8 Računalniška platforma brez strežnika za zagon vaše aplikacijske kode

Nekatere najboljše platforme za izvajanje, ki gostijo vaše strežniške aplikacije.


Arhitektura brez strežnika ne pomeni, da ne potrebujete strežnikov. Namesto tega za upravljanje potrebujete manj strežnika. V tradicionalni aplikaciji upravljate celotno izvedbo logike aplikacije na VM, fizičnem ali oblačnem strežniku. Vendar se trend spreminja.

Z arhitekturo brez strežnika naložite nalogo izvajanja kode aplikacije na računalniško platformo brez strežnika. Dobilo je veliko koristi.

 • Ni vam treba skrbeti za gostovanje izvajalnega časa (Node.js, Python, Go itd.)
 • Plačajte porabo aplikacije (stroškovno učinkovito)
 • Ne skrbite zaradi porasta povpraševanja po aplikacijah (razširljiv)
 • Naj ponudnik upravlja z varnostjo in posodobitvami programske opreme
 • Enostavna integracija z drugimi storitvami, ki jih ponuja ponudnik
 • Hiter čas do uvajanja in sprememb aplikacij

To je veliko za razvijalca in lastnika podjetja, kjer se osredotočite na kodo in strokovnjak, ki se ukvarja z izvedbo. Če niste novi brez strežnika, se lahko na to sklicujete uvodni tečaj.

Preučimo naslednje FaaS (Deluje kot storitev) platforma.

AWS Lambda

AWS Lambda je prvi, ki je ponudil platformo, na kateri zaženete kodo in administracijo (za prizoriščem) upravlja AWS.

Sprva je podpiral samo Node.js, danes pa lahko zaženete Python, Go, Java, C #.

Kot lahko vidite na sliki, morate naložiti svojo prijavno kodo in Lambda bo poskrbela za izvedbo. To lahko storite ročno ali samodejno, tako da zaženete prek storitev AWS ali spletne aplikacije.

AWS Lambda je lahko uporabna v številnih scenarijih v realnem času, kot so obdelava datotek, pretakanje datotek, preverjanje podatkov, preoblikovanje podatkov, ravnanje z zahtevami API-ja itd.

Nekatere funkcije:

 • Brezšivna integracija z drugimi AWS izdelki
 • Lambda brez državljanstva deluje
 • Visoko dostopna in napak odporna infrastruktura
 • Obsežna sečnja in nadzor
 • Samodejno skaliranje
 • in še veliko več…

Dobra novica, če se želite igrati, ponudba AWS 1 milijon prošenj in 400.000 GB-sekund izračunajte čas brez brezplačnih stopenj.

Prost raven bi bil dovolj za hobi ali manjši projekt. Če vas zanima učenje, lahko to preverite praktični spletni tečaj Stephane Maarek.

Če vas skrbi uredba, potem AWS Lambda ustreza HIPPA, PCI, ISO in SOC.

Delavci v oblaku

Prav ste slišali.

Cloudflare ni samo CDN in varnostno podjetje; ponujajo veliko več kot to.

V zadnjem času so se predstavili Delavci v oblaku ki omogočajo zagon JavaScripta v njihovih več kot 150 podatkovnih centrih po vsem svetu.

Cloudflare uporablja motor V8 JS, če želite izvedite JavaScript hitreje nato poskusite z delavci.

Delavce lahko vključite v Okvir brez strežnika za hitrejšo uvajanje. Začnete ga lahko že od 5 dolarjev na mesec.

Nekaj ​​jih je skripte (recepti), da si oglejte in se igrate, da se seznanite.

Zdaj

Všeč mi je ime – Zdaj.

Zdaj pa Zeit je kot nalašč za razvijalce. Izdelate in potisnete kodo, ostalo pa upravlja Now. Ne skrbite za optimizacijo gostovanja ali upravljanje konfiguracije.

Podpira Node.js, PHP, Go, React in številne druge. Velika prednost prihranka časa je, da znova gradi samo spremembe namesto celotnega skladišča aplikacij. Ko pritisnete spremembe kode, je uvajanje vidno v nekaj sekundah. Začnete ga lahko BREZPLAČNO in v obsegu, ko se vaša aplikacija širi.

