5 manj znanih neverjetnih ponudb AWS

AWS še naprej prevladuje, ali je kakovost ali količina. Zaradi tega se lahko v gneči izgubi veliko draguljev.


AWS se širi hitreje, kot se lahko ukvarja vsak. Celo sezonski arhitekti priznavajo, da ne poznajo več kot 20-30% globine, ki jo ponuja AWS. Čeprav je več možnosti vedno dobrodošlo, je slabost tega, da se v množici izgubi veliko odličnih ponudb.

Mogoče je, da imajo manjši, bolj specifičen primer uporabe ali ker njihovo promocijo ni del Amazonovih načrtov agresivne širitve.

Ta članek osvetljuje pet takšnih ponudb AWS.

Najverjetneje niste slišali zanje, in obstaja velika verjetnost, da bodo ostale zakrite, če bi se naprej skrivale nejasnosti. Te ponudbe so neverjetno uporabne in cenovno zelo učinkovite, vendar skoraj niso znane vsem.

Svetilka

Eden od razlogov, da AWS ni uspel narezati v manjših razmestitvah, razen višjih stroškov, je zapletenost.

Dokumentacija AWS je tako obsežna in zmedena, da če vam uspe raziskovati konec tedna in dosežete konkretno razumevanje, se lahko uvrstite med izbrane. Za ostale nas AWS pomeni zapletenost grozljive ravni. Celo delo mesečnih stroškov storitve AWS zahteva več možganskih celic, ki jih imam, in me pusti dolgotrajne glavobole. Zaradi tega so manjše razmestitve prostor, ki ga prevladujejo podobno kot DigitalOcean, Kamatera, Linode itd., Kjer vrnete primerek s fiksnimi stroški in pozabite nanj.

Toda zdaj ima AWS odgovor.

Kot večina drugih vrhunskih ponudb AWS, Svetilka na prstih in se nastanili v Amazonovem meniju, ne da bi ga opazili. Namenjen je razvijalcem, ki uporabljajo te VPS, kot so že omenjene storitve in bodo pozneje služili kot odskočna deska do popolne platforme AWS. Lightsail ima vse funkcije, ki jih pričakujete od svojega priljubljenega ponudnika:

Enostavna in predvidljiva cena

Lightsail ima VPS, ki se začne od 3,50 USD za 512 MB RAM-a, vse do 32 GB RAM / 8-Core Core Processor za 160 USD na mesec. Uporaba pasovne širine je predvidljiva in precej velikodušna, od 1 TB do 7 TB, odvisno od vašega načrta. Z drugimi besedami, če na Lightsail plačujete 10 USD na mesec, plačujete 10 USD na mesec. ��

DevOps raj

Lightsail prinaša tudi številne funkcije DevOps, ki so v teh dneh postale standard med ponudniki oblakov. Naj bo to nalaganje ravnotežja, upravljanih baz podatkov, shranjevanje predmetov, predhodno konfigurirani strežniki za vaše najljubše spletne aplikacije (na primer, lahko izvedete uvajanja z enim klikom za Node, Laravel itd.), Lightsail ima vse.

Polni dostop do AWS

Čeprav je Lightsail ločena storitev, ni povsem odrezan od AWS ekosistema. Skozi VPC peering lahko uživate v prednostih drugih storitev AWS, medtem ko ste na Lightsail.

Lightsail se brez težav nadgradi na EC2, ko se vaše potrebe povečajo in ste pripravljeni, da ugriznete kroglo zapletenosti. Lahko bi rekli, da je to celotna ideja, ki jo je imel Amazon za lansiranje Lightsail, toda hej, storitev je odlična kot AWS, ne vem, zakaj bi se kdo pritožil!

Neptun

Naslednji član v našem AWS osončju je Neptun (oprostite, nisem se mogel upreti podobnosti!). Neptun je visoko dostopna, v celoti upravljana baza grafov. Gre za razmeroma novo ponudbo in bo verjetno ostala neznana iz dveh razlogov: 1) veliko število razpoložljivih storitev AWS in 2) zelo izbirni primer uporabe za podatkovne baze grafov.

Za tiste, ki se sprašujejo, so podatkovne baze grafov še en podrazred baz podatkov NoSQL, ki shranjujejo in delajo s podatki v graf format. Odlične so v aplikacijah, pri katerih imajo subjekti veliko odnosov med seboj, zlasti kadar imajo ta razmerja drugačno vrednost. Nekaj ​​dobrih primerov, ki vzklikajo za podatkovne baze grafov, so iskanje, družabna omrežja, priporočila itd.

Če uporabljate (ali želite uporabljati) baze podatkov, ki jih upravljajo AWS, kot so Aurora, DynamoDB itd., In potrebujete bazo podatkov grafov za naslednjo aplikacijo, je Neptune pot!

Snežna kepa

Sledi na našem seznamu osupljiva ponudba – strojna!

Amazonovi Snežna kepa je staromodna (čeprav zelo sposobna) ponudba, ko se morate spoprijeti z velikimi količinami podatkov.

Če želite ceniti uporabnost te čudne storitve, razmislite, koliko podatkov morajo strežniki v običajnem dnevu premikati (v in iz nje). Če ste takšni kot jaz, verjetno ne boste presegli nekaj MB. V takšnih primerih skoraj nikoli ne razmišljamo o prenosu podatkov, saj so hitrosti interneta več kot zadostne. Toda nekatera podjetja morajo na dan premakniti več GB na uro ali celo več PB (Petabajtov). Ne vem za vas, vendar sem bil zadolžen za varnostno kopiranje ali obnavljanje podatkov v tej lestvici, pravkar sem odstopil od delovnega mesta!

Za reševanje teh primerov je bila zgrajena snežna krogla.

