Pet glavnih trendova internetskog razvoja i dizajna

Uvijek je nešto novo za naučiti u web razvoju i dizajnu.


Zbog toga smo izdvojili vrijeme kako bismo razgovarali o vrhunskim trendovima web dizajna. Najistaknutiji pomak koji smo vidjeli u posljednjih godinu dana – prema istraživanju StatCounter Global Stats – jeste da je mobilni i tabletni promet nadmašio korištenje interneta putem radne površine.

To je nakon toga značilo značajan pomak u najboljim praksama za industriju web dizajna i razvoja. Svaki od trendova koji smo istaknuli u nastavku nastao je – na neki ili drugi način – zbog ove promjene.

Pogledajte dolje kako biste saznali prvih pet trendova za koje vjerujemo da će utjecati na web razvoj u 2018. godini.

Zaista mobilni prvi web dizajn

Projektiranje s mobilnim uređajima na umu nije ništa novo; u stvari, to je većini godina na većini radara za web dizajnere.

No, mnogi profesionalci sada su prešli iz dizajniranja stranica za radna površina koja na malim ekranima izgledaju dobro na dizajniranje za mobitele prvo, a drugo stolna računala. Sada je najbolja praksa da dizajnirate prvo mobilno i stolno drugo.

Nerazmišljanje o mobilnim uređajima može imati kritične posljedice za vaše poslovanje. Ako vaša web lokacija nije optimizirana za mobitel, onda vidjet ćete veliki porast stope napuštanja početne stranice jer korisnici napuštaju vašu web stranicu u samo nekoliko sekundi.

Također ćete ograničiti prodaju svojih proizvoda i usluga tako što ćete odvojiti veliki dio tržišta.

Dizajniranje web stranice s izgledom za mobilne uređaje donosi mnoge prednosti – najznačajnija prednost je što posjetiteljima pružate sjajno korisničko iskustvo.

Ljudi će lako pronaći ono što traže, bilo da kupujete u vašoj trgovini e-trgovine ili će vam brzo poslati e-poštu.

Progresivne web aplikacije za veliko angažiranje korisnika

Progresivne web aplikacije pojavile su se na sceni web razvoja 2015. godine i od tada polako dobijaju na značaju.

Progresivne web aplikacije ili PWAs cementirane su u Android ekosustavu, ali Apple je ovu funkciju tek nedavno dodao u njihov operativni sustav. Najnoviji Ažuriranje iOS 11.3 omogućuje PWA-ovima da rade na Appleovim uređajima.

Ali što je progresivna web aplikacija, čujem da pitate? PWA je aplikacija koja se isporučuje putem interneta; koristi modernu internetsku tehnologiju kako bi posjetiteljima pružio doživljaj poput aplikacije. PWA su brzi, sigurni i stvarno su mobilna tehnologija.

Razlike između nativnih aplikacija i PWA-ova su što se web-aplikacije pokreću izravno u pregledniku, mogu raditi izvan mreže, a mogu se instalirati i kao uobičajena aplikacija.

Mnogo je prednosti korištenja PWA za vaše poslovanje. Prije svega, nisu navedene u trgovinama aplikacija, tako da ne morate preskakati obruče postavljene od jabuke ili androida kako bi potrošači mogli pristupiti vašoj web-aplikaciji.

Nevjerojatno korisničko iskustvo naprednih web aplikacija značajno poboljšava angažman i konverzije korisnika. Postoji mnogo visokih tvrtki koje koriste PWA-ove poput Twittera, Tinder-a, Flipkart-a i Washington Posta.

Poduzeća iz različitih sektora dokazuju učinkovitost PWA tehnologije – Flipkart je udvostručio vrijeme na licu mjesta s njihovom progresivnom web aplikacijom, i Washington Post vidjeli su da se angažman korisnika povećao pet puta nakon pokretanja PWA verzije njihove web stranice.

Vjerujemo da će PWA-i biti masivan trend u 2018. i šire.

Jednostavan web razvoj s graditeljima stranica

Tu je novi alat u web razvoju koji olakšava život poduzetnicima koji nemaju vještine za web dizajn ili tehničko znanje – Builders stranica.

