5 Jenis Blog untuk Dihasilkan untuk Pendapatan Pemasaran Afiliasi

Pemasaran Afiliasi adalah salah satu cara terbaik blogger menjana wang blog. Ini membolehkan anda membina sumber pendapatan yang sihat dan berkekalan sepanjang hari anda.


Pada masa yang sama, seperti perniagaan dalam talian yang lain, Pemasaran Afiliasi bukanlah tempat tidur bunga mawar. Ia memerlukan banyak kerja, kewaspadaan dan strategi yang selalu diperbaharui.

Terdapat pelbagai jenis blog yang boleh dibuat hari ini. Tetapi jika anda ingin mengalami tahap kejayaan yang membuat anda terus bersemangat dalam perniagaan, anda harus mempertimbangkan untuk membuat satu atau lebih jenis yang ingin saya bincangkan dengan anda dalam siaran ini.

Apa itu Pemasaran Afiliasi di tempat pertama?

Ini hanyalah cara untuk menjana wang dalam talian tanpa memiliki produk. Apa yang berlaku sekiranya anda mempromosikan produk / perkhidmatan yang dibuat dan diterbitkan oleh syarikat lain. Setiap kali anda membuat penjualan melalui URL penjejakan anda (disebut pautan afiliasi), anda dibayar komisen.

Komisen dan jumlah wang yang anda hasilkan banyak bergantung pada beberapa faktor yang berbeza. Tetapi untuk pemahaman yang cepat, mari kita ambil contoh sederhana.

Sekiranya anda mendaftar dan mempromosikan tawaran hosting web yang membayar komisen sebanyak $ 70 kepada setiap penjualan, dan anda menjana 10 penjualan sebulan, yang bermaksud pendapatan anda dari produk tunggal itu ialah $ 700.

Setiap bulan, syarikat akan menjumlahkan semua yang anda peroleh dan mengirimkannya kepada anda seperti pendapatan afiliasi bulanan anda. Sekiranya anda mempromosikan produk yang berlainan dan memperoleh komisen tersebut, pendapatan bulanan anda dapat mencapai sesuatu yang bernilai bergantung pada.

Nanti dalam artikel ini, saya akan memberikan beberapa cadangan indah untuk membina perniagaan pemasaran gabungan yang menguntungkan untuk pendapatan blog yang konsisten dan berkembang.

Apakah pelbagai blog Pemasaran Gabungan yang boleh anda bina?

Orang membina pelbagai jenis blog. Tetapi ada yang lebih berkuasa untuk menjana pendapatan gabungan berbanding yang lain. Berikut adalah 5 jenis laman web yang boleh anda buat dan hasilkan dengan Pemasaran Afiliasi.

1) Blog peribadi

Ini adalah salah satu jenis blog yang benar-benar dapat membuka pintu pendapatan Pemasaran Afiliasi. Blog peribadi hanyalah blog anda di mana anda berkongsi barang peribadi. Itu semua mengenai pendapat anda.

Jadikannya jenama anda dan blog masuk untuk komuniti anda, untuk mendapatkan inspirasi dan pengetahuan mengenai perkara-perkara yang selalu anda rangkumi. Saya mempunyai blog peribadi di mana saya merangkumi SEO, Petua Blogging, WordPress, petua perniagaan, Pemasaran Kandungan dan barangan menghasilkan wang dalam talian. Pembaca saya tahu apa yang diharapkan daripada saya pada bila-bila masa.

Semasa anda sentiasa menerbitkan kandungan, membina pasaran anda, anda boleh mula menggunakan teknik yang dijelaskan pada catatan blog ini, membaca lebih lanjut mengenai perniagaan, membeli kursus dan meningkatkan pendapatan anda.

2) Blog Ulasan Produk

Ini adalah satu penjana pendapatan besar tetapi mempunyai banyak kerja jika anda mahu menonjol. Anda tidak hanya akan mengeluarkan teks mengenai produk. Anda akan menggali lebih dalam mengenai sebarang produk dan mengeluarkan maklumat yang tidak berat sebelah yang akan membimbing pembaca anda untuk mengambil keputusan yang tepat.