Tako se zgodi: od Amazona potrebujete napravo Snowball, ki vam jo bodo dostavili. Vklopite ga v svoje sisteme in mu čez noč napišete nesmiselne količine podatkov. Ko končate, obvestite Amazon in napravo prevzamejo, jo pošljejo nazaj v podatkovni center in vse podatke naložijo nazaj v svoj račun S3.

Najboljši del tega celotnega postopka je, da je naprava Snowball izjemno učinkovita, podpira več protokolov in je varna pred posegi. Če ste se spopadali s podatki, ki so resnično zelo resnični in so večinoma povezani z arhivskimi, pošljite Snowball!

Zaupan svetovalec

Kljub skupnemu imenu, Zaupan svetovalec je dragocena storitev, če ste široko uporabnik AWS.

Predstavljajte si Trusted Advisor kot orodje, ki vam bo pomagalo načrtovati novo infrastrukturo, optimizirati obstoječo ali preprosto zagnati skeniranje, da bodo vaše namestitve ustrezale varnostnim standardom AWS. Glede na to, kako težko je to storiti na enem samem strežniku ročno, bi rekel, da je zaupni svetovalec eden skritih draguljev med manj znanimi ponudbami AWS.

Vse se lahko sliši nekoliko abstraktno, zato si oglejmo nekaj konkretnih primerov, kako vam lahko Zaupan svetovalec pomaga.

Optimizacija EC2

Zaupan svetovalec lahko pregleda vaše tekoče primere EC2 in poroča o primerih izredno nizke rabe CPU in omrežja. Tako boste lahko odkrili dejanske vzorce uporabe in prihranili na računih AWS, tako da boste v zelo vitkih obdobjih odpravili nekaj primerov. Sami bi bilo težko naleteti na te podatke.

S3 Varnost

Število varnostnih vijakov, povezanih zaradi nepravilnih privilegijev S3, je preveč. Prepogosto podjetje naključno objavi svoja vedra (S3) javnosti in občutljivi podatki, ki bi morali ostati skriti, se izpostavijo in podvojijo v roke zlonamernim subjektom.

Teorija je v teoriji preprosta: pravilno upravljanje varnostnih dovoljenj S3, vendar jih je zelo enostavno spregledati. To se še posebej dogaja pri projektih, ki se že nekaj časa izvajajo, in nekdo spremeni varnostne nastavitve po naključju ali pri nekaterih testiranjih, vendar jih pozabi razveljaviti. Pri Trusted Advisor bodo takšni primeri takoj odkriti in seznanjeni z njimi.

Ta dva primera sploh ne praskata širina o tem, kaj lahko zaupni svetovalec stori za vas. Ker je veliko teh pregledov brezplačnih, lahko rečem le, da ne glede na raven uvajanja AWS je zaupanja vreden svetovalec nujen.

AWS rentgen

Mikroservice so zelo zabavne, še posebej za evangeličanke in vodje, ki jim sporočajo o svojih idiličnih prednostih in jih dejansko ne smejo kodirati. Toda za razvijalce so Microservices arhitektura in odpravljanje napak v nočni mori. Težko je zaslediti sporočila, ko prehajajo od storitve do storitve, in pogosto je nemogoče povedati, zakaj nekaj ni delovalo ali zakaj se je določeno sporočilo izgubilo.

Še posebej slabo postane, kadar je vključenih veliko število storitev. Število možnih interakcij je dovolj veliko, da preobremeni um, kaj šele kodo. Razmislite o naslednjem diagramu mikroservisov, ki ste ga vzeli s foruma StackExchange, in si predstavljajte, da bi morali slediti skozi to zmešnjavo.

K sreči, s Rentgen, AWS ima orodje, ki vam lahko močno poenostavi način odpravljanja napak mikroservisov. V bistvu je X-Ray storitev, ki samodejno zbira dnevnike zahtevkov od vsake storitve, ki ste jo uporabili, poenostavi te dnevnike po storitvah in jih kombinira z drugimi podatki, kot so zakasnitev in pretok, da predstavi posnetek, bogat z informacijami, kaj se dogaja ves čas v vašem sistemu.

X-Ray deluje tako na mikroservisnih kot tudi brez strežniških arhitekturah. Upoštevati je treba še to, da ni na voljo v vseh ponudbah AWS (samo pisni Amazon EC2, Amazon EC2 Container Service (Amazon ECS), AWS Lambda in AWS Elastic Beanstalk so v pisni obliki) in samo trije programski jeziki / okolja so podprti kot od zdaj: Java, .NET in vozlišče. To je tako, ker mora X-Ray neposredno komunicirati z vašo kodo in na strani Amazona vključuje veliko prizadevanja za razvoj.

To sem rekel: 100% sem prepričan, da bo kmalu podprtih več jezikov (osebno vidim Go, Scala, Kotlin itd., Ki bodo kmalu deležni podpore in tolmačenje jezikov, ki jim bomo sledili kasneje).

Zaključek

V tem članku sem želel samo pokazati, da ima AWS več kot EC2, ELB, RDS, S3 itd. To ni samo infrastruktura, ampak tudi podporna orodja, pri katerih AWS hitro presega. Nismo slišali za te neverjetne ponudbe, ker Amazon nima prostora in proračuna za promocijo vseh – kot piše, je blizu 100 ponudb AWS!

Tako je malo verjetno, da boste o teh storitvah slišali na večjem dogodku ali našli knjige / tečaje o njih. Najbolje je, da se naročite na uradne objave AWS in preverite, ali je bilo že kaj novega, kar vam olajša življenje!

Če želite vedeti več o AWS, pojdite na Udemy, in našli boste na stotine spletnih tečajev za želeni predmet.

Oznake:

  • AWS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map