Dopolnjena resničnost (AR): trendi, okviri in orodja

Vsi in njihova babica so slišali o umetni inteligenci in strojnem učenju. Toda zdaj je v mestu nova meja. In njegovo ime je razširjena resničnost. Ste pripravljeni na naslednji korak v razvoju mobilnih aplikacij?


Prihodnja tehnologija bo veliko več kot le pametna, izredno inteligentna. In ta nov trend je že razširjen v našem vsakodnevnem življenju.

Od velikih korporacij, kot je Microsoft posojanje AR tehnologije za vojaške namene Apple, ki vlaga ne le v svoj AR okvir ampak tudi navigacijski tehnik in še več.

V začetku februarja 2019 je Google sporočil, da se uvaja različica AR Google Maps. Predstavitev je trenutno omejena na nekaj izbranih ljudi, vendar je glavni namen tega, da velike blagovne znamke vlagajo denar v to novo tehnologijo.

Oglejte si ta predstavitev, ki jo ponuja WSJ:

Vemo tudi, da so velika imena, kot je Snapchat, delala razširili svoje AR operacije.

V zadnjih novicah, Snapchat je sodeloval z Lebronom Jamesom ustvariti interaktivno AR-izkušnjo na mobilni napravi.

Ta poseben projekt AR omogoča, da mobilni uporabniki premikajo svojo kamero nad določenim objektom (zgradil ga je Snapchat), pametni telefon pa bo ustvaril edinstveno izkušnjo AR.

Ta predogled si lahko ogledate s tega tvita:

.@KingJames potapljanje v Foot Locker prek Snapchat AR. ?

? @keiths pic.twitter.com/feJCsn0cHM

– B / R udarci (@brkicks) 6. februarja 2019

Ta specifični predogled je v manj kot enem tednu zbral več kot 2 milijona ogledov. Kot tak je odličen kažipot, s katerim lahko vsi vemo, da se AR plazi v glavni tok.

Kaj je razširjena resničnost?

Za razliko od VR (Virtual Reality), zaradi katerega se potopite v virtualno okolje, AR vseeno povečuje sedanjo resničnost s tehnologijo.

Za primer vzemite HoloLens 2, za katero je Microsoft pravkar napovedal in odprl prednaročila. HoloLens 2 še vedno uporablja sistem prekrivnih očal, ampak kozarci HoloLens namesto da v celoti izolirajo resnični svet kot dodatek k vaši obstoječi resničnosti.

hololens 2 mikrosoft razširjena resničnost ARKredit za fotografije: WIRED

Tako lahko na primer počnete stvari, kot je brskanje po spletu, povezovanje s pametnim domom ali upravljanje telefonskih klicev in drugih stvari. Nekako je biti Ironman brez obleke.

Ampak ne pričakujte, da boste morali nositi slušalke da bi izkoristili razširjeno resničnost.

Kot smo na kratko že omenili, obstaja veliko AR prihaja do mobilnih aplikacij.

In 2019 bo dokončno leto za razvoj okvira in druga orodja, ki lahko razvijalcem pomagajo pri ustvarjanju odličnih izkušenj z AR.

Vemo, da imajo podjetja všeč NexTech AR močno napredujejo pri vnašanju izkušenj z razširjeno resničnostjo v digitalno (maloprodajno) nakupovanje.

nextech ar

Ali ni videti neverjetno? Izdelke si lahko ogledate in si ogledate, kako se lahko prilegajo vašemu celotnemu dizajnu, in sicer samo s telefonom.

Ta nov trend AR sega tudi na stvari, kot je virtualno preizkušanje za očala.

Warbyja Parkerja pred kratkim izdal aplikacijo ki ti omogoča preizkusite očala neposredno s fotoaparata telefona.

Warby Parker

In zahvaljujoč integrirani tehnologiji AI se očala dejansko ujemajo z vašo strukturo obraza, kar vam daje najbolj realističen občutek.

