7 najboljših odprtokodnih oblačnih platform za podjetje

Zgradite svoj oblak in prihranite milijone!


Pri tem je treba skrbeti toliko, kot so strežniški prostor, razvojna okolja, varnost, skladiščenje programske opreme, posodobitve programske opreme, vzdrževanje strojne opreme, da so stroški vzdrževanja celotne platforme ponavadi preveliki. Podjetja, ki razvijajo in uvajajo aplikacije, morajo za vzdrževanje platforme nameniti veliko svojih virov – viri, ki bi jih sicer lahko uporabili za razvoj programske opreme.

Zato se je pojavila potreba po rešitvah platforme v oblaku. Te rešitve uporabljajo model računalništva v oblaku, ki zagotavlja vse, kar potrebujejo razvijalci za svoje delo, od gostih razvojnih okolij in orodij baz podatkov do popolnih zmogljivosti upravljanja aplikacij. Razvijalci, ki delujejo v oblačni platformi, imajo dostop do vseh virov, ki jih potrebujejo za gradnjo, uvajanje in zagon programskih programov. Za podjetja bi lahko oblačna platforma zagotovila razširljivo bazo za nove aplikacije, ki jih je treba dobaviti v kratkem času. Z modelom plačljivega porasta ni potrebe po dolgoročnih naložbah v lokalne platforme.

Zakaj open source?

Zdaj, ko smo navedli prednosti oblakov v primerjavi s tradicionalnimi lokalnimi platformami, je naslednje vprašanje, zakaj je odprtokodna oblačna platforma boljša možnost od lastniške platforme v oblaku. Najbolj očiten odgovor je strošek: licence lastniških rešitev vedno vključujejo višje cene. Druga pomembna prednost je prilagodljivost in svoboda izbire med najrazličnejšimi okviri, oblaki in storitvami.

Lastniške platforme vas na drugi strani lahko povezujejo z orodji in storitvami, ki jih imajo v lasti. V zameno nudijo določene prednosti, na primer zavezanost SLA (sporazumom o ravni storitev) in vas lajšajo pred ovirami, kot sta testiranje in integracija, vendar te prednosti komajda pretežijo prednosti odprtosti.

Spodaj najdete izbiro odprtokodnih oblačnih platform za podjetje, ki vlada današnjemu trgu.

Livarna v oblaku

Prvotno ga je razvil VMware (zdaj je v lasti Pivotal Software), Livarna v oblaku izstopa, ker je na voljo kot odprta koda, samostojna programska aplikacija, zaradi česar je neodvisna od ponudnikov oblakov. Uporablja se lahko v VMware vSphere ali drugih oblačnih infrastrukturah, kot so HP Helion, Azure ali AWS. Lahko pa se celo odločite, da ga sami gostite na strežniku OpenStack.

Z uporabo paketov za gradnjo program Cloud Foundry omogoča izvajanje in okvirno podporo. Vsakič, ko aplikacijo potisnete, program Runtime Application Cloud izbere najprimernejši paket za gradnjo. Nato gradbeni paket skrbi za sestavljanje aplikacije in pripravo na zagon.

Cloud Foundry je zasnovan tako, da nudi hiter razvoj in uvajanje aplikacij s pomočjo zelo razširljive arhitekture in DevOps prijaznih delovnih procesov. Njegova jezikovna podpora med drugim vključuje Python, Ruby, PHP, Java in Go. Vendar pa je za ustrezno prileganje v Cloud Foundry priporočeno, da vaš projekt sledi standardu aplikacije Twelve-Factor: metodologiji, posebej zasnovani za razvoj optimalnih aplikacij za programsko opremo (SaaS)..

Udemy dobil tečaj razvoja za oblak z Cloud Foundry.

WSO2

Če intenzivno delate na SOA, se morate zagotovo ukvarjati z veliko notranjimi in zunanjimi API-ji. Tak scenarij je WSO2 sija, zahvaljujoč svojemu API Managerju, ki je sposoben prenesti celoten življenjski cikel API. WSO2 zagotavlja skladnost z večino zahtev, ki bi jih lahko postavile vaše stranke, vključno z različicami, dokumentacijo API-ja in odstranjevanjem SSL-ja.

