8 Upravljana platforma Kubernetes za vsebinsko uporabo

Nekateri najboljši v oblaku so gostili Kubernetes za uvajanje in upravljanje vsebnikov aplikacij.


Kubernetes trendi več kot kdaj koli prej. In zakaj ne – vsaka organizacija si prizadeva za vsebino aplikacij in izkoristi prednosti velikega Kubernetes.

Mali uvod

Kubernetes je open-source, ki ga je sprva razvil Google za samodejno uvajanje in upravljanje vsebniških aplikacij. Drugačen je kot Docker.

Docker pomaga pri gradnji aplikacijskih vsebnikov, Kubernetes pa jih združuje za enostavno upravljanje. Če imate več vsebnikov, potrebujete nekaj za upravljanje in odkrivanje – tu pomaga Kubernetes. Nekatere možnosti škatle so:

 • Z ukazom, konzolo ali samodejno prilagodite velikost navzgor ali navzdol
 • Samostojno upravljanje konfiguracije poverilnic
 • Samoobnovitev
 • Upravljajte z obremenitvijo in izvedbo serije
 • Progresivna uporaba aplikacij

Če ste novinec, boste morda želeli to preveriti Docker in Kubernetes vodnik na Udemy.

In zdaj razpravljamo o načinih uporabe Kubernetes.

Tehnično lahko sami namestite, upravljate in upravljate ali pa iščete upravljano rešitev. Narediti vse v podjetju je lahko drago in zahtevno, da bi našli prave spretnosti za upravljanje proizvodnje. Če na to niste pripravljeni, lahko uporabite naslednje upravljane rešitve.

Kubernetesov motor

Rešitev, ki jo pripravlja Google Cloud. Izkoristite Googlove izkušnje z delovanjem Gmaila in YouTuba že več kot desetletje.

Kubernetesov motor ponudite vse rešitve v enem, za namestitev, posodobitev, upravljanje in spremljanje svojih aplikacij. Ne le vsebniške aplikacije, ampak lahko zaženete tudi bazo podatkov, v gručo pritrdite pomnilnik. S funkcijami samodejnega skaliranja vam ni treba ročno povečevati infrastrukturne zmogljivosti, da bi obravnavali prihajajoče prometne programe. Konfigurirate lahko, da povečate, ko povpraševanje narašča ali se zmanjša na podlagi uporabe. Torej, plačajte za tisto, kar uporabljate.

Za boljšo učinkovitost lahko zaženete Kubernetes za izravnavo obremenitve s anycast IP in jih zavarujete z omrežnimi pravilniki. Google Kubernetes Engine (GKE) je na voljo tudi na kraju samem, odlična stvar pa je, da lahko svoje aplikacije premikate po oblaku in lokalno. Njegova velika prilagodljivost, kajne??

Še vedno je v beta različici, toda GKE podpira GPU in ponuja boljšo procesno moč za strojno učenje in druge velike obremenitve.

DigitalOcean

DigitalOcean (DO) ni le priljubljeno gostovanje v oblaku za razvijalce, ampak so pred kratkim začeli prodajati upravljala platforma Kubernetes in pridobil dobro popularnost.

Prav ste prebrali v nekaj minutah. Poskusil sem ustvariti grozd in bil je pripravljen v manj kot 10 minutah.

In je cenovno ugoden. Začnete ga lahko že od 10 dolarjev na mesec. Pogovorimo se o nekaterih značilnostih.

 • Zaženite in obsegajte vse vrste aplikacij – integrirajte GitLab, spletne aplikacije, API, zaledne storitve itd.
 • Navodila za konfiguracijo – njegova sorazmerno nova tehnologija, zato jih morda ne poznate, zato bi bil uporaben napotek njihov čarovnik za začetek..

 • Popolna podpora za API – zaženite ogrodje brez strežnika, servisno mrežo, integrirajte CI / CI, poglobljene vpoglede itd..
 • Podpora za aplikacijo DO od koder koli je Kubernetes. Odlično za strategijo z več oblaki.

DO je odlična stroškovno učinkovita izbira za zagon aplikacij v oblaku Kubernetes.

