11 Osupljivi viri za iOS, s katerimi boste postali boljši razvijalec aplikacij

Ne mislite, da je postalo izziv pritegniti pozornost mobilnih uporabnikov sredi priliva aplikacij na trg?


Od dne četrta četrtina od leta 2019 na voljo 2,57 milijona aplikacij za Android in 1,84 milijona aplikacij za iOS. V letu 2018 je skupni prihodek od prenosov mobilnih aplikacij, oglaševanja in nakupov v aplikacijah znašal 365,2 milijarde USD. Leta 2023 naj bi ta številka znašala 935,2 dolarja, kar pomeni znaten skok za skoraj 2,7X.

A glede na to, kako je presegla penetracija mobilnega interneta pol svetovnega prebivalstva te statistike sploh ne presenečajo.

Potrošniki še vedno prenašajo mobilne aplikacije, čeprav je svetovna stopnja odstranitve po 30 dneh 28%.

11-awesome-ios-resources-that-can-make-you-a-better-developer-statista

To kaže, da so mobilne aplikacije priljubljene, vendar jih ni dovolj samo zagnati. Namesto tega je uspešnost aplikacije odvisna od tega, kako dobro je razvita, tržena in posodobljena. In v tem članku se bomo osredotočili na razvoj aplikacij za iOS.

Aplikacije za iOS vzamejo torto

Ko govorimo o iOS-u, je Apple Store druga največja trgovina z mobilnimi aplikacijami na svetu, ki bo do konca leta 2020 obsegala 5 milijonov aplikacij – vključno z iPhoneom in iPadom. ZDA, nabiranje 3X več prodaje kot Google Play.

11-awesome-ios-resources-that-can-make-you-a-better-app-developer-sensor-tower

Odkar je tehnološki velikan odprl vrata svoje App Store, se je število razvijalcev z vsega sveta, ki poskušajo unovčiti to donosno priložnost, povečalo.

Po navedbah Payscale, Razvijalci iOS z izkušnjami petih let v ZDA od leta 2020 v povprečju zaslužijo 100 tisoč dolarjev. Medtem ko lahko v Veliki Britaniji zaslužijo 36.000 funtov. V Indiji je povprečna plača svežine 6,56.000 INR.

Številke so dokaz dejstva, da lahko razvoj aplikacij privede do visoko plačljivih priložnosti – kjer koli na svetu. Če ste razvijalec, ki si želi prizadevati za razvoj mobilne aplikacije za iOS ali se sami izpopolnite, ti viri za razvoj iOS aplikacij ne bodo razočarali..

Apple Developer

Digitalni vir

Če se želite hitro naučiti vrvi razvoja iOS-a, potem Razvijalec je primeren zate. Kot že ime pove, gre za vir digitalne študije, ki ga ponuja Apple Apple. Učne vsebine razvijalca se vrtijo okoli razvoja iOS-a, Xcode, Swift, vodnikov za programiranje in predstavitev.

11-super-ios-resource-that-can-make-you-a-better-developer-1

Hitro lahko kliknete povezave in poiščete vire na vsaki Apple platformi, kot so MacBook, iPhone, iPad, Apple Watch in Apple TV. Poleg tega vir odpira možnosti za povezovanje z drugimi Applovimi razvijalci in izmenjavo znanja.

Razvoj iOS-a s ciljem Objective-C

Spletna vadnica

To je plačano učenje vadnica zasnoval Treehouse, platformo, ki ponuja spletno izobraževanje o tehnologiji. iOS razvoj s Objective-C je sistem za sledenje od začetka do konca, ki vam omogoča napredovanje iz enega oddelka v drugega in dodaja več učnih virov, ko napredujete.

Vadnica obsega manjše tečaje o Objective-C Osnove, Objektno usmerjeni Objective-C, iPhone razvoj aplikacij z Objective-C in drugi – vsaka nekaj ur. Vadnica vas seznanja tudi z jezikom in uporabniškim vmesnikom Apple izdelkov.