Menjana wang dari laman tinjauan dengan Pemasaran Afiliasi adalah mudah. Apa yang anda buat adalah mendaftar untuk program afiliasi produk yang dikaji dan pautan ke pautan afiliasi anda. Sebarang penjualan yang dihasilkan harus memberi komisen ke akaun anda.

3) blog-blog Niche

Blog khusus adalah blog dengan kandungan yang difokuskan pada industri tertentu atau bahagian industri. Contoh yang baik ialah blog yang unik dari WordPress. Contoh lain mungkin blog yang kemas di Web Hosting.

Saya mempunyai satu blog khusus yang saya bina pada Combat Knives pada masa lalu. Itu semua mengenai pisau ini dan ini menarik banyak pembaca dari pengguna alat ini.

Membangun dan memberi peringkat blog niche di enjin carian menghasilkan banyak pendapatan afiliasi. Mine dibina untuk platform afiliasi amazon. Tetapi anda benar-benar dapat mengembangkannya untuk merangkumi lebih banyak platform dan lebih banyak produk bergantung pada niche yang anda pilih.

4) Perbandingan produk

Ini lebih kurang seperti laman tinjauan tetapi lebih memfokus pada bagaimana produk berbeza. Setiap artikel di laman web ini membandingkan dua atau lebih produk dalam bentuk jadual atau teks ringkas

Seperti di laman afiliasi lain, anda memautkan produk ini di pautan afiliasi anda. Lihatlah catatan perbandingan hosting web ini.

5) Laman kod kupon / diskaun

Kod diskaun adalah cara orang menjimatkan wang dalam talian. Sebenarnya, saya tidak membeli apa-apa di Internet tanpa berusaha untuk mengetahui sama ada terdapat kod kupon untuk pengurangan.

Buat blog di mana anda menerbitkan kod promo pada produk yang berbeza dan dapatkan komisen setiap kali anda menolong seseorang menyimpan.

Menurut Laporan Perisikan kupon, 90% pengguna menggunakan kupon dalam beberapa cara. Berjuta-juta pembeli dalam talian menggunakan kupon untuk berjimat. Membuat laman web kupon khusus tidak hanya membuka saluran pendapatan yang besar tetapi juga membolehkan anda memenuhi permintaan yang semakin meningkat.

Apa yang anda perlukan untuk blog pemasaran gabungan yang berjaya?

Blog untuk mendapatkan pendapatan dengan pemasaran afiliasi adalah perniagaan yang serius dan beberapa perkara mesti disiapkan dengan betul. Tetapi saya ingin menyebutkan dua perkara ini kerana ini adalah kunci kejayaan anda dalam perniagaan:

1. Alat yang betul

Anda akan memerlukan alat yang betul. Pada asasnya, anda memerlukan perkhidmatan hosting web yang boleh dipercayai. Pengehosan yang lemah pasti akan mencetuskan waktu henti. Ini adalah saat-saat ketika laman web perniagaan anda tidak tersedia dalam talian.

Setiap minit laman web anda di luar talian bererti kerugian besar bagi perniagaan anda. Itulah sebabnya anda tidak boleh menjejaskan bidang perniagaan ini.

Berikut adalah beberapa syarikat hosting web yang harus anda pertimbangkan tahun ini. Mereka terkenal dengan kestabilan, prestasi dan keramahan harga.

2. Platform Pemasaran Gabungan yang betul

Salah satu masalah yang dihadapi oleh pemula Pemasaran Afiliasi ialah memilih produk yang tepat dari platform yang betul. Anda mungkin pernah membaca tentang mempromosikan hanya produk yang disasarkan kepada khalayak anda. Itu betul. Tetapi di mana anda menjumpai produk tersebut dan apa yang anda cari?

