Visoko zmogljive platforme gostovanja PHP za majhne in velike aplikacije

PHP je zelo enostaven za uvajanje. Vendar to ne pomeni, da bo katera koli platforma za gostovanje uspela, še posebej, če ste resni v poslu.


V mnogih pogledih je PHP prevzel plašč od Perla – to je bil preprost skriptni jezik, ki bi ga lahko vdelali prav v HTML (ali vdelali HTML v sebe, odvisno od tega, kako želite pogledati), podprli so ga priljubljeni odprtokodni spletni strežniki ( * kašelj * Apache) in se je navezal na priljubljene relacijske baze podatkov (yup, MySQL).

Toda za razliko od Perla je bil PHP dovolj pameten, da je hitreje inoviral, ko je ostal relevanten – HHVM je bil grožnja dovolj velika, da je Zend spustil vse načrte za PHP 6 in skočil na PHP 7 (kar je povzročilo 200-odstotno povečanje učinkovitosti) in ravno takrat, ko je bilo videti, da se je razvojni prizor v PHP-ju lotil samo kodiranja opic ali izdelave lastnega okvira, je Laravel spustil bombo.

Kakorkoli že, današnji PHP ni nikjer blizu preteklosti – ima rogove, krila, z očmi strelja laserje in brez problema lahko izkorenini drevo ali dve. Tisti, ki so se z njim držali (tudi jaz, glavni razlog je lenoba :-P), imajo zdaj moderno in odlično orodno zbirko za izdelavo spletnih aplikacij.

Kar nas pripelje do drugega neprijetnega preteklega območja – gostovanja. Da, ponudniki gostovanja PHP so še vedno ducat in mnogi od njih so bili narejeni tako, da trpijo za nič sumljive javnosti, vendar enako drži, zdaj so na voljo vse vrste močnih in odličnih možnosti.

Ta objava je namenjena razvijalcem ali vsem, ki jim je mar za kakovost, svobodo in uspešnost; tisti, ki se trese ob misli na nalaganje FTP in CPanel (čeprav ve, kako delati z njimi!).

DigitalOcean

Verjetno ste že slišali DigitalOcean že, če pa ne, je to neverjetno stroškovno učinkovita in zmogljiva platforma za gostovanje vaših aplikacij.

DigitalOcean je v bistvu znan po virtualnih zasebnih strežnikih (VPS), ki nudijo zelo dobro delovanje in nadzor za ekipo DevOps. S to svobodo je seveda tudi odgovornost – vi ste odgovorni za optimizacijo, upravljanje in varovanje svoje infrastrukture. Če imate sodobno aplikacijo PHP, je to najverjetneje tisto, kar iščete.

DigitalOcean ima več neverjetnih funkcij, kar skoraj pomeni, da je mini-AWS za razvijalce:

 • Namestitve z enim klikom za priljubljene aplikacije PHP
 • Orodja, kot so Nakladki za uravnoteženje, zasebno omrežje itd.
 • Shranjevanje predmetov, shranjevanje blokov, shranjevanje SSD itd.
 • Več vrst strežnikov, odvisno od potreb – splošni namen, visok CPU ali visoka RAM
 • Upravljanje infrastrukture, ki temelji na API-ju, za enostavno povečanje navzgor ali navzdol
 • Bogato spremljanje, uporaba in statistika
 • Marketplace, slike OS po meri, varnostne kopije itd.
 • Gostovane zbirke podatkov (PostgreSQL med pisanjem, vendar MySQL in drugi kmalu prihajajo)

DigitalOcean je tisto, kar uporabljam za gostovanje strankinih projektov, spletnih mest WordPress, skripte PHP v ukazni vrstici in kaj podobnega, in nikoli nisem imel nobene težave z uspešnostjo ali varnostjo. Zelo priporočljivo za tiste za zanesljivost in prilagodljivost.

A2 gostovanje

A2 gostovanje je velika in zaupanja vredna gostiteljska storitev, ki je specializirana za PHP. Če ste utrujeni od težav z zmogljivostmi svojih trenutnih gostovalnih platform in še vedno želite stroge strogo preverjati, je A2 gostovanje vredno preveriti.

