8 Računalna platforma bez poslužitelja za pokretanje vašeg aplikacijskog koda

Neke su najbolje runtime platforme za host vaših aplikacija bez poslužitelja.


Arhitektura bez poslužitelja ne znači da vam ne trebaju poslužitelji. Umjesto toga, za upravljanje vam je potrebno manje poslužitelja. U tradicionalnoj aplikaciji upravljate čitavom izvedbom logike aplikacije na VM-u, fizičkom ili oblačnom poslužitelju. Međutim, trend se mijenja.

Kretanjem arhitekture bez poslužitelja prebacivate zadatak izvršenja aplikacijskog koda na računalnu platformu bez poslužitelja. Dobio je mnoge prednosti.

 • Ne morate se brinuti oko gostovanja vremena rada (Node.js, Python, Go, itd.)
 • Plaćajte potrošnju vaše aplikacije (isplativa)
 • Ne brinite o potražnji povećanoj aplikaciji (skalabilno)
 • Omogućite davatelju upravljanje sigurnošću, ažuriranjima softvera
 • Laka integracija s drugim uslugama koje nudi pružatelj usluge
 • Brzo vrijeme implementacije i promjena aplikacija

To je mnogo za programere i vlasnike tvrtki gdje se usredotočite na svoj kôd i stručnjak rukovati izvršenjem. Ako ste novi u poslužitelju bez poslužitelja, možete se obratiti tome uvodni tečaj.

Istražimo sljedeće Faas (Funkcionira kao usluga) platforma.

AWS Lambda

AWS Lambda je jedan od prvih koji je ponudio platformu na kojoj pokrećete svoj kod i administraciju (iza scene) upravlja AWS.

U početku je podržavao samo Node.js, ali danas možete pokrenuti Python, Go, Java, C #.

Kao što možete vidjeti na slici, morate prenijeti svoj kôd aplikacije, a Lambda će se pobrinuti za izvršenje. Možete to učiniti ručno ili automatizirati pokretanjem putem AWS usluga ili web aplikacije.

AWS Lambda može biti korisna u mnogim scenarijima u stvarnom vremenu kao što su obrada datoteka, strujanje, provjera podataka, transformacija podataka, rukovanje zahtjevima API-ja, itd..

Neke značajke:

 • Besprijekorna integracija s drugim AWS proizvodima
 • Lambda bez državljanstva funkcionira
 • Visoko dostupna i otporna na greške infrastruktura
 • Opsežna seča i nadzor
 • Automatsko skaliranje
 • i još mnogo toga…

Dobra vijest ako se želite igrati, ponuda AWS-a 1 milijun zahtjeva i 400.000 GB-sekundi računati vrijeme bez ikakvog troška pod slobodnim slojem.

Besplatni nivo bio bi dovoljan za hobi ili mali projekt. Ako ste zainteresirani za učenje, to možete provjeriti praktični internetski tečaj Stephane Maarek.

A ako ste zabrinuti zbog regulacije, tada AWS Lambda odgovara HIPPA, PCI, ISO i SOC.

Cloudflare radnici

Dobro ste čuli.

Cloudflare nije samo CDN i zaštitarska tvrtka; nude mnogo više od toga.

U posljednje vrijeme su se predstavili Cloudflare radnici koji vam omogućuju pokretanje JavaScripta u više od 150 podatkovnih centara širom svijeta.

Cloudflare koristi V8 JS motor, pa ako trebate izvršavajte svoj JavaScript bržom brzinom a zatim pokušajte s radnicima.

Možete integrirati radnike s Okvir bez poslužitelja za brže uvođenje. Započnite ga već sa 5 USD mjesečno.

Imali su ih nekoliko skripta (recepti) koji ćete se pogledati i poigrati da se upoznate.

Sada

Sviđa mi se ime – Sada.

Sad Zeit savršen je za programere. Vi gradite i gurate kôd i ostatkom upravlja Now. Ne brinite o optimizaciji hostinga ili upravljanju konfiguracijom.

Podržava Node.js, PHP, Go, React i mnoge druge. Velika prednost u uštedi vremena je što ponovo gradi samo promjene umjesto cjelokupnog skladišta aplikacija. Nakon što pritisnete izmjene koda, implementacija je vidljiva u sekundi. Možete započeti BESPLATNO i u razmjeru kako aplikacija raste.