Lynda

Spletna vadnica

Lynda.com iz LinkedIna je priljubljena platforma za spletno učenje. Ponuja izčrpen seznam tečajev o Razvoj aplikacij za iOS. Izberete lahko katero koli od njih – odvisno od vašega strokovnega znanja – in se s svojim tempom učite na preprostih video predavanjih.

Razen razvoja, odpravljanja napak in uvajanja aplikacij na Objective-C, raziskujte vzorce oblikovanja, smernice za kodiranje in bistvene koncepte, povezane z razvojem aplikacij, kot so zgodba, nadzornik pregledovalnikov modelov in prenos.

11-awesome-ios-resources-that-can-make-you-a-better-app-developer-2

Poleg tega nekateri tečaji Lynda.com ponujajo kontrolni seznam za uspešno oddajo aplikacije v App Store. Cena vsakega tečaja na platformi se razlikuje, tako da lahko izberete tiste, ki so vam bolj všeč.

Preobremenitev

Spletna skupnost

Ni spletno mesto za vaje, vendar je odličen vir za učenje razvoja aplikacij za iOS, če ste le začetnik. Preobremenitev deluje bolj kot Q & Skupnost, ki je na splošno osredotočena na programiranje, omogoča pa tudi povezovanje s kolegi razvijalci.

Če želite odpraviti redne težave s programiranjem, lahko brskate tudi po kodnih rešitvah in odrezkih. Če imate določeno težavo in ne morete takoj najti odgovora nanjo na nobeni vadnici, je Stack Overflow vaše spletno mesto.

Razvoj aplikacij za iOS

Tečaj Apple Podcast

Brezplačni video tečaj je oblikoval Stanford’s School of Engineering, vodi pa ga Paul Hegarty. Na voljo za ogled na Apple Podcastih, tečaj ponuja ogromno vrednost razvijalcem, ki želijo izhajati iz osnov ustvarjanja aplikacij za izdelke Apple.

11-super-ios-resources-that-can-make-you-a-better-developer-3-3

Naučite se uporabljati API-je in orodja iPhone, vključno z Interface Builder in instrumenti ter Xcode, upravljati pomnilnik aplikacij, oblikovati uporabniški vmesnik z uporabo tehnologij multi-touch in ustvariti objektno usmerjeno zasnovo z vzorcem krmiljenja modela-pogleda.

Poleg tega lahko preprosto brskate po videoposnetkih in diapozitivih predavanj, če se želite učiti s svojim tempom.

Geeky Lemon Xcode Vadnice

Tečaj Apple Podcast

Geeky Lemon je odlično plačan vir naučiti se ustvarjati iPhone, iPad, iPod za Apple Watch in Apple TV. Vadnice za Xcode vas bodo vodile skozi vsak korak in vas naučile, kako enostavno je kopiranje / lepljenje kod.

Vsebujejo vse, kar morate vedeti o ustvarjanju projektov, potrebnem kodiranju, vizualnem razvoju in še veliko več. Vadnice so poglobljene in jih je enostavno spremljati z uporabo najnovejših različic Xcode takrat.

11-awesome-ios-resources-that-can-make-you-a-better-developer-4

Lahko raziščete njihovo celotno ponudbo tukaj.

Blog Ray Wenderlich

Spletna skupnost

Tole blog je združenje več kot 3000 visokokakovostnih spletnih vadnic, s katerimi lahko novorojenci hitro spoznajo razvoj iOS-a. Najdete lahko tečaje o najbolj zahtevnih temah, povezanih z iOS-om, razvojem aplikacij in drugimi novimi tehnologijami.