Ni treba posebej poudarjati, da jih bo veliko AR v podjetju tudi. Zlasti pričakujte, da se bodo v zdravstvu, znanosti, vesoljskih programih in izobraževanju zgodile velike inovacije.

Najboljša orodja za AR, ki jih lahko dobite na rokah

Če je bilo leto 2018 za razširjene aplikacije in orodja nekakšno „semensko leto“, bo leto 2019 zagotovo uvedlo nekaj dokončnega XR Primeri uporabe (X-Reality).

In če vam primanjkuje navdiha, evo jih nekaj najboljših orodij AR, ki jih trenutno lahko uporabljate in se igrajte z vsakodnevno.

SketchAR

SketchAR

Ste se vedno želeli naučiti risati, a niste vedeli, kje začeti? Risba ali skiciranje na kosu papirja brez kakršne koli smeri je lahko absolutna nočna mora.

Posledično večina ljudi obupa že dolgo, preden sploh začne. In to je področje, na katero cilja SketchAR.

Aplikacija je zasnovana tako, da se boste lažje naučili risanja s pomočjo tehnologije skic-trace. Kombinacija nevronskih mrež, umetne inteligence in računalniških vidov zagotavlja, da lahko Sketch sledi podrobnim in zapletenim risbam.

SketchAR Assistant

V nedavni posodobitvi, SketchAR je aplikaciji dodal “virtualnega pomočnika”. Ta pomočnik vam bo nadalje pomagal spoznati različne tehnike risanja, tako da vam bo poslal priporočila in nasvete.

To je zelo majhna aplikacija, ki omogoča, da telefon usmerite ob steno in lahko preprosto narišete slike tako, da sledite črte, kot priporoča zaslon aplikacije.

Lens Studio

Lens Studio od Snapchat

Kot je bilo na kratko omenjeno v članku, je Snapchat zelo aktiven v skupnosti AR. In eno od njihovih vodilnih orodij, Lens Studio, je uporabljalo na stotine razvojnih agencij po vsem svetu.

Lens Studio je v svojem bistvu prefinjen sistem orodij, ki vam omogoča ustvarjanje zabavnih in dinamičnih Snapchat objektiv. Veste, smešna očala ali druge vrste “tetovaž”, ki jih lahko nanesete čez obraz.

Uvodni video je neverjeten pri podrobnostih razlage podrobnosti Lens Studio.

Ne pozabite, Studio Lens je bil zunaj manj kot 2 polni leti, Tako bo v prihodnjih letih veliko neverjetnih inovacij.

Odlični okviri AR za začetek razvoja

Ok, mogoče še ni toliko orodij AR na trgu. In to se ne čudi.

Večina razvoja AR doslej se dogaja v podjetju. Pomen, stroški, povezani z raziskavami AR, so še vedno precej visoki.

A kljub “visokim stroškom vstopa” to blagovnim znamkam in zagonskim podjetjem ni ustavilo dela na neverjetnih okvirih razširjene resničnosti.

dopolnjena resničnost 2019Prihodnost bo res zanimiva.

Google, Vuforia, Microsoft in Apple so le nekatera podjetja, ki jim štrlijo, da se AR hitreje premika naprej.

Naslednji segment je namenjen izključno okvirom AR, ki jih lahko uporabite za začetek ustvarjanja resničnih izkušenj z AR za vaše aplikacije in izdelke.

ARKit

arkit

Lahko ste prepričani, da bo Apple med drugimi velikani vložil v AR veliko tono svojih virov. V primeru Apple – iOS je eden največjih mobilnih sistemov na svetu.

Kot rezultat, bo Apple izplačal velike dividende, da pripravijo svoje sisteme za neizogiben priliv nove paradigme v razvoju aplikacij.

Od izdaje leta 2017, ARKit je šel skozi nadgradnjo in je zdaj na voljo kot ARKit 2.

Druga generacija ARKit 2 doda funkcije, kot so skupne izkušnje, vztrajno sledenje, zaznavanje 3D predmetov in še več.

