PHP hosting hosting visoke performanse za male i velike aplikacije

PHP je vrlo lako implementirati. Ali to ne znači da će bilo koja hosting platforma raditi – pogotovo kada ste ozbiljni u poslu.


Na mnogo načina PHP je preuzeo plašt od Perla – to je bio jednostavan skriptni jezik koji je mogao ugraditi unutar HTML-a (ili ugraditi HTML u sebe, ovisno o tome kako želite gledati), podržavali su ga popularni web-poslužitelji otvorenog koda ( * kašalj * Apache) i imao je vezivanje za popularne relacijske baze podataka (yup, MySQL).

Ali za razliku od Perla, PHP je bio dovoljno pametan da uvodi inovacije brže kada je ostao relevantan – HHVM je bio prijetnja dovoljno velika da Zend odustane od bilo kakvih planova za PHP 6 i skokne na PHP 7 (što rezultira povećanjem performansi od 200%) i baš kad je izgledalo kao da se razvojna scena u PHP-u odnosi na kodiranje majmuna ili stvaranje vlastitog okvira, Laravel je bacio bombu.

Uostalom, PHP danas nije ni blizu onom od prošlih godina – ima rogove, krila, puca laserom svojim očima i može bez problema otkloniti drvo ili dva. Oni koji su se držali toga (uključujući i mene, glavni razlog je lijenost :-P) sada imaju moderan, odličan set alata za izradu web aplikacija.

Što nas vodi u još jedno neugodno prošlo područje – gostovanje. Da, pružatelji usluga PHP hostinga još su desetak, a mnogi od njih izgrađeni su kako bi nanijeli patnju nesumnjivoj javnosti, ali jednako tako istina, sada su na raspolaganju sve vrste robusnih i izvrsnih opcija.

Ovaj je post namijenjen programeru ili svima koji brinu o kvaliteti, slobodi i performansama; onaj koji zadrhti pri pomisli na prijenos FTP-a i CPanela (iako zna kako raditi s njima!).

DigitalOcean

Vjerojatno ste čuli DigitalOcean već, ali ako ne, ovo je nevjerojatno isplativa i moćna platforma za hosting vaših aplikacija.

DigitalOcean je u osnovi poznat po virtualnim privatnim poslužiteljima (VPS) koji nude vrlo dobre performanse i kontrolu za DevOps tim. Uz tu slobodu dolazi i odgovornost, naravno – vi ste odgovorni za optimizaciju, upravljanje i osiguranje svoje infrastrukture. Ako imate modernu PHP aplikaciju, to je najvjerojatnije ono što tražite.

DigitalOcean ima nekoliko nevjerojatnih značajki, što ga gotovo čini mini AWS-om za programere:

 • Instalacije jednim klikom za popularne PHP aplikacije
 • Alati poput Učitavanje uravnoteživača, Privatno umrežavanje, itd.
 • Pohranjivanje objekata, spremanje blokova, SSD, itd.
 • Nekoliko vrsta poslužitelja, ovisno o potrebama – opća namjena, visok CPU ili visoka RAM-a
 • Upravljanje infrastrukturom temeljeno na API-ju za jednostavno skaliranje prema gore ili dolje
 • Bogat nadzor i upotreba i statistika
 • Marketplace, prilagođene slike OS-a, sigurnosne kopije itd.
 • Hostirane baze podataka (PostgreSQL za pisanje, ali uskoro dolazi MySQL i drugi)

DigitalOcean ono što koristim za hosting projekata klijenata, web mjesta WordPressa, PHP skripte naredbenog retka i slično, i nikad nisam imao nijedan problem sa izvedbom ili sigurnošću. Toplo se preporučuje onima zbog pouzdanosti i fleksibilnosti.

A2 hosting

A2 hosting je velika i pouzdana hosting usluga koja je specijalizirana za PHP. Ako ste umorni od problema sa performansama na svojim trenutnim hosting platformama i još uvijek želite zadržati potrošnju pod strogom kontrolom, A2 hosting vrijedi provjeriti.

