Petua Pemasaran Afiliasi Untuk Pemula untuk 2020

Pemasaran afiliasi adalah salah satu kaedah terbaik untuk mengewangkan laman web anda. Ia menawarkan kawalan sepenuhnya terhadap jenis produk yang anda iklankan, dan anda tidak memerlukan modal permulaan. Selain itu, hanya kemahiran anda sebagai pemasar dan blogger yang menentukan pendapatan.


Pemasaran afiliasi sangat sesuai untuk mereka yang bermula dalam dunia perniagaan. Dan ada banyak wang dalam pemasaran gabungan. Master web hosting di Hosting Tribunal menganggarkan bahawa industri ini bernilai $ 12 bilion di seluruh dunia.

Petua Pemasaran GabunganPetua Pemasaran Gabungan

Tidak ada yang tahu bilangan afiliasi yang tepat di luar sana, tetapi jumlahnya berjumlah ratusan ribu atau bahkan berjuta-juta. Dan itu bermaksud persaingan sengit.

Kami tidak mahu menakut-nakuti anda, tetapi untuk meletakkan sesuatu dalam perspektif. Sama seperti perniagaan lain, menjadi ahli gabungan yang berjaya memerlukan kerja keras.

Oleh itu, jika anda baru dalam pemasaran afiliasi, atau jika anda ingin meningkatkan kemahiran anda, kami telah mengumpulkan senarai petua pemasaran afiliasi terbaik untuk pemula untuk digunakan pada tahun 2020 untuk membantu anda dalam perjalanan.

Di sini mereka:

 • Berhubung dengan Penonton Anda
 • Pilih Rangkaian Gabungan yang Tepat
 • Optimumkan Kelajuan Laman Web
 • Pergi Mesra Mudah Alih
 • Tulis Apa yang Anda Ketahui

Berhubung dengan Penonton Anda

Jangan salah, pengguna mengenali pautan afiliasi. Setiap orang dihujani iklan setiap hari dan memerlukan usaha untuk membuat pengguna membeli. Memasukkan catatan blog yang penuh dengan pautan tidak akan membawa anda ke mana-mana.

Penting untuk difahami bahawa pelawat akan mengklik pautan hanya jika mereka mempercayai anda. Bina hubungan dengan khalayak anda sebelum menjual apa-apa.

Juga, masukkan sedikit diri anda ke laman web anda. Pastikan khalayak anda mengetahui siapa yang bercakap dengan mereka dan tambahkan sentuhan peribadi anda kepada semuanya. Ini membina kepercayaan.

Gunakan semua saluran yang mungkin untuk berinteraksi dengan khalayak anda. Membangun senarai e-mel adalah cara yang baik untuk membuat semua orang sentiasa dikemas kini mengenai kandungan baru. Manfaatkan media sosial untuk menjalin hubungan yang lebih erat dengan penonton.

Jangan membuat setiap siaran media sosial menjadi pautan afiliasi. Kandungan asli dengan pautan sesekali dilemparkan jauh lebih baik.

Pertimbangkan walaupun vlog atau podcast, atau buat webinar. Ini bagus untuk membuat penonton merasakan hubungan peribadi. Ia dapat memperoleh lebih banyak keuntungan daripada seribu catatan yang disertakan dengan pautan.

Pilih Rangkaian Gabungan yang Tepat

Ini adalah salah satu langkah awal untuk menjadi ahli gabungan. Malangnya, membuat pilihan yang salah boleh menjadikan hidup anda sukar.

Oleh itu, pastikan untuk pilih rangkaian gabungan yang sesuai dengan keperluan anda. Anda akan mempunyai masa yang lebih mudah untuk mencari produk untuk dipasarkan.

Sekiranya anda ingin memasarkan produk fizikal seperti, katakanlah, mesin pemotong rumput, jangan memilih rangkaian yang pakar dalam perisian.

Teliti juga program afiliasi. Jangan hanya berpuas hati dengan yang pertama yang kelihatan baik. Mungkin ada rangkaian gabungan dengan produk yang lebih baik atau komisen yang lebih tinggi.

Periksa reputasi rangkaian dan selalu baca syarat penggunaannya. Mengetahui bahawa tidak ada kejutan buruk di jalan memberi anda ketenangan semasa bekerja.

Baca Juga: 10 Rangkaian Gabungan dengan Bayaran Paling Tinggi

Optimumkan Kelajuan Laman Web

Kekurangan yang tidak terkira disebabkan oleh kelajuan pemuatan yang perlahan. Untuk satu, kelajuan mempengaruhi kedudukan carian. Waktu muatan yang lama juga mengganggu pengunjung. Ini bermaksud kurang lalu lintas, penukaran lebih sedikit, dan kadar klik-tayang yang lebih teruk.

Google menyedari pentingnya pemuatan pantas beberapa tahun yang lalu. Oleh itu, mereka selalu mendorong laman web yang lebih pantas. 2019 telah menyaksikan peningkatan kelajuan yang ketara secara keseluruhan.

Laman web hanya akan menjadi lebih pantas pada tahun 2020. Anda tidak mahu menjadi satu-satunya yang tinggal dengan laman web yang perlahan. Masa beban ujian secara berkala dan melaksanakan yang terkini teknik untuk meningkatkan kelajuan laman web.

