7 pametnih naprav za spremljanje krvnega tlaka

Hipertenzija, znana tudi kot “visok krvni tlak”, je bila večkrat imenovana tihi ubijalec. Dolga leta lahko živi v vas, vendar sploh ne kaže znakov nelagodja.


A čeprav miruje, ne pušča nobene možnosti, da bi bil agresiven napadalec, ki se trudi po svojih najboljših močeh narediti vse možne škode na vseh drugih vitalnih delih vašega sistema.

Večina žrtev ne kaže nobenih simptomov ali znakov nepravilnosti, tudi če odčitki pritiska kažejo izjemno visoke rezultate. Nekateri se po drugi strani lahko pritožujejo zaradi pomanjkanja sape, krvavitve nosu, glavobola, omotičnosti, možganske kapi itd..

Na žalost ti simptomi niso neposreden pokazatelj hipertenzije. Pokažejo se šele, ko raven vašega tlaka doseže življenjsko nevarno stopnjo.

Zdaj je to kar zaskrbljujoče. Kajne?

Vendar je nekaj dobrih novic. S tem smrtonosnim zdravstvenim stanjem se lahko borite tako, da se nekoliko bolj zavedate svojega zdravja in ravnate previdno. Seveda, gre za pasivnega napadalca, toda s pomočjo medicinskih znanosti in tehnoloških pripomočkov ga lahko hitro zaznate in spremljate.

Tu je seznam nekaterih najbolj priljubljenih pametnih naprav za nadzor krvnega tlaka na trgu.

Philips Monitor za krvni tlak zgornjega dela roke

Tole naprava Philips je lahko vaš končni partner v vašem boju proti hipertenziji. Med potovanjem ga lahko uporabljate iz udobja svojega doma, pisarne ali v begu, da spremljate sistolični in diastolični tlak in srčni utrip, tako da takoj veste o vseh nepravilnostih.

Osvetlitev zaslona zagotavlja, da bodo rezultati vidni tudi v temi.

krvni tlak, Philips krvni tlak zgornjega dela roke

Nato ga pametno primerja s klasifikacijo WHO in vas takoj obvesti, če je kaj alarmantnega. To napravo lahko hkrati uporabljata dva različna uporabnika, odčitki vsakega pa so ločeno shranjeni za nadaljnje reference.

Prav tako lahko preskočite nadležno nalogo, da morate vsakič, ko celica izgine, kupiti nove baterije. Napolnite ga tako, kot je vaš pametni telefon z enosmernim polnilnikom, in dobro je, da gremo.

Braun ActiveScan 9

Braun ActiveScan je lahko vaš popoln partner pri spremljanju krvnega tlaka in interpretaciji vaših podatkov. Ta stroj se na vaši koži počuti zelo nežno in ima udoben oprijem, ki se odpre z najmanjšim naporom. S pomočjo aplikacije Braun Healthy Heart lahko trajno shranite svoje odčitke, tako da jim lahko sledite ali dostopate od kjer koli in kadar koli.

krvni tlak, Braun

Vsak uporabnik lahko shrani do 200 odčitkov v svojem pomnilniku. Naprava glede na vaše rezultate odraža različne barve, od rdeče do zelene in rumene. Vsaka od teh barv se razlikuje po svojih odtenkih, tako da lahko preprosto razlagate svoje rezultate.

iHealth Sense

iHealth Sense je drugo hit ime na seznamu, ki vam pomaga nadzirati krvni tlak, srčni utrip in zaznati aritmijo v manj kot minuti. Vse kar morate storiti je, da s pomočjo merilnika v napravi najdete popoln položaj na zapestju in nato pritisnete gumb za odčitke.

krvni tlak, iHealth smisel

To lahko napravo lahko nosite kamor koli, in jo uporabite do 80-krat, ko je popolnoma napolnjena. Transportna torbica, ki je priložena kompletu, ohranja stvari organizirane, tudi ko ste na turneji. Priključite napravo v iHealth, da boste v grafični obliki spremljali svojo zgodovino.

