15 okvira za stvaranje aplikacija bez poslužitelja

Jeste li uzbuđeni zbog tehnologije bez poslužitelja? Želite li se upustiti u novi projekt, ali niste sigurni gdje započeti?


Slijedi pregled najpopularnijih okvira bez poslužitelja na koje možete doći!

Računalo bez poslužitelja bijes je među onima koji vole ideju da moraju manje upravljati, a imaju vremena za stvaranje više. I iako je tehnologija i dalje sasvim nova, puno programera i inženjera izlazi iz svog načina stvaranja uzbudljivih rješenja za budućnost operacija bez poslužitelja..

Kao što sam siguran da već znate, Serverless ne znači točno bez poslužitelja. To samo znači manje poslužitelja i više funkcija. A ako tražite pouzdanu platformu FaaS (funkcionira kao usluga) za svoj sljedeći projekt, pogledajte našu prethodnu listu najboljih računalnih platformi bez poslužitelja..

Kako je rečeno, pogledajmo okvire koji su nam dostupni. Završit ćemo stvari uz neke uzbudljive projekte koji se razvijaju u prostoru bez poslužitelja, pa se pobrinite za njih!

Pojačajni okvir

Pojačati je JS knjižnica namijenjena za upotrebu naprednim razvojnim programerima koji aktivno razvijaju internetske i mobilne aplikacije u oblaku. Okvir pruža deklarativno i jednostavno sučelje upravljanja za zaključivanje različitih operacija unutar strukture temeljene na oblaku.

Pojačajni okvir

Pojačajte radove s omiljenim okvirima JavaScripta, uključujući React Native koji se koristi za izgradnju modernih aplikacija.

Također, nemojte dozvoliti da vas naziv “AWS Amplify” zavara jer tu biblioteku možete priključiti na druge usluge i pružatelje usluga u oblaku prema vašim zahtjevima.

Arhitekt

Stvaranje, implementacija i održavanje nove generacije AWS oblaka zasnovane na funkciji bez poslužitelja s potpunim lokalnim, izvanmrežnim radnim tokovima i još mnogo.

Okvir bez poslužitelja

Ovo je prilično sofisticiran projekt i zahtijeva čitanje o tome filozofija projekta i stranicu s dokumentacijom u cjelini.

gore

gore je okvir koji vam pomaže u primjeni aplikacija bez poslužitelja s neograničenim potencijalom skalabilnosti. Nadalje, možete upotrijebiti Up za postavljanje statičkih web stranica, API-ja i još mnogo toga. Sve to vam daje fleksibilnost da radite na onome što vam je zaista važno.

Nadogradite aplikacije bez poslužitelja u sekundi

Srećom, Up koristi tradicionalne instance HTTP poslužitelja, tako da se od vas neće tražiti da naučite neki novi protokol. Umjesto toga, koristite svoj omiljeni okvir kao što je Django ili Express da biste se započeli.

Claudia.js

Claudia.js pruža programerima način da gurnu svoje projekte temeljene na Node.js u Lambda sustave i API. Claudia će automatizirati zadatke postavljanja, konfiguraciju i automatski postaviti vaše JavaScript okruženje za moderni razvoj.

Claudia js

Dakle, što to znači za vas? Korištenjem Claudija možete ubrzati svoje putovanje mikroservisima u nekoliko minuta. Kao rezultat toga, imate puno manje razmišljanja i mnogo više vremena za fokusiranje na rješavanje stvarnih problema.

Glavni razlozi za korištenje Claudia uključuju:

 • Instalirajte, ažurirajte i upravljajte svojim primjercima s jednom naredbom
 • Radi besprijekorno s NPM paketima
 • Integrirana struktura kotlovske ploče omogućava vam više prostora da se usredotočite na svoje zadatke
 • Upravljanje verzijama tako da možete raditi na više verzija istovremeno
 • Mala krivulja učenja

mlaznice

Voliš li Ruby?

Jets Ruby Framework bez poslužitelja

Tada ćete jednostavno moći uživati ​​u tome mlaznice – Ruby Framework bez poslužitelja za stvaranje i raspoređivanje mikro usluga. Okvir uključuje sva potrebna alata koji vam pomažu u stvaranju API struktura i njihovom raspoređivanju lambda.

mlaznice također radi za pisanje zasebnih funkcija koje možete koristiti za spajanje različitih usluga i resursa koje pruža AWS.

