7 načinov Računalništvo brez strežnika je naraščajoča tehnologija

Računalništvo brez strežnika je pozno pridobivalo na veljavi. V zadnjih nekaj letih se je AWS pogovarjal zlasti o sprejetju podjetij.


AWS je z uvedbo brez strežniške računalniške platforme Lambda leta 2014 zasedel sprednji sedež v revolucionarnem oblikovanju trendov.

Zaradi tega sedanja doba sodobne industrije omrežij doživlja ogromen galop. Kovanci tehnologije “brez strežnika računalništvo” so hitro cveteli iz popka.

S tradicionalnimi metodologijami se spreminja paradigma. “Računalništvo brez strežnika” je vzhajajoča zvezda v industriji računalništva v oblaku. Kot rezultat, je koristi veliko.

Z drugimi besedami, arhitektura brezstičnega računalništva je zasnovana v prid. Tu je izvajanje kode pod popolnim nadzorom in ga upravlja ponudnik oblakov. Naloga razvijalca je tako enostavno razviti aplikacijo in jo namestiti na strežnike.

Arhitektura brez strežnika
Vir: tonyfendall

Prvič, za ljudi, ki jim je naklonjen, vključitev računalniške metodologije brez strežnika zagotavlja rešitve za delovno silo.

Drugič, za druge pa je treba zaradi napredne tehnologije, ki naj bi prinesla revolucijo, prepričati o novejši tehnologiji.

Medtem, če iščete več informacij za porabo ali če imate kakršno koli dilemo glede vlaganja v računalništvo brez strežnika, razmislite o naslednjih točkah spodaj.

Napredno bistvo brez strežniške arhitekture

Tehnologija deluje z RestAPI. Izdelati API-je brez strežnika z uporabo okvirjev je enostavno. Če želite začeti s razvijalcem, morate samo razviti aplikacijski okvir, kodo, s katero lahko pingete zaledje, in knjižnico za obdelavo podatkov.

Posledično je najpomembnejša korist, ki jo izkoristite, model „plačaj, ko uporabljaš“. Se pravi; celotna shema je stroškovno učinkovita, medtem ko je vaša umestitev na poti. Okvir brez strežnika je še posebej primeren za integracijo različnih razširitev. Dobite priložnost, da zgradite raznoliko paleto aplikacij s pomočjo kognitivne inteligence, analitike podatkov, chatbotov.

Izvedba robov in stroškovna učinkovitost

Ko se flota strežnikov namešča brez strežniške računalniške platforme na primarni lokaciji po vsem svetu – vaša koda se izvaja na robu, blizu uporabnikom. Zato je odzivni čas hitrejši in plačate za sredstva, ki jih uporabljate.

Plačate samo za čas izvajanja funkcije – trajanje in pogostost izvajanja kode. Nasprotno, v drugih modelih računalništva v oblaku je obvezno plačati tudi za proste vire.

Model

Ob robu in. Je veliko funkcij ponudbe ponudnika StackPath je eden izmed njih. Začnete ga lahko že od 10 USD na mesec, kar vključuje 15 milijonov izvrševanja zahtevkov.

Funkcija kot storitev (FaaS)

Izvajanje tehnologije sodi v okvir “Funkcija kot storitev (FaaS).”

Tu prodajalec oblaka prevzame odgovornost za zagon in zaustavitev platforme zabojnika. Druge dejavnosti vključujejo preverjanje varnosti infrastrukture, razširljivosti. Druga plus točka je, da lahko razvijalci zaženejo kodo katere koli aplikacije / zaledne storitve brez zagotavljanja strežnikov.

Če govorimo o AWS FaaS, potem Lamda upravlja vse ostale funkcionalnosti, potem ko razvijalci naložijo kodo. Prav tako je mogoče z uvedbo AWS Lambda samodejno zagnati iz katere koli storitve AWS, spleta ali mobilne aplikacije.

