4 razlogi, zakaj bi morali izbrati Google Cloud v primerjavi z drugimi

Izvor računalništva v oblaku je mogoče zaslediti nazaj v devetdeseta leta ko so telekomunikacijska podjetja prvič vključila virtualna zasebna omrežja v svoje ponudbe.


Takrat izraz “oblak“Se nanaša na računalniški prostor med ponudnikom in končnim uporabnikom.

Prava revolucija na področju računalništva v oblaku je prišla leta 1999, ko je na stran vstopila Salesforce.com. Salesforce.com velja za pionirja računalništva v oblaku, kot ga poznamo danes.

To je bil Salesforce dobavljene aplikacije za podjetja končnim uporabnikom prek interneta.

Kmalu za Salesforce.com, Amazonka svoje spletne maloprodajne storitve je začel leta 2002. Ponujal je številne storitve v oblaku, kot sta shranjevanje in računanje.

Google je skočil na oblačni pas v letu 2008, ko se je predstavil Google App Engine. Leta 2010 je podjetje predstavilo Google Storage.

Rast stroškov električne energije in povpraševanje po razširljivosti je tisto, kar vodi v revolucijo v oblaku. Danes, računalništvo v oblaku je buzzword. Trg javnih storitev v oblaku je stal 209,2 milijarde USD v letu 2016 in naj bi narasel 18% v letu 2017.

Glavni akterji na trgu so:

 • Microsoft Azure
 • Google Cloud Platform (GCP)
 • Spletne storitve Amazon (AWS)
 • IBM Cloud

GCP sicer za tržnim deležem zaostaja za AWS, vendar krepi svoje moči in poskuša hitro dohiteti. To je razvidno iz dejstva, da je Googlu uspelo doseči Spotify in Apple iz Amazona.

Pred kratkim so se Planet Labs, Lush Cosmetics in Evernote odločili tudi za Googlov oblak, ker jim je pomagal izpolniti njihove posebne potrebe.

Tu so štirje razlogi, zakaj bi morali imeti Google Cloud v primerjavi z drugimi.

Cenitev

Vir slike: setalki

Eden od razlogov, zakaj Planet Labs se je preusmeril na Google je bila posledica ugodnih cen. Google loči od spletnih storitev Amazon to, da ponuja samo eno vrsto načrta cen, v katerem mesečno plačujete glede na svojo uporabo.

Najmanjša poraba je deset minut in se zaokroži na najbližjo minuto.

Ena od privlačnih lastnosti, ki jih ponuja Google, so popusti za zavezo. Po tej shemi lahko kupite “določeno količino vCPU-jev in pomnilnika za do 57% popust izven rednih cen “, če uporabljate 1 ali 3 leta. Dodatna prednost je, da so pod uporabo vsi virtualni stroji.

Amazon na drugi strani ponuja več zapletenih načrtov. Poleg tega se zaokroži na najbližjo uro kot minuto, zaradi česar je drago.

Poleg tega Amazon ponuja popust, vendar le za en virtualni stroj. Google se je tudi zavezal svojim uporabnikom, da bo prenesel vsa znižanja cen, ki jih bo podjetje doseglo zaradi izboljšane tehnologije.

Cene so bile eden od dejavnikov za Geek Flare & Spletna relikvija da se premaknete tudi na Google Cloud.

Hitrost

Čeprav ima morda Amazon večjo ponudbo storitev, Google vodi Amazon glede hitrosti. Google je lani objavil, da vlaga v Hitrejši kabelski sistem prek katerega bo lahko svojim uporabnikom Google Cloud in Google App zagotavljal hitrost do 10Tbs (Terabits na sekundo).

Kabel leži pod Tihim oceanom, Google pa je eden od šestih članov, ki imajo dostop do njega. Kabel ima povezave za celotno zahodno obalo ZDA in vsa glavna mesta na Japonskem. Prav tako se lahko poveže z večjimi vozlišči v Aziji.