Platforma9

Kubernetes, pripravljen za podjetja, kot storitev – Platforma9 deluje na vaši najljubši javni oblačni platformi, lokalnih in VMware. Njegova celovita rešitev SaaS, tako da se lahko osredotočite na svojo aplikacijo namesto na nenehno spremljanje, nadgradnjo infrastrukture in njihovo upravljanje.

Platform9 ponuja visoko dostopnost na več javnih območjih razpoložljivosti v oblaku, tako da lahko brez zastoja upravljate resnično globalno aplikacijo, tudi če izgubite eno cono razpoložljivosti. Za upravljanje več grozdov in njihovih storitev so dobili enostavno nadzorno ploščo.

Igrajte se naokoli Peskovnik da vidite, kako deluje in kako lahko izkoristite njihove rešitve.

OpenShift

OpenShift Red Hat podpira veliko število posod, slik, aplikacij, okvirov, vmesne programske opreme, baze podatkov. Na eni platformi lahko zaženete domače ali tradicionalne aplikacije.

Brezplačno lahko preizkusite njihovo platformo zabojnikov.

Amazon EKS

Seznam ne bo popoln brez vključitve Amazonska elastična posoda (EKS) za kubernete. Uporabljajo jih nekatere cenjene družbe, kot so Verizon, FICO, GoDaddy, Skyscanner, Pearson, Intuit – ne morete iti narobe.

EKS vodi Kubernetes na več območjih razpoložljivosti AWS za visoko razpoložljivost, AWS pa upravlja celotno infrastrukturo.

Če že uporabljate AWS za kaj drugega, bi bil EKS odlična izbira za integracijo z CloudTrail, IAM, Cloud Map, App Mesh, ELB itd..

Nekatere odlične funkcije EKS so:

 • Upravljajte prek spletnega uporabniškega vmesnika ali CLI-ja
 • Optimiziran AMI z gonilniki NVIDIA za napredne računalniške moči
 • Zaženite gručo za izravnavo obremenitve AWS

Cene AWS EKS so plačljive, medtem ko jih uporabljate in začnete lahko že od 0,20 USD na uro.

Azure

Te pionirske platforme, kot so Azure, AWS, GCP, imajo pomembno prednost – integracija. Če ste že na njihovi platformi, potem je smiselno, da svojo integracijo aplikacij razširite s ponudbo. Microsoft ponuja Služba Azure Kubernetes (AKS), ki se v celoti upravlja tako kot zgoraj navedeni.

Azure ponuja več načinov za zagotavljanje grozda – spletna konzola, ukazna vrstica, upravitelj virov Azure, Terraform. Upravljavec prometa Azure lahko izkoristite za usmerjanje zahtevkov aplikacij do najbližjih podatkovnih centrov za hiter odziv.

IBM Cloud

Storitev IBM Cloud Kubernetes je certificiran ponudnik KS8 in ponuja vse standardne funkcije za uvajanje aplikacije v skupino Kubernetes. Izkoristili boste več kot 170 storitev IBM Cloud za posodobitev in izgradnjo aplikacij Blockchain, IoT, API, mikroservisov, strojnega učenja, analitike itd..

Začnete lahko z njihovo preizkušnjo in izkušnjo platforme IBM Cloud.

Alibaba oblak

Alibaba oblak bi bila odlična izbira za posel na Kitajskem. Spodaj je značilna ponazoritev neprekinjene rešitve dobave za samodejne storitve DevOps, dosledno okolje in stalne povratne informacije.

Z Alibaba Cloud lahko začnete BREZPLAČNO ustvariti skupino Kubernetes.

Zaključek

Večina zgoraj naštetih gostovanj platforme Kubernetes ponuja preskusno različico, zato se poigrajte in poglejte, kaj najbolje ustreza vašim zahtevam za prijavo. In če vas zanima, kako se jih sami naučite in upravljate, to preverite praktični tečaj.

Ko so vaše aplikacije v embalaži, jih ne pozabite nadzirati z Kubernetesovimi odprtokodnimi orodji.

Oznake:

 • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map