Kako postati napredni razvijalec (izdaja 2020)?

Kako bi radi sodelovali v vodilnih svetovnih podjetjih, hkrati pa naredili vpliv s čudovitim naprednim razvojem?


Za izjemne umetnike sodobnega spleta je veliko povpraševanja in ta vodič vam bo pokazal, kako začeti.

In ker so ljudje, ki delajo s programsko opremo, nekateri najbolj nagrajeni posamezniki, je dobro, da razmislite o tem, kako boste izbrali to novo spretnost. Nikoli ne veste, to bi se lahko sčasoma spremenilo v kariero za vas.

Prvi del tega priročnika je namenjen odgovorom na pereča vprašanja o naprednem razvoju. Če veste o odgovornosti, plačah in drugih vidikih, če želite biti razvijalci, lahko 2. del preskočite. Drugi del tega priročnika je namenjen virom, vajam in nasvetom.

Kaj je front-end razvoj?

Vnaprejšnji spletni razvoj je uporaba HTML, CSS in JavaScript za ustvarjanje edinstvenih spletnih aplikacij. Aplikacije, kot so spletna mesta, spletna mesta za mobilne naprave, pa tudi mobilne aplikacije in Progresivne spletne aplikacije.

To si lahko zamislite tudi tako, da je vsako spletno mesto, ki ga brskate, vključno s tem, na nek način izdelal razvijalec. Vsaj na strani stranke.

Kako novi CSS spreminja vse o grafičnem oblikovanju na palubi spletnega zvočnikaKar je zahtevalo obsežna orodja in okvire, je zdaj mogoče storiti z izvornimi specifikacijami.

Čeprav je prednja stran ena najbolj dostopnih poti v razvoju spletnega mesta, je lahko tudi ena najbolj zahtevnih.

Tehnologija ustvarjanja spletnih strani se vedno spreminja, kar pomeni, da morajo razvijalci svoje znanje redno prilagajati najnovejšim praksam. Za začetnika je lahko naporno, vendar se po dobrem letu ali dveh dobre razvojne prakse izboljša.

Ali se lahko brezplačno naučite razvoja sprednjih strani?

Vsekakor lahko!

Učenje spletnega razvoja je veliko lažje, predvsem zahvaljujoč velikemu toku novih virov, vadnic in odprtokodnih projektov.

Projekti, kot je freeCodeCamp, pomagajo milijonom ljudi, da napišejo kodo za svoje prve programe. In blog freeCodeCamp je poln vznemirljivih člankov ne samo o naprednih, ampak tudi o drugih vidikih spletnega razvoja. Vredno je zaznamek!

Primer sintakse kodeZdi se zapleteno? S prakso je lažje!

Čeprav je namen tega vodnika, da vam pomaga brezplačno učiti, ne moremo spregledati prednosti plačanih tečajev.

Obstaja veliko zagonov, ki poskrbijo za odločno množico, in izpostavili bomo nekaj neverjetnih platform za tečaje, ki vam bodo ob koncu vsega celo podelile certifikat.

Kolikšna je povprečna plača za naprednega razvijalca?

Napredni razvijalec s predhodnimi izkušnjami lahko pričakuje, da se bo domov odnesel več kot 100.000 dolarjev na leto če živijo v Združenih državah Amerike.

To ni slabo število!

Mladinski razvijalci lahko pričakujejo, da se bodo odpeljali domov od koder koli 60.000 dolarjev in več.

Povprečne plače za razvijalce za sprednji del v Združenih državah Amerike

In tudi plače v Evropi se zdijo povsem razumne; Nemčija je v povprečju 50.000 USD na leto.

Velja omeniti, da je to priljubljenost dela na daljavo V zadnjih letih je eksplodiralo, kar pomeni, da si razvijalci prizadevajo, da bi svojo plačo v celoti izenačili z mednarodnimi standardi. To je več razlog, da razmislite o tem, da bi postali razvijalci!

Kako najti zaposlitev kot napredni razvijalec?

Tehnično bi morala biti zaposlitev zadnja stvar, o kateri bi se morali pogovarjati. Najprej morate pridobiti znanje in nato razmišljati o potencialnih priložnostih. Ker pa je ta objava strukturirana kot vodnik, se lahko vedno vrnete in si ogledate ta razdelek za referenco.

Oddaljena delovna mesta Razvoj oblikovalcev Pisanje podpora strankam VečDelovna delovna mesta rastejo brez primere. Konec koncev, komu ni všeč ideja delati od doma ali še bolje, naravnost s plaže?

