15 tečajevi za računalstvo u oblaku koji nadopunjuju vašu karijeru

Siguran sam da biste čuli pojam – Računalni oblak.


Nije novo, ali kreće brže nego ikad. Organizacija od pokretanja do poduzeća prelazi u oblak poput AWS, Google Cloud, Microsoft Azure itd.

Ako podržavate, upravljate, upravljate tradicionalnom infrastrukturom i želite istražiti računalstvo u oblaku za svoj sljedeći posao, sljedeći mrežni tečajevi pomoći će vam.

Zašto odabrati cloud computing?

Potražnja je bila prva u top 10 izvještaja o vještinama koje je LinkedIn podijelio početkom ove godine.

Postoji nekoliko područja na koja se možete usredotočiti na sigurnost, rad, razvoj, DevOps, arhitekturu rješenja, napredne mreže, velike podatke itd. Istražimo sljedeće neke od najboljih internetskih tečajeva.

Početak rada

Početak rada s računalstvom u oblaku – razina 1 je tečaj za one od vas koji su novi u konceptu računalstva u oblaku i žele početi ispočetka. Tečaj ne obuhvaća samo osnove i evoluciju od tradicionalnog IT-a do cloud usluga, već i njegove glavne karakteristike. Naučit ćete o modelima usluga računalstva u oblaku (SaaS, PaaS, IaaS), modelima implementacije oblaka (privatni, javni, hibridni, društveni) i prednostima javnih usluga u oblaku.

AWS certifikat

Amazon Web Services (AWS) vrhunski je certifikat za sve stručnjake za oblake. Jedan od najboljih tečajeva na ovom području je AWS certificirana rješenja arhitekta napisao Ryan Kooneburg.

Pomaže ako imate AWS iskustvo, ali čak i apsolutni početnik može dobro. Materijal tečaja ažuriran je za ispit arhitekta s certifikatom AWS Certified Solutions 2020. Naučit ćete detalje AWS platforme i kako koristiti AWS za dizajniranje vrlo elastičnih i skalabilnih aplikacija. Istražit ćete Route53, EC2, S3, CloudFront, Automatsko skaliranje, Balansiranje opterećenja, RDS, RedShift, DynamoDB, EMR, VPC, itd..

Da biste pripremili certifikaciju, također biste mogli razmotriti polaganje praktičnog testa od strane Whizlabs.

Azure Ispit Priprema

Ako je Microsoft Azure vaša stvar, nemojte ih preskočiti AZ-300 Azure Architecture Technologies Exam Prep 2020 tečaj.

Tečaj će vas naučiti kako dizajnirati rješenja za Microsoft Azure platformu. Tečaj je usmjeren na tehničare s nekim iskustvom Azure. Ažurirana verzija uključuje novi sadržaj o virtualnom WAN-u, namjenski domaćini, RBAC pristup pohrani, usluzi prednjih vrata Azure, odustajanju od računa za pohranu i grupama sigurnosti aplikacija.

Google Cloud Certification

Certifikat Google Associated Associate Cloud Engineer svima je ozbiljna veza s Google Cloudom.

Tečaj započinje osnovama, kao što su postavljanje Google Cloud okruženja (računi za naplatu, projekti, alati, pristup i sigurnost). Tada ćete naučiti kako planirati, konfigurirati, implementirati, implementirati, nadzirati i upravljati rješenjima u Google Cloudu. Budite spremni, upotrijebit ćete i konzolu i naredbenu liniju, sukladno zahtjevima certifikata Google Associate Cloud Engineer..

Linux akademija

Cloud Cloud tečajevi Akademije Linux je još jedno zaustavljanje na vašem putu kako biste postali oblak guru.

Linux Academy nudi veliki izbor tečajeva – i općih uvodnih tečajeva i posebnih detaljnih vezanih uz određenu oblačnu tehnologiju. Neki od tečajeva koje vrijedi razmotriti su:

 • Amazon Connect Essentials
 • Priprema za AZ-400 Azure DevOps ispit
 • AWS djeluje u optimalnom hibridnom okruženju
 • Priprema ispita s Google certificiranim profesionalnim inženjerom za oblačnu mrežu
 • Konfucijski certificirani programer za Apache Kafka (CCDAK)

Linux Academy nudi besplatnu probnu verziju od 7 dana, tako da možete saznati jesu li njihovi tečajevi u redu za vas, bez plaćanja kockice.

Cloud Engineering

Pridruženi certifikat Cloud Engineer od Coursera je alternativa ako planirate karijeru u području Google Cloud. Tečaj podučava kako postaviti, konfigurirati i implementirati rješenje u Google Cloud. Ovo je srednji tečaj – zahtijeva određeno iskustvo s virtualnim strojevima, IP umrežavanjem i web poslužiteljima. Važno je i prethodno prethodno iskustvo s GCP-om.

Tečaj je na engleskom, ali dolazi s titlovima na engleskom, francuskom, portugalskom (brazilskom), njemačkom, indonezijskom, španjolskom i japanskom.

Infrastruktura oblaka

Ako tražite opći tečaj računalstva u oblaku (s blagim nagibom prema AWS i IaaS), tada Infrastruktura računalnog oblaka, u partnerstvu sa University of Maryland, mogla bi biti najbolja opcija.