Okvir se nenehno razvija, da bi razvijalcem pomagal ustvariti nove in navdušujoče izkušnje AR za iOS.

ARCore

arcore

Google je tudi v podjetju za mobilne naprave (Android). Googlov ekvivalent AR SDK se imenuje ARCore.

Razvojna platforma je že doživela veliko korist in pričakujejo, da bo Google v ARCore prinesel še več orodij za lažji razvoj AR.

Vemo, da se ARCore v veliki meri zanaša na kamero telefona, da zbira podatke, informacije in preslikava okolico.

Poleg tega ARCore polni pametne telefone z dinamičnimi senzorji, ki lahko razumejo okolico, če je za to smer razvita aplikacija.

Google sam sprejema ARCore za lastne lastne projekte na tem področju bo nastala tona razvoja.

Vuforia

vuforija

To je morda prvič zaslišanje Vuforia, v resnici pa so ti fantje že več let.

Čeprav ga lahko uporabite za kateri koli projekt (vključno z igrami), Vuforia se poskuša osredotočiti na dvig AR na industrijski nivo.

Se spomnite tistih nerealnih učinkov CGI v filmih, kot je Misija nemogoča? Ja, Vuforia želi te učinke uresničiti, tudi če so povečani.

Podjetje poskuša spremeniti, kako ljudje komunicirajo s tehnologijo in kako se razume sama tehnologija.

Priporočam, da se odjavite to predavanje iz Coursere, to je lepo in lepo predstavitev tega, kar Vuforia prinaša na mizo.

Prostost

živahnost

Zanimivo dovolj, Prostost je verjetno najstarejša aplikacija “pravi AR”, ki jo imamo na seznamu. Ta SDK deluje od leta 2008 in zdaj začenja zbirati paro, ko se zavzemamo za prvotno posodobitev AR tehnike.

Poleg tega, da je najstarejši, je tudi eden najbolj priljubljenih. Pravzaprav je Wikitude po priljubljenosti na tretjem mestu.

SDK je mogoče uporabiti ne samo za razvoj aplikacij za mobilne naprave, ampak tudi za uporabo v tandemu s pametnimi očali, Unity Games, Cordova, in PhoneGap.

To je univerzalni SDK, ki poskuša znamkam omogočiti gradnjo zapletenih in poglobljenih projektov.

Tehnologija Wikitude lahko prepozna slike in jih tudi spremlja. Prav tako lahko sledite 3D predmete (s podporo Unity) in uporabljate podatke GEO, do katerih imate dostop.

Edini omejevalni dejavnik pri tem bi bile cene, ki se začnejo pri 2800 dolarjih na leto.

XZIMG

xzimg

XZIMG je brezhiben okvir, ki vam pomaga vključiti poglobljeno sledenje obrazu v vaše AR projekte. Ta pripomoček v realnem času ponuja razvijalcem način za enostavno vključevanje sledenja obrazov z izpopolnjenimi metodami AR.

Z razvojem z XZIMG lahko to sledenje obrazu vključite v mobilne in namizne aplikacije, v brskalnik ali katero koli drugo napravo, ki podpira vnos AR.

Trenutno je XZIMG razdeljen na 3 edinstvene izdelke, od katerih ima vsak določen nabor funkcij.

Tukaj je hitra izdaja:

 • Čarobni obraz. To je rešitev za ličila in se sooča z nadomestnimi aplikacijami.
 • Povečan obraz. To je tehnologija za sledenje obraza, ki deluje prek Unity vtičnik.
 • Dopolnjena vizija. Ta izdelek prepozna preproste slike in črno-bele označevalce.

Vsak izdelek lahko uporabite prek preizkusne različice. Poglejte, če vam je tehnologija všeč, in če imate, kupite celotno licenco.

OpenCV

opencv

OpenCV je najbolj znana kot knjižnica Open Computer Vision, ki jo je ustvaril Intel in je zdaj celovit projekt z odprto kodo.