WSO2 uporablja koncept trgovine, v katerem lahko razvijalci najdejo, preizkusijo in ocenijo API-je. Uvajanje je preprosto in enostavno, saj ponuja veliko možnosti za nadzor toka API-ja. Ponuja tudi funkcijo samodejnega obnovitve v primeru zaustavitve končne točke. Vse te lastnosti stremijo k zmanjšanju časa na trg, poenostavijo upravljanje stroškov in na splošno izboljšajo okretnost poslovnih procesov.

Velik plus WSO2 API Managerja je njegova enostavna integracija z WSO2 Identity Server, rešitvijo IAM (Identity and Access Manager), ki temelji na API-ju. Ta integracija ponuja prijazno platformo za preverjanje pristnosti v oblačnih okoljih.

Zakrivi

Zakrivi je orkestracijski okvir, zasnovan za modeliranje aplikacij in storitev ob avtomatizaciji njihovih življenjskih ciklov. To vključuje možnost uvajanja v katero koli oblakovno okolje ali podatkovni center in izvajanje stalnega vzdrževanja. Ponuja tudi orodja za spremljanje vseh vidikov nameščenih aplikacij, zaznavanje pogojev okvare in njihovo reševanje, ročno ali samodejno.

Ena najbolj odmevnih značilnosti Cloudifyja je modeliranje na osnovi TOSCA. Ta inovacija omogoča razvijalcem, da uporabljajo YAML za ustvarjanje načrtov topologij aplikacije. YAML je človeško berljiv jezik za serijsko obdelavo podatkov, ki se uporablja za pisanje definicij, ki temeljijo na specifikaciji TOSCA, kar razvijalcem omogoča standardiziran način opisovanja medsebojnih povezav med aplikacijami, sistemi in komponentami oblačne infrastrukture.

Cloudify orkestracija v oblaku zagotavlja trdno podlago za upravljanje in varnost IT, ki uporabnikom omogoča uporabo omejitev dostopa z različnimi vlogami in dovoljenji. Za komunikacijo z zunanjimi storitvami, kot so zabojniki Kubernetes, storitve v oblaku (AWS, Azure, vSphere, OpenStack) in orodja za upravljanje konfiguracije (Puppet, Ansible, Chef), Cloudify uporablja svoj nabor uradnih vtičnikov, medtem ko številne druge storitve podpirajo generične obstoječi vtičniki.

OpenShift

OpenShift je platforma s sedežem v Kubernetesu, s fleksibilnim in zelo hitrim namestitvenim programom ter obsežno podporo API, ki razvijalcem omogoča, da platformo razširijo glede na svoje potrebe. Zgrajen je z upoštevanjem varnosti, kar ponazarja primer: kontejnerji naj bi se izvajali kot nekorenski uporabniki, in ko ni tako, OpenShift zahteva izrecno preglasitev za zagon vsebnika.

Njegova uporaba Kubernetes-a zahteva precej števila strežnikov in za obvladovanje je potrebna določena krivulja učenja. Zato ta platforma ni primerna za majhne uvajanja, razen če bi se lahko v bližnji prihodnosti spremenila v večjo uporabo.

Uporabniki OpenShift poudarjajo njegove hitre postopke namestitve in konfiguracije ter enostavno vzdrževanje modulov in zobnikov. Še en plus je dejstvo, da ima svoj Gito repo. Tega ne marajo preveč so težave pri branju in razlagi dnevnikov. Zlasti kadar pri nalaganju projekta pride do okvare, je težko razumeti, kje je težava.

Učenje OpenShifta je lahko.

Tsuru

Rede Globo, drugo največje komercialno TV omrežje na svetu Tsuru kot izdelek PaaS (platforma kot storitev) na Dockerju, ki je sposoben orkestrirati in zagnati aplikacije v proizvodnem okolju. Gre za odprtokodno multi-provisioner platformo, ki podpira spletna mesta z milijoni uporabnikov, ki jih je razvil Globo.com.

Uporabniki Tsuruja trdijo, da znatno izboljšuje čas trženja, ne da bi se odrekli preprostosti, visoki razpoložljivosti, varnosti ali stabilnosti. Lahko se uporablja v različnih oblačnih infrastrukturah, ne glede na to, ali so javne ali zasebne, če jih podpira Dockerjev stroj. Prav tako podpira skoraj vsak razpoložljivi programski jezik, kar daje razvijalcem svobodo izbire glede na njihove želje.

