10 dobrih docker vadnic za začetnike do mojstra

Dobra novica: DevOps je v povpraševanju. Slaba novica: še vedno uporabljate zastarela orodja. Dobre novice: Uporabite Docker


V tem članku bomo najprej razumeli razvoj in povpraševanje po DevOps v IT industriji, nato pa bomo razpravljali o pomenu Dockerja v svetu DevOps, vključno z nekaterimi najboljšimi vadnicami, ki so na voljo na spletu za učenje Dockerja.

Kaj je DevOps?

V informacijski industriji programsko opremo razvija tehnološka ekipa in ta tehnološka ekipa je razdeljena med dve podskupini, imenovani razvijalec in operacijska ekipa. Naloga ekipe razvijalca je, da razvije kodo z uporabo kod, ko jo je treba kodirati, jo predati operacijski skupini, katere naloga je, da aplikacijo namesti na strežnik..

Izgleda kul in tako preprosto, kajne?

Toda počakajte sekundo; ni vse tako preprosto.

Obe skupini se ponavadi spopadata z več vprašanji, kot so načrtovanje, preskušanje, varnost, odvisnost, neusklajenost okolja in še veliko več. Zaradi teh težav je bilo med razvijalcem in operativnim timom veliko “na in za naprej”. To so bili glavni problemi in to je bilo treba rešiti, in to so rešili s konceptom DevOps.

Programska industrija običajno DevOps obravnava kot kombinacijo razvijalca in delovanja. DevOps je ideja, ki deluje kot most med ekipo za razvoj programske opreme in operacijsko ekipo. Običajno inženir DevOps sodeluje, integrira in komunicira med oddelkom za razvoj in operacije v organizaciji. Primarna vloga DevOps-a je stalno spremljanje in avtomatizacija vseh faz procesa razvoja programske opreme. Če pogledamo življenjski cikel DevOps, spominja na simbol neskončnosti (∞).

Gre za neprekinjen postopek, ki se začne z Načrtovanje, Kodiranje, Gradnja, Testiranje, Sprostitev, Uvajanje, Delujoče, in se konča na Spremljanje. Te faze življenjskega cikla običajno dosežemo s pomočjo orodij DevOps. Git, Jenkins, Splunk, Nagios, Chef, Lutka, Ansible, Docker in Kubernetes so seznam najbolj priljubljenih orodij DevOps.

Strokovnjak DevOps je v bistvu IT strokovnjak s strokovnim znanjem za orodja DevOps, skriptno kodiranje, kodiranje itd..

Povpraševanje v industriji IT

DevOps pristop po vsem svetu je podjetjem zelo pomagal pri pospeševanju njihovih razvojnih procesov. Ugotovljeno je bilo, da so podjetja, ki so najela strokovnjake DevOps, v svojem ciklu uvajanja močno povečala z manj ali brez napak. Zaradi prevelike rasti in s tem sprejetja kulture DevOps je bilo predvideno, da bo do leta 2021 več kot 50% podjetij, ki se ukvarjajo s srečo, imelo veliko povpraševanje po strokovnjakih DevOps..

Industrija je že opazila 75-odstotno rast povpraševanja po inženirjih DevOps. Ker je za ta profil potreben niz nišnih spretnosti, je tudi kompenzacijski del te vloge privlačen.

Po statističnih podatkih o plačah Glassdoor je povprečna letna plača inženirja DevOps v Indiji približno 6,06,445,, v ZDA 99,604 USD, v Veliki Britaniji 45,679 funtov / yr in Nemčiji 58,211 €.

Klikni tukaj da poznate letno povprečno plačo DevOps v vaši državi. Plača je običajno višja za tiste kandidate, ki imajo bogat nabor orodij DevOps, včasih pa je to odvisno tudi od vaših izkušenj na terenu. Na splošno je kariera in plačni vidik DevOps inženirjev po vsem svetu videti zelo zahteven.

Orodja za razvoj in Docker

V prvem oddelku smo izvedeli, da je DevOps koncept, ki zmanjšuje konflikte med razvijalcem in operacijsko ekipo, in to stori z nekaterimi orodji DevOps, ki jih običajno uporablja inženir DevOps. Vsako orodje DevOps reši težavo, povezano z življenjskim ciklom razvoja programske opreme. Če vzamete problem neskladja v okolju, je to mogoče rešiti s pomočjo Dockerja.

Najprej razpravimo o izjavi problema in nato podrobno razpravljamo o rešitvi.

Težava

Aplikacijo je razvila in izdelala razvojna skupina in jo poslala na testiranje. Ker se okolje razvojnih in preskusnih strojev razlikuje, zato aplikacija ne deluje. Ta težava se imenuje neusklajenost okolja. Zdaj pa razpravljamo o rešitvi.

Rešitev

Za to težavo obstajata dve rešitvi, prva je virtualni stroj, druga in najpomembnejša pa je Docker. Toda težava z virtualnim strojem je, da potrebuje veliko sredstev. Torej levi je Docker, kar je najboljša rešitev tega problema. Preberite to, če želite razumeti razliko med VM in Dockerjem.

Kako se rešuje?

Docker je lahka posoda, ki ponavlja isto okolje v več sistemih. Zdaj bodo razvijalci razvili programsko opremo znotraj tega vsebnika in ta vsebnik predali preizkusni skupini. Ker ima ta posoda isto okolje; tako bo aplikacija delovala brez težav in problem neskladja v okolju je bil rešen.

Torej je Docker orodje, za katerega se izkaže, da je popolnoma primeren za DevOps ekosisteme.

