15 okvirov za ustvarjanje aplikacij brez strežnika

Ste navdušeni nad tehnologijo brez strežnika? Ali ste pripravljeni, da se lotite novega projekta, vendar ne veste, kje začeti?


Tu je seznam najbolj priljubljenih okvirov brez strežnika, ki jih lahko dobite!

Računalništvo brez strežnika je vse v srcu med tistimi, ki imajo radi idejo, da morajo manj upravljati, medtem ko imajo čas za ustvarjanje več. In čeprav je tehnologija še vedno precej nova, se veliko razvijalcev in inženirjev loti poti k izdelavi vznemirljivih rešitev za prihodnost operacij brez strežnika.

Kot sem prepričan, že veste, Serverless ne pomeni natančno brez strežnika. To samo pomeni manj strežnikov in več funkcij. In če iščete zanesljivo platformo FaaS (Functions as a Service) za svoj naslednji projekt, si oglejte našo prejšnjo ponudbo najboljših računalniških platform brez strežnika..

Povedano si oglejmo okvire, ki so nam na voljo. Stvari bomo preučili z vznemirljivimi projekti, ki se razvijajo v prostoru brez strežnika, zato se prepričajte, da se jih držite!

Okrepi okvir

Ojačaj je knjižnica JS, namenjena za uporabo razvijalcev, ki v oblaku aktivno razvijajo spletne in mobilne aplikacije. Okvir ponuja deklarativni in preprost upravljalni vmesnik za sklepanje različnih operacij znotraj strukture v oblaku.

Okrepi okvir

Povečajte dela z vašimi najljubšimi okviri JavaScript, vključno z React Native, ki se uporablja za izdelavo sodobnih aplikacij.

Prav tako ne dovolite, da vas ime AWS Amplify zavede, saj lahko to knjižnico priključite na druge storitve in ponudnike v oblaku, kot ustrezajo vašim zahtevam.

Arhitekt

Ustvarite, uvajajte in vzdržujte naslednjo generacijo AWS infrastrukture v oblaku, ki temelji na strežnikih, s polnimi lokalnimi, brezposelnimi delovnimi tokovi in ​​še več.

Okvir brez strežnika arhitekt

To je dokaj izpopolnjen projekt in zahteva, da preberete dalje projektna filozofija in stran z dokumentacijo kot celota.

Zgoraj

Zgoraj je okvir, ki vam pomaga namestiti aplikacije brez strežnika z neskončnim potencialom razširljivosti. Poleg tega lahko uporabite Up za uvajanje statičnih spletnih mest, API-jev in še več. Vse to vam daje prožnost pri delu na tem, kar vam je resnično pomembno.

V nekaj sekundah namestite aplikacije brez strežnika

Na srečo Up razloži tradicionalne primerke strežnika HTTP, tako da se ne boste morali naučiti novega protokola. Namesto tega uporabite svoj najljubši okvir, kot sta Django ali Express, da se začnete.

Claudia.js

Claudia.js razvijalcem omogoča, da svoje projekte, ki temeljijo na Node.js, potisnejo v sisteme Lambda in API. Claudia bo avtomatizirala naloge uvajanja, konfiguracijo in samodejno vzpostavila vaše JavaScript JavaScript za sodoben razvoj.

Claudia js

Torej, kaj to pomeni za vas? Z uporabo Claudia lahko hitro začnete potovanje z mikroservisi v nekaj minutah. Kot rezultat, imate veliko manj razmišljanja in veliko več časa, da se osredotočite na reševanje resničnih težav.

Glavni razlogi za uporabo Claudia so:

 • Z enim ukazom namestite, posodobite in upravljajte svoje primerke
 • Deluje brezhibno s paketi NPM
 • Vgrajena struktura kotlovske plošče vam daje več prostora za osredotočanje na vaše naloge
 • Upravljanje različic, tako da lahko hkrati delate na več različicah
 • Majhna krivulja učenja

Jet

Ali imate radi Ruby?

Jets Ruby Framework brez strežnika

Potem boste morda le uživali Jet – ogrodje Ruby brez strežnika za ustvarjanje in uvajanje mikroservisov. Okvir vključuje vse potrebno orodje, ki vam pomaga ustvariti strukture API-ja in jih namestiti v Lambda.

Jet deluje tudi za pisanje ločenih funkcij, s katerimi lahko združite različne storitve in vire, ki jih ponuja AWS.

