15 Sebab Teratas Untuk Memilih WordPress Untuk Perniagaan Anda Pada 2020

Ketika hendak membuat laman web berorientasikan perniagaan, kita pasti akan memilih platform terbaik! Walaupun begitu, sukar untuk memilih platform utama untuk menukar laman web.


Ahli perniagaan merasa cemas bahawa populariti dan lalu lintas mungkin terjejas. Tetapi semasa anda menjalankan perniagaan, sangat penting untuk memiliki laman web dengan penampilan dan ciri yang sempurna. Jadi, untuk itu, adalah mustahak untuk memilih yang boleh memberikan hasil yang memberangsangkan.

Beberapa platform CMS, seperti Joomla, Typo3, WordPress, Serendipity, Shopify, ImpressPages dan banyak lagi terdapat di sana. Di antara semua, WordPress adalah perniagaan yang ideal dari banyak perniagaan. Ia sangat serasi, senang dijaga dan disatukan.

Anda mungkin mempunyai beberapa soalan dalam fikiran untuk memilih WordPress. Apa yang baik mengenai CMS ini? Bagaimana ia boleh menjadi pilihan terbaik untuk perniagaan anda?

Oleh itu, untuk menjawab semua soalan ini, kami mengemukakan 15 alasan yang menjelaskan idea memilih WordPress untuk perniagaan anda. Mari kita mulakan!

Mengapa memilih WordPress untuk perniagaan anda?

Kebolehpercayaan

Berdasarkan statistik, WordPress adalah CMS terkemuka dengan 34% platform web dunia pada tahun 2019 iaitu kenaikan 4% dari tahun sebelumnya. Ini telah digunakan oleh laman web perniagaan besar atau untuk laman web blog dan telah menunjukkan pencapaian yang nyata.

Ini telah dikembangkan oleh PHP, MySQL, dan JavaScript. Juga, ia telah memenuhi standard pengekodan yang ketat dari World Wide Web Consortium (W3C) semasa proses penyelenggaraannya. Ia hampir mendapat 144 juta pelawat bulanan dan telah menjadi platform dilihat ke-5 selepas Facebook, Google, Twitter, dan Amazon.

Platform Sejagat

WordPress memperkasakan berjuta-juta laman web di seluruh bidang. Ini adalah salah satu Sistem Pengurusan Kandungan yang paling terkenal. WordPress adalah platform sejagat kerana ia mempunyai papan pemuka yang dapat digunakan dengan cekap oleh siapa saja (bukan teknikal juga).

Ia hadir dengan ciri dan fungsi yang sangat mudah difahami. WordPress mempunyai sekitar 50,000 pemalam dan 3500 tema berlesen GPL. Ia boleh diakses dengan mudah oleh sesiapa sahaja kerana WordPress tersedia dalam 57 bahasa. Ini merangkumi 71% blog dalam bahasa Inggeris dan 4.7% dalam bahasa Sepanyol.

Mesra SEO

Tepatnya, WordPress memiliki 80 hingga 90% Seach Engine Optimization (SEO). Dari semua pemalam di luar sana, Yoast SEO mempunyai 5 juta + pemasangan aktif dan All-in-one SEO mempunyai kira-kira 2 juta + pemasangan aktif. Oleh itu, boleh dikatakan bahawa WordPress membenarkan sokongan yang lebih besar untuk SEO menggunakan pemalam SEO.

Mesra SEO

Tema dapat disesuaikan dengan mudah untuk persekitaran pemasaran digital. Dengan Plugin, anda dapat melakukan segalanya untuk booming SEO, seperti, memeriksa pratinjau kandungan dalam hasil pencarian, cadangan penambahbaikan SEO, Mendapat skor SEO, penghasilan peta laman XML, Membangunkan tetapan SEO tersuai untuk catatan, media dan halaman dan pengurusan peta laman XML.

Keupayaan berbilang pengguna

Memandangkan perusahaan besar, sangat penting untuk memastikan laman web sentiasa dikemas kini untuk kemampuan berbilang pengguna. Ini sangat membantu kerana memungkinkan untuk memberikan tugas yang berbeza kepada individu di perusahaan anda.

