12 aplikacij za starševski nadzor za boljšo varnost

Otroci naj bodo varnejši v spletu.


Tehnologija je najboljše, kar imamo danes. V žepu imamo pametni telefon in takoj se lahko povežemo s skoraj komurkoli. Na tej napravi lahko tudi igramo igre, se sproti obveščamo o najnovejših dogodkih v državi, kliknemo svoje slike in jih pošljemo prijateljem in družini.

Otroci so nad tehnologijo celo fascinirani, ker so te stvari zanje povsem nove.

Kot odrasli se zavedate, da tehnologija prihaja tudi z negativnimi vidiki. Toda vaši otroci tega še ne vedo. Lahko se izpostavijo starostno neprimerni vsebini, nezavedno postanejo spleten goljufij ali celo dostopajo do nasilnih posnetkov, ki lahko pustijo vpliv na njihove nedolžne možgane.

Kaj počneš v takšni situaciji?

Ena od možnosti je, da svojim otrokom v celoti preprečite dostop do pametnega telefona ali katere koli druge tehnologije. Toda s to možnostjo jim odvzamete svobodo. Prav tako bi svoje prijatelje videli, kako uporabljajo najnovejše telefone, igrali najnovejše igre in vas prosili za isto.

Če želite svojim otrokom omogočiti ravno dovolj dostopa do tehnologije, da uporabljajo le dobre dele tega, slabo pa pustite, so aplikacije za starševski nadzor nekaj, kar bi vam pomagalo. Aplikacije za starševski nadzor so preproste aplikacije za pametne telefone, ki jih lahko namestite v svoje naprave. Te aplikacije bi omejile določeno vsebino, tako da vaši otroci ne bi bili izpostavljeni njej.

Če želite nadzirati celotno domače omrežje ali ne želite uporabljati aplikacij, lahko poskusite tudi z vsebinsko / DNS filtrirno rešitvijo.

Qustodio

Qustodio je skrbnik interneta.

Qustodio

Na svojem pametnem telefonu vodi evidenco vsega, kar počne vaš otrok. Deluje tudi na Kindle, če bi iskali takšno aplikacijo. Poleg tega ima ta vgrajena tipka za paniko, ki jo lahko uporablja vaš otrok, če se znajde v kakšni situaciji, ko potrebuje vašo pomoč. Zato ga lahko imenujete dvonamenska aplikacija.

FamiSafe

FamiSafe je zelo priljubljena aplikacija za nadzor starševstva, ker vam omogoča brskanje po zgodovini otrokovega pametnega telefona. Lahko preverite, katera spletna mesta so obiskali in koliko časa so porabili za vsako od njih. Druga koristna funkcija te aplikacije je, da lahko nastavite čas, ko je vašemu otroku uporaba telefona omejena.

Družina

Če ne želite, da vaši otroci med spalnimi urami uporabljajo njegov telefon, ga preprosto nastavite v aplikaciji in že ste pripravljeni.

Lubje

Lubje bi vam omogočil spremljanje kar 24 družbenih omrežij brez večjega posredovanja z vaše strani. Starše večino časa skrbi, v kakšna socialna omrežja dostopajo njihovi otroci. Aplikacija ima vgrajene algoritme, ki nadzirajo otrokovo aktivnost.

Lubje

Aplikacija vam pošilja opozorila, ko poskušajo dostopati do nečesa, česar ne bi smeli storiti.

NašPakt

NašPakt bi filtrirala vsebino, do katere lahko dostopa vaš otrok. Če želite blokirati aplikacijo ali spletno mesto na otrokovem telefonu, ga lahko hitro nastavite. Ta aplikacija ima tudi funkcijo sledenja lokacije, ki vas bo redno obveščala o tem, kje se nahaja vaš otrok.

Ourpact

Poleg tega obstaja možnost nastavitve meje časa zaslona.

ESET

ESET je odlična aplikacija, ko želite nadzirati, kaj vaš otrok dostopa do interneta. Kot starš otroku ne morete preprečiti dostopa do interneta. Kar pa lahko storite, je, da preprečite, da bi prišli na starostna mesta.

eset

ESET bi omejil takšna spletna mesta, otrokom pa lahko pošljete tudi prednostno sporočilo, če opazite tvegano dejavnost.

Norton Družina Premierno

Norton je ena aplikacija, ki jo lahko namestite na več naprav z eno naročnino. Ko boste dobili Nortona, ste lahko brez skrbi, ali vaš otrok uporablja svoj pametni telefon, pametni telefon, tablični računalnik, ki ga včasih pozabite v predalnici ali celo svoj osebni računalnik. Nadzor nad spletnim mestom lahko nastavite v eni napravi in ​​bo deljen v vseh napravah. Prav tako lahko nastavite opozorila.

Norton

Če se ne želite popolnoma omejiti, vendar želite, da vaš otrok ne porabi preveč časa na aplikaciji / spletnem mestu, je ta aplikacija v pomoč.