Jets funkcionira tako da okvir pretvara vaš postojeći kod u funkcije za Lambda i ostale AWS usluge. Kao rezultat toga, možete preskočiti stvari poput raspoređivanja i odredbi da biste potrošili više vremena za pisanje funkcionalnog koda.

Middy

Middy je pojednostavljen motor za opskrbu srednjim softverom.

Middy

Ako ste radili s okvirima poput Express.js – brzo ćete primijetiti sličnosti između obrazaca koji se koriste u Middy. Kao rezultat toga, početak rada je brz i jednostavan.

Pulumi

Pulumi pruža besprijekoran SDK koji vam pomaže stvoriti i implementirati softver na bilo koju platformu temeljenu na oblaku. SDK podržava kontejnere, host usluge, osnovnu infrastrukturu i spremnike.

Pulumi

Kôd možete pisati na bilo kojem jeziku koji želite, Pulumi će pružati i upravljati vašim resursima pružateljima usluga kao što su GCP, AWS, Kubernetes i Azure.

serverless

Znam što mislite: “Netko je imao toliko sreće da je dobio ime domene Serverless.com i jednostavno unovče svoju sreću! “, i moram vam reći da to nije slučaj.

Aplikacijski okvir bez servera Bez okvira poslužiteljskog aplikacijskog okvira koji pokreće AWS Lambda API Gateway i još mnogo toga

Okvir bez poslužitelja ima neke 30.000 zvijezda na GitHubu, čineći ovo najpopularnijim okvir bez poslužitelja možeš naći.

Dakle, što možete učiniti s tim okvirom? Prvo i najvažnije, možete kreirati aplikacije koje koriste mikroservise kao sredstvo za reagiranje na događaje itd. Na primjer, vaše se aplikacije odazivaju samo kad postoji konačan poziv i povećavaju i povećavaju prema zahtjevu. Kao rezultat, možete uštedjeti tonu novca koja bi se inače potrošila na održavanje neaktivnih usluga.

Okvir koristi nove računarske usluge usmjerene na događaje poput AWS Lambda, Google Cloud Functions i još mnogo toga. To je alat naredbenog retka, koji nudi skele, automatizaciju rada i najbolje prakse za razvoj i upotrebu arhitekture bez poslužitelja. Također je potpuno proširiv pomoću dodataka.

Sigma

Sigma je novi IDE utemeljen na oblaku, izgrađen oko ideje razvoja bez poslužitelja. Ovo nije samo osnovni uređivač teksta s maštovitim značajkama, već potpuno opremljeni IDE koji će vam omogućiti da pišete kôd i objavljujete taj kôd kao aplikaciju uživo u stvarnom vremenu.

Sigma IDE može razgovarati naprijed i natrag s vašom odabranom platformom bez poslužitelja (FaaS) i samo uz zahtjev konfiguracijske datoteke. Kao rezultat toga, možete uštedjeti beskrajne sate inače dosadnih zadataka.

Sigma

Također, za razliku od drugih alata koji pokušavaju postići sličan rezultat – Sigma je bez servera. IDE radi u potpunosti unutar preglednika i ne zahtijeva pomoćnu uslugu koja će raditi za sve osim nekoliko funkcija. Konkretno, podrška je potrebna za autentifikaciju korisnika i prikupljanje analitičkih podataka.

Ovaj je vrijedan paziti, a vrijedno je isprobati i sami.

stiskač

stiskač novi je i uzbudljiv okvir koji pomaže programerima da s lakoćom stvaraju nove aplikacije, bez potrebe za upravljanjem potpunim opsegom blockchain ekosustava. Nadalje, Squeezer može isporučiti industrijske komponente za potrebe softvera na razini poduzeća.

Squeezer možete koristiti s vašim omiljenim platformama Functions kao što su AWS, Google i Azure.

stiskač

Zanimljive značajke uključuju održavanje bez upravljanja. Možete se jednostavno razmestiti i opustiti. Također zaboravite na pisanje skripti koje treba provjeriti radi li se o problemima u vezi s skaliranjem. Umjesto toga, Squeezer vam omogućuje da se vaši pružatelji FaaS-a nose sa svim tim.