Od video posnetkov in podcast do pisnih vsebin – na blogu Ray Wenderlich je za vsakogar nekaj. Obstaja tudi forum za učence, na katerih lahko razpravljajo o razvoju iPhone, rešijo kakršne koli težave pri razvoju aplikacij in se povežejo s kolegi študenti in strokovnjaki.

iOS 11 & Hitri tečaj za razvijalce

Seveda Udemy

Ni važno, ali ste začetnik, programer ali razvijalec, ta 34-urni strog Seveda Udemy o razvoju aplikacij za iOS. Vsebuje 250 spletnih predavanj in je popoln priročnik za vse, ki želijo oblikovati aplikacije, kot so iOS 11, ARKit, API Depth Photo in Swift 4.

11-awesome-ios-resources-that-can-make-you-a-better-developer-6

Tečaj se dotika osnov Xcode9 in Swift 4, nato pa osvetli napredne funkcije iOS, poleg tega pa vas nauči klonirati priljubljene interaktivne aplikacije, kot so Instagram, Tinder, Uber in Snapchat.

Na koncu vsakega predavanja je izziv za učence, ki ga morajo opraviti. Ne glede na to, kako močne strategije uporabe iOS 11 se učijo na tečaju, je mogoče hitro vključiti v resnične projekte. Plačljive programske opreme ni treba namestiti. Kodiranje se uči na XCode9, ki je brezplačen.

Osnove iOS 11

Tečaj PluralSight

PluralSight, ki ga pogosto imenujejo Netflix za razvijalce programske opreme, ima več kot 5000 tečajev o razvoju aplikacij za iOS. Eden bolj priljubljenih se imenuje Osnove iOS 11, ki vas bosta zagnala in zagnala na Swift 4 in Xcode 9 za izdelavo iOS 11 aplikacij s prilagodljivimi uporabniškimi vmesniki.

Od upravljanja projektov iOS in gradnikov aplikacij do razumevanja možnosti navigacije, tečaj seznani z najnovejšimi najboljšimi praksami iOS arhitekture. Do tečaja lahko dostopate pri 299 USD.

Če pa nočete vložiti vnaprej, se prijavite na 10-dnevno preskusno uro in si brezplačno ogledajte 200 ur vsebine..

Manjkajoči priročnik

Mehke platnice

Če ste obvladali platformo iOS in poznate Swift kot zadnji del vaše roke, ta knjiga vam bo pomagal pripraviti aplikacijo za App Store. Da, pravilno kodiranje je bistveni element za razvoj aplikacije. Vendar to ni to.

11-super-ios-resources-that-can-make-you-a-better-developer-5

Preden se lahko prijavite v App Store, morate razumeti blagovno znamko in oblikovanje, ciljno ciljno skupino in osnove zagona aplikacije. Če resno objavljate aplikacijo, vas bo ta knjiga napolnila do stvari, za katere niste mislili, da jih morate vedeti.

Vzorci oblikovanja kakava

Mehke platnice

Objavljeno leta 2009, knjiga še vedno velja, da ima veliko informacij za razvijalce iOS, zlasti tiste, ki delajo na macOS-u. Vendar vzorci oblikovanja kakava niso knjiga za amaterje.

Začne se s poglavjem o vzorcu Model-View-Controller in od tam pobere tempo. Ne pričakujte, da vas bodo zapolnili z vsako tehniko. Če imate nekaj izkušenj s programiranjem iOS-a, vam bo ta knjiga pomagala izboljšati svoje sposobnosti na načine, ki si jih niste predstavljali.

Zavijanje

Če lahko razvijete aplikacijo in jo objavite v trgovini Apple, je to resnično koristno. Zato ni pomembno, ali ste začetnik ali začarani razvijalec aplikacij za iOS. Če imate idejo in jo želite spremeniti v resničnost, nadgradite svoje znanje s katerim koli od teh tečajev.

Poleg tega vam bo vaše tehnično znanje vedno dalo konkurenčno prednost na trgu. Zato ne pustite te priložnosti in nadaljujte z učenjem. Če se ne morete odločiti za tečaj, se za navodila obrnite na strokovnjaka za razvijalce aplikacij za iOS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map