Jets deluje tako, da okvir pretvori vašo obstoječo kodo v funkcije za Lambda in druge storitve AWS. Kot rezultat, lahko preskočite stvari, kot so uvajanje in zagotavljanje, da porabite več časa za pisanje funkcionalne kode.

Srednji

Middy je poenostavljen motor za zagotavljanje vmesne programske opreme.

srednja

Če ste delali z okviri, kot je Express.js, – boste hitro opazili podobnosti med vzorci, uporabljenimi v Srednji. Kot rezultat, je začetek hiter in enostaven.

Pulumi

Pulumi ponuja brezhiben SDK, ki vam pomaga ustvariti in namestiti programsko opremo na katero koli platformo v oblaku. SDK podpira zabojnike, gostovane storitve, osnovno infrastrukturo in zabojnike.

Pulumi

Kodo lahko napišete v poljubnem jeziku, Pulumi bo ponudil in upravljal z vašimi viri ponudnikom storitev, kot so GCP, AWS, Kubernetes in Azure.

Brez strežnika

Vem, kaj mislite: “Nekdo je imel srečo, da je dobil ime domene Serverless.com in preprosto unovčijo svojo srečo! “in moram vam povedati, da to ni tako.

Brez strežnika Aplikacijski okvir brez strežnika, ki ga poganja AWS Lambda API Gateway in še več

Okvir brez strežnika ima nekaj 30.000 zvezd na GitHubu, zaradi česar je to najbolj priljubljeno ogrodje brez strežnika lahko najdeš.

Torej, kaj lahko storite s tem okvirom? Najprej in predvsem lahko ustvarite aplikacije, ki uporabljajo mikroservis kot sredstvo za odzivanje na dogodke itd. Na primer, vaše aplikacije se odzovejo samo, ko je dokončen klic, in jih spreminjate navzgor in navzdol glede na povpraševanje. Tako lahko prihranite tono denarja, ki bi ga sicer porabili za vzdrževanje prostih storitev.

Okvir uporablja nove računalniške storitve, ki temeljijo na dogodkih, kot so AWS Lambda, Google Cloud Functions in še več. To je orodje ukazne vrstice, ki nudi odri, avtomatizacijo delovnega toka in najboljše prakse za razvoj in uporabo arhitekture brez strežnika. Prav tako je popolnoma razširljiv s pomočjo vtičnikov.

Sigma

Sigma je nov IDE v oblaku, zasnovan okoli ideje o razvoju brez strežnika. To ni le osnovni urejevalnik besedil z nekaj domišljijskimi funkcijami, ampak popolnoma opremljen IDE, ki vam bo omogočil pisanje kode in objavo te kode kot aplikacija v živo v realnem času.

Sigma IDE se lahko pogovarja naprej in nazaj z izbrano platformo brez strežnika (FaaS) in samo z zahtevo konfiguracijske datoteke. Kot rezultat, lahko prihranite neskončne ure drugače dolgočasnih opravil.

Sigma

Prav tako v nasprotju z drugimi orodji, ki poskušajo doseči podoben rezultat – Sigma je brez strežnika. IDE deluje v celoti v brskalniku in ne potrebuje pomožne storitve, ki deluje za vse funkcije, razen nekaj. Nazadnje je potreben back-end za preverjanje pristnosti uporabnikov in zbiranje analitičnih podatkov.

Ta je vredna pozornosti in vredno se preizkusiti tudi sam.

Stiskalnik

Stiskalnik je nov in vznemirljiv okvir, ki razvijalcem pomaga pri ustvarjanju novih aplikacij z lahkoto, brez potrebe po upravljanju celotnega obsega ekosistema blockchain. Poleg tega lahko Squeezer dobavi industrijske komponente za potrebe programske opreme na ravni podjetja.

Squeezer lahko uporabljate s svojimi najljubšimi platformami funkcij, kot so AWS, Google in Azure.

Stiskalnik

Zanimive lastnosti vključujejo vzdrževanje brez upravljanja. Lahko preprosto razporedite in sprostite. Pozabite tudi na pisanje skriptov, ki jih morate preveriti glede težav, povezanih z skaliranjem. Namesto tega Squeezer omogoča, da se vaši ponudniki FaaS ukvarjajo z vsem tem.