Kot vidite, so načrti lepi, toda to ni tržen korak – A2 gostovanje prinaša. Hitra primerjava načrti razkrije, da za manj kot 10 dolarjev na mesec dobite strežnik z 2 GB RAM-a, dvema jedrima in optimizirano strojno opremo.

A2 gostovanje se odlikuje s preprostim, tradicionalnim gostovanjem PHP – WordPress, Magento, preprostimi okviri, skripta na eni strani itd., Vendar ima veliko smisla, ko je skrb za delovanje diska zaskrbljujoča.

Kovati

Laravel je najbolj vroč in najbolj priljubljen okvir PHP in bo najbrž še dolgo “dolgo ostal”. Kar pomeni, če ste razvijalec PHP, obstaja velika verjetnost, da ga kodirate v Laravelu.

Zdaj je Laravel zahteven okvir in vprašanje uvajanja se zaplete; bolj bogate so vaše aplikacije. Če ste v tej jadrnici in se želite znebiti vseh težav, povezanih z uvajanjem (ja, mislim vse), Kovati je tisto, kar pogrešate.

Najprej najprej: Forge nima ponudnikov strežnikov ali gostovanja. Nasprotno, to je spletni vmesnik za uvajanje in spremljanje aplikacij PHP na priljubljenih gostovalnih storitvah, kot so DigitalOcean (zgoraj navedeno), Linode, AWS itd. Tukaj je tisto, kar Forge ponuja ekipam podjetja Laravel:

 • Vodoravno skaliranje
 • Izravnava obremenitve
 • Upravljanje SSL
 • Preproste čakalne vrste in upravljanje cron
 • Upravljanje spletnega mesta in samodejne posodobitve
 • Skripti za uvajanje po meri

Za samo 20 dolarjev na mesec lahko prek Forge upravljate z neomejenimi strežniki in obstajajo letni popusti. Iskreno, nič boljšega od tega ni!

Heroku

Heroku je bil tradicionalno povezan z ekosistemi Ruby on Rails in Python (zaradi svoje ljubezni do PostgreSQL in preprostih, skoraj umetniških uvajanj). Zdaj pa se lahko PHP razvijalci tudi veselijo!

Ne glede na to, ali gre za navaden PHP, Laravel, Symfony, HHVM ali katero koli drugo različico / paket, Heroku vse to naredi s preprostim git push-om, ki se zdi preveč dober, da bi bil resničen, a v resnici je. Pri skaliranju se samodejno poskrbi in obstaja več storitev Heroku (dodatki) za lažje življenje uvajanja.

Heroku spada med dražje platforme za gostovanje PHP tam, vendar je izjemno trden in ima velik ugled za kakovost in stabilnost.

Cloudways

Mogoče je, da vidite prednosti gostujočih platform, kot so DigitalOcean, Linode itd., Vendar vam primanjkuje zaupanja vredne ekipe, ki bi delala stvari DevOps. Če je tako, Cloudways je odlična alternativa, ki bo upravljala vašo aplikacijo PHP na izbrani platformi.

Seveda to pomeni, da se cene dvignejo. Hitro in umazano sem preveril načrte cen in na splošno plačate dvakratnik tistega, kar bi običajno plačali na teh gostovalnih platformah. Če me vprašate, iskreno gledano, je precej sladek posel, še posebej če upoštevamo, da Cloudways ponuja brezplačno pomoč pri selitvi za vaše spletno mesto.

Mislim, za manj kot 50 dolarjev na mesec lahko vodite trgovino z e-trgovino, ki mesečno ustvari na tisoče dolarjev prodaje in zelo dobro prenese trne.

Pridobite vse lepe lastnosti, ki jih ponuja vaša sanjska platforma, in dobite brezskrbnost. Kaj lahko zahteva več? ��

Nodechef

Nodechef? Da, to sem mislil.