Tu je seznam najbolj priljubljenih delovnih mest za napredne razvijalce:

To je nekoliko zgoščen seznam spletnih mest, ki nudijo priporočila za iskanje naslednje zaposlitve. Druge druge možnosti so, da delate na osebnem projektu v upanju, da bo to dobičkonosno ali porabite svoj čas za samostojne koncerte.

Viri: Kje začeti.

Naslednji viri vsebujejo začetek. V zvezi s tem uporabljamo dokaj linearen pristop. In iz preprostega razloga, ker je tam ogromno virov.

Da bi hitro začeli, se osredotočamo na platforme in prednja orodja, ki se vijejo v sodobnem delovnem toku. Kot rezultat, se lahko naučite osnovne sinteze kodiranja za vmesno kodo, hkrati pa razumete orodja, ki urejajo delovni potek sodobnega razvijalca.

Zelo priporočljivo je, da si vzamete čas s temi viri, saj vas bodo pripravili na tečaje in vaje, ki jih najdete v drugem delu tega priročnika..

Codecademy

Codecademy

Če porabite celo nekaj minut za iskanje virov za učenje kodiranja, potem je Codecademy nedvomno eden vaših prvih zadetkov. Ta platforma za učenje kod je dobro znana in je v sedmih letih oskrbovala več kot 100 milijonov ljudi.

Takrat je bila Codecademy precej revolucionarna s svojim dinamičnim in interaktivnim kodirnim vmesnikom. In čeprav so mnogi sledili isti poti, je Codecademy ohranil dosledne rezultate.

Te dni lahko po zaključku pridobite potrdilo in mnogi so ga uporabili, da so si sami zaposlili službo zagon na najvišji ravni; kot mlajši dev, nič manj.

Ves čas obstaja argument, da Codecademy ni dovolj.

Z vidika izkušenega razvijalca – zagotovo je morda ta platforma preveč preprosta. Če pa se učite samo o naprednem razvoju, potem ni ničesar boljšega kot slediti navodilom po korakih z rezultati v realnem času..

Codecademy ponuja razrede o HTML5, CSS3, SASS, Python, JavaScript, Ruby, SQL in Java.

Naučite se postavitve CSS

Naučite se postavitve CSS

Kot sprednji razvijalec boste porabili dovolj časa za delo s postavitvijo. Postavitev je platno, na katerem oblikujete spletno mesto. Besedilo tega spletnega dnevnika je nameščeno znotraj vrstice, ki je del večjega vsebnika.

In to velja za vse zasnove spletnih strani. S pomočjo Learn CSS Layout lahko dobite temeljno razumevanje, kako delujejo vsebniki in vrstice, pa tudi, kako lahko vsebino postavite točno tam, kjer jo želite..

Dodatna orodja, ki jih lahko raziskujete, so Flexbox Froggy za Flexbox osnove in Grid Garden za Mreža osnove oz.

Postavitev je dokaj pomembna tema, ki jo je treba dojeti, zato preživite dobrih nekaj ur globoko v svoji izkušnji s postavitvijo. Najboljši način učenja je s prakso.

Škornji za prtljage

Predloga spletnega dnevnika · Zagon

Ko boste ugotovili, kako delujejo postavitve, je čas za konkretne poskuse. Seveda, lahko nadaljujete in poskusite razviti uporabniški vmesnik po meri kot svoj prvi projekt, vendar bi vas to lahko prestrašilo več kot spodbudilo k nadaljevanju.

Torej, morate se naučiti o okviru ali dveh. Okvir je preprost način za začetek s kakršno koli spletno izdelavo. Na voljo so vam orodja in dokumentacija za začetek izdelave interaktivnih spletnih strani prvega dne. In eden najboljših, kar jih je kdajkoli naredil, je Bootstrap.

komplet žičnih okvirjev za prtljažnikV spletu gradite odzivne, prve mobilne projekte z najbolj priljubljeno knjižnico komponent na svetu. Bootstrap je odprtokodno orodje za razvoj s HTML, CSS in JS.

Bootstrap se močno uporablja po vsem spletu in je brez dvoma eden najbolj priljubljenih prednjih okvirov na svetu.

Do vraga, dober odstotek spletnih mest, ki jih vsakodnevno obiščete, uporablja nekaj funkcionalnosti Bootstrap.

Ena izmed fantastičnih stvari o Bootstrapu je kako hitro lahko začnete. Strani z dokumentacijo so polne primerov in primerov uporabe. In najboljše od vsega je sistem postavitve Bootstraps zasnovan z odzivnim dizajnom. Vaša spletna mesta v Bootstrapu so torej samodejno prijazna do mobilnih naprav.