Rakan saya Nico Prins telah menyiarkan 6 alat Pemasaran Afiliasi untuk mengatasi pertumbuhan anda. Anda boleh semak pos di sini. Ini pada dasarnya adalah mengenai platform Pemasaran Gabungan untuk mendaftar dan memilih produk untuk dipromosikan.

Berikut adalah senarai platform lain untuk anda mendaftar lebih banyak produk untuk mempromosikan dan memperoleh komisen.

Berikut adalah beberapa petua untuk dijadikan panduan semasa memilih produk yang disasarkan untuk dipromosikan di blog anda:

 1. Pastikan syarikat sentiasa membayar komisen.
 2. Perhatikan kadar penukaran halaman penjualan dan pembayaran.
 3. Satu perkara yang perlu dipertimbangkan adalah pembayaran balik. Sekiranya produk mendapat banyak pengembalian wang, fikirkan dua kali lagi anda akan kehilangan wang.
 4. Jumlah yang diperoleh dalam komisen. Semakin besar peratusannya, semakin baik.

Bagaimana anda meningkatkan komisen untuk pendapatan jangka panjang?

Anda sebenarnya dapat membina sumber pendapatan jangka panjang dengan Pemasaran Afiliasi. Tetapi anda mesti menggunakan strategi kerja untuk membina sumber pendapatan yang berterusan.

Ada dua perkara yang ingin saya cadangkan agar anda fokus agar aliran pendapatan anda tidak mengalami kerosakan:

1. Promosikan produk pembayaran berulang

Ini adalah cara terbaik untuk membina perniagaan Pemasaran Afiliasi lestari jangka panjang. Dalam struktur komisen ini, anda menghasilkan penjualan sekali dan mendapat komisen berulang-ulang.

Bagaimana ia berfungsi…

Anda mempromosikan platform langganan. Setiap kali anda menghasilkan penjualan, anda akan dibayar komisen. Oleh kerana rujukan anda terus memperbaharui yuran keahlian mereka, anda mendapat komisen anda selagi mereka adalah ahli yang dibayar.

Sekiranya anda membuat 30 penjualan / rujukan di laman keahlian berbayar, ini bermaksud setiap bulan, anda akan dibayar dari pembayaran pembaharuan dari 30 penjualan tersebut.

Jika ahli yang anda rujuk, bagaimanapun, membatalkan langganan mereka, anda berhenti dibayar oleh platform. Oleh itu, anda harus fokus pada produk yang diminati untuk meminimumkan kadar pembatalan akaun.

2. Optimumkan untuk SEO

Tidak memperhatikan dan mengoptimumkan Laman Web Pemasaran Afiliasi anda untuk lalu lintas mesin pencari adalah kesalahan besar. SEO hanya bermaksud Search Engine Optimization. Ini adalah topik yang kompleks sama sekali.

Ini semua tentang semua yang anda lakukan untuk membuat laman web anda muncul di halaman hasil mesin pencari setelah carian dibuat. Trafik SEO paling disasarkan kerana enjin carian memberikan hasil yang paling tepat untuk carian pengguna.

Ini adalah beberapa artikel SEO yang mungkin anda mahu mulakan. Anda mungkin juga ingin melihatnya catatan blog SEO ini di blog saya untuk maklumat lanjut mengenai petua SEO.

Tetapi untuk hasil yang lebih cepat dan lebih banyak pengetahuan, anda mungkin ingin membeli beberapa kursus SEO dalam talian.

Saya percaya dengan maklumat ini, anda dapat membuat blog pemasaran gabungan yang menjana wang dari hari ke hari

Bio Pengarang:

Enstine Muki adalah Pakar Cryptocurrency Bertauliah dan blogger Sepenuh Masa. Lihat salah satu daripadanya catatan blog yang paling banyak dibaca di mana dia berkongsi 15 cara berbeza blogger membuat wang blog.

Baca juga,

 • 10 Sebab Mengapa Anda Bukan Blogger yang Berjaya (Dan Bagaimana Menjadi!)
 • 5 Cara Tertipu untuk Meningkatkan Jualan Produk Gabungan Anda Pada Tahun 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map