WordPress mempunyai lima peranan pengguna lalai, seperti Editor, Kontributor, Pentadbir, Pelanggan, dan Pengarang. Ini memberi hak kepada ahli perniagaan untuk memilih apa yang dapat dilakukan atau tidak dapat dilakukan oleh pengguna di laman web dengan sistem pengurusan peranan pengguna. Penting untuk mengetahui peranan dan kebenaran pengguna untuk pertumbuhan laman web anda.

Blogging terbina dalam

WordPress menawarkan faedah luar biasa semasa membina laman web yang membolehkan anda menambahkan blog di laman web anda dengan mudah. Ini adalah salah satu platform terbaik untuk blog kerana ciri konfigurasi blog lalai.

Dalam Pembinaan Blog

Ciri ini memberikan beberapa pilihan, seperti, penyelesaian spam, tag, kategori, komen, Gravatars, widget, media dan banyak lagi.

Komuniti Sokongan Sedia Ada

Dibangunkan oleh komuniti profesional perunding, pembangun web, dan para sarjana, WordPress adalah Open Source CMS yang disokong oleh sebilangan besar peminat. Orang yang menyedari WordPress dapat memanfaatkan keuntungan dari platform ini.

Apabila anda mula menggunakan WordPress, anda bukan sahaja akan mendapat sokongan percuma secara berterusan dari ahli komuniti yang berbeza tetapi juga akan mendapat akses ke banyak plugin dan tema percuma.

Mudah disediakan dan dikemas kini

Seperti yang telah diketahui bahawa WordPress dapat diakses oleh orang bukan teknikal juga. Tidak perlu mahir dalam pengekodan dan pengaturcaraan. Anda boleh membuat laman web WordPress dengan mudah tanpa mengetahui bahasa pengaturcaraan HTML, Javascript dan PHP. Ia boleh dipasang secara manual dalam masa kurang dari 5 minit. Jadi, teruskan dan nikmati perkhidmatan yang lancar.

Adalah mustahak untuk mengemas kini sebarang perisian untuk mengamankannya, jadi, dalam hal WordPress. Oleh kerana WordPress adalah platform yang sangat besar, oleh itu, menjadi penting untuk memperbaruinya supaya dapat selamat dari serangan, seperti serangan Brute force.

Sangat mudah untuk mengemas kini tema WordPress, pemalam hanya dalam satu masa. Walaupun begitu, WordPress selalu memberikan pemberitahuan untuk versi terbaru untuk diperbaharui, sehingga meningkatkan fungsi laman web dengan tetap segar dan aman.

Terurus, Jimat dan Fleksibel

Dengan beberapa fungsi dan ciri, menjadi mudah untuk mengekalkan laman web WordPress daripada blog atau laman web E-dagang. Pengujian dan penilaian berkala telah meningkatkan komponen WordPress dengan sumber yang dapat membantu menguruskan laman web WordPress dengan berkesan.

WordPress lebih menjimatkan berbanding CMS lain, seperti Joomla, Typo3, WordPress, Serendipity, Shopify. Ini menyediakan tema dan plugin dengan harga yang berpatutan dan anda boleh memilih dari pelbagai pilihan dengan mudah.

WordPress cukup fleksibel untuk membolehkan kita membina laman web apa pun (laman web peribadi, blog, beberapa laman web pengurusan acara, laman web E-commerce) dengan mudah.

Meningkatkan Kreativiti dan Pengurusan Masa

Oleh kerana WordPress dilengkapi dengan banyak tema dan pemalam, jadi sangat mudah untuk membangunkan laman web yang disesuaikan mengikut gaya anda. Anda boleh menguruskan susun atur laman web dengan memilih tema yang anda inginkan pada tambahan. Membuat laman web dengan syarat yang diinginkan adalah tugas yang mudah dengan WordPress.

Meningkatkan Kreativiti

WordPress mempunyai banyak plugin yang meningkatkan produktiviti kerja dengan pelbagai pilihan dan menguruskan masa dengan tepat.

Inovatif dan berskala

Seperti yang diketahui bahawa WordPress digunakan oleh hampir setiap pengguna dalam bidang ini. Oleh itu, menjadi mustahak untuk menjadi stabil dan mengemas kini laman web dengan trend untuk menguruskan penglibatan pengunjung. Sebarang kerentanan ditemui dan diperbaiki dengan segera oleh pakar WordPress.

