4 razloga zašto biste trebali odabrati Google Cloud u odnosu na druge

Izvori računalstva u oblaku mogu se pratiti natrag u 1990-te kada su telekomunikacijske tvrtke prvi put u svoju ponudu uključile virtualne privatne mreže.


Tada je izraz “oblak“Odnosi se na računalni prostor između davatelja i krajnjeg korisnika.

Prava revolucija u području računalstva u oblaku dogodila se 1999. godine kada je Salesforce.com ušao u sliku. Salesforce.com se smatra pionirom cloud computinga kakvog poznajemo danas.

To je bila Salesforce isporučene poslovne prijave krajnjim korisnicima putem Interneta.

Ubrzo nakon Salesforce.com, Amazon pokrenuo je svoje internetske maloprodajne usluge 2002. godine. pružio je niz usluga utemeljenih u oblaku, kao što su pohrana i računanje.

Google je skočio na oblak pojasa 2008. godine, kada se predstavio Google App Engine. 2010. godine tvrtka je uvela Google Storage.

Rast troškova električne energije i potražnje za skalabilnošću ono je što vodi revoluciji u oblaku. Danas, računalni oblak je buzzword. Tržište javnih usluga u oblaku je stajalo 209,2 milijarde dolara u 2016. godini i očekuje se da će rasti 18% u 2017. godini.

Glavni igrači na tržištu su:

 • Microsoft Azure
 • Google Cloud Platform (GCP)
 • Web usluge Amazon (AWS)
 • IBM Cloud

Iako, GCP zaostaje za AWS-om u pogledu tržišnog udjela, on ulaže na snagu i pokušava brzo uhvatiti. To se vidi iz činjenice da je Google uspio zabiti Spotify i Apple iz Amazona.

Nedavno su se Planet Labs, Lush Cosmetics i Evernote također odlučili za Google cloud jer im je to pomoglo da zadovolje svoje specifične potrebe.

Evo četiri razloga zbog kojih biste trebali preferirati Google Cloud pred drugima.

cijena

Izvor slike: setalks

Jedan od razloga zašto Planet Labs preusmjeren je na Google je zbog povoljnih cijena. Ono što Google razlikuje od Amazon Web Services jest da nudi samo jednu vrstu plana cijena u kojem plaćate mjesečno po upotrebi.

Minimalno korištenje je deset minuta i zaokružuje se na najbližu minutu.

Jedna atraktivna značajka cijene koju Google nudi su popusti na obvezno korištenje. Prema ovoj shemi možete kupiti „određenu količinu vCPU-a i memorije do a 57% popusta izvan redovnih cijena “ako obvezujete upotrebu 1 ili 3 godine. Dodatna prednost je što su svi virtualni strojevi uključeni u upotrebu.

Amazon, s druge strane, nudi nekoliko složenih planova. Uz to, zaokružuje na najbliži sat vremena, što ga čini skupim.

Štoviše, Amazon nudi povoljne popuste, ali samo za jedan virtualni stroj. Google se također obvezao svojim korisnicima da će prenijeti bilo kakva sniženja cijena koja će tvrtka postići zbog poboljšanja tehnologije.

Cijene su bile jedan od faktora za Geek Flare & Relikvija stranice da biste se također prebacili na Google Cloud.

Ubrzati

Iako će Amazon možda ponuditi veći opseg usluga, Google vodi Amazon u pogledu brzine. Prošle godine Google je objavio da ulaže u njega Brži sustav kabela putem kojih će svojim klijentima Google Cloud i Google App omogućiti brzinu do 10Tbs (Terabits u sekundi).

Kabel se nalazi ispod Tihog oceana, a Google je jedan od šest članova koji imaju pristup njemu. Kabel ima veze koje pokrivaju cijelu zapadnu obalu SAD-a i sve glavne gradove u Japanu. Također, može se povezati s glavnim čvorištima u Aziji.

Brzina znatno poboljšava performanse. Kao i po TechCrunch, iako su računarstvo i pohrana u Google Compute Engine odvojeni, zbog prevelikih brzina, korisniku se čini kao da je jedan.

Veće brzine također utječu na troškove i omogućavaju više obrade podataka u kraćem vremenu. Prema Google-ovom menadžeru proizvoda Amit Aggarwal, troškovi umrežavanja nisu smanjeni toliko koliko imaju troškovi skladištenja i računanja. Dakle, Googleova masivna fizička mreža ono što mu daje prednost nad ostalim uslugama.

Google je također poznat po pružanju mrežne infrastrukture s malim kašnjenjem.

Migracija uživo

Izvor slike: Google Cloud Docs

U usporedbi s drugim uslugama, Google nudi live migracija virtualnih strojeva između računala domaćina, što tvrtkama omogućava da rade 24 x 7 bez ikakvih ometanja u izvedbi. Google je ovu uslugu predstavio još 2014. “Uvodimo transparentno održavanje koje kombinira softver i podatke

Google je pokrenuo ovu uslugu u 2014. “Predstavljamo vam transparentno održavanje koja kombinira inovacije softvera i podatkovnih centara sa tehnologijom migracije uživo kako bi se izvršilo proaktivno održavanje, a vaše virtualne mašine i dalje rade. “

Živo održavanje omogućuje tvrtki da popravlja i ažurira softver, uključujući sigurnosne programe, bez ponovnog pokretanja strojeva.

S druge strane, druge vam usluge unaprijed šalju e-poštu da će se vaši strojevi ugasiti i preusmjeriti na drugog domaćina.

Jedan od razloga zašto Evernote je premješten na Google pa se ne bi morao baviti nikakvim zaključavanjem Također, u slučaju kvarova, tvrtka automatski ponovno pokreće virtualne strojeve, pa su povezani u roku od nekoliko minuta.

Veliki podaci

Izvor slike: TNW

Iako su web-usluge Amazon najpoznatije po računanju i infrastrukturi, Azure zbog svog OS-a, Google se ističe zbog svoje analitike podataka.

Googleova inovativna alata za skladištenje u oblaku kao što je Google BigQueryja, i alate za obradu podataka iz serije i u stvarnom vremenu, kao što su Google Cloud Dataflow, i Google Cloud Dataproc mogu vam pružiti nekoliko sjajnih uvida.

Na primjer, BigQuery je skladište podataka koje se u potpunosti upravlja, a koje vam omogućuje obrađuju ogromne količine podataka pri velikim brzinama.

Prema Googleu, njegovi kupci alate poput BigQueryja smatraju „gotovo čarobno“Jer ono što je trajalo satima, sada se može obaviti u roku od nekoliko minuta.

Računarstvo u oblaku je pričanje grada. Tržište će postati konkurentnije jer tvrtke nauče obuzdati troškove svojim najboljim praksama.

Na konferenciji Google Cloud Next u San Franciscu 2017. godine kompanija je objavila da će joj fokus biti oblak analiza podataka i strojno učenje.

Google je potvrdio da su njegovi inženjeri odradili 500 izdanja na platformi. Tvrtka je također ostvarila različita partnerstva s divovima kao što su SAP i međunarodna banka HSBC koja se oslanja na veliku analizu podataka.

Google je također otkrio neke nove strojno učenje i umjetna inteligencija alate na konferenciji. Google za sada možda zaostaje za Amazonom, ali brzinom kojom pojačava svoje napore neće proći puno vremena prije nego što Google nadjača.

Ako ste zainteresirani za učenje Google Cloud-a, preporučio bih vam online tečaj koji nudi Coursera.

OZNAKE:

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map