Azure funkcije

Računalništvo, ki temelji na dogodkih, ki podpira veliko število programskih jezikov.

 • JavaScript
 • C #
 • F #
 • Java
 • Python
 • PHP
 • TypeScript
 • Bash
 • PowerShell

Azure funkcije poskrbite za povpraševanje po infrastrukturi po svoji aplikaciji in povečajte navzgor ali navzdol, kot je to potrebno. Ni vam treba skrbeti za načrtovanje zmogljivosti.

Funkcijo lahko sprožite iz spletne aplikacije, HTTP API iz mobilne aplikacije, shranjevanja v blobu, pretakanja, spletnih brskalnikov in še veliko več.

Vir: Microsoft

Cene temeljijo na skupnem času, potrebnem za zagon kode. Vnaprejšnjih stroškov ni, Azure pa ponuja 1 milijon usmrtitev BREZPLAČNO vsak mesec.

Pojdite naprej in izkoristite Azure Functions za izdelavo aplikacije brez strežnika za izdelke SaaS, API itd.

Google Cloud

Google Cloud ponuja kup računalniške rešitve brez strežnika.

App Engine – popolnoma upravljana platforma za spletne in mobilne aplikacije. Svojo aplikacijo lahko vgradite v PHP, Python, C #, Node.js, Ruby, Go itd. Plačate za porabo virov in obseg, ki temelji na povpraševanju.

Funkcije v oblaku – platforma, ki temelji na dogodkih, za zagon programa Node.js in Python v oblaku. Funkcije lahko uporabite za izdelavo okoljskih datotek IoT, obdelavo API-ja, chatbotov, analize občutkov, obdelave tokov in še več.

Obstaja več – Storage, Firestore, BigQuery, Dataflow, Pub / Sub, ML engine. Verjetno je vse, kar potrebujete za izdelavo poslovno pripravljene arhitekture aplikacij brez strežnika.

IBM Cloud Functions

IBM Cloud Functions temelji na Apache OpenWhisk za razvoj aplikacijskega delovanja, ki se hitro sproži ob sprožitvi dogodka.

Obstaja nekaj odličnih vadnic o izdelavi aplikacije brez strežnika, API-ja, mobilnega zaledja, videa, ki ga je mogoče iskati itd..

Alibaba funkcija izračuna

Odlična možnost za Kitajsko in mednarodni trg. Pred kratkim je Alibaba objavila ponudbo računalniških brez strežnikov, ki omogočajo nalaganje in zagon kode brez upravljanja strežnikov in osnovne infrastrukture.

Ponazoritev toka brez strežnika za obdelavo sporočil v realnem času.

Alibaba ponuja 1 milijon prošenj BREZPLAČNO na mesec. Dobro za preizkus.

Koncept brez strežnika ni samo FaaS (deluje kot storitev), ampak še veliko več. Upam, da vam zgornja platforma pomaga sestaviti robustno aplikacijo, ne da bi skrbeli za skrbništvo in vzdrževanje strežnika. In kar je najpomembneje, na nižji stroški.

EdgeEngine

EdgeEngine StackPath uporablja funkcije brez strežnika, zapisane v JS, Perl, Rust, Go, C ++, PHP itd. blizu omrežnega roba vaše publike za hitrejši odzivni čas. Latenca EdgeEngine je tako nizka kot 50ms.

Cene se začnejo od 10 dolarjev na mesec, kar vključuje 15 milijonov zahtevkov in neomejeno število skriptov. In brez dvoma lahko povečate.

Izvajanje funkcij v robnem omrežju je imelo številne prednosti, kot so uporabnikova personalizacijska vsebina, izboljšanje učinkovitosti aplikacij, hitrejša namestitev itd..

Zaključek

Going brez strežnika je odličen način za prihranek stroškov gostovanja in upravljanja infrastrukture. Premik starejše aplikacije je lahko izziv; Razumem. Če pa gradite sodobno novo aplikacijo, morate razmisliti o strežniku brez arhitekta. Tukaj je nekaj koristnih virov za učenje brez strežnika.

Vso srečo!

Oznake:

 • Brez strežnika

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map