Kao što vidite, planovi su lijepi, ali to nije marketinški trik – A2 Hosting donosi. Brza usporedba planovi otkriva da za manje od 10 USD mjesečno dobijate poslužitelj s 2 GB RAM-a, dvije jezgre i optimiziranim hardverom.

A2 Hosting odlikuje se jednostavnim, tradicionalnim PHP hostingom – WordPressom, Magentom, jednostavnim okvirima, skriptama na jednoj stranici itd., Ali ima puno smisla kad su performanse diska briga.

Forge

Laravel je najtopliji i najpopularniji okvir PHP-a i vjerojatno će dugo i dugo ostati „onaj“. Što znači ako ste programer PHP-a, vjerovatno je da je kodirate u Laravelu.

Laravel je sada zahtjevan okvir i pitanje razmještanja postaje komplicirano; što aplikacija postaje bogatija značajkama. Ako ste u tom čamcu i želite se riješiti svih gnjavaža povezanih s razmještajem (da, mislim na sve), Forge ono što ti nedostaje.

Ali prvo: prvo Forge nema poslužitelje ili hosting u ponudi. Umjesto toga, internetsko je sučelje za raspoređivanje i nadgledanje vaših PHP aplikacija na popularnim hosting uslugama poput DigitalOcean (prikazano gore), Linode, AWS itd. Evo što Forge može ponuditi Laravel timovima:

 • Vodoravno skaliranje
 • Balansiranje opterećenja
 • SSL upravljanje
 • Jednostavni redovi čekanja i upravljanje cron
 • Upravljanje web mjestima i automatska ažuriranja
 • Prilagođene skripte za implementaciju

Za samo 20 dolara mjesečno, možete upravljati neograničenim poslužiteljima putem Forge, a postoje i godišnji popusti. Iskreno, ne može biti bolje od ovoga!

Heroku

Heroku tradicionalno je povezan s ekosustavima Ruby on Rails i Python (zbog njegove ljubavi prema PostgreSQL i jednostavnim, gotovo umjetničkim razmještajima). Ali sada, PHP programeri također se mogu radovati!

Bez obzira na to je li to običan PHP, Laravel, Symfony, HHVM ili bilo koju drugu varijantu / paket, Heroku sve to čini jednostavnim git push-om koji se čini previše dobrim da bi bio istinit, ali u stvari jest. Skaliranje se brine automatski i postoji nekoliko Herokuovih usluga (dodataka) za pojednostavljenje života implementacije.

Heroku spada među skuplje platforme za hosting za PHP vani, ali je solidan i ima veliku reputaciju za kvalitetu i stabilnost.

Cloudways

Moguće je da vidite prednosti hostovanja platformi poput DigitalOcean, Linode, itd., Ali nedostaje vam pouzdan tim koji bi radio s DevOps. Ako je tako, Cloudways je odlična alternativa koja će upravljati vašim PHP aplikacijama na platformi po vašem izboru.

Naravno, to znači da i cijene rastu. Provjerio sam brzu i prljavu provjeru planova cijena, i kao općenito pravilo, plaćate dvostruko više od uobičajenog na tim hosting platformama. Ako me pitate, iskreno, prilično je sladak posao, pogotovo ako uzmemo u obzir da Cloudways nudi besplatnu pomoć u migraciji za vaše web mjesto.

Hoću reći, za manje od 50 USD mjesečno možete pokrenuti trgovinu putem e-trgovine koja generira tisuće dolara prodaje mjesečno i rješava šiljke vrlo dobro.

Dobivate sve lijepe značajke koje nudi vaša platforma iz snova, a vi dobivate mir. Što se više može tražiti? ��

Nodechef

Nodechef? Da, to sam i mislio.

Dok Nodechef je poznat po Node izvornim hosting rješenjima, izgleda da su prihvatili PHP i nude prilično slatku platformu.