In če vam je všeč, kaj lahko ponudi Bootstrap, tukaj so dodatna sredstva o priljubljenih prednjih okvirih:

  • 10 najboljših okvirov JavaScript, ki jih morate vedeti
  • 10 najboljših okvirov CSS za napredne razvijalce

Sprednji kontrolni seznam

Sprednji kontrolni seznam

Kljub tehnologiji, ki jo uporabljate za izdelavo svojih spletnih mest, morate še vedno upoštevati določena pravila in predpise. Seveda se lahko odločimo, da takšne zahteve prezremo, vendar na ceno uporabniške izkušnje in digitalne združljivosti.

Front-End Checklist je odlično orodje, kjer lahko navedete URL svojega spletnega mesta in platforma pregleda vaše spletno mesto glede najboljših praks pri razvoju vnaprej. To vključuje preverjanje, ali ste optimizirali svoje slike ali upoštevate najboljše SEO prakse.

Poskusite in uporabljajte to aplikacijo toliko časa, da boste razumeli, kakšne so sodobne zahteve za profesionalna spletna mesta in aplikacije. Poleg tega je nevsiljiv in gladek uporabniški vmesnik absolutno užitek delati.

Vue.js

Vue js

Vue.js je odličen primer, ki prikazuje, kako lahko majhna ideja / koncept preraste v eno najbolj priznanih stvari na svetu. Vue.js je resnično neurje prevzel skupino sprednjih ljudi.

Ta progresivni okvir pomaga razvijalcem pri izdelavi neverjetnih uporabniških vmesnikov z uporabo HTML in JavaScript.

Skupnost v celoti podpira skupnost – na finančni in razvojni strani.

To je popoln primer, kako se lahko odprtokodni splet združi in naredi odlične stvari. Kot razvijalec bi morali še več izučiti open-source in zakaj je to pomembno.

Tukaj je nekaj priporočljivih branja na Vue.js:

In nenazadnje, oglejte si različne projekte, zgrajene z Vue.js na Vue.js Showcase Spletna stran.

Splošne osnove

OSNOVE PREDNEGA KRAJA

Vse, kar smo si doslej ogledali, je bilo večinoma brezplačno in odprtokodno. Vse, kar potrebujete, je, da se zgrabite Vzvišeno besedilo, in lahko ste na dobri poti do vrhunskega eksperimentiranja in to bi morali biti! Branje vadnic in okvirne dokumentacije je le polovica bitke.

Pravo učenje se zgodi v urejevalniku besedil in brskalniku. Edina pomanjkljivost tega pristopa je, da ni povsem sistematičen. Delujete v načinu brezplačno za vse, rezultati pa se lahko razlikujejo glede na vašo sposobnost discipliniranja.

Razen če se ne odločite za naložbo in z vlaganjem, mislim, da bi porabili simbolično vsoto za nakup katere koli sprednje knjige od Knjiga narazen. Ti fantje so nekateri najboljši v panogi in veterani vnaprej znanih dev večkrat priporočajo svoje knjige.

V oddelku o temeljnih temeljih je knjiga o SVG, CSS, HTML, JavaScript in Sass, ki je odlično izhodišče za sodobne prednje delovne tokove.

GitHub

github

GitHub je vaša digitalna pisarna za kodiranje in razvoj vseh stvari. To je največja odprtokodna platforma na svetu, v kateri živi večina najbolj priljubljenih okvirov in orodij na svetu.

Z GitHubom lahko gostite svoje projekte in pozdravljate druge, da predložijo svoje prispevke. Prispevke lahko tudi sami oddate v druge projekte.

Prav tako lahko raziščete GitHub in vse, kar lahko ponudi. Na primer, v GitHubu so znani seznami Awesome, ki so množične zbirke vaj, virov, orodij in drugih stvari za določene okvire in tehnologije.

E.g., Osupljiv sprednji seznam ki vključuje najnovejše informacije o najnovejših stvareh, ki jih morate vedeti o front-endu in kam je usmerjen.

Preobremenitev

logotip prelivanja skladbe

Preplavitev skladov je znan kot najstrožji Q&Programsko mesto na svetu. In res je tako.

Uporabniki v Stack Overflow ne prevzemajo lahkih vprašanj, ki niso raziskana ali pravilno analizirana. In čeprav se to morda zdi izpodbitje, pomaga ustvariti močan občutek namena.