Nanoservisi

V trenutni dobi se ljudje odločajo za logično domeno. Razlog je v enostavnosti zagotavljanja novih storitev v okolju. Za oblikovanje uporabne aplikacije je potrebnih minimalnih dodatnih kodirnih naporov. V kontekst pride pomen domene, imenovane „Nanoservisi.”Ta mikroservis je za večkratno uporabo in ga je mogoče enostavno uporabiti.

Najpomembneje je, da je združljivost brez strežniške arhitekture z nano-storitvami neverjetna. Lepota nano storitev je, da vsaka funkcionalnost ima svojo končno točko API. Vsaka končna točka kaže tudi na eno ločeno funkcijsko datoteko. Posledično se izvede izvajanje enega CRUD-a (Ustvari, Naloži, Posodobi, Zbriši).

Predvsem pa se ta funkcionalnost mikroservice združuje s poslovno rešitvijo s pomočjo nabora majhnih storitev. To se dobro spopade z računalnikom brez strežnika. Kot rezultat tega se izboljša uravnavanje obremenitve in razširljivost. Ni vam več treba ročno konfigurirati grozdov in nalagati ravnotežja za strežnike.

Zgodovinske izkušnje računanja

Če imate visoke hitrosti funkcijskih klicev, vas skrbi skrb za stroške infrastrukture in zagotavljanje strežnikov. V takšnih situacijah so rešljive donosne zmogljivosti ponudnikov brez strežnikov, kot so Microsoft Azure, Google Cloud Functions.

EventTriggering
Vir: JetBrains

Funkcije lahko sprožite na podlagi dogodkov, kot so nalaganje slike, uporabnikovo dejanje, razpoložljivost sporočil in tako naprej.

Prilagodljivost

V tradicionalnem okviru je skalabilnost okorna. Izvesti morate vodoravno skaliranje glede na velikost in računalniško moč vozlišča. Vertikalno skaliranje je naslednje v postopku za ohranitev števila delovnih vozlišč. Zadaj in solza človeške sile.

Brez strežnika
Prilagodljivost brez strežnika

Vendar brez strežnika vam ni treba skrbeti. Računalniška platforma samodejno poveča obseg infrastrukture za zagon kode. Morate samo ugotoviti primeren sprožilec za določen dogodek. Z vsakim sprožilcem se koda izvaja hkrati.

Odločbe o zmogljivosti

Po raziskavah je 30% fizičnih strežnikov v a stanje komatoze. Približna številka je okoli 11 milijonov strežnikov po vsem svetu. Če se odločite za tradicionalno delovanje strežnika, ste verjetno 30%. Strežnik, ko mirujete v podatkovnem centru, zahteva, da se vlagate v nadaljnjo uporabo. Se pravi; s tem načrtom padete na izgubljeni konec.

Omejitev brez strežnika

Po drugi strani pa je načrt brez računalniškega strežnika ta, da prodajalci dobijo tunele. Podjetjem ni treba več biti odvisna od odločitve o zmogljivosti. Odločajo se in ob ustrezni priložnosti dovolijo zahtevano zmogljivost na podlagi potreb podjetja – vse skupaj, primerljivo dober donos naložbe.

Zaključek

Za zaključek, razvijalci in vlagatelji povsod sprejemajo to naraščajočo tehnologijo. Enostavnost v strukturi uporabe omogoča, da so računalništvo brez strežnika stroškovno učinkovitejše. Kot rezultat, je prihodnost tu brez računalništva brez strežnika.

V okviru postopka integracije prodajalci ponujajo API za nalaganje funkcije z URL-jem, do katerega lahko uporabnik dostopa. Ključno zaupanje vanje je ključnega pomena. Poleg AWS Lamda in Microsoft Azure obstajajo še nekateri pomembni akterji na trgu. Okviri, kot so Googlove funkcije v oblaku, tudi IBM OpenWhisk predstavlja val brez strežnika.

Če pogledamo trenutni vzorec prehoda, se je z revolucionarno kampanjo brez strežnika povezalo veliko podjetij. Če povzamemo, lahko pričakujete, da bo ta naraščajoča tehnologija dosegla vrhunec ekosistema v oblaku.

Oznake:

  • Brez strežnika

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map