Ti bi bio plaćati bilo gdje od 100 do 200 USD mjesečno za pristojan poslužitelj, ali poanta je u tome da su esencijalne usluge poput MongoDB, MySQL, Redis itd. već ugrađene u mrežu i bez napora. Također je dostupna i plaćena podrška, a kreće se od 300 USD mjesečno.

Vrijedi? Da, ako imate specifične potrebe i želite pouzdanost i brzo rješavanje problema.

Runcloud

Ponekad su vam potrebna i rješenja za upravljani PHP (za dizajnerske timove koji obavljaju osnovne markirane i PHP funkcije unutar jednostavnih skripti) i fleksibilno okruženje (možda, hiperlokalni PHP program temeljen na Dockeru, možda podržan od ElasticSearch?).

U tim slučajevima, Runcloud slatka je ponuda.

Runcloud zamjenjuje cPanel, WHM i druge takve alate s vlastitom prilagođenom nadzornom pločom, koja je, iskreno, izvan svijeta:

Sve upravljate kroz ovo prelijepo sučelje, koje uključuje sve što se možete sjetiti – verziju PHP-a, konfiguraciju Supervizora (usput, čini se da je ovo prvi PHP domaćin koji spaja Supervisor), zapisnike, bazu podataka i sve.

Ponovo, Runcloud ne nudi vlastite poslužitelje, ali za samo 15 dolara mjesečno, omogućit će vam povezivanje i upravljanje neograničenim poslužiteljima. Postoji čak i besplatni plan ako trebate upravljati jednim poslužiteljem i ne želite zvona!

Platform.sh

Kako uopće započinjem s opisivanjem Platform.sh? �� U redu, pokušajmo ovo – vjerojatno ste čuli za Symfony (najsnažniji PHP web okvir vani), Magento (platforma za e-trgovinu kada se radi o teškom podizanju) i TYPO3 (složen, visoko modularan CMS) , točno?

Pa, svi oni imaju Platform.sh kao svoj PHP hosting po izboru.

Razlog je taj što Platform.sh nadilazi zahtjev, pružajući sve što je potrebno u modernoj PHP aplikaciji – od podrške za najnovije verzije PHP-a do jednostavne implementacije mikro-servisa jednim klikom.

Ako imate veliko, ozbiljno poslovanje koje radi na PHP-u, Platform.sh bi trebao biti # 1 na vašem radaru.

I nije kao da košta bogatstvo. Za 270 dolara mjesečno (usporedite planove ovdje), možete pokrenuti web mjesto koje lako podnese nekoliko milijuna pregleda stranica mjesečno. Sada se slažem da 270 USD zvuči puno, pogotovo kada je PHP hosting dostupan za, primjerice, 5 USD mjesečno. Međutim, Platform.sh je izmjenjivač igara za izmjenjivače igara i ne treba ga uzimati olako. ��

Google App Engine

Iskoristite Googleovu mrežnu infrastrukturu s malim kašnjenjem.

Google App Engine se upravlja platformi bez poslužitelja koja vam omogućuje pokretanje PHP, Nodejs, Python, C # aplikacija. Najbolje je što ne morate brinuti o upravljanju infrastrukturom – Google to radi za vas.

Plaćate ono što upotrebljavate i skalirate automatski za prilagodbu prometa.

Zaključak

Na tržištu nema nedostatka PHP hosting hostinga. Samo jedna Google pretraga i utopit ćete se u odlukama. No, nisu svi ponuđači hostinga vrijedni biranja, bez obzira na to koliko im je kopija web stranice ili koliko nevjerojatni su njihovi planovi.

Grozne priče o ponavljajućim se pogreškama, hakiranjima i neriješenim problemima s performansama sve su previše česte među „popularnim“ PHP pružateljima hostinga, zbog čega se ovaj članak usredotočuje na manje poznate, ali ubojite mogućnosti.

Nadam se da pomaže! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map