Tečaj je dio programa Cloud Computing MicroMaster iz UMGC-a. Naučit ćete kako dizajnirati, konfigurirati i upravljati oblakom, većinom oblaka tipa Infrastruktura kao usluge (IaaS) s njegovim komponentama (računanje, pohrana, mreža i pomoćne usluge). Razred će također raspravljati o najpopularnijim IaaS arhitekturama za implementaciju u oblaku.

Uvod u Cloud

Ako više volite polagati uvodni tečaj o oblačnoj tehnologiji sa stručnjacima iz The Linux Foundation, onda ovo Uvod u tehnologije oblačne infrastrukture tečaj je za tebe. Naučit ćete o osnovama tehnologije oblaka, oblaka i spremnika kao što su Docker, Cloud Foundry, Kubernetes, OpenStack, DevOps i kontinuirane integracijske prakse.

Ako vam ne treba certifikat, tečaj je besplatan.

Ljevaonica oblaka i oblak

Ako ste zainteresirani za Cloud Foundry, ovdje je specijalizirani tečaj za vas. Uvod u Cloud Foundry i Cloud-Native Software Architecture uči kako koristiti sučelje naredbenog retka, kako rasporediti aplikacije, funkciju usluga u kontekstu sustava, kao i osnovne postupke uklanjanja pogrešaka.

Naučit ćete o vremenu izvođenja, sigurnosti i mreži Cloud Foundryja, kako izgraditi vrijeme izvođenja i podršku okvira pomoću buildpacks-a, istražiti usluge i tržište.

Oblak za poslovne ljude

Računarstvo u oblaku nije samo za štrebere.

Također, ne moraju svi koji su zainteresirani za oblak znati sve tehničke detalje iza AWS-a, Azure ili Google Cloud-a. Ako ste vi (ili netko koga poznajete) poslovna osoba, no želite naučiti više o oblačenju u oblaku, Cloud Computing za poslovne ljude: Azure, AWS, GCP [Video] je upravo ono što vam treba.

Istražit ćete prednosti računalstva u oblaku, kao i njegove zamke te kako ih izbjeći. Također ćete naučiti neke od oblačnih tehničkih žargona – to će vam pomoći da na bolji način komunicirate sa svojim timom za oblačne tehnologije.

Velika slika

Kao što možete i nagađati iz imena, Cloud Computing: Velika slika opet je uvod u računalstvo u oblaku. Tečaj se uglavnom bavi softverom kao uslugom (SaaS). Nudi pregled oblačnih aplikacija i SaaS-a, primjera SaaS-a, korisnika, dobavljača softvera i utjecaja SaaS-a. Na tečaju se ukratko raspravlja o Amazonovim web uslugama, Microsoft Azure i Google Cloud. Također ćete naučiti o privatnim oblačnim platformama.

Google Cloud Architect

Google: Profesionalni arhitekt oblaka odličan je tečaj ako se želite certificirati. Tečaj pokriva sve osnovne i napredne stvari oko Google Cloud-a, kao što su računanje, pohrana, Google App Engine, Google Kubernetes Engine, Google Cloud Functions.

Također ćete se baviti uravnoteženjem opterećenja, evidentiranjem, nadgledanjem i otklanjanjem pogrešaka te umrežavanjem VPC-a. Grupe upravljanih instanci, raspoređivanje, naplata, sigurnost i arhitektonski obrasci također su uključeni u nastavni plan i program.

Cloud Computing za IoT

Korištenje Cloud Computinga za IoT je za sve koji žele saznati više o tome kako možete koristiti Internet stvari (IoT) u kombinaciji s računalstvom u oblaku. Tečaj pokriva kako osnove IoT-a i njegovih uređaja, kao i kako ih staviti u oblak. Tečaj se fokusira na IoT alate AWS i Azure.

Tečajevi za certificiranje

Posljednji resurs na ovom popisu je zbirka Tečajevi za certificiranje u oblaku od Edureka!

Nude standardne tečajeve, kao što su AWS Architect Training Certification, Google Cloud Certification Training, Microsoft Azure 103, 203, 303 Expert, Developer i Admin tečajevi, AWS Development Certification Training, kao i ne tako široko ponuđeni tečajevi Salesforce i IoT na plavetnilo.

Različiti tečajevi zahtijevaju različite razine vještina, pa prije nego što se upišete na tečaj, provjerite ispunjavate li uvjete.

Koncepti bez poslužitelja

Podignite svoje vještine u oblaku na sljedeću razinu učenjem serverless. To je vruća tehnologija, jer samo ime kaže da se ne trebate zamarati oko kapaciteta poslužitelja, već se fokusirati na aplikacijski kôd.

To je BESPLATNO tečaj koji osigurava Linux Academy koji obuhvaća sljedeće.

 • Što je bez poslužitelja i izmjenjivač igara?
 • Tradicionalna arhitektura bez servera
 • Rješenja bez poslužitelja od Googlea, AWS, Azure, Bluemix
 • Prednosti i primjeri proizvodnje

Zaključak

Nadam se da će vam gornji internetski tečajevi pomoći da naučite nešto novo u Cloud Computingu kako biste podigli svoju karijeru na jednoj razini. Uostalom, računalstvo u oblaku jedno je od najžešćih područja IT-a i tu je da ostane u godinama koje dolaze.

OZNAKE:

 • AWS

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map