciljeve dizajna i tko zna – možda jednog dana otkrijete fantastičnu priliku za rad!

Zaključak

Softver je iznenađujuće jednostavan za korištenje! Obavezno se pretplatite na druge dizajnere na YouTubeu jer se čini da je to jedan od najdosljednijih izvora novih vodiča i resursa.

Također možete provjeriti potpun vodič za afinite dizajnera na Udemyu.

Osim toga, uživajte u ovoj kolekciji i sretno u stvaranju veličina!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map