7 pametnih uređaja za nadzor krvnog tlaka

Hipertenzija, također poznata i kao visoki krvni tlak, više puta je nazivana tihim ubojicom. Može živjeti u vama godinama, a opet ne pokazuje znakove nelagode.


No iako spava, ne ostavlja šansu da bude agresivan napadač koji se trudi učiniti sve moguće štete na svim drugim vitalnim dijelovima vašeg sustava.

Većina žrtava ne pokazuje simptome ili znakove abnormalnosti, čak i ako očitanja pritiska pokazuju izuzetno visoke rezultate. Neki se s druge strane mogu žaliti na kratkoću daha, krvarenje iz nosa, glavobolju, vrtoglavicu, moždani udar itd..

Nažalost, ti simptomi nisu izravni pokazatelj hipertenzije. I pojavljuju se tek kada razina vašeg tlaka dostigne životnu fazu.

To je prilično alarmantno Zar ne?

Ima još dobrih vijesti. Možete se boriti protiv ovog smrtonosnog zdravstvenog stanja ako malo više pazite na svoje zdravlje i primjenjujete oprez. Naravno, to je pasivni napadač, ali uz pomoć medicinskih znanosti i tehnoloških naprava možete ga brzo otkriti i pratiti.

Evo popisa nekih od najpopularnijih pametnih uređaja za praćenje krvnog tlaka na tržištu.

Philips monitor krvnog tlaka nadlaktice

Ovaj uređaj tvrtke Philips može biti vaš krajnji partner u vašoj borbi protiv hipertenzije. Možete ga koristiti iz udobnosti svog doma, ureda ili u bijegu dok putujete kako biste pratili svoj sistolički i dijastolički tlak i broj otkucaja srca, tako da odmah znate o svim poremećajima.

Pozadinsko osvjetljenje zaslona osigurava da se rezultati vide čak i u mraku.

krvni tlak, Philips krvni tlak gornjeg dijela ruke

Tada ga pametno uspoređuje s klasifikacijom WHO-a i odmah vas obavještava ako je nešto alarmantno. Ovaj uređaj mogu istovremeno koristiti dva različita korisnika, a čitanja svakog posebno se spremaju za buduće reference.

Također možete preskočiti dosadan zadatak da kupujete nove baterije svaki put kad stanica nestane. Samo ga napunite, poput svog pametnog telefona s istosmjernim punjačem, i dobro je ići.

Braun ActiveScan 9

Braun ActiveScan može biti vaš savršen partner u praćenju krvnog tlaka i tumačenju vaših podataka. Ovaj stroj osjeća se vrlo nježno na vašoj koži i ima udoban zahvat koji se otvara uz najmanji napor. Pomoću aplikacije Braun Healthy Heart možete trajno spremiti svoja čitanja tako da im možete pratiti ili im pristupiti s bilo kojeg mjesta i u bilo kojem trenutku.

mjerač krvnog tlaka, Braun

Svaki korisnik može imati do 200 čitanja spremljenih u svojoj memoriji. Uređaj odražava različite boje u rasponu od crvene do zelene i žute, na temelju rezultata. Svaka od ovih boja razlikuje se u svojim nijansama tako da lako možete protumačiti svoje rezultate.

iHealth Sense

iHealth Sense je još jedno hit ime na popisu koje vam pomaže nadzirati krvni tlak, otkucaje srca i otkriti aritmiju za manje od minute. Sve što trebate učiniti je pronaći savršen položaj na zglobu uz pomoć mjerača u uređaju, a zatim pritisnite gumb za očitanja.

krvni tlak, iHealth smislu

Ovaj lagani uređaj možete nositi bilo gdje da ga koristite i koristiti ga do 80 puta nakon što se potpuno napuni. Transportna torba koja se isporučuje sa kompletom drži stvari organizirane čak i kad ste na turneji. Spojite uređaj na iHealth kako biste pratili svoju povijest u grafičkom obliku.

Dostupno ga je kupiti za oko 50 USD.

Withings

Provjera krvnog tlaka nikada nije bila tako jednostavna. Withings mogu vam dati najtačne rezultate na temelju trenutnih kodova boja. Da biste redovito pratili svoja očitanja, omogućuje vam automatsko pokretanje aplikacije Health Mate čim uključite uređaj s manžetnom koja je klizala u mjerač..

mjerač krvnog tlaka, uz BPM

Možete ga lako nositi i tako da nikada ne morate praviti kompromise na svoje zdravlje. Da biste liječnika držali u petlji, na zaslonu telefona morate napraviti nekoliko dodira, a vaši rezultati već su dostupni na kraju dokumenata.

Koogeek

Koogeek je vrlo elegantan i pametno dizajniran bežični uređaj koji dolazi s dvostrukim bežičnim prijenosom. Uređaj vam nikada neće dopustiti da se nosite s dosadnom mašinerijom koja svojim izgledom daje osjećaj muke. Jer izgleda puno hladnije nego što mislite.

Besplatna aplikacija koja vam omogućava praćenje povijesti krvnog tlaka dostupna je i u iO-u i android aplikaciji.

krvni tlak, KooGeek

Ovaj je monitor medicinski odobren širom SAD-a i u skladu je sa CE u Europi i imao je vrlo visoke ocjene u pogledu njegove točnosti i pouzdanosti. Može biti izvrstan izbor da se problemi s krvnim tlakom održavaju na mjestu.

Možete kupiti dalje Amazon četiri oko 59 dolara.

Qardio

Qardio pametni je bežični uređaj za praćenje krvnog tlaka koji vam može pomoći da održite ovo smrtonosno stanje. Korisnici su ga potvrdili za pružanje najtačnijih očitanja koja su, čini se, u skladu s strojem zdravstvenog doma s kojim su ga usporedili radi točnosti.

Uređaj je jednostavan za postavljanje i rukovanje i može vam biti najbolji izbor za praćenje krvnog tlaka. Nakon što se rezultati prikažu na zaslonu uređaja, možete ih podijeliti s obitelji ili osobnim liječnikom uz pomoć aplikacije koja je lako dostupna za preuzimanje.

mjerač krvnog tlaka, Qardio

Ako želite dvostruko provjeriti očitanja, koristite trostruku metodu mjerenja kako biste saznali najbolje rezultate. Aplikacija Qardio automatski uzima očitanja 3 uzastopna mjerenja i daje vam prosječni krvni tlak.

Omron Evolv

Ovo je još jedan uređaj koji zaslužuje vašu pažnju. Omron Evolv je najudobniji uređaj za praćenje krvnog tlaka koji ikad možete imati. Svoje očitanje možete imati u roku od nekoliko sekundi nakon pritiska na gumb.

krvni tlak, Omron

Evolv vam omogućuje i sinkronizaciju čitanja sa pametnim telefonom. Na taj način postaje puno lakše pratiti i razumjeti svoje zdravlje bolje. Tada se vaši rezultati mogu podijeliti s kime god želite – bilo da je to liječnik ili vaša obitelj.

Zaključak

Ako želite da hipertenzija bude manje zastrašujuća, redovito je pratite. Kao što je već spomenuto, vi ne vidite nikakve znakove ili simptome njegovog postojanja u vašem tijelu, sve dok ne dođe do zasićene točke koja prisiljava vaše tijelo da odustane.

Što je visoki krvni tlak, to je veći rizik koji ćete imati na vaše zdravlje za budućnost. Pa zašto onda riskirati i riskirati svoj dragocjeni život kad postoji toliko alata da ga možete pratiti?

Podignite najdraži uređaj sada i držite pod nadzorom tlak. Može vam pomoći živjeti zdraviji, duži i sretniji život.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map