8 Upravljana Kubernetes platforma za kontejnersku primjenu

Neki od najboljih Kubernetes-a utemeljeni u oblaku za razmještanje i upravljanje spremnicima aplikacija.


Kubernetes je u trendu više nego ikad. A, zašto ne – svaka organizacija nastoji spremiti aplikaciju i iskoristiti prednosti velikog Kubernetes.

Mali uvod

Kubernetes je open-source, prvotno razvijen od strane Googlea za automatsko aktiviranje i upravljanje spremničkim aplikacijama. Drugačija je od Dockera.

Docker pomaže u izradi spremnika aplikacija, a Kubernetes ih grupira radi jednostavnog upravljanja. Dakle, ako imate više spremnika, onda vam treba nešto za upravljanje i otkrivanje njih – tu pomaže Kubernetes. Neke od značajki okvira su:

 • Povećajte gore ili dolje pomoću naredbi, konzole ili automatski
 • Odvojeno upravljanje konfiguracijom vjerodajnica
 • Self-oporavak
 • Upravljajte radnim opterećenjem i izvoatchenjem serije
 • Progresivno razvijanje aplikacija

Ako ste novorođenče, možda biste trebali ovo provjeriti Vodič Docker i Kubernetes na Udemy.

A sada, razgovarajmo o načinima korištenja Kubernetesa.

Tehnički možete sami instalirati, administrirati i upravljati ili tražiti upravljano rješenje. Raditi sve kod kuće može biti skupo i izazovno pronaći prave vještine za upravljanje proizvodnjom. Ako za to niste spremni, možete poslužiti sljedećim upravljanim rješenjima.

Kubernetesov motor

Rješenje spremno za proizvodnju od strane Google Cloud-a. Iskoristite Googleovo iskustvo korištenja Gmaila i YouTubea više od desetljeća.

Kubernetesov motor nude rješenja sve u jednom za implementaciju, ažuriranje, upravljanje i nadgledanje vaših aplikacija. Ne samo kontejnerske aplikacije, već možete pokrenuti i bazu podataka, priložiti pohranu u klaster. Uz značajke automatskog skaliranja ne morate ručno povećavati infrastrukturni kapacitet da biste upravljali nadolazećim prometom aplikacija. Možete konfigurirati za povećavanje veličine kada se povećava potražnja ili smanjuje na temelju upotrebe. Dakle, platite za ono što koristite.

Kubernetes možete pokrenuti iza balansiranog opterećenja s anycast IP-om radi bolje izvedbe i osigurati ih mrežnim pravilima. Google Kubernetes Engine (GKE) dostupan je i lokalno, a sjajna je stvar možete premještati aplikacije preko oblaka i lokalno. Njegova velika fleksibilnost, zar ne??

Još je u beta verziji, ali GKE podržava GPU kako bi ponudio bolju procesorsku snagu za izvođenje strojnog učenja i drugih velikih opterećenja.

DigitalOcean

DigitalOcean (DO) nije samo popularni cloud hosting za programere, no nedavno su lansirali i upravljala Kubernetes platformom i stekao dobru popularnost.

Dobro ste pročitali, za nekoliko minuta. Pokušao sam stvoriti klaster i bio je spreman za manje od 10 minuta.

I pristupačna je. Započnite ga već sa 10 USD mjesečno. Razgovarajmo o nekim značajkama.

 • Pokrenite i skalirajte sve vrste aplikacija – integrirajte GitLab, web aplikacije, API, pomoćne usluge itd.
 • Vodič za konfiguraciju – njegova relativno nova tehnologija i možda niste svjesni da ih konfigurirate, pa bi im korisni vodič bio čarobnjak za pokretanje..

 • Potpuna podrška API – pokrenite okvire bez poslužitelja, servisnu mrežu, integrirajte CI / CI, detaljne uvide, itd..
 • Aplikacija Port od DO na bilo kojem mjestu Kubernetes je podrška. Izvrsno za strategiju s više oblaka.

ČINI odličan je isplativ izbor za pokretanje aplikacija na oblačnom klasteru Kubernetes.

