12 aplikacija roditeljskog nadzora za bolju sigurnost

Neka djeca budu sigurnija na mreži.


Tehnologija je najbolje što danas imamo. U džepu imamo pametni telefon i možemo se odmah povezati s gotovo bilo kim. Na ovom uređaju možemo igrati i igre, informirati se o najnovijim događajima u zemlji, kliknuti naše slike i poslati ih našim prijateljima i obitelji.

Djeca su čak fascinirana tehnologijom jer su ove stvari za njih potpuno nove.

Kao odrasla osoba svjesna je da i tehnologija dolazi s negativnim aspektima. Ali vaša djeca to još ne znaju. Oni mogu biti izloženi sadržajima koji nisu primjereni dobi, nesvjesno postaju plijenom mrežnim prijevarama ili čak pristupaju nasilnim slikama, koje mogu ostaviti utjecaj na njihov nevin mozak.

Što radite u takvoj situaciji?

Jedna je mogućnost da djeci potpuno onemogućite pristup pametnom telefonu ili bilo kojem obliku tehnologije. Ali tom opcijom oduzimate im slobodu. Također bi vidjeli svoje prijatelje kako koriste najnovije telefone, igrali najnovije igre i zamolili bi vas za iste.

Dakle, ako želite svojoj djeci pružiti dovoljno pristup tehnologiji da oni koriste samo dobre dijelove, a loše ostave, aplikacije roditeljskog nadzora nešto su što bi vam moglo pomoći. Aplikacije roditeljskog nadzora jednostavne su aplikacije za pametne telefone koje možete instalirati na svoje uređaje. Te bi aplikacije ograničile određeni sadržaj tako da vam se djeca ne izlažu.

Ako želite upravljati cijelom kućnom mrežom ili ne želite upotrebljavati aplikacije, ili možete pokušati rješenje za filtriranje sadržaja / DNS-a.

Qustodio

Qustodio je internetski skrbnik.

Qustodio

U njemu se bilježe sve što vaše dijete radi na svom pametnom telefonu. Također djeluje i na Kindle u slučaju da tražite takvu aplikaciju. Nadalje, ova aplikacija ima ugrađen gumb za paniku, koji vaše dijete može koristiti u slučaju da se nađe u nekoj situaciji u kojoj mu treba vaša pomoć. Stoga ga možete nazvati dvonamjenskom aplikacijom.

FamiSafe

FamiSafe prilično je popularna aplikacija za nadzor roditeljstva jer ova aplikacija omogućuje vam pregledavanje povijesti pametnog telefona vašeg djeteta. Možete provjeriti što su sve web stranice koje su posjetili i koliko vremena su potrošili na svakoj od njih. Još jedna korisna značajka ove aplikacije je da možete postaviti vremena kada je vašem djetetu ograničeno korištenje telefona.

Famisafe

Ako ne želite da vaša djeca koriste njegov telefon za vrijeme spavanja, samo ga postavite u aplikaciji i dobro je ići.

Kora

Kora omogućili bi vam praćenje čak 24 društvene mreže bez puno intervencija s vaše strane. Roditelji se najčešće brinu o tome na kakvim društvenim mrežama pristupaju njihovoj djeci. Aplikacija ima ugrađene algoritme koji prate nadgledanje djetetove aktivnosti.

Kora

Aplikacija vam šalje upozorenja kada pokušaju pristupiti nečemu što ne bi smjeli učiniti.

OurPact

OurPact filtrirao bi sadržaj kojem dijete pristupa. Ako želite blokirati aplikaciju ili web lokaciju na djetetovom telefonu, možete je brzo postaviti. Također, ova aplikacija ima značajku praćenja lokacije koja će vas stalno informirati o tome gdje se dijete nalazi.

Ourpact

Uz to, postoji opcija za podešavanje odstupanja vremena na zaslonu.

ESET

ESET odlična je aplikacija kada želite kontrolirati ono što vaše dijete pristupa na internetu. Kao roditelj, ne možete spriječiti dijete da pristupi internetu. Ali ono što možete učiniti je spriječiti ih da dosegnu web stranice neprikladne za dob.

ESET

ESET bi ograničio takve web stranice, a svojoj djeci možete poslati i prioritetnu poruku u slučaju da primijete rizičnu aktivnost.

Sjever Obitelj Premijer

Sjever je jedna aplikacija koju možete instalirati na više uređaja s jednom pretplatom. Jednom kada steknete Nortona, možete biti bezbrižni upotrebljava li vaše dijete svoj pametni telefon, vaš pametni telefon, tablet koji ponekad zaboravite u sobi za sastanke ili čak svoje osobno računalo. Možete postaviti kontrolu web mjesta na jednom uređaju, a ona će se dijeliti na svim uređajima. Također, možete postaviti upozorenja.

Sjever

Ako se ne želite potpuno ograničiti, ali želite da vaše dijete ne troši previše vremena na aplikaciji / web mjestu, ova aplikacija je korisna.

