Kontejneri i serveri bez servera: Koga birate i kada?

Obje su vruće teme u trenutnoj eri tehnologije. Obojica se gledaju kao konkurenti u razvojnoj tehnologiji.


Za početak, postoji jednaka količina znatiželje i brige. Nadalje, obje su visoko produktivne i strojno agnostičke apstrakcije za inženjere s kojima rade.

Ali, među prelazima postoji nepremostiva pukotina. Ili se nalazite na teritoriju kontejnera ili se odlučite za server bez poslužitelja. Osim toga, ako ste voljni spariti oboje, onda to može biti moćan dvojac.

Očekuje se da će računanje bez poslužitelja porasti 7,72 milijarde dolara do 2021. godine. Ali potražnja za kontejnerima će rasti 40 posto.

Što je računalstvo bez poslužitelja?

Ukratko, Serverless je podskup usluga utemeljenih u oblaku, koje se izvode na poslužiteljima.

Kontejneri i računanje bez poslužitelja: zašto je računarstvo bez poslužitelja bolje?

Davatelj usluga ili dobavljač upravlja zahtjevima operativne infrastrukture bez poslužitelja. Sve što trebate učiniti je implementirati kod. Kao rezultat toga, dobivate priliku usredotočiti se na pisanje logike aplikacije, a ne brinuti se o infrastrukturi.

Tehnologija je cool u glavnim poduzećima.

Kontejner vs Računalo bez poslužiteljaIzvor: https: //www.slideshare.net/speckandtech/a-bot-in-minutes-with-serverless

Na raspolaganju je mnogo platformi – Google Cloud, AWS Lambda, EdgeEngine, itd. nudeći okruženje za vrijeme izvođenja gdje možete rasporediti svoj kôd, a njima upravlja ostalo.

Zašto biste se prebacili s kontejnera na bez poslužitelja?

Jeftin

Bez poslužitelja, obično plaćate po upotrebi. Postoji izuzeće cijena od slobodnih resursa. Na primjer, Lambda ponavlja krug svog razdoblja u rasponu od 100 milisekundi.

Nadalje, kako su zadaci mali i rade na manjim funkcijama bez poslužitelja, a režijski troškovi se svode na minimum.

Slabo održavanje

Između ostalog, implementacija koda, rezerviranja spremnika, sistemskih pravila, razine dostupnosti ili zadatak pomoćnog poslužitelja nije vaša glavobolja.

Imate mogućnost korištenja automatskog skaliranja.

Jednostavni prototip

Jednostavna arhitektura bez poslužiteljaIzvor: epsagon.com

Pod objektivom okruženja mainframe aplikacije Serverless je vanjska integracija. Kao rezultat toga, životni ciklus vašeg osobnog spremnika izuzetan je u svakom slučaju neuspjeha u radu.

Koje su prilike za računanje bez poslužitelja?

Zadaci pozadine za web stranice ili aplikacije

Isto tako poslužitelji, bez poslužitelja prihvaća informacije iz korisničke baze podataka ili sučelja korisničke aplikacije ili web mjesta. Prema postupku, uzima podatke i vraća ih u korisničko sučelje.

Razlika u cijeni bez poslužitelja u odnosu na spremnik je, naplata bez poslužitelja podliježe stvarnom trajanju izvršavanja zadatka.

Pozadinski procesi velike količine

U sustavu prodajnih mjesta, funkcije bez poslužitelja mogle bi organizirati bazu podataka zaliha i transakcija kao i privremene zadatke poput ponovnog skladištenja.

I konačno, ali ne najmanje bitno, Serverless je koristan u prijelazu podataka u dugoročno pohranjivanje ili prosljeđivanje mjernih podataka u analitičku uslugu.

Ograničenja bez poslužitelja

Ograničenja se javljaju u pogledu veličine i upotrebe memorije ili na temelju prirode arhitekture bez poslužitelja.

Na primjer, za pravilno izvršavanje funkcija i sprječavanje dodatne potrošnje resursa sustava, ograničeni popis izvorno podržanog programskog jezika nije prirodan za bez poslužitelja. Zbog ograničenja u osnovama funkcionalnosti, funkcije bez poslužitelja možda nisu prikladne za alate za nadzor. Za početak, poslužitelj je podrška vanjske integracije glavnoj okvirnoj platformi.

Kao rezultat toga, ne možete pristupiti sustavima za upravljanje sadržajem.

Što je kontejnerska mikroservis?

Prototip kontejnera

Ovo je samo dio izdvojenog paketa, gdje se aplikacija raspoređuje, izvršava i povećava.

Prema Amazon, spremnici su “metoda virtualizacije operativnog sustava koja vam omogućuje pokretanje aplikacije u procesima izoliranim od resursa.”