To je prvi okvir, ki združuje robustnost mikroservisov s titansko močjo blockchaina.

Riff

Riff je preprost okvir FaaS za razvijalce Kubernetes. Integrirani CLI pomaga razvijalcem, da s funkcijo Knative upravljajo svoj delovni tok.

riff je za funkcije

Knative (izgovarja kay-nay-tiv) razširja Kubernetes in ponuja nabor komponent vmesne programske opreme, ki so bistvenega pomena za izdelavo sodobnih aplikacij, osredotočenih na vire in vsebnike, ki se lahko izvajajo kjer koli: v prostorih, oblaku ali celo v tretji podatkovni center.

Okvir vključuje potrebna orodja, s katerimi lahko vaš primerek Knative zaženete in zaženete znotraj skupine Kubernetes. Poleg tega dobite dostop do ukazov za upravljanje storitev, funkcij, naročnin in kanalov.

PureSec

Varnosti ne boste ubežali, ne tako enostavno. Pri izdelavi aplikacij brez strežnika ste vi tisti, ki morate zagotoviti temeljito varnostno skladnost. Pri tem morate biti pozorni na napade na ravni ponudnika, dogodke v oblaku in vidnost po vsem omrežju.

PureSec ponuja varnostno platformo brez strežnika, ki vam pomaga zaščititi aplikacije od konca do konca. Celoten postopek SSP je povezan s postopkom nenehne integracije in uresničevanja.

Varnost brez strežnika PureSec

Trenutno PureSec sodeluje z ponudniki oblakov, kot so IBM Cloud Functions, AWS Lambda, Google Cloud Functions in Azure Functions.

Auth0

Če ste navdušeni nad konceptom brez strežnika, boste verjetno slišali za ogrodje brez strežnika – tisti, ki smo ga omenili prej v članku.

Nikoli ne kompromitirajte identitete Auth0

Auth0 so združili svoja prizadevanja za izdelavo Auth0 Webtasks, učinkovitega dodatka za vse uporabnike brez strežnika Framework. Projekt se imenuje Webtask in lahko tukaj najdete domačo stran.

V bistvu je Webtask mogoče uporabiti ustvarite aplikacije, ne da bi morali skrbeti za svojo infrastrukturo kompatibilnost. Napišite logiko na strani strežnika in razporedite vse funkcije s pomočjo CLI-ja, ki ga ponuja Webtask. Nato lahko krmarite po zadnjem delu s protokolom HTTP.

Snipcart

Snipcart je nekakšen rob na robu ogrodja brez strežnika. Prvič, to je izdelek, rešitev e-trgovine za ljudi z manjšimi potrebami. Druga stvar pa je, da se večina nadomestnih dejanj izvaja na vaši nadzorni plošči Snipcart.

Najboljši del pa je, da armaturna plošča večinoma temelji na klicev Webhooks in API. Davke, popuste, naročnine, zaloge itd. Lahko urejate tako, da napišete preproste funkcije ali uporabite nadzorno ploščo.

Rešitev nakupovalne košarice Snipcart Dodajte košarico na katero koli spletno mesto v nekaj minutah

Dodajanje Snipcart-a na vaše spletno mesto lahko opravite z dvema vrsticama kode. In ta pristop, usmerjen v JAMstack, je razvijalce spuščal nad potencial te čiste platforme za e-trgovino.

In če vas zanima, kako s Snipcartom doseči resnično naravo brez strežnika, priporočam, da preberete ta spletna objava.

Primeri brez strežnika

O strežniku Frameworkless smo govorili že prej v objavi, in v bistvu gre za nadaljnje vire, ki predstavljajo številne različne uporabi primere za brez strežnika.

Primeri Imenika funkcij Explorer brez strežnika

Kljub temu, da so ti primeri zaklenjeni v en poseben okvir, lahko še vedno uživate v procesu spoznavanja novih konceptov brez strežnika.

Primeri so na voljo za platforme, kot so AWS, Azure, Kubeless, Google Cloud in OpenWhisk. Poleg tega je na voljo šest različnih jezikov: nodeJS, Python, Go, Java, PHP in Swift.

Oglejte si nekaj teh priljubljenih, kot so Twitter Joke Bot in OAuth Dropbox API.

Če iščete praktično učenje, to preverite spletni tečaj.

Oznake:

 • Brez strežnika

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map