Zakaj se je nujno naučiti Dockerja?

Glavni cilj Dockerja je avtomatizirati postopek uvajanja aplikacij, tako da na istem stroju omogoča zagon več posod. Docker vedno zagotavlja, da če aplikacija dobro deluje v razvojnem okolju, bo to delovala tudi v odrskem in produkcijskem okolju..

To pomaga doseči višjo raven nadzora nad vsemi spremembami, ker so narejene z istimi Docker posodami, kar pa posledično pomaga pri doseganju visoke produktivnosti, visoke donosnosti naložbe in prihranka stroškov.

Zaradi vseh teh ugodnosti so podjetja Dockerja sprejela z izjemno hitrostjo. Do danes je bilo prek Dockerja poslanih več kot 35 milijonov vlog, do zdaj je bilo prenesenih več kot 37 milijonov Dockerjevih aplikacij.

Vsako podjetje, ki je sprejelo kulturo DevOps, uporablja Docker za učinkovito in hitro prijavo svojim strankam, zato morajo podjetja, ki iščejo strokovnjake za DevOps, poiskati Dockerjevega strokovnjaka / strokovnjaka kot svojo ključno zahtevo v opisu delovnega mesta..

Spletna platforma za učenje Dockerja

Navedeni nadaljnji prispevki so nekateri najboljših virov na spletu. Poskusite lahko katerega koli od njih na podlagi strokovne ravni. Delim povezave tako besedila kot tudi video vadnic, ki so primerne za vse vrste uporabnikov, tj. Za začetnike na master ravni.

��‍�� Učenje na videu

Za začetnike

Docker za absolutne začetnike iz Udemyja

Ta tečaj je za začetnike upravičen inštruktor Demetrius Johnson. To je plačan tečaj na Udemyju. Vsa predavanja tega predmeta so preprosta in lahko razumljiva. Tečaj prihaja z demo in vajo za kodiranje, ki nam pomaga, da vadimo Dockerjeve ukaze in se hitro učimo.

Od ničle do junaka

Tečaj je prosto dostopen na YouTube naložil uporabnik Edureka. Ta tečaj je idealen tako za začetnike kot tudi za profesionalce, ki želijo obvladati posodo s pomočjo Dockerja.

Crash Course

Docker tečaj strmoglavljenja iz Udemyja

Še en je plačal iz Udemyja; Tole Seveda se začne s temeljnimi pojmi in se postopoma globoko potopi v globino. Kot je razvidno iz naslova tečaja, bi bila Idealna publika tako začetniki kot profesionalci.

Uvod

Uvod v Docker ga poučuje Nigel iz Pluralsight. Ta vadnica je idealna za začetnike; pomaga pri dobrem razumevanju temeljev Dockerja.

Globoko potapljanje

Docker Deep Dive

Ta tečaj je namenjen tako začetnikom kot profesionalcem. Ta je tudi iz Pluralsight z inštruktorjem Nigelom. Tečaj predstavlja veliko praktičnih laboratorijev in vaj. Do konca tečaja lahko vsak svojo kariero popelje na naslednjo stopnjo.

Od začetnika do naprednega

Celovit Docker: Od začetnika do naprednega

Zadnji na seznamu je Celovit Docker: Od začetnika do naprednega plačan tečaj strokovnjaka. Kot že samo ime kaže, bi bila idealna publika tako začetnika kot profesionalca. Začne se z osnovami in zajema vse napredne funkcije

�� Viri, ki temeljijo na besedilu

Docker za razvijalce

Docker za razvijalce iz programa Educative

Docker za razvijalce je plačan tečaj Arnauda Weila iz Educativea. Vadnica je v glavnem namenjena razvijalcem, ki imajo predhodno znanje programov ali skriptnih jezikov, kot so .NET Core, Java, Node.JS, PHP ali Python in JavaScript itd. Začne se z zelo nizkimi podrobnostmi in se dotakne najvišjega nivoja ne da bi se pustil izgubiti v nobenem Jargonu. Ta tečaj je upravičen do vseh bralcev.

Za absolutne začetnike

Docker vadnice iz TutorialsPoint

Docker Tutorial za absolutne začetnike je še ena vadnica, ki temelji na besedilu od Tutorials Point. Na voljo je in razlaga vse vidike storitve Docker Container. Začne se tudi z zelo osnovnimi, kot so namestitve in konfiguracija Dockerjev, in se postopoma prehaja na napredne teme, kot so mreženje in registri.

Za Java Developer

Docker Tutorial za Java Developer od Java Code Geeks, je najbolj brana vadnica med razvijalci Java. Napisal jo je Andrey Redko, izkušeni razvijalec programske opreme. S to vadnico bomo lahko v najkrajšem času postavili in zagnali lastno aplikacijo, ki temelji na Dockerju. Čeprav je razvijalcem Java odkrito pravica, je od tega vadbe mogoče izkoristiti vse ravni bralcev.

Docker 101

Docker Tutorial avtorja Docker Inc

Ta vadnica je iz samega Dockerja. Ta tečaj je idealen tako za začetnike kot profesionalce. To je samostojna, praktična vadnica, ki zajema temelje naprednih tem, kot so gradnja slik in mreženje itd..

Zaključek

Na koncu upam, da boste zdaj bolje razumeli, zakaj so strokovnjaki DevOps potrebni za podjetja, ki želijo svoje programske izdelke na trg hitreje in bolj zanesljivo prodati. Imate tudi precej dobro predstavo, zakaj se je pomembno naučiti Dockerja in kje se to prilega v svetu DevOps.

Oznake:

  • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map