Prema okviru kontejnera, Docker, platforma za upravljanje spremnikom izjavljuje da “Kontejneri predstavljaju jedinicu softvera koja spakira kôd i sve njegove ovisnosti, tako da se aplikacija brzo i pouzdano pokreće iz jednog računalnog okruženja u drugo.”

Koncept kontejnera dolazi korisno tijekom migracijskih procesa iz jednog okoliša u drugi. Razlog je sposobnost uvođenja izolacije tijekom migracije kako bi se izbjegle bilo kakve promjenljive promjene.

Dakle, ako kreirate dizajnirane kodove proizvoda iz razvoja u faze u proizvodnju, ovo je za vas.

Kontejneri i računanje bez poslužitelja: Zašto kontejner?

Prednosti su mnoge.

Kontejneri i računanje bez poslužitelja: idete s velikim spremnicima

Container Vs Computer Computing

Ako posjedujete tu tehničku stručnost, voljeli biste se pored kontejnera. Najprikladnije je za širu aplikaciju ili poduzeće. U tom se slučaju s serverom bez poslužitelja možda vrlo brzo suočite s šifrom što otežava upravljanje.

Na primjer, refraktor, ako se pokreće na aplikaciji bez poslužitelja, pojavit će se s raznim uskim grlima. Rezultat bi bili izrazito rascjepkani mikroservisi.

Kontejneri i računalstvo bez poslužitelja: Potpuna kontrola Dockersa

Dobivate postavljati politike, rezervirati i upravljati resursima, pažljiv nadzor nad sigurnošću i u potpunosti iskoristiti usluge upravljanja kontejnerima i migraciju..

Osnovna infrastrukturna naredba vam pada u ruke. Samo prilagodite funkcionalnosti prema vašim potrebama.

Kontejneri i računanje bez poslužitelja: Debug, testiranje i nadzor

Ručno obiđite aktivnosti spremnika i statusa spremnika.

To osigurava učinkovito, duboko uklanjanje pogrešaka i testiranje korištenjem čitavog niza resursa, kao i dubinsko praćenje performansi na različitim razinama.

Što kontejneri čine dobro?

Prva i glavna prednost je isključiva prenosivost. Dobivate poticaj da kombinirate svu aplikaciju sa svim ovisnostima u malom paketu i pokrenete ga bilo gdje.

Kontejneri su izvrsni za veliku primjenu jer ne sadrže memoriju ili ograničenja veličine. Jedini ste vlasnik ovdje koji je dizajnirao sve funkcionalnosti.

Usporedba kontejnera s računalom bez poslužitelja

Ako biste mapirali razlike između kontejnera i računanja bez poslužitelja.

Kontejneri su najprikladniji za velike i složene namjene. Ako je vaš proizvod ekološki osjetljiv, zahtijeva pažljivo osiguranje kvalitete i nadzor; kontejneri su rješenje.

Kontejneri također pomažu u premještanju monolitnih starih aplikacija. Možete defragmentirati ovu veliku aplikaciju u spremnike i instalirati ih pomoću alata treće strane.

Kontejneri su prikladni za velike stranice e-trgovine. Web lokacija koja sadrži značajnu mapu web mjesta, poddomene. Kontejnere možete koristiti za pakiranje svakog u takvo stanje.

Dakle, bez poslužitelja je najbolje ako pokrećete novi projekt. Kada vaš proizvod ne treba puno migracije. Primjerice, Serverless je prikladan izbor za aplikaciju Internet of Things (IoT). Aplikacija otkriva prisutnost vode radi prepoznavanja istjecanja u skladištu vode.

Općenito, aplikacije se ne moraju stalno pokretati, ali moraju biti spremne djelovati u slučaju propuštanja.

U pravilu je Serverless idealan kada je nužna brzina razvoja i smanjenje troškova i ako ne želite upravljati skalabilnošću.

Hibridni model

Hibridni model

Jeste li još uvijek zaglavljeni u odabiru računala Containers vs.?

Do sada se oboje mogu koristiti za isti razvojni projekt, ali u različite svrhe. Bez poslužitelja su dobri događaji pokretani za obradu podataka. S druge strane, spremnici pružaju veću skalabilnost i neovisnost u tehničkim specifikacijama.

Pravom stručnošću možete upravljati malim fragmentima projekta putem spremnika, kao sredinom podskupina cijelog projekta koji radi bez poslužitelja..

Međutim, to ovisi o upravljanju proračunom i zahtjevima projekta.

Zaključak

Kontejneri naspram računala bez poslužitelja? !! To su konkurentne tehnologije. Kako kažu!!

Računalo na bazi spremnika i bez poslužitelja su suvremenici. Oni podržavaju stalno razvijajući se svijet oblaka i softvera koji se temelji na kontinuiranoj isporuci. Dakle, ako ste vi koji tražite strategiju oblaka, na vama je prednost da integrirate tehnologije za ublažavanje slabosti.

Na kojoj si strani? Možete li razmotriti integriranje obaju?

OZNAKE:

  • serverless

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map