Graditelji stranica imali su revoluciju u prostoru web-zgrade. To su dodaci ili platforme koji ljudima s vrlo malo tehničkog znanja omogućuju dizajn i razvoj web stranica. Sve što trebate učiniti je povući i ispustiti elemente na mjestu, a voila, imate prekrasnu web stranicu.

Nekoliko sjajnih proizvoda na tržištu pomoći će vam da dizajnirate atraktivne stranice na web mjestu. Na tržištu ćete pronaći neke besplatne, freemium i premium opcije koje uključuju tržište Beaver Builder, ElementorNapreduje arhitekt.

Postoje i platforme za izradu stranica poput Squarespace, Format i Wix koji su vodeći na putu pomoću jednostavnih alata za web razvoj.

WordPress CMS u opasnosti je da zaostane iako postoje WordPressi koji su dostupni za WordPress koji nisu izravno povezani s WordPressom. Novi vlasnici web-a ne znaju za te dodatke, pa su odlučili nadograditi na drugim platformama poput Squarespace-a.

Za borbu protiv tih WordPressa, programeri su radili na stvaranju stranica pod nazivom Gutenberg. Možete ga i sami isprobati s a live demo web mjesto.

WordPress će uskoro integrirati Gutenberg u svoj CMS Editor, što znači da će web razvoj postati lakši nego ikad. Predviđamo da će ostale CMS platforme slijediti to.

Ravna web stranica za brzo učitavanje web stranice

Da bi optimizirali mobilne uređaje, Web dizajneri i programeri sada stvaraju čiste i jednostavne web stranice, uz brzi dizajn.

Ovaj je trend poznat kao “Flat Design” i web-lokacijama daje prednost boljim performansama u mobilnim uređajima.

Web razvoj se mijenja prema potrebama korisnika interneta, a web stranice koje nevjerojatno rade na mobilnim uređajima su glavni prioritet.

Tradicionalne web stranice s velikim brojem slika polako se učitavaju preko 4G veza i mogu omesti mobilne korisnike. Suprotno tome, web mjesta koja koriste plosnati dizajn brzo se učitavaju jer njihov čist i minimalistički stil zahtijeva manje podataka.

Kao i ugodni korisnici mobilnih weba, brza vremena učitavanja također pomažu vašoj web lokaciji visoko u rezultatima Google pretraživanja. Jednostavno i korisno web mjesto korisnicima će također biti lako za navigaciju čineći ih vjerojatnijima da se dulje zadržavaju na vašoj web lokaciji.

Plosni dizajn odnosi se na minimiziranje ometanja i poticanje posjetitelja da se usredotoče na najvažnije dijelove vaše web stranice.

Ostanite u trendu u razvoju web stranica 2018. godine koristeći svijetle boje, čiste linije i puno bijelog prostora – stvorite plosnati dizajn koji će se svjetlo podataka, brzo učitati i privlačan za oči.

Web stranice s jednom stranicom radi jednostavnosti

Posljednji trend web dizajna i razvoja na našoj listi su web stranice s jednom stranicom. Oni su točno kako oni zvuče, web stranica koja ima samo jednu stranicu.

Dizajni na jednoj stranici djeluju posebno dobro za gledanje na mobilnim uređajima jer se korisnici ne moraju kretati od početne stranice, samo se trebaju pomicati za informacijama. To ih čini izvrsnom opcijom za blogove, e-trgovinu i male projekte.

Međutim, ako ste dio velike organizacije koja treba predstaviti više informacija na svojoj web stranici, još uvijek morate naučiti lekcije iz web-dizajna na jednoj stranici.

Snaga jednosmjernog pejdžera je jednostavnost. S samo jednom stranom koja može prenijeti sve svoje informacije, presudno je da tvrtke koje koriste dizajn jedne stranice pošalju svoju poruku. Jasna i jezgrovita kopija i dizajn je isprobani način za privlačenje posjetitelja.

Ovaj prijateljski stil web stranice, uparen s odličnim dizajnom, može povećati konverziju. Što je još bolje, troškovi dizajna, razvoja, pa čak i hostinga, smanjeni su u usporedbi s dizajnom s više stranica.

Eno ga! Naših pet trendova web razvoja koje ćemo implementirati u ovoj godini i koje dokazuju vašu web lokaciju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map