11 Viri za učenje Pythona za začetnike

Želeti se naučiti novega jezika ubija čas začetnikov. Slišali smo vaš glas in tukaj je seznam izbranih najboljših virov za učenje Pythona.


Ta članek vam pomaga najti začetnike prijazne vire za učenje najbolj priljubljenega programskega jezika – Python.

Zakaj bi se morali naučiti Pythona?

Veliko ljudi se zdaj želi naučiti vročega programskega jezika, tj., Python. Nekateri od njih imajo razlog, drugi pa ne.

Preden se boste naučili katerega koli programskega jezika, se vprašajte zakaj se ga boste naučili? To vprašanje vam daje nekaj jasnosti. In vedite, kaj lahko storite, če se učite tega programskega jezika. Najverjetneje ta dva vprašanja zagotavljata jasno predstavo o načrtih za učenje.

Dobra praksa je poznati funkcije programskega jezika, ki se ga želite naučiti. In kaj lahko naredi za vas? Vsi si jih bomo ogledali.

Kaj je Python?

Python je jezik na visoki ravni, tolmačen in odprt izvor. Python podpira tako objektno usmerjene kot proceduralne paradigme programiranja.

Zakaj je Python tako priljubljen?

Oglejmo si funkcije Pythona, zaradi katerih je eden najboljših programskih jezikov.

Angleščina kot sintakso

Sintaksa Python je tako udobna za začetnike. Če preberete kodo Python, boste dobili občutek branja angleščine. Zmanjšal je stres, da bi se spomnil skladnje. Če ne verjamete, si oglejte spodnji delček kode.

a = 1
b = 1
če je a b:
tisk ("Živjo")
a = 2000
tisk ("Ja!") če natisne% 2 == 0 ("Ne!")

Svojo veličino Pythona boste spoznali, ko enkrat zaidete vanj.

Knjižnice

Python ima veliko število vgrajenih modulov in knjižnic. Obstaja ocean knjižnic za programski jezik Python. Moduli in knjižnice olajšajo življenje programerju. Pomagajo rešiti težave, ki jih ni mogoče rešiti s standardnimi funkcijami Pythona.

Dinamično vtipkane

Je dinamično vtipkan jezik. Ni nam treba skrbeti za deklaracije spremenljivk v kodiranju. Če vidite druge programske jezike, kot so C, C ++, Java itd.., spremenljivke moramo razglasiti s katero koli od podatkovnih vrst, ki jih podpira ta programski jezik. Glej primer kode v jezika.

#include

int main () {
int a = 1;
printf ("% d", a);
vrne 0;
}

Oglejmo si isto kodo v Python.

a = 1
natisni (a)

Python bo samodejno prevzel vrsto spremenljivke glede na vrednost. Razvijalcem je zmanjšalo veliko časa. Ni nam treba skrbeti za vrsto podatkov. Samo dodelite.

Prenosljivost

Python sledi pregovoru o programiranju, tj., Koda enkrat zaženite kamor koli. Python lahko uporabimo na kateri koli platformi. Potrebujete samo Python zagnati katero koli kodo Python. Python ne zanima vaše platforme.

To so najbolj priljubljene funkcije Pythona. Ima še veliko drugih funkcij, ki vam bodo pomagale pri doseganju ciljev pri razvoju.

Kaj lahko storimo s Python-om?

Python lahko uporabljamo na večini programskih področij. Oglejmo si standardna in najpogosteje uporabljena področja Pythona.

Strojno učenje in podatkovne znanosti

Python je najprimernejši za strojno učenje in podatkovna znanost.

Zapletene matematične enačbe lahko s pomočjo Pythona enostavno izračunamo. Knjižnice imamo podobne pande, števec, matplotlib itd.., ki pomaga inženirjem strojnega učenja in podatkovnim strokovnjakom.

Spletni razvoj

Obstajajo okviri za razvoj spleta v Python-u.

Najbolj priljubljeni spletni okviri za Python so Django in Bučka. Django je bolj trden okvir kot Flask. Z uporabo teh okvirov lahko razvijete preprosto spletno mesto za zapleteno spletno aplikacijo. Oba okvira sta za začetnike prijazna in jih je enostavno naučiti z dokumentacijo.

Spletno strganje

Spletno strganje je eno glavnih področij Pythona.

Spletne pajke v Pythonu lahko naredimo s knjižnico, imenovano scrapy, BeautifulSoup4, in številnimi drugimi za zapisovanje podatkov.

Scenarij

Za avtomatizacijo ponavljajočih se sistematičnih opravil lahko storite dobesedno karkoli.

 • Interakcija z OS (Windows, UNIX itd.)
 • Izvajanje vzdrževanja
 • Uvajanje aplikacije
 • Testiranje spletnih strani
 • Prenos podatkov

Python lahko uporabimo tudi za GUI (grafični uporabniški vmesnik) razvoj, Igre razvoj s PyGameOmrežje programiranje itd., ko lahko začnete raziskovati svet Pythona.

Upam, da ste dobili predstavo, zakaj Python dobiva tako veliko priljubljenost. Za rastoči jezik, kot je Python, se bo lahko veliko sredstev (plačanih in brezplačnih) naučilo. To je težava za začetnike, kot sem jaz (nekoč). Imamo veliko možnosti za učenje Pythona. To je tako zmedeno.