Knjižnica je na voljo za vse glavne operacijske sisteme, vključno z Windows, OSX in Unix.

Nadalje, OpenCV je verjetno najbolj priljubljena in najbolj napredna knjižnica, ki temelji na viziji na tem seznamu.

Z močnimi vezmi pri obdelavi slik, vizualni analizi, strojnem učenju in zaznavanju gibanja – OpenCV vidi veliko koristi v prostoru AR.

OpenCV lahko uporabljate skupaj z okviri, kot so Reagirajte, ali s knjižnicami podatkov, kot so TensorFlow.

To je izjemno sposobna knjižnica za vizualne naloge in se stalno razvija.

ViewAR

razglednik

Vse več znamk v pohištveni industriji eksperimentira s povečano resničnostjo.

Všečki Westwing, IKEA, Lowe in mnogi drugi, ki aktivno poskušajo AR tehnologijo pripeljati neposredno v potrošniške domove.

Najpomembnejši način uporabe AR v primerih uporabe pohištva je, da potrošnikom omogočimo predogled določenega izdelka, ne da bi morali zapustiti svoj dom.

Tako bi lahko na primer brskal po Amazonu za novo okrasno svetilko za spalnico.

In namesto da slike primerjate primernost, lahko telefon preprosto usmerite na določeno območje in si ogledate, kako bi izgledala svetilka, če bi jo postavili tja.

To se zgodi kot območje, na katerem ViewAR odlikuje. To je odličen okvir, ki ga želite uporabiti, če želite ustvariti “izkušnje gledanja AR” za vaše podjetje.

WayRay

pot

Avtomobili so ena izmed panog, v katerih je bil AR prisotni že kar nekaj časa.

Na primer tiste vzvratne kamere, ki vam pomagajo parkirati avto? To je čista izkušnja razširjene resničnosti.

In WayRay poskuša spremeniti industrijo z razvojem močnih holografskih orodij AR za prihodnost vozil.

Ne samo, da ima velika imena Porsche je v WayRay vložil ogromno denarja, vendar je tudi podjetje odkrito deli svoj SDK z razvijalci. Pomeni, da lahko na razvojno izkušnjo skočite sami.

Res AR AR SDK – razširjen okvir za razvoj resničnosti za zunanje razvijalce, ki omogoča izdelavo AR-aplikacij za avtomobile. To so aplikacije, ki se izvajajo na holografskih zaslonih AR in dopolnjujejo izvorni vmesnik AR. Vsebina aplikacij AR je sestavljena iz virtualnih predmetov, ki so brezhibno integrirani v svet okoli avtomobila. Podjetje načrtuje distribucijo razvitih aplikacij prek lastnega AR trga.

Pozorno spremljajte te fante, ko spreminjajo avtomobilsko industrijo.

Spark AR Studio

iskre ar studio

Spark AR Studio je okvirom v lasti Facebooka za ustvarjanje učinkov povečanih kamer.

S Spark lahko uporabite določene učinke na vaše vizualne slike, kot jih predstavlja kamera v vašem telefonu. Lahko na primer dodate plavajoče učinke ali 3D predmete.

In lahko ustvarite interaktivno ‘resničnost’, kjer kretnje prikličejo določene učinke ali dejanja.

Delo še poteka, vendar pričakujte, da se bo ta pripomoček knjižnice povečal, saj Facebook vanj vlaga več sredstev.

Zaključne besede

Kaj misliš? Ali tu gledamo na prihodnost digitalnih interakcij?

Kolikor vem, je AR uradno na hitri stezi.

Torej, pričakujte velike napovedi velikih blagovnih znamk, pa tudi veliko inovacij manjših razvijalcev.

Če se želite naučiti, kako sestaviti AR-aplikacije, si oglejte to briljanten spletni tečaj.

Če poznate druge Viri razširjene resničnosti ki smo jih pogrešali vključiti v to objavo, ne odlašajte s svojimi priporočili. Sprejeli jih bomo, ko bodo prišli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map