Ko vidite, da uporabnik na vprašanje odgovori, lahko drugi uporabniki predložijo svoj odgovor. Na koncu dobite več “preverjenih” odgovorov, ki temeljito odgovarjajo na vprašanja uporabnikov. Zaradi tega hierarhija spletnega mesta ostaja jasna in dosledna.

Kot začetni začetnik razvijalca boste želeli uporabiti Stack Overflow za razumevanje določenih tem, obenem pa tudi za vprašanja. Pri večini začetnih stvari pa bi morali konkreten odgovor najti v nekaj sekundah.

Vadnice & Tečaji: Spoznavanje ekosistema.

Prvi del je bil v celoti namenjen virom in platformam, ki vam bodo pomagale začeti. Za vsak vir, ki smo ga našteli, bi morali porabiti dovolj časa, da boste imeli občutek, kaj lahko pričakujete od naprednega razvoja.

Ko vse to storite, lahko svojo pozornost usmerite v vaje in tečaje. To so strožje organizirani viri z močnim poudarkom na učenju.

Sprednji del spektraFront-end razvoj je zbirka orodij, okvirov, knjižnic, programske opreme za testiranje in še veliko več. Ne dovolite pa, da vas prestraši obseg le tega!

Omeniti velja, da nekateri od naslednjih tečajev niso na voljo za brezplačno uporabo. Vendar vas prepričujemo, da so naslednja priporočila absolutno vrhunska.

Poleg tega vas bodo platforme, kot je Frontend Masters, pospešile z vsemi tehnologijami, ki se uporabljajo v najuspešnejših zagonih na svetu..

Cilj tega delovnega mesta ni spodbujanje naprednega razvoja kot hobija, ampak vam daje oprijemljive vire, da boste lahko na poti do svoje poklicne poti iz vsega učenja.

Spletni dokumenti MDN

Spletni dokumenti MDN

MDN (Mozilla Developer Network) se bo tako ali drugače seznanil. Ta platforma za spletno dokumentacijo je v celoti namenjena promociji delovanja spleta. Tukaj lahko spoznate orodja za razvijalce, spletne tehnologije in sam razvoj spleta.

Ko iščete nekatere podrobnosti v CSS ali HTML, se pogosto pojavi MDN kot prvi rezultat v Googlu in drugih iskalnikih. Vodniki, specifikacije in splošni vpogledi so strukturirani na način, ki je smiseln za napredne razvijalce.

edX tečaji

FrontX web Development edX

Kot smo že zapisali v tem priročniku, je sledenje strogemu učnemu načrtu veliko linearni način učenja in prilagajanja. Če želite začeti s tečaji, morate preveriti, kaj edX lahko ponudi. Po zaključku ne morete dobiti certifikatov, ampak se lahko učite tudi v želenem tempu.

Tečaji edX so temeljito strukturirani z jasnim poudarkom na pomoči študentom pri razumevanju osnov vsake teme predmeta. Trenutno se lahko naučite tehnologij, kot so JavaScript, HTML5, CSS3 in še več.

Če želite pridobiti celoten sprednji certifikat, boste morali vložiti skromno naložbo v višini 500 USD – a to vam omogoča tudi neposreden dostop do inštruktorjev tečaja in še več. Številna podjetja so uporabljala edX za vpis svojih zaposlenih v ta poseben program.

Frontend Masters

Frontend Masters

Frontend Masters je podoben bootcamp izkušnji. Tečaji, ki jih najdete na tej platformi, so izredno temeljiti, s poudarkom na dolgoobstojnih vsebinah in projektno naravnanem učenju.

Tukaj lahko spoznate tehnologije, kot so React, Vue, Angular, Node.js in še veliko več. Kakovost izdelave je izjemno kakovostna, tako da boste lahko uživali v izkušnji, podobni tisti v dejanskem tečaju Bootcamp.

Kot registrirani uporabnik lahko spremljate svoj napredek na Naučite se stran. Ta stran spremlja vaš napredek pri učenju, prikaže odstotke za vsako tehnologijo posebej, pa tudi odstotke za celotne zloge. To je zabaven način, kako ostati motiviran.

Nenazadnje pa delodajalec ob zaključku tečaja Frontend Masters v vašem življenjepisu ne bo neopaženo.

Jajčevec

Jajčevec

Egghead je zelo podoben zgoraj omenjeni platformi, vendar izstopa z bolj trdnimi in zgoščenimi spoznanji. Nauk ‘Sestavljanje dinamičnih seznamov v plapolanju s ListViews’ je na primer le 2 minuti, čeprav vam daje dovolj učne snovi, da koncept resnično razumete.