Medtem Nodechef je znan po domačih gostiteljskih rešitvah Node, zdi se, da so sprejeli PHP in ponujajo precej sladko platformo.

Ti bi bil plačevanje od 100 do 200 dolarjev na mesec za spodoben strežnik, bistvo pa je, da so osnovne storitve, kot so MongoDB, MySQL, Redis itd., že vključene in bodo brez napora. Na voljo je tudi plačana podpora, ki se začne pri 300 USD na mesec.

Vredno? Da, če imate posebne potrebe in želite zanesljivost in hitro reševanje težav.

Runcloud

Včasih potrebujete oboje – upravljano rešitev gostovanja za PHP (za vaše oblikovalske ekipe, ki izvajajo osnovne oznake in funkcije PHP znotraj preprostih skript), in prilagodljivo okolje (morda na Docker-jevi, hiperlokalni aplikaciji PHP, ki jo podpira ElasticSearch, morda?).

V teh primerih, Runcloud je sladek posel.

Runcloud nadomešča cPanel, WHM in druge takšne pripomočke z lastno nadzorno ploščo, ki je, odkrito povedano, zunaj sveta:

Vse upravljate s tem čudovitim vmesnikom, ki vključuje vse, kar si lahko omislite – PHP različico, konfiguracijo Supervisorja (mimogrede, zdi se, da je to prvi gostitelj PHP, ki združuje Supervisor), dnevnike, bazo podatkov in vse.

Ponovno, Runcloud ne ponuja svojih strežnikov, vendar vam bo za samo 15 USD na mesec omogočil povezovanje in upravljanje neomejenih strežnikov. Obstaja celo brezplačen načrt, če morate upravljati en sam strežnik in ne želite zvončkov!

Platforma.sh

Kako sploh začnem opisovati Platforma.sh? �� V redu, poskusimo to – verjetno ste že slišali za Symfony (najmočnejši spletni okvir PHP tam), Magento (platformo za e-trgovino, ko gre za težje dvigovanje) in TYPO3 (zapleten, zelo modularen CMS) , prav?

No, vsi ti imajo Platform.sh kot svoje PHP gostovanje po izbiri.

Razlog je v tem, da Platform.sh presega obveznost zagotavljanja vsega, kar je potrebno v sodobni aplikaciji PHP – od podpore najnovejših različic PHP do preproste uvajanja mikroservisov z enim klikom.

Če imate veliko, resno podjetje, ki deluje na PHP, bi moral biti Platform.sh na vašem radarju številka 1.

In to ni tako, kot da stane bogastvo. Za 270 dolarjev na mesec (primerjajte načrte tukaj), lahko ustvarite spletno mesto, ki zlahka obravnava nekaj milijonov ogledov strani na mesec. Zdaj se strinjam, da 270 dolarjev zveni veliko, še posebej, če je gostovanje PHP na voljo za, denimo, 5 USD na mesec. Vendar pa, Platforma.sh je menjalnik iger za izmenjevalnike iger, in ga ne jemljite z lahkoto. ��

Google App Engine

Izkoristite Googlovo omrežno infrastrukturo z nizko zamudo.

Google App Engine je upravljana brez strežnika platforma, ki omogoča zagon aplikacij PHP, Nodejs, Python, C #. Najboljša stvar je, da vam ni treba skrbeti za upravljanje infrastrukture – Google to stori namesto vas.

Plačate tisto, kar porabite in povečate samodejno za prilagoditve prometa.

Zaključek

Na trgu ne manjka ponudnikov gostovanja PHP. Samo eno iskanje v Googlu in utonili se boste v odločitvah. Vendar pa niso vredni izbiranja vseh ponudnikov gostovanja, ne glede na to, kako dobra je kopija njihovega spletnega mesta ali kako neverjetni so njihovi načrti.

Grozljive zgodbe o ponavljajočih se hropih, hecah in nerešenih težavah z zmogljivostjo so vse preveč pogoste med “priljubljenimi” ponudniki gostovanja PHP, zato se ta članek osredotoča na manj znane, a ubijalske možnosti.

Upam, da pomaga! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map