Dan menyediakan platform yang selamat dan stabil untuk menjalankan perniagaan dengan kuat. WordPress sentiasa mengungguli pesaingnya dengan teknologi inovatif dan unggul.

Laman web yang berfungsi sepenuhnya dan memuat dengan pantas adalah wajib untuk pertumbuhan perniagaan. Dan, WordPress tidak pernah terlepas dari fakta ini dan membolehkan kita membuat apa sahaja yang ingin kita buat dengan MaxCDN dan CloudFare.

Reka bentuk secara konsisten dan fleksibiliti

WordPress hadir dengan dua pilihan tema, iaitu. Tema lalai (percuma) dan tema premium (berbayar) untuk reka bentuk laman web. Sebaik sahaja anda memilih tema, WordPress memastikan untuk mengekalkan reka bentuk yang serupa di seluruh laman web walaupun anda menambah catatan blog dan halaman web. Jadi, ini mengekalkan konsistensi yang luar biasa bukan sahaja dengan pengguna tetapi juga memberikan penampilan yang cantik ke laman web.

Dengan ciri integrasi pelbagai reka bentuknya, anda dapat mengekalkan susun atur reka bentuk yang berbeza di seluruh laman web dan kemudian dari reka bentuk yang konsisten.

Penyegerakan dengan sumber yang popular

Menjadi sangat popular dan kebanyakan menggunakan platform, beberapa syarikat pihak ketiga mengembangkan skrip integrasi atau plug-in untuk digunakan di WordPress.

Plugin yang ditambahkan menghubungkan akaun pihak ketiga dengan laman web WordPress dan menyediakan aliran kerja yang stabil. MailChimp adalah pemalam pihak ketiga yang anda boleh selaraskan dengan mudah dengan laman web WordPress.

Kerana WordPress membolehkan kami mengintegrasikan perkhidmatan pihak ketiga dengan laman web, dan memanfaatkan API yang berbeza untuk digunakan di laman web juga.

Keselamatan sebagai keutamaan

WordPress adalah platform sumber terbuka jadi, ia digunakan oleh berjuta-juta pengguna. Penggodam / penyerang selalu mahu melanggarnya dengan cara baru. Tetapi, dengan protokol keselamatan, membina laman web dengan WordPress sentiasa selamat dan terjamin. WordPress sentiasa mengemas kini langkah keselamatannya atau alat untuk melindungi laman web yang berpotensi membahayakan.

Pemantauan pepejal untuk perisian hasad

Peningkatan yang luar biasa dalam aktiviti jenayah siber dan perisian hasad telah diperhatikan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Laman web mudah dijangkiti perisian hasad kerana laman webnya tiba-tiba rosak, kelajuan perlahan, dll.

WordPress mempunyai alat keselamatan yang kuat, seperti Antivirus dan Keselamatan untuk mengimbas dan mengesan pautan spam dan perisian hasad secara berkala. Dengan ini, anda dapat memantau keselamatan laman web dengan mudah hanya dengan satu klik.

Pensijilan SSL

Secure Socket Layer (SSL) adalah teknologi keselamatan umum yang digunakan untuk melindungi data peribadi, seperti maklumat pengguna, transaksi perbankan dalam talian, penyerang dan sebagainya. Ini penting untuk keselamatan laman web dan mendapat ranking yang baik dari Google. Dengan WordPress, anda dapat dengan mudah menetapkan pensijilan SSL di laman web dalam satu perjalanan Muat turun SSL yang Sangat Mudah.

Mengakhiri ucapan

Tidak dinafikan, WordPress adalah platform terbaik untuk bergantung pada pembinaan laman web. Dengan banyak tema dan pemalam, kemampuan Berbilang Pengguna, Komuniti Sokongan, Pengurusan Masa, Keselamatan dan pemantauan perisian hasad, WordPress adalah simpanan faedah yang tidak berkesudahan. Kami berharap artikel ini dapat membantu anda menggunakan WordPress untuk perniagaan anda.

Mengenai Pengarang:

Emily Johns adalah pembangun web dan perunding IT di Penasihat Perkataan, menyediakan Perkhidmatan pengembangan CMS WordPress kepada pelanggan global. Dia menyelami kod sumber terbuka selama lebih dari satu dekad dan berkongsi segala-galanya mengenai WordPress dan teknologi reka bentuk Web baru. Anda boleh mendapatkannya Twitter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map