Nakup je na voljo za približno 50 dolarjev.

Withings

Preverjanje krvnega tlaka še nikoli ni bilo tako enostavno. Withings lahko na podlagi trenutnih barvnih kod dobite najbolj natančne rezultate. Če želite redno spremljati svoje odčitke, vam omogoča samodejni zagon aplikacije Health Mate takoj, ko napravo vklopite tako, da manšeta zdrsne v merilnik..

krvni tlak, z BPM

Lahko ga enostavno nosite tudi naokoli, tako da vam nikoli ni treba ogrožati zdravja. Če želite zdravnika obdržati v zanki, morate na zaslonu telefona narediti nekaj tipk in rezultati so že na voljo na koncu dokumentov.

Koogeek

Koogeek je zelo elegantna in pametno zasnovana brezžična naprava, ki ima dvojni brezžični prenos. Naprava vam nikoli ne bo omogočila, da se spopadate z dolgočasnim strojem, ki vam daje videz bolehnosti. Ker je videti veliko bolj kul, kot si mislite.

Brezplačna aplikacija, ki vam omogoča spremljanje zgodovine krvnega tlaka, je na voljo tako v aplikaciji iOs kot android.

merilnik krvnega tlaka, KooGeek

Ta monitor je medicinsko odobren po ZDA in je skladen s CE v Evropi in ima zelo visoko oceno njegove natančnosti in zanesljivosti. Odlična izbira je, če težave, povezane s krvnim tlakom, ostanejo v zraku.

Lahko kupite naprej Amazonka štiri okoli 59 dolarjev.

Qardio

Qardio je pametna brezžična naprava za spremljanje krvnega tlaka, ki vam lahko pomaga ohraniti to smrtonosno stanje. Uporabniki so to preverili tako, da zagotavljajo najbolj natančne odčitke, ki se zdijo skladni s strojem zdravstvenega doma, ki so ga primerjali z natančnostjo.

Naprava je enostavna za nastavitev in rokovanje in je lahko najboljša izbira za spremljanje krvnega tlaka. Ko so rezultati na zaslonu naprave, jih lahko delite celo z družino ali osebnim zdravnikom s pomočjo aplikacije, ki je na voljo za prenos.

merilnik krvnega tlaka, Qardio

Če želite dvakrat preveriti odčitke, s pomočjo metode trojnega merjenja ugotovite najboljše rezultate. Aplikacija Qardio samodejno izvede odčitke treh zaporednih meritev in vam poda vaš povprečni krvni tlak.

Omron Evolv

To je še ena naprava, ki si zasluži vašo pozornost. Omron Evolv je najbolj udobna naprava za spremljanje krvnega tlaka, ki jo lahko kadarkoli imate. Branje lahko izvedete v nekaj sekundah, ko pritisnete gumb.

krvni tlak, Omron

Evolv vam omogoča, da svoje odčitke sinhronizirate tudi s pametnim telefonom. Tako postane veliko lažje slediti in bolje razumeti svoje zdravje. Rezultate lahko nato delite z vsemi, ki jih želite – naj bo to zdravnik ali vaša družina.

Zaključek

Če želite, da je hipertenzija manj zastrašujoča, jo redno spremljajte. Kot smo že omenili, v svojem telesu ne vidite nobenih znakov ali simptomov njegovega obstoja, dokler ne doseže nasičene točke, da vaše telo prisili, da se odpove.

Višji kot je vaš krvni tlak, večje je tveganje za vaše zdravje v prihodnosti. Zakaj torej tvegati in tvegati svoje dragoceno življenje, ko je na voljo toliko orodij, da ga lahko spremljaš?

Zdaj dvignite svojo najljubšo napravo in nadzirajte svoj pritisk. Pomaga vam lahko bolj zdravo, daljše in srečnejše življenje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map