Brez skrbi, naslednje je skrbno nabrano.

Video tečaji

Imamo veliko spletnih mest, ki brezplačno in brezplačno zagotavljajo video tečaje. Oglejmo si najboljše tečaje iz njih.

Udemy

Udemy je spletno mesto, ki ponuja spletne video tečaje po nominalni ceni.

Našli boste veliko tečajev za učenje Pythona. Najbolj priljubljena, ki je začetnikom prijazna in je manj stroškovna Popolni Python Bootcamp: Pojdite od nič do junaka v Python 3.

Tečaj Udemy Python

Po zaključku boste dobili potrdilo o zaključku. Vendar to ne doda nobene vrednosti vašemu življenjepisu. Znanje, ki ga pridobite na tečaju, je pomembno, ne pa certifikati.

Pojdite na tečaj in preverite vsebino in kaj se učite na tečaju. Če ste zadovoljni s strukturo tečaja in predogledom videoposnetkov, pojdite po njej.

edX

edX ponuja tečaje brezplačno, če pa želite pridobiti potrdila o zaključku, morate plačati nekaj zneska. Za začetnike nudijo odličen tečaj, da začnejo s Python-om. Tečaj je Uvod v Python: Absolut začetnik.

Pojdite na tečaj in si na hitro oglejte vsebino tečaja, da se odločite, ali je primeren za vas ali ne. Ne skrbi, če ne boš zadovoljen z vsebino tečaja.

TalkPython Training

TalkPython usposabljanje je tečaj, ki uči Python z gradnjo projektov.

Izvedete lahko, kako delati projekte v Python-u skupaj s sintakso Python-a. Po zaključku tega tečaja lahko delate na svojih projektih v Python-u. Tečaj je Python Jumpstart z izgradnjo 10 aplikacij. Strošek tečaja 69 dolarjev za vseživljenjski dostop.

Talk Python Training

Preden se udeležite katerega koli plačanega tečaja, preverite oris in vsebino tečaja.

YouTube kanal avtorja Corey Schafer

Za začetnike prijazno Vadnice Python to je popolnoma BREZPLAČNO.

Corey Scharef

Spletne strani

Nekaterim vas video tečaji morda ne bodo všeč. Če radi berete, potem je ta razdelek za vas.

W3Šole

W3Schools slovi po spletnem razvoju. Toda v zadnjem času so dodali nove vadnice, kot so Python, Java, C ++, C # itd.., Vadnice najdete tukaj. Vadnice so popolnoma brezplačne in vam pomagajo, da se brez truda naučite Pythona.

W3Šole

Programiz

Vadnice o Programizu je enostavno razumeti in se jih naučiti. V vajah bomo našli veliko primerov za vsak koncept. Ponuja tudi spletni tolmač za delo s Python-om. Tečaj si lahko ogledate tukaj.

Programiz

Vzgojno

Educative je vrhunska učna platforma. Dostopate do tečaja tukaj.

Naučili se boste vseh osnov Pythona in pridobili boste dovolj znanja za nadaljnje izboljšanje Pythonovih znanj.

Vzgojno

Po zaključku osnov na poučna, boste našli veliko drugih tečajev, s katerimi boste naslednjič prevzeli svoje spretnosti Python.

Knjige

Če radi berete knjige, potem je ta razdelek za vas. Bomo si ogledali najbolj priljubljene knjige za učenje Pythona.

Python Crash Course

Knjiga Tečaja Python Crash seveda vas nauči Python. V knjigi lahko delate tudi na nekaterih projektih. Eric Matthes, avtor vas popelje skozi različne vrste projektov, kot so razvijanje iger, vizualizacija podatkov itd., Najdete jih na Amazonka.

Knjiga tečajev Python Crash

Vodja prvi Python

Head First Python je knjiga, ki se uči Pythona, ne da bi se dolgočasila. Kot že ime pove, gre za možgane prijazno knjigo za učenje Pythona. Knjigo lahko dobite pri Amazonka.

Vodja prvi Python

Avtomatizirajte dolgočasne stvari s Python-om

Če se želite naučiti praktičnih stvari s pomočjo Pythona, potem je to najboljša knjiga za vas. Knjiga se skozi praktične primere sprehodi po konceptih Pythona. Na koncu tega lahko ustvarite svoje projekte z znanjem, ki ste ga dobili iz knjige. To knjigo lahko naročite pri Amazonka.

Avtomatizirajte dolgočasne stvari s Python-om

Ta knjiga je na voljo tudi na Safari.

Učenje Pythona

Učenje Pythona, 5. izdaja, je ena najbolj priljubljenih knjig Python iz O’Reilly publikacije. S to knjigo boste poglobljeno znanje. Knjigo lahko kupite pri Amazonka.

Naučite se Pythona

Zaključek

Pred začetkom si oglejte predogled vseh tečajev. Veliko pomaga. Če vam je všeč način, kako avtor razlaga stvari, potem pojdite po svoje. Imamo veliko možnosti za učenje Pythona.

Lahko se obrnete tudi na uradnika dok. Kot začetnik boste morda težko začeli z uradno dokumentacijo. Zato predlagam, da vzamete vsakogar z omenjenega seznama v članku.

Upam, da boste našli nekaj koristnih virov, da začnete svojo pot kot programer Python.

Srečno učenje ��

Oznake:

 • Python

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map