Sekiranya laman web anda cepat, ia akan mendapat lebih banyak pengunjung yang gembira kerana pengalaman di tempat yang lancar dan cenderung untuk membeli lebih banyak produk yang dipasarkan.

Pergi Mesra Mudah Alih

Kita semua menghabiskan banyak masa di komputer kita, sukar untuk mempercayai bahawa kebanyakan lalu lintas sebenarnya berasal dari peranti mudah alih. Tetapi ia benar. Kira-kira 53% daripada semua aktiviti internet berasal dari telefon bimbit dan tablet.

Walaupun begitu, kebanyakan laman web mudah alih mempunyai pengoptimuman yang teruk. Lihat sahaja statistiknya. Pada awal tahun 2018, rata-rata halaman mudah alih mengambil masa 22 saat untuk dimuat sepenuhnya. Laporan terbaru menunjukkan bahawa hari ini mereka mengambil masa sekitar 15 saat. Ini adalah peningkatan, tetapi masih sangat perlahan.

Ini adalah masalah, tetapi ini juga merupakan peluang untuk laman web anda menonjol. Optimumkannya untuk penyemakan imbas mudah alih dan 53% pengguna akan berpusu-pusu ke arah anda.

Terdapat pelbagai cara untuk membuat laman web mesra telefon bimbit. Google alat ujian mudah alih memberitahu anda jika laman web mudah alih anda perlu diperbaiki.

Beberapa amalan baik untuk meningkatkan kelajuan laman mudah alih termasuk mengoptimumkan gambar untuk peranti mudah alih dan menggunakan AMP. Accelerated Mobile Pages adalah inisiatif sumber terbuka yang membolehkan anda membuat halaman dengan kod minimum. Halaman ini dapat dimuat hingga empat kali lebih cepat pada peranti mudah alih.

Tulis Apa yang Anda Ketahui

Penulis selalu mendapat nasihat ini. Sekiranya anda menulis blog anda sendiri, anda mungkin pernah mendengarnya juga.

Ini dua kali lebih tepat untuk pemasar gabungan. Ingat bahawa pengguna hanya membeli dari orang yang mereka percayai. Cara terbaik untuk kelihatan seperti pihak berkuasa dalam topik tertentu adalah dengan benar.

Mungkin terdengar berlebihan, tetapi itu benar. Terdapat banyak pemasar yang tidak tahu apa yang mereka promosikan. Dan pasti, anda boleh memberikan ulasan yang baik secara membabi buta untuk menjana sejumlah wang. Namun, setelah anda mempromosikan produk yang tidak baik, tidak ada yang mengklik pautan anda lagi.

Kata Warren Buffett, “Perlu 20 tahun untuk membina reputasi dan lima minit untuk merosakkannya.” Pemasaran afiliasi mengesahkan sentimen ini. Satu kesalahan boleh merosakkan reputasi anda selama-lamanya.

Kami tidak mahu menunda anda dengan ini. Sekiranya anda tahu apa yang anda tulis, anda akan mendapat reputasi yang hebat. Tetapi ia adalah sesuatu yang harus anda bina secara beransur-ansur. Namun, setelah anda mendapatkannya, hasilnya akan membenarkan usaha tersebut.

Pertaruhan terbaik anda adalah mengkaji setiap produk sebelum mempromosikannya. Sekiranya ini tidak dapat dilakukan, sekurang-kurangnya pastikan anda melakukan kajian anda sedalam mungkin.

Sebaik sahaja anda membuat nama untuk diri sendiri, anda boleh meminta peniaga menghantar produk untuk disemak. Dengan cara itu, anda tidak perlu mengambil risiko memberikan ulasan yang tidak tepat.

Kesimpulannya

Dunia pemasaran afiliasi adalah rumit dan, walaupun mudah untuk menjadi ahli gabungan, mempelajari tali memerlukan masa. Jangan putus asa sekiranya perkara tidak berjalan lancar pada percubaan pertama. Cukup ikuti panduan pemasaran gabungan kami, tekun, bekerja keras, dan hasilnya akan datang.

Bio Pengarang:

Nick Galov, Ketua Pengurus Kandungan dan Komuniti di HostingTribunal.com. Dengan pengalaman bertahun-tahun sebagai sokongan barisan hadapan dan pentadbir sistem, Nick ingin meningkatkan industri hosting web secara keseluruhan. Melalui tinjauan yang tidak memihak dan kajian kes terperinci, dia membantu orang mencari penyedia hosting yang paling sesuai.

Baca Juga:

 • 5 Cara Tertipu untuk Meningkatkan Jualan Produk Gabungan Anda Pada Tahun 2020
 • 5 Jenis Blog untuk Dihasilkan untuk Pendapatan Pemasaran Afiliasi
 • 10 Blogger Paling Berpendapatan Tinggi Di Dunia
 • 10 Blogger India Terbaik
 • 12+ Cara Menjana Wang Dalam Talian Dengan Blog WordPress
 • 10 Sebab Mengapa Anda Bukan Blogger yang Berjaya (Dan Bagaimana Menjadi!)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map