Ovo je prvi okvir koji spaja robusnu prirodu mikroservisa i titansku snagu blockchaina.

riff

riff jednostavan je FaaS okvir za programere Kubernetesa. Integrirani CLI pomaže dev-ovima da upravljaju svojim tijekom rada s Knativeom.

riff je za funkcije

Knative (izgovara se kay-nay-tiv) proširuje Kubernetes kako bi osigurao skup komponenti srednjeg softvera koji su neophodni za izgradnju modernih aplikacija temeljenih na izvorima i spremnicima, a koje se mogu pokretati bilo gdje: u prostorijama, oblaku ili čak u podatkovni centar treće strane.

Okvir uključuje potrebne alate za pokretanje i pokretanje vaše instance Knative unutar Kubernetes klastera. Nadalje, dobivate pristup naredbama za upravljanje uslugama, funkcijama, pretplatama i kanalima.

PureSec

Nećete pobjeći od sigurnosti, ne tako lako. Prilikom izrade aplikacija bez poslužitelja, vi ste taj koji treba osigurati temeljito poštivanje sigurnosti. Treba obratiti pozornost na napade na razini pružatelja usluga, događaje koji su izvorni u oblaku i vidljivost širom mreže.

PureSec pruža Sigurnosnu platformu bez poslužitelja koja će vam pomoći da zaštitite aplikacije sve do kraja. Cijeli proces SSP-a povezan je s procesom kontinuirane integracije i isporuke.

Sigurnost bez PureSec servera

Trenutačno PureSec surađuje s pružateljima usluga oblaka poput IBM Cloud Functions, AWS Lambda, Google Cloud Functions i Azure Functions..

Auth0

Ako ste strastveni za koncept Serverlessa, vjerojatno ste čuli za Frameworkless Server – onaj koji smo spomenuli ranije u članku..

Nikada nemojte praviti kompromise na identitetu Auth0

Auth0 zajedno su uložili napore u izgradnju Auth0 Webtasks-a, učinkovitog dodatka za sve korisnike Frameworkless-a bez poslužitelja. Projekt se zove Webtask, a možete pronađite ovdje početnu stranicu.

U osnovi se može koristiti Webtask stvarajte aplikacije bez potrebe za brigom o vašoj infrastrukturi kompatibilnost. Napišite logiku na strani poslužitelja i rasporedite sve svoje funkcije pomoću CLI-a koji nudi Webtask. Tada možete navigirati preko leđa pomoću HTTP protokola.

Snipcart

Snipcart vrsta je na rubu okvira bez poslužitelja. Prvo, to je proizvod, rješenje e-trgovine za ljude s manjim potrebama. A druga stvar je da se većina pomoćnih radnji obavlja na vašoj nadzornoj ploči Snipcart.

Ali, najbolji dio je taj što se nadzorna ploča uglavnom temelji na Webhooks i API pozivima. Porezima, popustima, pretplatama, zalihama itd. Možete upravljati pisanjem jednostavnih funkcija ili pomoću nadzorne ploče.

Rješenje za košaricu snipticart Dodajte košaricu na bilo koje web mjesto u nekoliko minuta

Dodavanje Snipcart-a na vaše web mjesto može se obaviti s dva koda. I ovaj pristup usmjeren na JAMstack razvio je programere koji se nadimaju nad potencijalom ove uredne platforme za e-trgovinu.

A ako ste zainteresirani za postizanje prave prirode bez servera pomoću Snipcart-a, preporučujem vam da pročitate ovaj blog post.

Primjeri bez poslužitelja

Ranije smo u postu govorili o Okviru bez poslužitelja, a u osnovi, ovo je naknadni resurs koji predstavlja mnogo različitih koriste slučajeve za Okvir bez poslužitelja.

Primjeri Imenik funkcija bez poslužitelja

Iako su ovi primjeri zaključani u jednom određenom okviru, i dalje možete uživati ​​u procesu učenja novih koncepata bez poslužitelja.

Primjeri su dostupni za platforme poput AWS, Azure, Kubeless, Google Cloud i OpenWhisk. Nadalje, postoji podrška za šest različitih jezika: nodeJS, Python, Go, Java, PHP i Swift.

Pogledajte neke od tih favorita poput Twitter Joke Bot i API za OAuth Dropbox.

Ako tražite praktično učenje, provjerite ovo online tečaj.

OZNAKE:

 • serverless

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map