11 Awesome Resursi za iOS koji vas čine boljim programerom aplikacija

Ne mislite da je postalo izazov privući pažnju mobilnih korisnika uslijed priliva aplikacija na tržištu?


Od toga četvrta četvrtina od 2019. godine, postoji 2,57 milijuna Androidovih aplikacija i 1,84 milijuna aplikacija za iOS. U 2018. godini ukupni prihod od preuzimanja mobilnih aplikacija, oglašavanja i kupovine putem aplikacija iznosio je 365,2 milijarde dolara. U 2023. godini predviđa se da će taj broj doseći 935,2 dolara, što označava značajan skok za gotovo 2,7 puta.

No, s obzirom na to koliko je prodirao mobilni internet pola svjetskog stanovništva, ove statistike uopće ne iznenađuju.

Potrošači i dalje preuzimaju mobilne aplikacije, iako je globalna stopa deinstalacije nakon 30 dana 28%.

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-statista

To pokazuje da, iako su mobilne aplikacije popularne, nije dovoljno samo ih lansirati. Umjesto toga, uspjeh aplikacije ovisi o tome koliko je dobro razvijena, prodana i ažurirana. I u ovom ćemo se članku usredotočiti na razvoj aplikacija za iOS.

iOS aplikacije uzimaju tortu

Govoreći o iOS-u, Apple Store je druga vodeća trgovina mobilnih aplikacija na svijetu, koja će do kraja 2020. sadržavati 5 milijuna aplikacija – uključujući iPhone i iPad. Osim toga, prošle godine je Appleov App Store bio # 1 u SAD, garniranje 3X veća prodaja od Google Play-a.

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-senzor-kula

Otkako je tehnološki div otvorio vrata svog App Store-a, broj programera iz cijelog svijeta koji pokušavaju unovčiti ovu unosnu priliku povećao se.

Prema Payscale, Razvojni programeri iOS-a s iskustvom od pet godina zarađuju u SAD-u u prosjeku 100 tisuća dolara. Od 2020., dok u Velikoj Britaniji mogu zaraditi 36 000 funti. U Indiji prosječna plaća svježije iznosi 6,56,000 INR.

Brojke su dokaz činjenice da razvoj aplikacija može dovesti do plativih mogućnosti – bilo gdje u svijetu. Dakle, ako ste programer koji želi započeti razvoj iOS-ove mobilne aplikacije ili unaprijediti sebe, ovi resursi za razvoj iOS aplikacija neće razočarati..

Apple Developer

Digitalni resurs

Ako želite brzo naučiti užad razvoja iOS-a razvijač prikladan je za vas. Kao što ime sugerira, riječ je o digitalnim resursima koje nudi Apple. Sadržaji učenja za razvojne programere vrte se oko razvoja iOS-a, Xcode-a, Swifta, programskih vodiča i prezentacija.

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-1

Možete brzo kliknuti veze i pronaći resurse ispod svake Apple platforme kao što su MacBook, iPhone, iPad, Apple Watch i Apple TV. Nadalje, resurs otvara načine povezivanja s drugim Appleovim programerima i razmjeni znanja.

iOS razvoj s Objective-C

Online vodič

Ovo je plaćeno učenje udžbenik dizajnirao je Treehouse, platforma koja nudi internetsko obrazovanje o tehnologiji. iOS razvoj s Objective-C sustavom pjesama od početka do kraja koji vam omogućuje da prijeđete iz jednog odjeljka u drugi, dodajući više resursa za učenje dok napredujete.

Vodič obuhvaća manje tečajeve o Objective-C Osnove, Objektno orijentirani Objektiv-C, iPhone razvoj aplikacija s Objective-C i drugi – svaki po nekoliko sati. Vodič vas također upoznaje s jezikom i korisničkim sučeljem Apple proizvoda.

Lynda

Online vodič

Lynda.com iz LinkedIna popularna je platforma za online učenje. Nudi iscrpan popis tečajeva o Razvoj aplikacija za iOS. Možete odabrati bilo koju od njih – ovisno o vašoj stručnosti – i učiti svojim tempom iz lako učljivih video predavanja.

Osim razrade, uklanjanja pogrešaka i implementacije aplikacija na Objective-C, istražite obrasce dizajna, smjernice kodiranja i bitne koncepte povezane s razvojem aplikacija, kao što su ploča ploča, kontroler prikaza modela i delegiranje..

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-2

Osim toga, neki tečajevi Lynda.com nude popis za uspješno slanje aplikacije u App Store. Cijena svakog tečaja na platformi varira, tako da možete odabrati one koji vam se više sviđaju.

Prelijevanje snopa

Online zajednica

Nije web mjesto udžbenika, ali je izvrstan resurs za učenje razvoja aplikacija za iOS ako ste tek početnik. Prelijevanje snopa funkcionira više kao Q & Zajednica koja je usmjerena na programiranje općenito, a omogućuje vam i povezivanje s drugim programerima.

Možete čak pregledavati rješenja koda i isječke za rješavanje redovitih problema s programiranjem. Ako imate određeni problem i ne možete odmah pronaći odgovor na bilo kojem od vodiča, onda je Stack Overflow vaša web lokacija.

Razvoj aplikacija za iOS

Apple Podcast tečaj

Besplatni video tečaj osmislio je Stanford’s School of Engineering, a vodio ga je Paul Hegarty. Dostupan za gledanje na Apple Podcasts, tečaj nudi ogromnu vrijednost programerima koji polaze od osnova stvaranja aplikacija za Apple proizvode.