S Tsurujem lahko uporabljate različne shrambe podatkov, vključno z bazami podatkov SQL ali NoSQL ali druge v pomnilniku, na primer Memcached ali Redis. Izberete preprosto svojo željo in jo priključite na svojo aplikacijo. Če želite upravljati aplikacijo, lahko izbirate med ukazno vrstico ali spletnim vmesnikom in pozneje uporabite Git. Infrastruktura Tsuru bo poskrbela za vse podrobnosti, ki vsebujejo dušik.

Stackato

Stackato je poliglotni PaaS izdelek, ki temelji na Cloud Livarni in Dockerju, ki deluje na vaši oblačni infrastrukturi in služi kot zagon platforme za vaše aplikacije. Uporabniki programa Stackato pravijo, da ponuja agilno in robustno aplikacijsko platformo, ki pomaga izboljšati produktivnost tako skrbnikov oblakov kot razvijalcev. Je primeren za uporabo v podjetju v oblaku, ki združuje fleksibilnost dostopa do VM v oblačni infrastrukturi s samodejno konfiguracijo, ki jo ponuja polno predstavljen PaaS. Podprte infrastrukture v oblaku vključujejo HP Cloud Services, Citrix XenServer, AWS, OpenStack, VMware, med drugimi.

V programu Stackato ima vsaka aplikacija svoj vsebnik Linux (LXC), ki zagotavlja učinkovito in varno delitev virov. Njena ponudba storitev je sestavljena iz: Helion Control Plane, ki ga Stackato uporablja za komunikacijo z osnovnim oblakom in za upravljanje življenjskih ciklov storitev; Helion Service Manager, shramba dodatnih storitev, ki so na voljo aplikacijam; Helion Cloud Foundry, elastičen čas izvajanja, ki je namenjen poenostavitvi gostovanja in razvoja aplikacij; Helion Code Engine, neprekinjena dobavna storitev, integrirana v zasebne ali javne skladišča Git in Helion Stackato Console, spletni vmesnik za upravljanje vseh funkcij Helion Cloud.

Alibaba

Čeprav ga skoraj ne omenjamo, če govorimo o odprtokodnih platformah v oblaku in PaaS, Alibaba oblak Računalniško poslovanje raste z meteorno hitrostjo, saj je že osvojilo 50% kitajskega javnega trga v oblaku in se vestno naučil služiti trgom zunaj Kitajske. Na primer, začenjajo zagotavljati podporo za obračun v ameriških dolarjih v 168 državah in oblikujejo storitve, prilagojene za čezmorske trge.

Storitve v oblačni platformi, ki jih ponuja ponudba Alibabe, vključujejo številne brezplačne funkcije, vključno s storitvami zabojnikov za Docker in Kubernetes, registra vsebnikov, samodejno spreminjanje velikosti in DataWorks, varno okolje za razvoj podatkov brez povezave. Njegove storitve so dobro dokumentirane in spremljajo vse, kar boste morda potrebovali, da začnete selitve svojih aplikacij v oblak takoj, kot so številni videoposnetki z vadnic. Po nekaj preprostih korakih in brez vlaganja dolarja vas Alibaba vabi, da takoj začnete graditi.

Končno…

Na srečo vseh razvijalcev odprtost vlada svetu oblakov. Pred nekaj leti je tekmovanje za kontejnerske tehnologije (Docker, Kubernetes, Mesos, Nomad, ECS, če jih naštejemo le nekaj) grozilo, da bo trg razdelilo na vodotesne predelke, kar bo povzročilo veliko tveganje, kadar koli boste morali izbrati ploščad. Čeprav je danes na izbiro več platform, so razlike med današnjo izbiro odprtokodnih datotek le v podrobnostih: različne sheme stroškov, različna orodja upravljanja, različni pristopi k varnosti. Z drugimi besedami, če danes izberete odprtokodno platformo v oblaku in niste zadovoljni, lahko jutri preidete na drugo in stroški vas ne bodo ubili.

Z informacijami, ki smo vam jih dali tukaj, boste upali, da boste lahko izbrali platformo, ki bolje ustreza vašim potrebam in vam omogoča, da pozabite na glavobole, kot so zmogljivost strežnika, vmesna programska oprema, okviri, virtualni stroji, shrambe podatkov in podobno. Ko se boste osvobodili vsega tega, boste lahko vse svoje vire in vso pozornost namenili eni stvari, ki vam je res pomembna: čim hitreje dostavite svojo uporabniško aplikacijo svojim uporabnikom in jih ohranite srečne medtem ko ga uporabljate.

Oznake:

  • Odprtokodno

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map