Azure funkcije

Računalo vođeno događajima koje podržava veliki broj programskih jezika.

 • JavaScript
 • C #
 • F #
 • Java
 • Piton
 • PHP
 • kucana kopija
 • udariti
 • PowerShell

Azure funkcije vodite računa o potražnji za infrastrukturom po vašoj aplikaciji i povećavajte ili povećajte prema i prema potrebi. Ne morate brinuti o planiranju kapaciteta.

Možete pokrenuti funkciju web aplikacije, HTTP API-ja iz mobilne aplikacije, blob za pohranu, streaming, web-kuke i još mnogo toga.

Izvor: Microsoft

Cijene se temelje na ukupnom vremenu koje je potrebno za pokretanje koda. Nema prethodnih troškova, a Azure nudi milijun pogubljenja BESPLATNO svaki mjesec.

Nastavite i iskoristite Azure funkcije kako biste izgradili aplikaciju bez poslužitelja za SaaS proizvode, API itd.

Google Cloud

Google Cloud nudi gomilu računalna rješenja bez poslužitelja.

App Engine – potpuno upravljana platforma za web i mobilne aplikacije. Možete implementirati aplikaciju izgrađenu u PHP, Python, C #, Node.js, Ruby, Go, itd. Plaćate za resurse koje vaša aplikacija troši i razmjera na temelju potražnje.

Funkcije oblaka – platforma utemeljena na događajima za pokretanje Node.js i Python aplikacije u oblaku. Funkcije možete koristiti za izgradnju IoT zaborava, obradu API-ja, chatbotove, analizu osjećaja, obradu tokova i još mnogo toga.

Ima ih još – Storage, Firestore, BigQuery, Dataflow, Pub / Sub, ML engine. Vjerojatno, sve što je potrebno za izgradnju poslovne aplikacije spremne bez poslužitelja.

IBM Cloud Functions

IBM Cloud Functions temelji se na Apache OpenWhisk za razvoj aplikacije aplikaciju koja se brzo pokreće na okidaču događaja.

Postoje nekoliko sjajnih vodiča o izradi aplikacije bez poslužitelja, API-ja, pomoćnog backupa, videozapisa koji se može pretraživati ​​itd. Kako bi vam dao ideju o tome kako to funkcionira.

Računanje funkcije Alibabe

Izvrsna opcija za Kinu i međunarodno tržište. Nedavno je Alibaba najavila ponudu računara bez poslužitelja koja omogućava prijenos i pokretanje koda bez upravljanja poslužiteljima i osnovnom infrastrukturom.

Ilustracija protoka bez poslužitelja za obradu poruka u stvarnom vremenu.

Alibaba nudi 1 milion zahtjeva BESPLATNO mjesečno. Dobro za isprobavanje.

Koncept bez poslužitelja nije samo FaaS (funkcionira kao usluga) nego i puno više. Nadam se da vam gore navedena platforma pomaže u izgradnji robusne aplikacije bez brige o administraciji i održavanju poslužitelja. I najvažnije, na niža cijena.

EdgeEngine

EdgeEngine StackPath raspoređuje funkcije bez poslužitelja napisane u JS, Perl, Rust, Go, C ++, PHP, itd. blizu mrežnog ruba vaše publike za brže vrijeme odziva. Latencija EdgeEngine-a je minimalna 50ms.

Cijene počinju od 10 USD mjesečno što uključuje 15 milijuna zahtjeva i neograničene skripte. I bez sumnje to možete povećati.

Izvršenje funkcija na rubnoj mreži dobilo je mnoge prednosti poput korisnikovog personalizacijskog sadržaja, poboljšanja performansi aplikacije, bržeg aktiviranja itd..

Zaključak

Odlazak bez poslužitelja izvrstan je način uštede troškova hostinga i upravljanja infrastrukturom. Pomicanje naslijeđene aplikacije može biti izazovno; Shvaćam to. Ali, ako gradite modernu novu aplikaciju, trebali biste razmisliti o poslužitelju bez vašeg poslužitelja. Evo nekoliko korisnih resursa za učenje Bez poslužitelja.

Sretno!

OZNAKE:

 • serverless

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map