11 Resurs za učenje Pythona za početnike

U potrazi za učenjem novog jezika ubija se vrijeme početnika. Čuli smo vaš glas, a ovdje je popis odabranih najboljih resursa za učenje Pythona.


Ovaj vam članak pomaže da pronađete resurse prilagođene početnicima za učenje najpopularnijeg programskog jezika – Piton.

Zašto bismo trebali učiti Pythona?

Mnogi ljudi sada žele naučiti vrući programski jezik, tj., Piton. Neki od njih imaju razlog, a drugi nemaju.

Prije nego što naučite bilo koji programski jezik, zapitajte se zašto ćete to naučiti? Ovo pitanje vam daje određenu jasnoću. I znate što možete učiniti ako podučavate taj programski jezik. Najvjerojatnije ta dva pitanja daju jasnu ideju o planovima za učenje.

Dobra je praksa poznavati značajke programskog jezika koji želite naučiti. I što to može učiniti za vas? Sve ćemo ih vidjeti.

Što je Python?

Piton je jezik na visokoj razini, interpretiran i otvorenog koda. Python podržava i objektno orijentirane i proceduralne paradigme programiranja.

Zašto je Python toliko popularan?

Pogledajmo značajke Pythona koji ga čine jednim od glavnih programskih jezika.

Engleski poput Sintaksa

Sintaksa Pythona tako je ugodna za početnike. Ako pročitate Python kod, dobit ćete osjećaj čitanja engleskog jezika. Smanjila je stres za pamćenje sintakse. Ako mi ne vjerujete, pogledajte isječak koda u nastavku.

a = 1
b = 1
ako je a b:
ispis ("bok")
a = 2000
ispis ("Da!") ako ispis% 2 == 0 drugo ("Ne!")

Spoznaćete veličinu Pythona kada jednom uđete u njega.

knjižnice

Python dolazi s velikim brojem ugrađenih modula i knjižnica. Postoji ocean knjižnica za programski jezik Python. Moduli i knjižnice olakšavaju život programeru. Pomažu u rješavanju problema koji se ne mogu riješiti standardnim značajkama Pythona.

Dinamično tipkani

To je jezik koji se dinamički upisuje. Ne moramo se brinuti oko deklaracija varijabli kodiranja. Ako vidite druge programske jezike poput C, C ++, Java itd.., moramo proglasiti varijable koristeći bilo koju od vrsta podataka koje podržava taj programski jezik. Pogledajte primjer koda u Jezik.

#include

int main () {
int a = 1;
printf ("% d", a);
vratiti 0;
}

Pogledajmo isti kod u Piton.

a = 1
ispis (a)

Python će automatski preuzeti vrstu varijable na temelju vrijednosti. Programerima je to smanjilo puno vremena. Ne trebamo brinuti o vrsti podataka. Samo dodijeli.

pokretnost

Python slijedi poslovnu poslovicu, tj., Kôd jednom pokrenite bilo gdje. Python možemo koristiti na bilo kojoj platformi. Samo vam treba Piton pokrenuti bilo koji Python kod. Python ne mari za vašu platformu.

To su najpopularnije značajke Pythona. Ima puno drugih značajki koje će vam pomoći da postignete svoje ciljeve u razvoju.

Što možemo učiniti s Pythonom?

Python možemo koristiti u većini softverskih polja. Pogledajmo standardna i najčešće korištena područja Pythona.

Strojno učenje i nauka o podacima

Preferira se Python strojno učenje znanost o podacima.

Možemo izračunati složene matematičke jednadžbe koristeći Python bez napora. Imamo biblioteke poput pande, lutke, matplotlib itd.., što pomaže inženjerima strojnog učenja i podacima.

Web razvoj

Postoje okviri za web razvoj Pythona.

Najpopularniji mrežni okviri za Python su Django boca. Django robusniji je okvir od Flask-a. Možete razviti jednostavnu web stranicu za složene web aplikacije koristeći ove okvire. Oba okvira su prilagođena početnicima i lako ih je naučiti s dokumentacijom.

Web struganje

Web struganje jedno je od glavnih područja Pythona.

Web programe za indeksiranje na Pythonu možemo napraviti pomoću biblioteke koja se zove scrapy, BeautifulSoup4 i mnogih drugih za brisanje podataka.

Scripting

Možete učiniti doslovno bilo što za automatizaciju ponavljajućih zadataka sysadmina.

 • Interakcija sa OS (Windows, UNIX itd.)
 • Izvođenje održavanja
 • Instaliranje aplikacije
 • Testiranje web stranica
 • Preuzimanje podataka

Python možemo koristiti i za GUI (grafičko korisničko sučelje) razvoj, Igre razvoj sa PyGameMreža programiranje itd., Nakon što započnete, možete dobiti priliku istražiti Python svijet.

Nadam se da ste shvatili zašto Python dobiva toliko popularnost. Za rastući jezik poput Pythona imat će mnogo resursa (plaćenih i besplatnih) za učenje. To je problem početnicima poput mene (jednom). Imamo mnogo opcija za naučiti Python. To je tako konfuzno.

Ali ne brinite, sljedeće su pažljivo kurirane.