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-3

Naučite kako koristiti API-je i alate iPhone, uključujući Interface Builder i instrumente i Xcode, upravljati memorijom aplikacija, dizajnirati korisničko sučelje pomoću tehnologija s više dodira i stvoriti objektno orijentirani dizajn korištenjem uzorka kontrolera modela-pogleda.

Nadalje, možete lako pregledavati videozapise i dijapozitive predavanja kako biste naučili vlastitim tempom.

Vodiči o gekodiranim limunima Xcode

Apple Podcast tečaj

Geeky Limun je izvrsno plaćen resurs naučiti stvarati iPhone, iPad, iPod za Apple Watch i Apple TV. Vodiči za Xcode provest će vas kroz svaki korak i naučiti kako je lako kopirati / lijepiti kodove.

Sadrže sve što trebate znati od stvaranja projekata, potrebnog kodiranja, vizualnog razvoja i još mnogo toga. Vodiči su detaljni i lako ih je pratiti koristeći najnovije tadašnje verzije Xcode-a.

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-4

Možete istražiti njihov cijeli niz tečajeva ovdje.

Blog Ray Wenderlich

Online zajednica

Ovaj blog je bazen od preko 3000 visokokvalitetnih mrežnih tutorijala za pomoć novorođenčadi da brzo nauče razvoj iOS-a. Možete naći tečajeve o najizazovnijim temama vezanim za iOS, razvoj aplikacija i druge tehnologije u nastajanju.

Od videa i podcasta do pisanog sadržaja – na blogu Ray Wenderlich ima svatko za sebe. Postoji i forum za učenike kako bi razgovarali o razvoju iPhonea, riješili sve probleme koji bi mogli imati o razvoju aplikacija i povezali se sa kolegama i stručnjacima.

iOS 11 & Brzi tečaj za programere

Udemy tečaj

Nije važno jeste li početnik, programer ili razvojni programer, ovaj strog ribar u 34 sata Udemy tečaj na razvoju iOS aplikacija. Sadrži 250 mrežnih predavanja, kompletan je skup alata za sve koji žele dizajnirati aplikacije poput iOS 11, ARKit, API Depth Photo i Swift 4.

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-6

Tečaj se dotiče osnova Xcode9 i Swift 4, a zatim nastavlja bacati svjetlo na napredne značajke iOS-a, a uči i kloniranje popularnih interaktivnih aplikacija poput Instagrama, Tinder-a, Uber-a i Snapchat-a.

Na kraju svakog predavanja polaznici su izazov koji je mora završiti. Bez obzira na to što se snažne strategije korištenja iOS 11 podučavaju na tečaju, mogu se brzo uključiti u prave projekte. Ne treba instalirati plaćeni softver. Kodiranje se uči na XCode9, što je besplatno.

Osnove iOS 11

PluralSight tečaj

PluralSight se često naziva Netflix za softverske programere za razvoj iOS aplikacija za više od 5000 tečajeva. Zove se jedan od popularnijih Osnove iOS 11, zbog čega ćete se pokretati i pokretati na Swift 4 i Xcode 9 za izradu iOS 11 aplikacija s prilagodljivim korisničkim sučeljima.

Od upravljanja iOS projektima i blokovima za aplikacije do razumijevanja navigacijskih opcija, tečaj se informira o najnovijim najboljim praksama u arhitekturi iOS-a. Tečaju možete pristupiti na 299 USD.

Međutim, ako ne želite uložiti unaprijed, prijavite se za 10-dnevno probno razdoblje i gledajte 200 sati sadržaja besplatno.

Nedostaje Priručnik

knjiga sa mekim koricama

Ako ste savladali iOS platformu i znate Swift kao stražnji dio vaše ruke, ova knjiga pomoći će vam da pripremite svoju aplikaciju za App Store. Da, pravilno kodiranje važan je element za razvoj aplikacije. Međutim, to nije to.

11-Awesome IOS sredstva-da-se-make-li-a-bolje-app-programer-5

Morate razumjeti brendiranje i dizajn, ciljanu publiku i osnove pokretanja aplikacije prije nego što se možete prijaviti u App Store. Ako ozbiljno objavljujete aplikaciju, ova će vas knjiga ispuniti stvarima koje niste mislili da trebate znati.

Obrasci dizajna kakaa

knjiga sa mekim koricama

Objavljeno još 2009. godine, knjiga i dalje ima značaj zato što ima puno informacija za iOS programere, posebno one koji rade na macOS-u. Međutim, modeli kakao dizajna nisu knjiga za amatere.

Započinje poglavljem o obrascu Model-View-Controller i odabire tempo odatle. Nemojte očekivati ​​da ćete biti ispunjeni svakom tehnikom. Ali ako imate iskustva s programiranjem iOS-a, ova će vam knjiga pomoći da poboljšate svoje sposobnosti na načine koje niste zamislili.

Završavati

Moguće je razviti aplikaciju i objaviti je u Apple trgovini uistinu je korisno. Prema tome, nije važno jeste li početnik ili ste iskusni programer iOS aplikacija. Ako imate ideju i želite je pretvoriti u stvarnost, nadogradite svoje vještine bilo kojim od ovih tečajeva.

Štoviše, vaše tehničko znanje uvijek će vam pružiti konkurentnu prednost na tržištu. Stoga, nemojte pustiti ovu priliku i nastavite učiti. Ako se ne možete odlučiti na tečaj, obratite se stručnom programeru iOS aplikacija za upute.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map