Platform9

Kubernetes spremne za poduzeće kao usluga – Platform9 radi na vašoj omiljenoj platformi za javni oblak, lokalnim i VMware-om. Njegovo je cjelovito SaaS rješenje tako da se možete usredotočiti na vašu aplikaciju umjesto na neprekidno nadgledanje, nadogradnju infrastrukture i upravljanje njima.

Platform9 nudi visoku dostupnost u više zona dostupnosti javnih oblaka tako da možete raditi doista globalnu aplikaciju bez zastoja, čak i ako izgubite jednu zonu dostupnosti. Imali su vrlo jednostavno nadzornu ploču za upravljanje s više klastera i njihovim uslugama.

Igrajte se okolo na njihovim kutija s pijeskom da vidite kako to funkcionira i kako možete imati koristi od njihovih rješenja.

OpenShift

OpenShift Red Hat podržava veliki broj slika spremnika, aplikacija, okvira, internetskog softvera, baze podataka. Na jednoj platformi možete pokretati nativne ili tradicionalne aplikacije.

Možete besplatno testirati njihovu platformu za spremnike.

Amazon EKS

Popis neće biti potpun bez uključenja Amazonska usluga za elastične posude (EKS) za Kubernetes. Koriste ih neke poznate tvrtke poput Verizon, FICO, GoDaddy, Skyscanner, Pearson, Intuit – ne možete pogriješiti.

EKS pokreće Kubernetes na više AWS zona dostupnosti za veliku dostupnost, a AWS upravlja kompletnom infrastrukturom.

Ako već upotrebljavate AWS za nešto drugo, EKS bi bio odličan izbor za integraciju s CloudTrail-om, IAM-om, Cloud Map-om, App Mesh-om, ELB-om itd..

Neke od sjajnih EKS značajki su:

 • Upravljajte putem web sučelja ili CLI-a
 • Optimiziran AMI s NVIDIA upravljačkim programima za napredne računske snage
 • Pokrenite klaster iza AWS balansatora opterećenja

Cijena AWS EKS-a plaća se kako koristite, a možete je započeti od samo 0,20 USD na sat.

plavetnilo

Ove pionirske platforme poput Azure, AWS, GCP imaju značajnu prednost – integraciju. Ako ste već na njihovoj platformi, ima puno smisla proširiti integraciju vaše aplikacije s njihovim rješenjem za ponude. Microsoft nudi Usluga Azure Kubernetes (AKS), kojim se u potpunosti upravlja poput ostalih navedenih.

Azure nudi više načina za osiguravanje klastera – web konzola, naredbena linija, upravitelj resursa Azure, Terraform. Možete iskoristiti upravitelja prometa Azure za usmjeravanje zahtjeva aplikacija za brzi odgovor.

IBM Cloud

Usluga IBM Cloud Kubernetes je certificirani davatelj KS8 i nudi sve standardne značajke za implementaciju aplikacije u Kubernetes klasteru. Iskoristite prednost od preko 170 IBM Cloud usluga za modernizaciju i izgradnju Blockchain, IoT, API, mikroservisa, strojnog učenja, analitike itd..

Možete pokrenuti s njihovim pokusom da iskusite IBM Cloud platformu.

Oblak Alibaba

Oblak Alibaba bio bi odličan izbor za posao u Kini. Ispod je tipična ilustracija rješenja kontinuirane isporuke za automatski DevOps, dosljedno okruženje i stalne povratne informacije.

Možete započeti BESPLATNO s Alibaba Cloudom za stvaranje Kubernetes klastera.

Zaključak

Većina gore navedenih domaćin Kubernetes platforma nudi probno razdoblje, pa se poigrajte i pogledajte što najbolje funkcionira u vašim zahtjevima za prijavu. A, ako vas zanima kako sami to naučiti i upravljati, provjerite ovo praktični tečaj.

Nakon što su vaše aplikacije spremne, nemojte ih zaboraviti nadzirati pomoću Kubernetes alata otvorenog koda.

OZNAKE:

 • Lučki radnik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map