Hitrost občutno izboljša delovanje. Po per TechCrunch, čeprav sta računalništvo in shranjevanje v Google Compute Engine ločena, zaradi zelo velikih hitrosti se uporabniku zdi, kot da je ena.

Večje hitrosti vplivajo tudi na stroške in omogočajo več obdelave podatkov v krajšem času. Po besedah ​​Googlovega vodje izdelkov Amit Aggarwal se stroški omrežij niso zmanjšali toliko kot stroški skladiščenja in računalništva. Zato ima Googlovo veliko fizično omrežje prednost pred drugimi storitvami.

Google je znan tudi po zagotavljanju omrežne infrastrukture z nizko zamudo.

Žive migracije

Vir slik: Google Dokumenti v oblaku

V primerjavi z drugimi storitvami ponuja Google živa migracija virtualnih strojev med gostiteljskimi stroji, ki podjetjem omogoča, da začnejo delovati 24 * 7 brez kakršnih koli ovir pri delovanju. Google je to storitev uvedel leta 2014. “Uvajamo pregledno vzdrževanje, ki združuje programsko opremo in podatke

Google je to storitev začel izvajati leta 2014. “Predstavljamo vam pregledno vzdrževanje ki združuje inovacije programske opreme in podatkovnih središč s tehnologijo selitve v živo za izvajanje proaktivnega vzdrževanja, medtem ko vaši virtualni stroji še naprej delujejo. “

Vzdrževanje v živo omogoča podjetju popravilo in posodobitev programske opreme, vključno z varnostnimi programi, brez ponovnega zagona naprav.

Po drugi strani vam druge storitve predhodno pošljejo e-poštno sporočilo, da bodo vaši stroji zaprti in dodeljeni drugemu gostitelju.

Eden od razlogov, zakaj Evernote se je preselil v Google je bilo tako, da se ne bi bilo treba ukvarjati z nobenimi zapornicami. Tudi v primeru okvar podjetje samodejno znova zažene virtualne stroje, zato so v nekaj minutah na spletu.

Veliki podatki

Vir slike: TNW

Medtem ko je Amazon Web Services najbolj znan po računalništvu in infrastrukturi, Azure za svoj OS, pa Google izstopa zaradi svoje analitike podatkov.

Googlova inovativna orodja za skladiščenje v oblaku, kot je Google BigQuery, in orodja za paketno obdelavo podatkov v realnem času, kot so Google Data Data, in Google Cloud Dataproc vam lahko ponudita nekaj vpogledov.

BigQuery, na primer, je v celoti upravljano podatkovno skladišče, ki vam omogoča obdelujejo velike količine podatkov pri zelo velikih hitrostih.

Po Googlovem mnenju kupci orodja, kot je BigQuery, obravnavajo kot »skoraj čarobno“Ker je tisto, kar je trajalo nekaj ur, zdaj lahko opravite v nekaj minutah.

Računalništvo v oblaku je govor mesta. Trg bo postal bolj konkurenčen, saj se podjetja naučijo obvladovati stroške s svojimi najboljšimi praksami.

Na konferenci Google Cloud Next v San Franciscu 2017 je podjetje objavilo, da bo v oblaku osredotočeno analitika podatkov in strojno učenje.

Google je potrdil, da so njegovi inženirji opravili 500 izdaj na platformi. Podjetje je izvedlo tudi različna partnerstva z velikani, kot so SAP in mednarodna banka HSBC ki se opira na analitiko velikih podatkov.

Google je razkril tudi nekaj novega strojno učenje in umetna inteligenca orodja na konferenci. Google za zdaj morda zaostaja za Amazonom, vendar s hitrostjo, s katero krepi svoja prizadevanja, ne bo dolgo, preden bo Google dohitel.

Če vas zanima učenje Googla Cloud, priporočam, da vzamete spletni tečaj, ki ga ponuja Coursera.

Oznake:

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map