Egghead ponuja vadnice in tečaje o okvirih, knjižnicah, jezikih, orodjih in platformah. Želite izvedeti več o mobilnem razvoju? Ni problem, Egghead ima gradivo za tečaje za iOS, Android in druge platforme.

Letna cena znaša skromnih 250 dolarjev, vendar vam to omogoča dostop do vsakega posameznega predmeta in vadb, ki jih najdete na spletnem mestu. Vsako lekcijo lahko razpravljate tudi z drugimi člani skupnosti. Dobro vredno naložbe!

CSS-triki

CSS-triki

Chris Coyier je absolutna legenda v skupnosti CSS. Ne le, da je več kot desetletje spremljal CSS-Tricks, ampak je tudi soustanovitelj CodePen – priljubljena platforma za skupno rabo kod za spletne razvijalce.

Pri CSS-Tricks lahko računate le na to, da se stalno posodablja, zgodbe pa se objavljajo na podlagi trenutno trendnih tem in tehnologij. Kot rezultat, lahko hitro povečate svoj nabor spretnosti s pomočjo vadnic, ki jih nudijo številni avtorji spletnega mesta.

Skratka, koristno je spletno mesto, ki ga hranite v zaznamkih in preverjate enkrat na dan. Iz vadnic boste dobili ogromno vrednost, pa tudi priporočil, ki so zraven.

Škot

Vrhunsko usposabljanje za razvoj spletnih polic - Scotch io

Scotch je toliko učnega vira, kolikor je mesto za najnovejše dogodke v spletnem razvoju. Obstaja že od leta 2014 – spletno mesto je skupaj z več tisoč brezplačnimi spletnimi vajami za razvoj spleta nabralo ogromno.

Avtorji škotskih se močno osredotočajo na tehnologije, kot so Vue, React, Laravel, Angular, JavaScript, Node.js in podobno. In ne mislite, da so to tudi nekatere uvodne vaje.

V glavnem boste ustvarjali resnične in oprijemljive aplikacije. Npr. Bi se radi naučili, kako zgraditi Twitter klon Vue in Adonis? Ni problem, vpišite se v brezplačni tečaj in že boste nastavljeni.

Čudovito spletno mesto in ga ne morem priporočiti dovolj za kakršne koli nove in obstoječe prednje strani!

Nasveti: Če ni boja, ni napredka.

Ker ste se doslej tega lotili, se boste morda razvajali v naslednjih nasvetih. Medtem ko je sprednji del donosna izbira kariere, vključuje precej strmo krivuljo učenja in precej glavobol, ko si ovijete glavo okoli trenutne časovne premice.

Kljub temu je za takšno priložnost, ki jo lahko pritegnete, vredno vredno bitke navkreber!

Učite se v razumu.

Zakaj se učite programirati? Bi radi dobili boljše delo? Bi radi ustvarili kreativna spletna mesta? Ugotovite svoj razlog, ker vam bo prišel prav. To bo še kako koristno v tistih dneh, tednih, ko boste z glavo udarili ob zid – spraševali, ali je kaj od tega vredno.

Poiščite svoje pleme.

Želeli boste vzpostaviti vsaj nekaj povezav s podobno mislečimi posamezniki in celo mentorji, če je le mogoče. Ko sem si v stari šoli odposodil knjigo Pascala pri učitelju CS-ja, je bil zelo prijazen in odprt za idejo, da bi mi pomagal pri morebitnih težavah. Razmislite o podobni poti bodisi z iskanjem lokalne skupnosti bodisi z iskanjem drugih razvijalcev v spletnih skupnostih. Veliko lažje se je naučiti, ko nekdo s prstom pokaže, kam moraš pogledati.

Izogibajte se vsemu učenju.

Ne breme, da morate vse vedeti o sebi. Ko gre za front-end, je začetek s HTML5 in CSS3 več kot dovolj. JavaScript je kot glazura na torti, zato bodite previdni, koliko glazure dobite, ker boste morda porumenili! Ko se seznanite z osnovami, raziščite nova področja, teme in okvire. Tu so ključni majhni in kompaktni učni zalogaji.

Če želite izvedeti več, preberite to objavo Ali Spittel kjer deli več kot 25 nasvetov za nove razvijalce.

Pojdi tja

Kaj čakaš? Pojdite ven in začnite se učiti! Prepričajte se, da v tem priročniku za razvoj posodobitev vsakih nekaj mesecev preverite nove posodobitve in nasvete.

Vso srečo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map