Spletni gledalec

Spletni gledalec opazuje vse, vključno s klici, sprejeto in prejeto, poslano in prejeto besedilo, uporabo družbenih medijev, dejavnosti GPS in še veliko več. Tudi če je vaš otrok poslal besedilo in ga izbrisal, bi ga ta aplikacija o njem lahko obvestila.

spletnega gledalca

Z aplikacijo se lahko povežete na daljavo in prejemate opozorila, ko zaznate tvegano dejavnost.

NextDNS

Z okoli 28 lokacijami strežnikov po vsem svetu in z množico hrepenečih pregledov, NextDNS morda bi lahko iskali varnost svojega otroka. Narejena je z močnim namenom zaščititi vašega otroka pred nenamernim dostopom do vsebin za odrasle in drugih škodljivih virov.

Na kratko, to je, kaj NextDNS naredi za vas:

 • Blokira spletna mesta, ki oglašujejo pornografijo, nasilje ali preklinjanje
 • Možnost blokiranja izbranih spletnih mest, kot sta Tinder ali Fortnite
 • Blokira neprimerne oglase in škodljive, zlonamerne vire
 • Preprečuje dostop do spletnih mest z lažnim predstavljanjem
 • Podrobno poročanje o vašem internetnem vedenju

Njihovi načrti za ceno se začnejo od 0,99 USD / mesec, potem ko ste v mesecu dni izčrpali 300 000 poizvedb DNS. Kar pomeni, da je začeti popolnoma brezplačno.

AdGuard

Zaupajo ji podjetja, kot so Forbes, USA Today in The Guardian, AdGuard je morda najbolj napreden blokator oglasov, ki je na voljo. In ne pravim samo, da njihove lastnosti v celoti govorijo za to. Skrbi za vaše navade brskanja po spletu in vas ščiti pred množico grdih primerov.

Nekatere najboljše lastnosti vključujejo:

 • Zaščita pred napadi zlonamerne programske opreme in triki z lažnim predstavljanjem
 • Trajno blokira oglase, kot so pojavna okna in pasice
 • Varuje vašo zasebnost z varovanjem vaših podatkov
 • Otrokom omejuje dostop do neprimernih virov
 • Omeji obisk spletnih mest, ki so videti sumljiva
 • Razširitev za Google Chrome za varnost brskalnika

Programsko opremo lahko prenesete za Android, IOS, Windows in Mac.

ScreenTime

ScreenTime je lahko vaš dober prijatelj, če vas skrbi, da vaš otrok preživi preveč časa na svojem pametnem telefonu. Ta aplikacija ne samo da spremlja čas, ki ga otrok porabi za vsako aplikacijo posebej, ampak ima tudi moč, da v hipu ustavi vse aktivnosti pametnega telefona.

estrih

Fantastična lastnost te aplikacije je, da lahko otroku nastavite nalogo in ga nato nagradite z nekaj dodatnega časa na zaslonu. To bi bil odličen način, da bi domače naloge brez motenj dokončal in mu nato dal še dodatni krog svoje najljubše igre.

MinorMonitor

MinorMonitor ima vgrajene funkcije za zaščito vašega otroka pred dostopom do kakršne koli nespodobne vsebine. Če nimate veliko časa, da ročno razmislite, do katerih spletnih strani / aplikacij vaš otrok ne sme dostopati, lahko dobite to aplikacijo in pustite aplikaciji, da opravi delo.

mladoletnik

MinorMonitor ščiti tudi nasilje nad vsemi vrstami.

Lokategy

Lokategy bi bilo najbolje, če potrebujete mehanizem, ki določenih aplikacij ne blokira v celoti iz otrokovega telefona, ampak lahko nadzoruje, kako dolgo lahko uporabljajo te aplikacije. Na primer, ne bi želeli, da bi vaš otrok preveč časa preživel na Facebooku. S to aplikacijo lahko v realnem času dostopate do lokacije svojega otroka.

Lokategy

Do otrokove lokacije lahko dostopate tudi v zadnjih štirih dneh. To je odlična aplikacija za starše, ki ne želijo vsakodnevno preverjati otrokove dejavnosti, ampak bi radi to počeli vsaka 3-4 dni.

Zaključek

Ko izberete pravo aplikacijo za starševski nadzor, poskrbite, da jo dobro razumete. Nekatere aplikacije bolje delujejo v različicah spletnih strani, druge pa bolje delujejo na telefonih. Upoštevajte, kako bi dostopali do kontrol. Prav tako naj bodo podatki za prijavo skriti pred otroki. Morda si o njih mislite kot o otrocih, toda najstniki so danes pametni. Prav tako nenehno posodabljajte aplikacijo za starševski nadzor, ki jo redno izberete, da boste seznanjeni z najnovejšimi posodobitvami aplikacij.

Če uporabljate Android, boste morda raje uporabili protivirusno sredstvo za dodatno zaščito.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map