WebWatcher

WebWatcher gleda sve, uključujući pozive, upućene i primljene, tekst poslane i primljene, upotrebu društvenih medija, GPS aktivnosti i još mnogo toga. Čak i ako je vaše dijete poslalo tekst i izbrisalo ga, ova aplikacija će vas moći obavijestiti o njemu.

WebWatcher

Možete se daljinski povezati s aplikacijom i primati upozorenja kada se otkrije rizična aktivnost.

NextDNS

S oko 28 lokacija poslužitelja širom svijeta i mnoštvo beskrajnih recenzija, NextDNS mogla bi biti opcija koju ste tražili zbog sigurnosti svoje djece. Napravljeno je s jakom namjerom da zaštiti svoje dijete od slučajnog pristupa sadržaju za odrasle i drugim štetnim izvorima.

Ukratko, evo što NextDNS čini za vas:

 • Blokira web stranice koje promiču pornografiju, nasilje ili psovke
 • Mogućnost blokiranja odabranih web stranica poput Tinder ili Fortnite
 • Blokira neprikladne oglase i štetne, zlonamjerne izvore
 • Sprječava vam pristup phishing web lokacijama
 • Detaljno izvještavanje o vašem internetskom ponašanju

Njihovi planovi cijena počinju od 0,99 USD mjesečno nakon što ste u mjesecu iscrpili 300 000 DNS upita. Što znači da je potpuno besplatno započeti.

Adguard

Pouzdaju se kompanije poput Forbesa, USA Todaya i The Guardian, Adguard vjerojatno je najnapredniji svjetski blokator oglasa koji je dostupan. I ne kažem samo da njihove osobine u potpunosti govore za to. On se brine za vaše navike surfanja na webu i štiti vas od mnoštva gadnih slučajeva.

Neke od najboljih karakteristika uključuju:

 • Zaštita od napada zlonamjernog softvera i phishing trikova
 • Trajno blokira oglase poput skočnih prozora i bannera
 • Štiti vašu privatnost osiguravajući vaše podatke
 • Zabranjuje vašoj djeci pristup neprimjerenim izvorima
 • Ograničava posjećivanje web-lokacija koje izgledaju sumnjivo
 • Google Chrome proširenje za sigurnost preglednika

Možete preuzeti softver za Android, IOS, Windows i Mac.

ScreenTime

ScreenTime može biti vaš dobar prijatelj ako ste zabrinuti da vaše dijete previše vremena provodi na svom pametnom telefonu. Ova aplikacija ne samo da prati vrijeme koje dijete provede u svakoj aplikaciji pojedinačno, već i posjeduje moć zaustavljanja svih aktivnosti pametnog telefona u trenu.

screentime

Fantastična značajka ove aplikacije je da djetetu možete postaviti zadatak, a zatim ga nagraditi dodatnim vremenom za ekran. To bi bio sjajan način da ga natjerate da ispunjava domaći zadatak bez ometanja, a zatim mu dopustite da odigra dodatni krug svoje omiljene igre.

MinorMonitor

MinorMonitor ima ugrađene značajke za zaštitu vašeg djeteta od pristupa nepristojnom sadržaju. Ako nemate mnogo vremena da ručno razmislite kojim web lokacijama / aplikacijama vaše dijete ne smije pristupati, možete nabaviti tu aplikaciju i pustiti aplikaciju da radi posao.

minormonitor

MinorMonitor štiti i cyber-nasilje svih vrsta.

Locategy

Locategy bilo bi najbolje da vam je potreban mehanizam koji određene blokade ne blokira djetetov telefon u potpunosti, ali može kontrolirati koliko dugo mogu koristiti te aplikacije. Na primjer, ne biste željeli da vaše dijete provodi previše vremena na Facebooku. Pomoću ove aplikacije možete pristupati lokaciji svog djeteta u stvarnom vremenu.

Locategy

Isto tako, možete pristupiti lokaciji djeteta u posljednja četiri dana. To ga čini izvrsnom aplikacijom za roditelje koji ne žele svakodnevno provjeravati djetetovu aktivnost, ali bi to željeli raditi svaka 3-4 dana.

Zaključak

Kad odaberete pravu aplikaciju za roditeljski nadzor, pripazite da je dobro razumijete. Neke aplikacije bolje funkcioniraju u verzijama web mjesta, dok druge bolje funkcioniraju na telefonima. Imajte na umu kako biste pristupili kontrolama. Također, čuvajte svoje podatke za prijavu sakrivene od djece. Možda biste o njima razmišljali kao o djeci, ali danas su tinejdžeri pametni. Također ažurirajte aplikaciju za roditeljski nadzor koju redovno birate kako biste bili svjesni najnovijih ažuriranja aplikacija.

Ako koristite Android, možda biste radije koristili i antivirus za dodatnu zaštitu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map