Video tečajevi

Imamo mnogo web stranica koje besplatno pružaju video tečajeve. Pogledajmo najbolje tečajeve od njih.

Udemy

Udemy je web stranica koja nudi internetske video tečajeve po nominalnoj cijeni.

Naći ćete puno tečajeva za učenje Pythona. Najpopularniji koji je prilagođen početnicima i manje košta Kompletan Python Bootcamp: Idite od nule do heroja na Python 3.

Udemy Python tečaj

Nakon dovršetka dobit ćete potvrdu o završetku. Ali, to ne daje nikakvu vrijednost vašem životopisu. Znanje koje dobivate na tečaju je važno, a ne certifikati.

Idite na tečaj i provjerite sadržaj i ono što ste naučili na tečaju. Ako ste zadovoljni strukturom tečaja i pregledom videozapisa, nastavite.

EDX

edX nudi tečajeve besplatno, ali ako ste zainteresirani za dobivanje potvrda o završetku, morate platiti određeni iznos. Pružaju odličan tečaj za početnike za početak rada s Python-om. Tečaj je Uvod u Python: Apsolutni početnik.

Idite na tečaj i brzo pogledajte sadržaj tečaja kako biste utvrdili da li je prikladan za vas ili ne. Ne brinite ako se ne zadovoljavate sadržajem tečaja.

TalkPython Training

TalkPython obuka je tečaj koji podučava Python gradeći projekte.

Možete naučiti kako raditi projekte na Pythonu zajedno sa sintaksom Pythona. Nakon završetka ovog tečaja, možete raditi na svojim projektima u Python-u. Tečaj je Python Jumpstart izgradnjom 10 aplikacija. Cijena tečaja $ 69 za doživotni pristup.

Talk Python Training

Prije polaska na bilo koji plaćeni tečaj provjerite okvir i sadržaj tečaja.

YouTube kanal napisao Corey Schafer

Prijateljima za početnike Vodiči za Python to je potpuno BESPLATNO.

Corey Scharef

web stranice

Nekima od vas se možda neće svidjeti video tečajevi. Ako volite čitati, onda je ovaj odjeljak za vas.

W3Schools

W3Schools je poznat po web razvoju. No, u novije vrijeme dodani su i novi udžbenici poput Python, Java, C ++, C #, itd.., Možete pronaći udžbenike ovdje. Vodiči su potpuno besplatni i pomažu vam da naučite Python bez ikakvih napora.

W3Schools

Programiz

Vodiči na Programizu lako su razumjeti i naučiti. Naći ćemo puno primjera za svaki koncept u vodičima. Omogućuje i internetski tumač za rad s Python-om. Možete vidjeti tečaj ovdje.

Programiz

poučan

Edukative je premium platforma za učenje. Pristupite tečaju ovdje.

Naučit ćete sve osnove Pythona i steći ćete dovoljno znanja za daljnje usavršavanje Python-ovih vještina.

poučan

Nakon završetka osnova na poučan, pronaći ćete puno drugih tečajeva za prenošenje sljedećih vještina Python-a.

knjige

Ako volite čitati knjige, onda je ovaj odjeljak za vas. Vidjet ćemo najpopularnije knjige za učenje Pythona.

Python Crash tečaj

Knjiga Tečaja Python Crash prirodno vas uči Python. U knjizi možete raditi i na nekim projektima. Eric Matthes, autor vas vodi kroz različite vrste projekata kao što su razvijanje igara, vizualizacija podataka itd., Možete ga pronaći na Amazon.

Knjiga kursa Python Crash

Glava prvi Python

Head First Python je knjiga koja podučava Python-a bez da postane dosadno. Kao što ime sugerira, to je knjiga prilagođena mozgu za učenje Pythona. Možete dobiti knjigu od Amazon.

Glava prvi Python

Automatizirajte dosadne stvari pomoću Pythona

Ako želite naučiti praktične stvari koristeći Python, onda je ovo najbolja knjiga za vas. U knjizi se provlače pojmovi Pythona koristeći praktične primjere. Na kraju ovoga možete kreirati svoje projekte sa znanjem koje ste dobili iz knjige. Ovu knjigu možete naručiti od Amazon.

Automatizirajte dosadne stvari s Pythonom

Ova je knjiga dostupna i na Safari.

Učenje Pythona

Učenje Pythona, 5. izdanje, jedna je od najpopularnijih knjiga iz Pythona O’Reilly publikacijama. Detaljno ćete znanje koristiti u ovoj knjizi. Knjigu možete kupiti od Amazon.

Nauči Python

Zaključak

Prije početka pregledajte sve tečajeve. Pomaže puno. Ako vam se sviđa način na koji autor objašnjava stvari, nastavite. Imamo puno mogućnosti da naučimo Python.

Možete se obratiti i službenoj osobi dokumenti. Kao početniku, možda ćete imati poteškoće s službenom dokumentacijom. Stoga predlažem da uzmete bilo koga sa spomenutog popisa u članku.

Nadam se da ćete naći neke korisne resurse za početak svog putovanja kao Python programera.

Sretno učenje ��

OZNAKE:

 • Piton

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map